پانسمان نانویی، از چالش نوآوری و فناوری تا تجاری سازی محصول
یک استارت آپ نانویی موفق به تولید پانسمانی برای درمان زخمهای دیابتی و سوختگی با راندمان بالا شده است.
این استارت آپ برای نخستین بار در چالشهای نوآوری و فناوری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و چالش فناورانه «زخم پوشهای زخم پای دیابتی» توانست جزو برترین استارت آپهای این برنامه قرار گیرد.
شتابدهنده شزان در جریان فن بازار زخم پوشهای مبتنی بر نانو الیاف که در جریان دومین کنفرانس بین المللی نانو الیاف در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، علاقهمند به سرمایهگذاری بر روی این استارت آپ شد و از دی ماه 1396 تا کنون این گروه استارتاپی با سرمایه گذاری این شتابدهنده فعالیت خود را ادامه داده است.
بر اساس این گزارش، این استارتاپ موفق به تولید پانسمان با نانو الیاف سلولز میکروبی شده است. پانسمانی که برای درمان زخمهای دیابتی و سوختگی کاربرد دارد. این پانسمان با به کار بردن فناورینانو باعث بهبود راندمان التیام زخم نسبت به سایر پانسمانها میشود.
همچنین این محصول نسبت به پانسمانهای خارجی هزینه کمتری دارد ضمن اینکه، مزیت دیگر این محصول نسبت به نمونههای مشابه خارجی سرعت تولید و تکرارپذیری آن است که سبب میشود تولید صنعتی آن با راندمان بهتری انجام شود.
استفاده از این پانسمان طول دوره درمان بیماری را کاهش میدهد که این موضوع باعث کاهش هزینههای درمان نیز میشود. علاوه بر این به دلیل دارا بودن ساختار شفاف پزشک میتواند وضعیت زخم را بررسی و روند درمان را بهتر مدیریت کند. همچنین این پانسمان به دلیل نانو ساختار بودن میتواند مدت زمان طولانیتری روی زخم قرار گیرد و در عین عبور اکسیژن به سطح زخم از ورود میکروارگانیسمها به سطح زخم جلوگیری کند.
جنس پانسمان نیز سلولزی است که از سنتز باکتری تولید شده است. در حال حاضر این محصول مجوز نانو مقیاس را دریافت کرده و تستهای حیوانی را نیز با موفقیت پشت سر گذاشته است و به زودی پس از دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو وارد بازار میشود.
منبع: ایرنا
763