شروع رابطه جدید بعد از شکست عشقی
در این مقاله ما به شما میگوییم که بعد از یک شکست عاطفی باید چه کار کنید تا هرچه زودتر زندگیتان به روال عادی برگردد و بتوانید دوباره به گزینههای عاطفی فکر کنید.
بعد از اینکه رابطه عاطفی چندین و چند سالهمان، به دلایلی به هم میخورد، تا مدتها درگیر خاطرات و لحظات گذشته هستیم. زندگی تا حدودی برایمان تلخ میشود و زمان دیرتر از هروقتی میگذرد. طبیعیست که در این شرایط حوصله و دل و دماغ سرگیری ارتباطات جدید را نداریم و دلمان نمیخواهد دوباره درگیر رابطه و آدمی جدید شویم.
اما با گذشت زمان فقدانی را در قلبمان حس میکنیم. همین میشود که دلمان میخواهد هرچه زودتر به شرایط عادی بازگردیم. در این مقاله ما به شما میگوییم که بعد از یک شکست عاطفی باید چه کار کنید تا هرچه زودتر زندگیتان به روال عادی برگردد و بتوانید دوباره به گزینههای عاطفی فکر کنید.
۱- پذیرش
اول از همه و در قدم اول باید بپذیرید که این یک اتفاق طبیعیست و برای خیلی افراد رخ میدهد. شکست در رابطه عاطفی نشانه بیلیاقتی شما یا عیب و ایراد داشتن، نیست. کسانی که برای مدتی طولانی باهم بودهاند، بهلحاظ جسمانی و روحی روی هم اثر داشتهاند. پس باید قبول کرد که الان و در این شریط نبود آن فرد در زندگی موجب شکلگیری نوعی خلأ در ابعاد مختلف زندگی خواهد شد.
اولین ثمره «پذیرش شرایط» زمان دادن به خودتان است. به خودتان زمان بدهید. ارتباط نزدیک و طولانی با شخصی دیگر باعث میشود عادات غذایی، دمای بدن، ضربان قلب و… روندی مشخص شود. پس، بعد از جدایی، خود را بهخاطر تغییراتی که ایجاد میشود درک کنید و به خود زمان بدهید تا با اوضاع جدید تطبیق پیدا کنید.
قدم بعدی در مرحله پذیرش، گریه کردن است. از اینکه گریه کنید، خجالت نکشید و احساس ضعف نکنید. گریهکردن به پاکسازی درد و رنج درونی کمک میکند و برای سیستم عصبی شما مفید واقع میشود. بنابراین بعد از گریهکردن، آرامتر خواهید شد و بدنتان ریتم و حالت بهتری پیدا میکند.
قدم بعدی نوشتن است. نوشتن از دردها و خاطراتی که آزارتان میدهد، یکی از روشهای سالم برونریزی است. وقتی چیزی را مینویسید، علاوهبر تخلیه روانی متوجه میشوید که ایراد کار از کجا شروع شده و حتی در خلال این مرورها میفهمید که طرف مقابلتان آنقدرها هم که غصه میخورید کامل و بینقص نبوده است.
۲- شکست منجر به اشتباهات دیگر نشود
وقتی در یک رابطه شکست میخوریم برای رهایی از این چاه خودمان را وارد چالههای عمیق میکنیم. یعنی در آن زمان از هرچیزی مدد میجوییم تا خودمان را نجات دهیم. اما در واقع آنقدر هیجانی و بیمنطق جلو میرویم که نه تنها نجات پیدا نمیکنیم، بلکه حالمان بدتر هم میشود. بههمیندلیل ممکن است اشتباهی را که در انتخاب فرد قبلی داشتهایم، باز هم تکرار کنیم.
پس حواستان را حساب جمع کنید و دور اشتباهات سابق را خط بکشید. در این شرایط اول از همه باید به یک خودآگاهی عمیقی برسید. وقتی خودتان را بشناسید، راحت اشتباهات خود را شناسایی میکنید و همین باعث میشود در روابط بعدی آن اشتباه را تکرار نکنید. با خود روراست باشید و با شناخت مشکل، سعی کنید آن را حل کنید و در تلاش برای توجیه یا دروغ گفتن برنیایید.
مثلا اگر از تعهد در رابطه واهمه دارید، بهتر است روی خودتان کار کنید یا اگر دچار ترس و اضطراب هستید، صادقانه با طرف مقابل درباره آن حرف بزنید.
۳- متوقع و خیالپرداز نباشید
یادتان نرود که ما در فیلمی رمانتیک زندگی نمیکنیم. بنابراین بهندرت میتوانیم شخصی را پیدا کنیم که از هر لحاظ مطابق میل ماست. انتظارات غیرواقعی را از خود دور کنید و اگر توانستید فردی پیدا کنید که دقیقا مطابق ایدهآلهای شماست، این بار تمام تلاشتان را برای حفظ او در زندگی بهکار بگیرید.
۴- مقایسه نکنید
ما در دنیایی زندگی میکنیم که دائم در مقابل هجوم عکس و فیلمهای زندگیهای اینستاگرامی هستیم. زندگیهایی را میبینیم که زن و شوهرها همیشه باهم خوش میگذرانند، سفر میروند و زندگی شاد و بیدردسری دارند. اول از همه با واقعیت روبرو شوید. اگر قرار باشد همه زندگی چنین خط مستقیم و صافی داشته باشد، یک جای کار میلنگد.
پس گول ظواهر زندگیهای دیگران را نخورید. ممکن است با مقایسه وضعیت خود با دوستانی که در رابطهای موفق یا دستکم بیدردسر هستند احساس کنید که خودتان اشکال و ایرادی دارید؛ درحالیکه اصلا اینطور نیست. پس روی دیگران تمرکز نکنید.
۵- خودتان را قربانی جلوه ندهید
همه ما روزهای غم و اندوه را تجربه میکنیم. شما تنها نیستید، پس بیهوده زانوی غم بغل نکنید و خود را بدبختترین و تنهاترین موجود روی کره خاکی نپندارید. افکار منفی را کنار بگذارید. تجارب ناموفق و تلخ گذشته دلیلی بر شکست رابطهای دیگر نیست. با شجاعت شروعی دیگر را به خود تقدیم کنید. شک و تردیدها را کنار بگذارید و در را بهسوی روابط تازه بگشایید.
منبع: روزنامه اطلاعات
66