چند توصیه به والدین برای پیشگیری از اعتیاد فرزندشان

یک روانشناس بالینی گفت: در بسیاری از موارد وقتی با چنین افرادی روبه رو می شویم مهمترین علتی را که به سمت مواد کشیده شده‌اند،

چند توصیه به والدین برای پیشگیری از اعتیاد فرزندشان

به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، دکتر زهرا گلستانی درباره علل گرایش جوانان و نوجوانان به اعتیاد گفت: معمولا اولین مصرف در سنین پایین در گروه‌های دوستی صورت می‌گیرد، وقتی نوجوان یا جوان وارد گروهی شود که افراد این گروه مصرف مواد مخدر داشته باشند فرد برای اینکه احساس مقبولیت در گروه داشته باشد به مصرف مواد روی می‌آورد.
وی با اشاره به علل گرایش به اعتیاد افزود: اعتیاد در والدین و از هم پاشیدگی خانواده‌ها همچون جدایی والدین از همدیگر یا غیبت طولانی یکی از آنها، به هر دلیلی می‌تواند از گرایش‌های به اعتیاد شمرده شود، هچنین قابلیت دسترسی به مواد مخدر و اینکه عده‌ای با یک تفکر غلط به بهانه درمان مشکلات جسمی یا روحی به سمت اعتیاد می‌روند.
این روانشناس بالینی ادامه داد: متاسفانه یکی از آسیب‌هایی که دانشجویان در حال تحصیل در شهرها و کشورهای دیگر و به دور از خانواده را تهدید می‌کند، اعتیاد به مواد مخدر است. در بسیاری از موارد وقتی با چنین افرادی روبه رو می شویم مهمترین علتی را که به سمت مواد کشیده شده اند ، "تنهایی و نداشتن دوست و خانواده" ذکر کرده اند.
گلستانی بیان کرد: انگیزه ورود به دنیای بزرگسالان و زود بزرگ شدن از دیگر عوامل گرایش به اعتیاد است همچنین نوجوانانی که افرادی گوشه گیر و منزوی هستند و روابط خوبی با دوستان و همسالان و اقوام خود ندارند و همچنین والدین نظارتی بر رفتار آنها ندارند و هیچ عامل بازدارنده‌ای مقابل خود نمی‌بینند بیشتر در معرض آسیب و پذیرش رفتارهای پر خطر هستند، این افراد فکر می‌کنند کسی آنها را قبول ندارد و با مصرف مواد مخدر چیزی برای از دست دادن ندارند.
وی افزود: در برخی موارد فرد جوان صرفا به عنوان اینکه مصرف مواد مخدر را تجربه کند به اعتیاد کشیده می‌شود یا برای تفریح و سرگرمی که در خیلی از موارد با مصرف یکبار مخدر به مصرف مجدد روی می‌آورد و ناگهان می‌بیند معتاد به مواد مخدر شده است.
این روانشناس بالینی در ادامه چند توصیه پیشگیری از اعتیاد فرزندان برای والدین مطرح کرد و گفت: والدین بر دوستان و یا گروهی که فرزندشان با آنها ارتباط دارند، نظارت داشته باشند آنها را بشناسند سعی کنند خانواده را به کانون مهر و محبت تبدیل کنند تا فرزندان نیازهای خود را درون خانواده بیابند درصورت اعتیاد یکی از بستگان یا اقوام نزدیک مقبولیت آن فرد را نزد خانواده زیر سوال ببرند و درباره پیامدهای اعتیاد با فرزندان گپ بزنند. بهتر است خانواده‌ها مسئولیت‌ها و نقش‌های متعدد اجتماعی به فرزندان نوجوان خود واگذار کنند تا برای ورود به دنیای بزرگسالی آشنا و آماده شوند. دوری از مواد را جزئی از ارزش‌های درونی و شخصیتی خانواده بدانند و تا جایی که امکان دارد امکانات و تسهیلات مناسب را برای ورزش و تفریحات سالم فرزندان فراهم کنند.
گلستانی در ادامه یادآور شد: به فرزندان خود بیاموزیم اوقات خوش با مصرف مواد به وجود نمی‌آید و مهمترین نکته در پیشگیری این است که "نه" مقدس را به فرزندانمان یاد دهیم تا بتوانند در مقابل خواسته‌های نا به جای دیگران حتی با اصرار و پافشاری‌شان، مقاومت کنند و "نه" بگویند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی در انتها بیان کرد: والدین سعی کنند همیشه شفاف با فرزندانشان صحبت کنند و بگویند چه رفتاری در شان و منزلت آنهاست و خانواده و جامعه چه انتظاراتی از فرد دارد اگر در شرایطی یکی از اعضای خانواده گرفتار اعتیاد شد همه خانواده برای ترک دادن و نجات او از اعتیاد بسیج شوند و فرد را نزد متخصص ببرند و برای کمک به درمان او از هیچ کمکی دریغ نکنند زیرا افراد معتادی که بدانند خانواده آنها را رها نکرده برای روند بهبود خود تلاش و اراده بیشتری از خود نشان می دهند.

35

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید