چرا مشاوره پیش از ازدواج اهمیت دارد؟
یک روانشناس گفت: مشاوره پیش از ازدواج از بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، خشونتهای خانوادگی، همسر آزاری و اعتیاد جلوگیری کند.
رقیه نوری پور لیاولی در خصوص تاثیر مشاوره پیش از ازدواج در موفقیت ازدواج اظهار کرد: خانواده یکی از مهمترین پایگاههای اجتماعی است که با ازدواج تشکیل میشود.
نوری پور گفت: به دلیل اهمیت این پایگاه اجتماعی، مشاوره برای تشکیل رابطهی زناشویی بسیار موثر است. در واقع مشاوره پیش از ازدواج از بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، خشونتهای خانوادگی، همسر آزاری و اعتیاد جلوگیری کند.
این روانشناس بیان کرد: یکی از دلایل ازدواجهایی که به جدایی و طلاق منجر میشود آن است که طرفین بدون شناخت وارد زندگی مشترک میشوند در واقع فاکتورهای یک زندگی زناشویی را نادیده گرفته اند.
وی افزود: نوع ازدواجهای امروزی نسبت به گذشته متفاوت است در گذشته ابتدا خانوادههای طرفین یکدیگر را میشناختند، اما امروزه نحوه آشنایی زوجین متفاوت شده است بنابراین مشاوره پیش از ازدواج اهمیت بسیاری دارد.
نوری اظهار کرد: در فرهنگ ما، ازدواج سنتی برای خانواده خوشایند است و خانواده تمایل دارند که در یک سن و موقعیت مناسب فرزندانشان ازدواج کنند همچنین ازدواج الزاماتی دارد که مهمترین آن مشاوره پیش از ازدواج است.
این روانشناس گفت: معمولا هر دو زوجین در تمام جلسات مشاوره به صورت کامل شرکت نمیکنند، اما عدهای که به صورت منظم در تمام جلسات مشاوره پیش از ازدواج شرکت میکنند از آمادگی بیشتری برای ازدواج برخوردار هستند.
وی گفت: مشاوره پیش از ازدواج به این منظور نیست که مشاور تایید یا عدم تایید خود را برای ازدواج افراد مطرح کند بلکه در زمان آشنایی قبل از ازدواج یک سری نکات مهم و اساسی وجود دارد که برای یک زندگی مشترک موفق باید بررسی و نادیده گرفته نشود.
نوری پور تصریح کرد: هدف اصلی مشاوره آن است که زوجین یاد بگیرند چگونه با مشکلات زندگی و تفاوتهای فردی روبه رو شوند و آیا توانایی روبه رو شدن با این تصمیم مهم زندگی را دارند و اگر این توانایی در فرد وجود ندارد مشاوره کمک میکند که فرد این توانایی را در خود تقویت کند.
این روانشناس بیان کرد: یکی از مهمترین عاملهای ازدواج، مشاوره پیش از ازدواج است که باعث میشود زوجین در آرامش بیشتری زندگی زناشویی خود را ارتقا دهند و همگام با هم تلاش کنند تا ارتباط بهتری با وجود تفاوتهای یکدیگر برای یک زندگی سالم داشته باشند و نسل بعدی را به خوبی تربیت کنند.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه عشق نظریههای مختلف وجود دارد که یکی از آنها نظریه گاتمن است، این نظریه عوامل هشدار دهندهای را بیان کرده است که شامل نق زدن، شکایت کردن، دفاعی برخورد کردن، سکوت و سرزنش است.
نوری پور افزود: درمشاوره پیش از ازدواج به صورت خاص هرکدام از این عوامل و علل انجام آنها بررسی میشود.
این روانشناس اشاره کرد: مشاوره پیش از ازدواج پیشگیری از آسیبهایی میکند که ممکن است در آینده خانواده و فرزندان آنها را درگیر کند به همین دلیل مهمترین بحث برای آشنایی قبل از ازدواج آن است که دختر و پسر دریک رابطه مناسب به مشاور مراجعه کرده و به یک شناخت نسبی از یکدیگر پیش از ازدواج برسند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
1981