آیا بعد از ازدواج از والدین خود اطاعت بیچونوچرا دارید؟
اطاعت از والدین بعد ازدواج از مواردی است که شاید حد و حدود آن برای زوجها کاملاً مشخص نباشد.
وابستگی به خانواده بعد از ازدواج هم وجود دارد و روی همه چیز تاثیر میگذارد. پس از ازدواج، باید به گونهای زندگی جدید خود را مدیریت نمایید تا انتظارات همسر، فرزندان و والدین خود را برآورده سازید و متناسب با توان و امکانات خود به وظایف عمل کنید. گاهی اوقات دخالتهای بیش از اندازه والدین میتواند موجب بروز مشکل در زندگی زوجین شود. بنابراین، زوجین باید بدانند که در این مواقع چگونه عمل کنند و چه رفتارهایی داشته باشند تا به زندگی خودشان و دیگران لطمه وارد نشود. در ادامه مطلب به میزان اطاعت از والدین و نحوه برخورد با دخالتهای آنان میپردازیم. همچنین مشاوره خانواده نیز میتواند در این زمینه به شما کمک کند تا خانواده سالم خود را تشکیل دهید.
خانوادهها بخش بسیار بزرگ و مهمی در ازدواج دو فرد هستند و میتوانند تاثیرات بسیار مثبت و یا منفی بر زندگی زوجین بگذارند. اطاعت بی چون و چرا از والدین یکی از تاثیرات منفی در زندگی زناشویی است چراکه زن و شوهر باید پس از ازدواج مستقل شوند و تصمیمات مهم زندگی را با یکدیگر بگیرند. اما شاید برخی افراد نتوانند به راحتی اطاعت خود از والدین را به تعادل برسانند.
تا چه حد باید از والدین بعد از ازدواج اطاعت کرد؟
دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی موضوعی است که باید از ابتدا مدیریت شود. نیکی به پدر و مادر در همه نظامهای اخلاقی توصیه شده است اما اطاعت کردن فرق دارد. اگر شما فکر میکنید اطاعت از پدر و مادر بعد از ازدواجتان در حد معقولی نیست، باید با یک مشاور متحصص راجع به این مسأله صحبت کنید. معمولا زمانی که زوجین ازدواج میکنند تمایل دارند که استقلال داشته باشند اما گاهی با دخالتها و دستورات بیش از حد والدین مواجه هستند و مجبورند که به فرمانهای والدین خود یا همسرشان عمل کنند. این کار باعث میشود تا نتوانند مستقل عمل کنند و وابسته به تصمیمات دیگران شوند. سرپیچی از این دستورات هم ممکن است کدورتهایی ایجاد کند.
در صورتی که زوجها فکر میکنند تصمیمات والدینشان نادرست است در واقع لزومی ندارد که از آن تصمیمات اطاعت کنند و یا به مقابله مستقیم با آن بپردازند. زیرا در اینصورت باعث ایجاد تنش در خانواده میشود و حتی ممکن است بعضی حرمتها زیر پا گذاشته شود. در اینجا لازم است زوجها با سیاست عمل کنند و ضمن حفظ احترام والدین، کاری که درست میدانند را انجام دهند. البته برای این منظور لازم است که زن و شوهر با یکدیگر هماهنگ و همنظر باشند.
نداشتن پیشزمینه ذهنی نسبت به خانواده همسر
گاهی اوقات یکی از زوجین به دلیل داشتن پیش زمینه ذهنی منفی نسبت به خانواده همسر، هر تصمیمی که والدین همسرش می گیرند را حتی در صورتی که کاملا تصمیم درستی باشد هم رد کرده و آن را قبول نمیکنند. چرا که فکر میکنند والدین نفع شخصی خودشان را در نظر میگیرند. و یا اینکه چون در گذشته اشتباهاتی داشتهاند حالا تمامی تصمیمات آنها نیز اشتباه خواهد بود؛ این طرز تفکر صحیح نیست. باید این نکته را در نظر بگیرید که اگر تصمیمات والدین همسر از لحاظ منطقی درست باشد، میتوانید بدون قضاوت به عنوان یک گزینه به آن فکر کنید. اگر در انتخاب کردن شک دارید، لازم است با یک مشاور مشورت کنید تا بهترین تصمیمات را انتخاب نمایید.
تحمیل راه و رسم زندگی به زوجین
هر زوجی در ابتدای ازدواج خود سردرگم است و نیاز به مشورت دارد تا بتواند بهترین مسیر زندگی خود را پیدا کند. مشورت کردن با بزرگترها در حد معقول میتواند مفید باشد؛ اما اگر مشورت زوجین با والدین بیش از اندازه باشد و تبدیل به دخالت شود، زیانبار است و احتمال دارد که به نتایج منفی منجر شود. معمولاً والدین گمان میکنند که فرزندشان هنوز بدون تجربه است و در هر زمینهای نیاز به راهنمایی دارد. این رفتار باعث میشود تا زوجین احساس عدم استقلال داشته باشند و فکر کنند کماکان نباید تصمیمات مهم را بدون کسب نظر والدینشان انجام دهند در نتیجه اطاعت از والدین بعد ازدواج به وجود میآید. گفتگوی منطقی با والدین در این زمینه میتواند راهگشا باشد.
رعایت حد وسط
داشتن تفاوتهایی در عقیده و رفتار با خانواده همسر طبیعی است ولی نباید این تفاوتها بهاندازهای باشد که مشکل آفرین شود. هرچقدر شباهتها بیشتر باشد احتمال بروز اختلاف در آن خانواده کمتر خواهد شد. همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشید که احترام گذاشتن و توجه کردن به تصمیمات والدین همسر به معنای پذیرش بیقید و شرط آن نیست، بلکه توجه به راهنماییهای آنها و انتخاب بهترین گزینه است.
زوجین نباید به دلیل تصمیمات اشتباهی که والدین همسرشان میگیرند، با همسر خود بحث کنند یا آن رفتارها را به حساب همسرشان بگذارند. زوجین باید همسر خود را در الویت قرار دهند و دیگران را بیش از حد معمول درگیر تصمیمات خود نکنند. زندگی زناشویی سالم نیازمند مستقل بودن زوجین است و رسیدن به این استقلال تدبیر هوشمندانهای را میطلبد.
زوجین با رسیدن به بلوغ عاطفی میتوانند بین همسر و والدین خود حریمی قرار دهند و به گونهای عمل کنند که بتوانند هم به والدین خود و هم به همسر خود رسیدگی نمایند و باعث رنجش هیچکدام نشوند. برای داشتن زندگی پایدار و موفق میتوان از طریق مشورت با روانشناس بهترین تصمیمات را گرفت بهگونهای که به هیچکدام از طرفین آسیبی نرسد و مشکلی ایجاد نشود. ارتباط موثر و موفق همان چیزی است که به شما کمک میکند تعادل را حفظ کنید.
منبع: هنر زندگی
46
یه زمان خانواده پشت و پناه بود، حالا خانواده شده دردسر و بلای جون.