نوزادانی که شیر مادر می خورند در کودکی فشار خون سالم تری دارند
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد کودکانی که حتی برای چند روز با شیر مادر تغذیه میکنند، فشار خون پایین تری نسبت به کودکانی دارند که همیشه شیرخشک دریافت میکنند.
محققان کانادایی میگویند: "فشار خون پایین در سنین پایین ممکن است منجر به سلامت قلب و رگهای خونی در بزرگسالی شود. "
فرض بر این است که مطالعه جدید، اولین تحقیق در مورد شیردهی در روزهای اول زندگی و فشار خون در اوایل کودکی است. دکتر کوزتا میلیکو، فوق دکترا در دانشگاه مک مستر در همیلتون، انتاریو، کانادا و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: "نوزادانی که حتی مقدار نسبتاً کمی از شیر مادر خود را که به آن آغوز نیز میگویند دریافت کردند، در ۳ سالگی فشار خون پایین تری داشتند، صرف نظر از اینکه چه مدت از شیر مادر تغذیه میکنند یا چه غذاهای مکمل دیگری دریافت میکنند. "
آغوز که در شیر مادر وجود دارد، اما در شیر خشک وجود ندارد، دارای ویژگیهای ایمنی، رشد و ترمیم بافتی است که به نفع کودک است. تحقیقات دیگر، شیردهی را با خطر ابتلا به بیماری قلبی در بزرگسالی مرتبط دانسته است، اما این که چه مقدار شیردهی برای به دست آوردن این مزیت لازم بود، مشخص نبود.
برای کسب اطلاعات بیشتر، محققان دادههای تقریباً ۲۴۰۰ کودک شرکت کننده را در یک مطالعه مداوم در کانادا، تجزیه و تحلیل کردند. شرکت کنندگان در مطالعه کودکان از زمانی که بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ متولد شده اند، پیگیری شدند.
در ۳ سالگی، بچههایی که هرگز از شیر مادر تغذیه نکردند فشار خون بالاتری نسبت به افرادی داشتند که برای مدتی از شیر مادر تغذیه کرده بودند. نویسنده ارشد این مطالعه، مگان فیری، معاون مدیر مطالعه گروه پژوهشی، گفت که مزایای شیردهی پایدار و انحصاری برای شرایط مختلف بهداشتی به خوبی اثبات شده است. این شرایط سلامتی شامل بهبود و کنترل عفونتهای تنفسی و بیماریهایی است که باعث اسهال در دوران نوزادی میشوند و بیماریهای مزمن مانند آسم و چاقی.
فیری در یک خبرنامه ژورنالی گفت: "مطالعه ما نشان میدهد که برای نتایج قلبی عروقی مثبت مانند کاهش فشار خون، حتی یک دوره کوتاه مدت شیردهی نیز مفید است. این موضوع به آغوز به عنوان یک عامل اصلی در شکل گیری فرآیندهای رشد در دوره نوزادی اشاره دارد. "
منبع: انتخاب
38