نگهداری سیب زمینی به چه باید صورت باشد؟

یکی از پرمصرف‌ ترین مواد غذایی در هر منزل، سیب‌ زمینی است. سیب‌ زمینی به علت استفاده زیاد اغلب به مقدار زیاد خریداری و نگهداری می‌شوند. در اینجا با شیوه های درست نگهداری و ذخیره این ماده غذایی پرمصرف آشنا می کنیم.

نگهداری سیب زمینی به چه باید صورت باشد؟

چگونه سیب زمینی را نگهداری کنیم تا خراب نشود؟

نگهداری سیب زمینی در محل سرد و خنک
دمای نگهداری، اثر بسیار زیادی را بر روی طول عمر سیب زمینی می گذارد. وقتی که سیب زمینی خام را میان دمای ۴۳ تا ۵۰ درجه فارنهایت، معادل ۶ تا ۱۰ درجه سانتیگراد نگهداری می کنید، می توانید چندین ماه بدون اینکه خراب شوند، آن ها را نگه دارید.

سیب زمینی را دور نور نگه دارید

آنها را همیشه در یک محل تاریک نگهداری کنید.

سیب زمینی را از پیاز جدا کنید

سیب زمینی و پیاز نباید کنار هم نگهداری شوند. گازهای تولید شده از میوه ها و سبزیجات مثل پیاز، گوجه فرنگی و موز باعث جوانه زدن آنها می شود.

سیب زمینی خام را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید

درست است که دمای سرد و خنک برای نگهداری سیب زمینی لازم است، ولی نگهداری در یخچال و فریز مناسب نیست. دمای بسیار پائین و سرد هم سبب شیرین شدن سیب زمینی می شود و وقتی این اتفاق می افتد که نشاسته تبدیل به قند می شود.

کاهش قند می تواند سبب به وجود آمدن مواد سرطان زایی مثل آکریل آمیدها شود و بهتر است که برای پائین نگه داشتن این سطح، سیب زمینی ها در دمای بالایی سرخ و یا پخته شوند. سیب زمینی خام را هیچ وقت نباید در فریزر نگهداری کنید.

وقتی که سیب زمینی یخ میزند، آب داخل سیب زمینی منبسط شده و کریستال هایی را به وجود می آورد که ساختارهای دیواره سلولی را تجزیه می کنند. این وضعیت سبب می شود که هنگام یخ زدایی، خمیری شکل و به دردنخور شوند.

سیب زمینی خام هم وقتی که در معرض هوای سرد فریزر قرار می گیرد، تغییر رنگ داده و قهوه ای می شود. دلیل آن این است که آنزیم هایی که باعث قهوه ای شدن سیب زمینی می شوند، هنوز در سیب زمینی وجود دارند و حتی در دمای انجماد نیز فعال هستند.

سیب زمینی ها را درون یک ظرف بدون سرپوش یا کیسه های کاغذی بگذارید

برای جلوگیری از جمع شدن رطوبت در سیب زمینی که باعث خراب شدن آن می شود، می توانید سیب زمینی ها را در ظروف بدون سرپوش و یا در کیسه های کاغذی نگهداری کنید. بهترین شیوه برای جریان داشتن هوا این است که آن ها را در یک ظرف بدون سرپوش و یا در پاکت کاغذی نگهداری کنید.

سیب زمینی ها را در ظروف دربسته مثل کیسه های پلاستیکی زیپ دار یا ظروف شیشه ای دردار نگذارید چون هوا درون این ظروف جریان ندارد. جریان نداشتن هوا، سبب جمع شدن رطوبت آزادشده از سیب زمینی ها می شود و به رشد کپک های قارچی و باکتری ها کمک می کند.

سیب زمینی ها را پیش از انبار کردن، نشویید

از آنجایی که سیب زمینی در زیرزمین رشد می کند، بیشتر بر روی پوست خود قدری خاک دارند که باعث ماندگاری بیشتر آنها می شود.

خشک نگه داشتن سیب زمینی ها به این علت است که شستن آن ها، مقدار رطوبت را بالا می برد و به رشد قارچ ها و باکتری ها کمک می کند. وقتی که میخواهید از آن ها استفاده کنید آن ها را بشویید.

نگهداری سیب زمینی, نگهداری سیب زمینی,چگونه از سیب زمینی نگهداری کنید

نکاتی برای انتخاب بهترین سیب زمینی

هنگام خرید سیب زمینی، سیب زمینی های تازه و سالمی را انتخاب کنید چون ماندگاری بیشتری دارند. در موقع خرید سیب زمینی، خصوصیت های زیر را در نظر داشته باشید:

سیب زمینی های سفت را انتخاب کنید

سیب زمینی های نرم، خراب هستند و کیفیت پائینی دارند، پس سیب زمینی های سفتی را انتخاب کنید که رنگ روشنی داشته باشند.

سیب زمینی هایی با پوست صاف و صیقلی را خریداری کنید

سیب زمینی هایی که به دلیل هوای سرد، آسیب می بینند، پوستی سوراخ دار و مرکز آنها قهوه ای است، پس سیب زمینی هایی را انتخاب کنید که بافت صیقلی و صافی داشته باشند.

سیب زمینی هایی که ضرب خوردگی و یا کبودی بر روی پوست دارند را نخرید

بعضی وقتها، به دلیل حمل ونقل نامناسب، سیب زمینی ها صدمه می بینند. سیب زمینی های صدمه دیده را نخرید چون به سرعت فاسد می شوند.

از خرید سیب زمینی های جوانه زده، خودداری کنید

یکی از نخستین علامت های فاسدشدن و خرابی سیب زمینی، جوانه زدن آن می باشد، به همین علت از خرید سیب زمینی های جوانه زده پرهیز کنید.

منبع: بیتوته

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید