مزایا و فواید بچه داشتن برای سلامت جسم و روان
زمانی که بچه دار می شوید تغییرات زیادی در زندگی شما رخ می دهد، این تغییرات و چیزهای مهم در زندگی والدین را بدانید.
افزایش سن و تخمک گذاری در زنان با هم ارتباط دارند و با بالا رفتن سن تخمک گذاری کاهش می یابد به همین دلیل بارداری بالای 35 سال با برخی از خطرات و عوارضی مانند فشار خون بالا، دیابت یا ناهنجاری های کروموزومی مانند سندرم داون کودک همراه است، پس همیشه بهتر است با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای زندگی و سلامت خود انتخاب درستی دارید.
در حالی که مشکلات روانی اغلب در زنان در هر سنی حین و بعد از بارداری تشخیص داده می شود، بیش از نیمی (52٪) از زنان بالای 40 سال از افسردگی و اضطراب در دوران بارداری رنج می برند.
مادران بالای 40 سال در مقایسه با زنان 30 تا 35 ساله سه برابر بیشتر دچار افسردگی می شوند اما صرف نظر از همه اینها داشتن فرزند فواید زیادی دارد که در ادامه این بخش به آن می پردازیم.
کاهش فشار خون
مطالعات نشان می دهد فرزندان می توانند به کاهش فشار خون شما کمک کنند. محققان در این بررسی فشار خون 200 زن و مرد متأهل را به مدت 24 ساعت کنترل کردند و دریافتند زوج های دارای فرزند فشار خون پایین تری دارند.
اگرچه مراقبت از کودکان ممکن است دردسرهای روزمره را داشته باشد، اما داشتن فرزند سبب کاهش استرس و امید به زندگی بیشتر می شود و کاهش استرس با سلامت ما ارتباط دارد.
افزایش سلامت روحی
برخلاف تصور عموم، کودکان همیشه والدین خود را مورد آزار قرار نمی دهند. در حقیقت، حتی ممکن است والدین را از لحاظ روانی سالم تر نگه دارند.
در طی مصاحبه اخیر با 1084 نفر از شهروندان سالخورده که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، افراد مسن و بدون فرزند سلامت روان کمتری نسبت به افراد مسن دارای فرزند داشتند. همچنین افراد دارای فرزند بیشتر خوشحال اند و از رضایت و عاطفه بیشتری برخوردارند.
فعال شدن کودک درون
فرزند داشتن سبب افزایش شادی در زندگی می شود و برای شما شادی های کوچک اما عمیق و تاثیرگذار به ارمغان می آورد و باعث می شود با روحیه بهتری در محل کارتان حاضر شوید و یا بهتر به امور زندگیتان بپردازید زیرا با بچه دار شدن احساس سبک بودن و یا کودک بودن به شما دست می دهد.
پیشرفت دانش
همه افراد دارای فرزند می دانند کودکان سوالات زیادی می پرسند وممکن است والدین پاسخ همه اینها را نداشته باشند به همین دلیل به دنبال افزایش کسب دانش و مهارت می روند.
بهبود عزت نفس
در برخی مواقع کودکان به والدین خود می گویند "بهترین پدر یا مادر در کل جهان" هستید. این نوع اظهارات مثبت می تواند تأثیر عمیقی در عزت نفس شما داشته باشد و به شما این امکان را می دهد که وظایفی را که قبلاً غیرممکن می دانستید انجام دهید.
شادتر زیستن
به تصور والدین فرزندان در خوشبختی و شادی آنها نقش دارند و مطالعات نشان می دهد که رابطه مستقیمی بین فرزندان و خوشبختی والدین بالای 40 سال وجود دارد.
محققان در سالهای 1981 تا 2005 200000 والدین را در 86 کشور مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که از 40 سالگی به بعد، والدین دارای یک تا سه فرزند نسبت به زوجهای بدون فرزند شادتر هستند، زیرا بیشتر کودکان با بزرگ شدن از آنها مراقبت می کنند.
کودکان ممکن است یک سرمایه گذاری بلند مدت برای شادتر زیستن باشند.
افزایش روابط و حمایت های اجتماعی
گاهی با وجود کودک شرکت در محافل برای شما مشکل می شود اما در اغلب اوقات بچه دار شدن سبب می شود تا شما دوستان جدیدی پیدا کنید که شاید بتوانند دوستان خانوادگی خوبی برای شما شوند.
همچنین وجود کودک سبب می شود هم خانواده همسرتان و هم خانواده خود شما بیشتر به شما توجه کرده و سعی کنند در امور مختلف شما را یاری دهند پس حمایت اجتماعی بیشتری دریافت خواهید کرد.
افزایش مزایای مالی
زوج های جوان به پس انداز برای آینده خود اهمیتی نمی دهند اما با بچه دار شدن، اوضاع تغییر می کند.
یکی از بزرگترین مزایای مالی داشتن فرزندان این است که آنها شما را مجبور به ساختن آینده ای با ثبات اقتصادی می کنند، در این صورت فرزندان شما درمانده نخواهند شد و تقریباً در همه سالهای اول زندگی کاملاً به شما اعتماد می کنند وقتی این را درک کردید، ممکن است امور مالی را جدی بگیرید.
تشویقی برای پس انداز
بچه دار شدن و آرزوی آینده درخشان ، لطف بزرگی به شما و فرزندانتان می کند اگر پس اندازی ندارید ، کودکان می توانند انگیزه شما را برای بازگشت به مسیر درست ایجاد کنند.
افزایش احساس همدلی و درک
شما زمانی که مجرد هستید، به ندرت می توانید دیگران و والدین خود را درک کنید اما با فرزند دار شدن بهتر می توانید دیگر مادرها و پدرها از جمله والدین خود را درک کنید. با بچه دار شدن شما احساس محبت و همدلی خواهید داشت و دیگر از گریه کردن کودک در تاکسی احساس خشم نخواهید نمود.
بهبود سلامت جسمی
چشم پوشی از بیماری های جزئی و افزایش وزن کار ساده ای است و نادیده گرفتن این عوامل می تواند به یک مشکل عمده سلامت تبدیل شود.
والدین می خواهند با گذشت زمان در کنار فرزندانشان باشند و این می تواند به تغییرات عمده ای در سلامت منجر شود و بیماری ها را در طول زندگی کاهش دهد.
متأسفانه هزینه های درمان هر ساله گران می شوند اگرچه ممکن است درمان بیماری های جزئی هزینه زیادی نداشته باشد اما به مرور زمان افزایش می یابد.
تداوم حیات خانواده
یکی از فواید فرزند داشتن حفظ تداوم حیات خانواده است زیرا عدم حضور فرزند در محیط خانواده به دلایل مختلف یکی از عوامل ناپایداری در زندگی مشترک است.
بی فرزندی در خانواده ها سبب به وجود آمدن یک فضای خالی و باعث تضاد و بی علاقگی به زندگی مشترک می شود.
فرزند درتحکیم روابط خانوادگی و همسری، تأثیر مثبت خواهند داشت زیرا والدین با داشتن فرزند کمتر او را با اختلاف یاطلاق، آزرده می سازند.
پر کردن وقت
بچه دار شدن و رسیدگی به کودک وقت شما را پر می کند. اگر در گذشته نمی دانستید وقت خود را چگونه پر کنید، با بچه دار شدن اوقات زندگی شما با شادی و احساس زیبای مادر و پدر بودن پرمی شود.
تقویت قدرت مغز
بچه دار شدن در اواخر زندگی و با افزایش سن می تواند موجب ذهنی فعال تر شود زیرا ارتباطی بین داشتن بچه در سنین بالاتر و قدرت مغزی وجود دارد.
والدینی که در 35سالگی آخرین فرزند خود را دارند از شناخت و حافظه کلامی تیزتری برخوردارند و زنانی که پس از 24 سالگی اولین فرزند خود را دارند در حل مسئله بهتر از هم سن و سالان خود هستند.
آمادگی بیشتر از نظر احساسی
تحقیقات نشان می دهد که بلوغ در فرزندپروری نقش دارد. رشد روانی اجتماعی دو گروه از کودکان در سنین 7 ، 11 و 15 سال را بررسی کردند.
گروهی از مادران بالاتر از 31 سال و گروه دیگر از مادران کوچکتر از 31 سال متولد شده اند.
مادران مسن کمتر بچه های خود را سرزنش یا تنبیه بدنی می کنند و به این ترتیب از نظر اجتماعی و عاطفی سالم بودند.
کاهش خطر آسیب دیدگی
والدین بدون توجه به سن، به بهترین وجه می توانند از کودک محافظت کنند با این حال، مطالعات به این واقعیت اشاره دارند که خطر کودک در مواجهه با آسیب غیر عمدی که نیاز به مراقبت پزشکی دارد با افزایش سن مادر کاهش می یابد.
اگرچه دلایل دقیق صدمات کمتر مشخص نیست، اما روشن است که یکی از فواید فرزند پروری در مادران بزرگتر کاهش احتمال تجربه آسیب دیدگی غیر عمدی است.
عمر طولانی
برخی افراد تصور می کنند که بچه دار شدن در اواخر زندگی و در سنین بالا موجب می شود که انرژی لازم برای پرورش کودک را نخواهند داشت یا بدتر از آن در رویدادهای مهم زندگی آنها مانند ازدواج یا نوه دار شدن حضور نخواهند داشت.
در حقیقت، مطالعات نشان داد زنانی که پس از 33 سالگی بچه دار می شوند، دو برابر بیشتر از زنانی که آخرین فرزند خود را قبل از 30 سالگی به دنیا می آورند زندگی می کنند و این نکته قابل تأمل است.