از کجا بفهمم اعتماد به نفس دارم یا نه؟

کمبود اعتماد به نفس یعنی اینکه ما نسبت به توانایی های خود و آنچه که در آن تخصص داریم، ایمان نداشته باشیم.از شروع و انجام کاری بترسیم و همیشه نسبت به خود و توانایی های خود دید منفی داشته و ناامید باشیم.

از کجا بفهمم اعتماد به نفس دارم یا نه؟

کمبود اعتماد به نفس می تواند بر احساس افراد نسبت به خود تاثیر گذاشته و از پیشرفت و رشد آنها و بروز توانایی هایشان جلوگیری کند.

اعتماد به نفس پایین می تواند بر نحوه تصمیم گیری افراد و زندگی آنها از جنبه های مختلف تاثیر گذاشته و آسیب برساند. به طور کلی، مطالعات ثابت کرده است که افرادی که اعتماد به نفس دارند، پول بیشتری به دست می آورند و روابط شادتری دارند.

کمبود اعتماد به نفس می تواند افراد را از موفقیت در زندگی دور کند.

علت اعتماد به نفس پایین چیست؟

علائم کمبود اعتماد به نفس کدام اند؟ درمان اعتماد به نفس پایین چگونه است؟ و … این سوالات، سوالاتی است که اکثر افراد از مشاوران می پرسند.

کمبود اعتماد به نفس چیست؟

کمبود اعتماد به نفس یعنی اینکه ما نسبت به توانایی های خود و آنچه که در آن تخصص داریم، ایمان نداشته باشیم.
از شروع و انجام کاری بترسیم و همیشه نسبت به خود و توانایی های خود دید منفی داشته و ناامید باشیم.
اعتماد به نفس پایین باعث می شود که فرد به خود اطمینان نداشته باشد. توانایی های خود را نادیده بگیرد و برای انجام کارها نتواند جسورانه و بدون ترس اقدام کند. کمبود اعتماد به نفس ممکن است باعث شود که افراد دید نامتعادلی نسبت به خود و توانایی های خود و آنچه که باید ارائه دهند، داشته باشند.

اگر شما نیز از اعتماد به نفس پایین برخوردار باشید، تمایل دارید خود و زندگی خودتان را با دیدی منفی تر و انتقادی تر ببینید. همچنین احساس می کنید کمتر قادر به مقابله با چالش های زندگی هستید. داشتن اعتماد به نفس پایین، ایمان شما را به توانایی شما برای موفقیت و شایستگی تضعیف می کند.

 نشانه های اعتماد به نفس پایین

نشانه های پایین بودن اعتماد به نفس می تواند در افراد مختلف و منحصر به فرد باشد.
برخی از افراد کمبود این ویژگی خود را از دیگران مخفی می کنند و برخی دیگر سعی می کنند که خودشان نیز قبول نکنند اعتماد به نفس پایین دارند.

مهم ترین علائم کمبود اعتماد به نفس عبارتند از:

     از نظر اجتماعی، منزوی هستید

اگر دائم به دنبال بهانه هایی می گردید تا از رویدادهای اجتماعی خارج شوید. یا به طور کلی از قرار گرفتن در جمع های خانوادگی، دوستانه و … اجتناب می کنید. احتمالا به این دلیل است که به خودتان اعتماد ندارید. همین باعث می شود که شما ترجیح بدهید در خانه بمانید، تا اینکه مجبور باشید با افراد دیگر در یک محیط اجتماعی قرار بگیرید.

اضطراب و آشفتگی عاطفی دارید

هنگامی که شما به توانایی های خود اعتماد داشته باشید. دلایل کمتری برای استرس و اضطراب یا آشفتگی عاطفی خواهید داشت. پس اگر اضطراب دارید و احساس آشفتگی می کنید، نشانه های عدم اعتماد به خود است.

 نمی توانید به خوبی از خود تعریف کنید

یکی از نشانه های اعتماد به نفس پایین افراد این است که نمی توانند هنگامی که نیاز است، از خودشان تعریف کنند. این گونه افراد هنگامی که با تعریف و تمجید دیگران نیز روبه رو می شوند، تنها با گفتن کلماتی مانند ممنونم یا شما لطف دارید، مکالمه را پایان می دهند.

 اغلب نگران هستید که دیگران چگونه فکر می کنند

افرادی که به خودشان اعتماد ندارند، برایشان مهم نیست که دیگران در مورد آنها چگونه فکر می کنند. زیرا خودشان را دوست دارند و به خود اهمیت می دهند. اما افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند دائم نگران این موضوع هستند که دیگران در مورد آنها چگونه فکر می کنند.

 از خودتان غافل می شوید

عدم اعتماد به خود پایین باعث می شود که شما از خودتان مراقبت نکنید و برای خود وقت نگذارید. شما از صرف زمان برای خود و ظاهرتان دست می کشید و همیشه پژمرده به نظر می رسید.

 تمایلی به قبول چالش ها ندارید

یکی از نشانه های عدم اعتماد به خود پایین این است که دائم فکر می کنید در تلاش های خود شکست خواهید خورد. به همین دلیل خودتان را مجبور به تلاش کردن و به چالش کشیدن نمی کنید. از نظر شما هر چیز جدیدی ارزش تلاش کردن را ندارد، زیرا قبلا خود را متقاعد کرده اید که شکست خواهید خورد.

 نمی توانید خودتان را قضاوت کنید

علائم اعتماد به نفس پایین این است که زیاد خودتان را حدس نمی زنید و قضاوت نمی کنید.
زیرا به توانایی های خود در تصمیم گیری درست شک دارید. شما ممکن است دائم از دیگران بپرسید که در مورد یک موضوع چه فکری می کنند تا بتوانید از این طریق خود را قضاوت کرده و احساس امنیت داشته باشید.

به طور کلی، اعتماد به نفس پایین باعث می شود که شما این حس را داشته باشید که دیگران بهتر از شما می دانند.

 انتظارات کمی از زندگی دارید

کمبود اعتماد به نفس باعث می شود که شما احساس کنید در زندگی موفق نخواهید بود و یا سود زیادی از آن نخواهید برد. به همین دلیل دست به تلاش نمی زنید و زندگی را در حد متوسط پیش می برید.

 استفاده زیاد از تلفن همراه در اجتماعات

اگر در موقعیت های اجتماعی قرار بگیرید که دوستان کمی دارید یا اصلا در آن جمعیت دوستی ندارید، اغلب با تلفن همراه خود کار می کنید و نمی توانید دوست جدید و یا هم صحبتی را در جمعیت پیدا کنید. در حقیقت تلفن همراه شما به عنوان راهی برای فرار از صحبت کردن با دیگران برای شما است.

هنگام تعارض و اختلافات همیشه عقب نشینی می کنید

نشانه عدم اعتماد به خود این است که از هر گفت و گویی که موجب اختلافات و درگیری می شود، همیشه دوری و عقب نشینی می کنید. شما همیشه نظرات خود را نادیده گرفته و هنگامی که اختلاف نظر با کسی دارید، از نظرات خود دفاع نمی کنید.

 انتقاد دیگران شما را تخریب می کند

اگر در محل کار خود، سرپرستتان از شما انتقاد کند و یا تذکری به شما بدهد، ممکن است در اتاق خود هنگامی که تنها هستید گریه کنید. همین باعث می شود که شما با شنیدن انتقاد دیگران، انرژی و امید خود را از دست بدهید.

 نمی توانید در یک مکالمه و یا نشست گروهی صحبت کنید

یکی از نشانه های کمبود اعتماد به خود این است که نمی توانید در گروه ها و یا اجتماعات صحبت کنید و نظر بدهید. همیشه این گونه به نظر می رسد که دیگران خیلی بیشتر از شما می دانند و میتوانند بدون نگرانی و استرس صحبت کنند. اما شما نمیتوانید حتی جملاتی کوتاه را بدون استرس و لرزش صدا بیان کنید.

 

منبع: عصر ایران
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • تقی رجبی
    0

    سلام همه این مواردی که گفتید من دارم ای کاش راه حل این مشکل را هم میگفتید واقعا دارم عذاب میکشم کمکم کنید تشکر