راز کشدار شدن حلیم چیست؟
کشدار شدن حلیم، فوت و فن خاصی دارد که آشپزهای حرفه ای به کار میبندند. حلیم در انواع مختلفی چون حلیم گندم، حلیم شیر و حلیم بادمجان تهیه میشود. نوع گوشت، نحوه له کردن گوشت و نوع حلیم تاثیر زیادی در کشدار کردن حلیم دارد.
حلیم از غذاهای سنتی است که از ترکیب گوشت به همراه غلات (جو یا گندم) تهیه میشود. مصرف این غذا در منطقه خاورمیانه از قدیم رواج داشته است. برای تهیه حلیم گندم، از گندم پوست گرفته شده، پیاز، گوشت گوساله سردست و مقداری روغن استفاده میشود. از حلیم هم میتوان به عنوان وعده اصلی شام و نهار و هم به عنوان صبحانه استفاده کرد. این غذا را میتوان با استفاده از ادویههای مخصوص غذا خوشطعم کرد و از انواع مغزها مثل مغز بادام یا پسته برای تزیین آن استفاده کرد.
کشدار شدن حلیم به عواملی بستگی دارد؛ برخی از این عوامل به مواد اولیه و برخی به روش تهیه مربوط می شود. این عوامل عبارتند از:
کشدار شدن حلیم خانگی تا حد زیادی به نوع گوشت مورد استفاده در آن بستگی دارد. بهترین گوشت برای پخت حلیم، گوشت قرمز با استخوان است. گردن، سرسینه یا دنده گوسفندی مناسبترین گوشت برای طبخ حلیم است و دنده از این جهت ارجحیت دارد که پس از پختن و کوبیده شدن، کش میآید؛ بنابراین گوشت حلیم را نباید خرد کرد تا رشتههای آن کوتاه نشود و پس از کوبیدن، بیشتر کش آید.یکی دیگر از عواملی که باعث کشدار شدن حلیم میشود، نحوه له کردن گوشت آن است. به هیچ وجه نباید از روش چرخ کردن یا میکس کردن در غذاساز برای له کردن گوشت حلیم استفاده کرد. گوشت مورد استفاده برای حلیم را پس از پختن باید از استخوان جدا کرده و سپس با گوشت کوب بکوبید تا مانند کلافهی به هم پیچیدهای شود که جدا کردن آن از هم، به راحتی امکان پذیر نباشد.در مورد حلیم گندم، باید گندم پخته و کاملا له شده را میکس کنید و از صافی درشت عبور دهید تا پوسته آن گرفته شود.
سپس گندم صاف شده را کم کم به گوشت کوبیده اضافه کنید و با گوشت کوب بکوبید تا گوشت از هم باز شده و با گندم کاملا یکدست شود.برای کشدار شدن حلیم بادمجان، نیز گوشت را پس از پختن بکوبید. برنج، لوبیا، عدس، بادمجان یا هر نوع ماده غذایی دیگری که در پخت آن استفاده کرده اید را نیز جداگانه بکوبید. سپس کم کم به گوشت کوبیده اضافه کنید و به کوبیدن ادامه دهید تا گوشت از هم باز شده و با سایر مواد کاملا یکدست شود.
همچنین بادمجان را به صورت حلقهای برش نزنید، برش زدن بادمجان به صورت طولی باعث کشدار شدن حلیم بادمجان میشود. افزایش مقدار بادمجان نیز در کش آمدن حلیم بادمجان موثر است.به طور کلی مهمترین عاملی که باعث کشدار شدن حلیم میشود، کوبیدن مواد حلیم با گوشت کوب است. هرچه مواد بیشتر کوبیده شوند بیشتر کش میآیند.برای کشدار شدن حلیم، نسبت گوشت به سایر مواد را ۱ به ۲ در نظر بگیرید. مثلا برای تهیه حلیم گندم، به ازای ۱ کیلوگرم گندم، ۵۰۰ گرم گوشت استفاده کنید. اگر مقدار گوشت نسبت به سایر مواد خیلی کم باشد، حلیم کشدار و باکیفیتی حاصل نمیشود.
منبع: خبرفوری
1980