طرز تهیه پولکی اصفهان + میزان کالری و ارزش غذایی
پولکی اصفهان یکی از معروفترین سوغاتهای ثبت شده اصفهان در فهرست ملی میراث معنوی کشور است که به جای قند در کنار چای مصرف میشود.
پولکی نوعی آب نبات شبیه پول کوچک یا سکه است که با آب و شکر درست میشود. یکی از مزایای این محصول نسبت به قند، شیرینی کمتر آن است، بنابراین برای تضمین سلامت جسمی گزینه مناسبتری خواهد بود. امروزه پولکی اصفهان در طعمهای متنوعی درست میشود و همین موضوع باعث شده مورد توجه سلایق مختلف قرار گیرد. پولکی زنجبیلی، زعفرانی، نارگیلی، لیمویی، نعنایی و ... انواع پولکی اصفهان هستند که در هر یک از نوعی طعم دهنده مخصوص استفاده میشود.
میزان کالری و ارزش غذایی
چای را میتوانید به جای قند با پولکی صرف کنید. پولکی دارای کلسترول، چربی اشباع و سدیم بسیار کمی بوده و شیرینی آن نسبت به قند کمتر است، ولی طعم مطلوب آن ممکن است باعث تشویق شما به استفاده بیشتر آن شود. در هر حال ۱۰۰ گرم پولکی ۳۱۳ کالری دارد و ارزش غذایی آن در جدول زیر ارائه شده است:
ارزش غذایی 100 گرم پولکی
چربی کل
1.7 گرم
کلسترول
0 گرم
کربوهیدرات
75.7 گرم
سدیم
2 میلی گرم
قند
74.7 گرم
پروتئین
0.6 گرم
طرز تهیه پولکی اصفهان
مواد لازم
شکر
1+1/3 پیمانه
آب
1/2 پیمانه
سرکه سفید
8-9 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده
1/4 قاشق چایخوری
کنجد
1 قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
۱/۴ قاشق چایخوری زعفران سائیده را در ۳-۲ قاشق غذاخوری آب جوش ریخته و دم بگذارید.
آب را در یک شیرجوش دسته دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس شکر، سرکه و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، شکر در آب حل شود. حین حرارت دادن، به هیچ وجه مخلوط آب و شکر را با قاشق هم نزنید، بلکه دسته شیرجوش را گرفته و به صورت دورانی بچرخانید تا شکر در آب حل شود.
اجازه دهید مخلوط آب و شکر ۲۰-۱۵ دقیقه بجوشد تا قوام آید، سپس کنجد را به آن اضافه کنید و ظرف را بچرخانید تا کنجد در آن پخش شود.
اجازه دهید مواد ۵ دقیقه دیگر بجوشند تا به رنگ کاراملی درآیند.
مقداری آب یخ، کنار دست خود قرار دهید و کمی از مایه پولکی را در آن بریزید، سپس با دندان تست کنید. اگر مایه پولکی ترد و شکننده بود، آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود، ولی اگر به دندان بچسبد باید حرارت بیشتری ببیند تا آماده شود.
کف یک سینی را با فویل بپوشانید و پس از آماده شدن مایه پولکی، آن را به صورت داغ و با قاشق، به صورت سکههای کوچک روی فویل بریزید.
اگر مایه پولکی به غلظت مناسب رسیده باشد، هنگام ریختن روی فویل پخش نمیشود؛ اگر مایه روی فویل روان شد، دوباره روی حرارت قرار دهید تا غلیظتر شود.
پس از اینکه پولکیها کاملا سرد شدند، آنها را از روی فویل جدا کرده و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه پولکی اصفهان
مراقب باشید مایه پولکی بیش از حد حرارت نبیند، حرارت زیاد باعث ایجاد طعم سوختگی و تلخ در پولکی میشود.
سرکه مورد استفاده برای تهیه پولکی باید سرکه سفید باشد.
اگر پولکی به اندازه کافی حرارت نبیند، ترد و شکننده نمیشود.
اجازه دهید پولکی کاملا سرد شود، سپس از روی فویل جدا کرده و در ظرف دردار قرار دهید. اگر پولکیها کاملا سرد نشده باشند پس از قرار گرفتن در ظرف، به هم میچسبند.
افزودن سرکه به آب و شکر ضروری است و مانع شکرک زدن پولکی میشود.
میزان کنجد را بسته به ذائقه خود میتوانید کم و زیاد کنید.
پولکی اصفهان یکی از فراوردههای جانبی تولید نبات است که از شیرهی به جا مانده از نبات درست میشود. برای تهیه پولکی اصفهان، شیره نبات با سرکه مخلوط شده و در دمای بالای ۱۶۰ درجه سانتیگراد جوشانده میشود. سپس بر روی سینیهای بزرگی ریخته شده و طعم دهندههای مختلفی، چون عسل، نارگیل، لیمو عمانی و زنجبیل به آن افزوده میشود. در مرحله بعد مواد را آنقدر ورز میدهند تا مانند خمیر شود و قبل از سرد شدن خمیر، آن را در زیر غلطک مخصوص پولکی پرس میکنند تا به شکل دایره یا بیضی درآید. درست کردن پولکی اصفهان در خانه، به همین سادگی است. اگر شما نیز این پولکی را در خانه تهیه میکنید، لطفا تجربیات خود را با دیگر مخاطبان ستاره در قسمت "ارسال نظر" به اشتراک بگذارید.
1980