چگونه حسادت را درمان کنیم؟

حسادت واکنشى هیجانى است که از نزدیک دو سالگى آغاز مى ‏شود و با رشد کودک، ممکن است تا بزرگ‏سالى ادامه یابد.

چگونه حسادت را درمان کنیم؟

حسادت واکنشى هیجانى است که از نزدیک دو سالگى آغاز مى ‏شود و با رشد کودک، ممکن است تا بزرگ‏سالى ادامه یابد.

تعریف حسادت چیست؟

به تعریفی: حسادت به معنی آرزو کردن زوال نعمت از کسی است که آن را به دست آورده است. شخص حسود کسی است که از وجود نعمت، شادکامی، موفقیت و پیشرفت دیگران در حیطه‌های مالی، تحصیلی و شغلی، مورد توجه واقع شدن دیگران توسط فرد یا افراد دیگر، مطرح شدن سایرین در حیطه‌های مختلف اجتماع ناراضی است و دوست ندارد که دیگری از نعمت یا آسایش برخوردار باشد. حسادت در نهایت تبدیل به ناتوانی و احساس کمبود در شخص حسود شده و او را دچار حقارت می‌کند.

در الگوى حسادت، غالبا نوعى ترس نیز وجود دارد؛ زیرا حسود گاهی احساس مى‏کند که دیگرى عاطفه شخص مورد علاقه او را نسبت‏به وى به خطر انداخته است و یا موقعیت، مقام و یا چیزی را که او انتظار رسیدن به آن را داشته، دیگرى احراز کرده است. در فارسی به حسد، رشک می‌گویند حسود با رفتار‌هایی که در جامعه نسبت به دیگری نشان می‌دهد، بدخواهی و آرزوی زوال نعمت محسود را می‌خواهد. اگر چه شاید خودش هم آن نعمت را داشته باشد. حسود معمولا سعی دارد تا با بی اعتنایی و انتقاد از رقیب، او را از صحنه بیرون کند تا موقعیت خودش را مستحکم کند. بیشتر افراد منفی باف از این دسته هستند.

درواقع بزرگترین مشکل افراد حسود این است که مفروضات مبالغه آمیزی در باره زندگی و شرایط دیگران می‌سازند، خوبی‌ها و شادکامی‌های آنان را بزرگ نمایی می‌کنند و مشکلات و سختی‌های زندگی آن‌ها را نادیده می‌گیرند. سراسر زندگی فرد را در نظر نمی‌گیرند و فقط به بخشی که در حال حاضر قرین شادکامی است می‌چسبند، در حالی که در این بخش هم اطلاعات آن‌ها صرفا ظاهری است. در مجموع افراد حسود تصویری صحیح و واقعی از زندگی خود و دیگران ندارند و اطلاعات دریافتی از موقعیت را تحریف می‌کنند.

بهترین راهکار‌ها در درمان حسادت چیست؟

برای حل این مشکل که جنبه‌های روانی، اجتماعی و رفتاری دارد، توصیه می‌شود موارد زیر را به مرحله اجرا دربیاورید.

موقعیت‌های حسد برانگیز را شناسایی کنید

معمولا حسادت در مواقعی خاص و بنا به اتفاقات بروز داده می‌شود؛ به گونه‌ای که فرد با قرارگیری در آن شرایط به شدت حسادت می‌ورزد. برای مثال ممکن است دوستتان ساعاتی را با فرد دیگری سپری کند و شما به این فکر کنید که او آن فرد را به شما ترجیح داده است و دیگر نسبت به شما تمایلی ندارد.

واکنش منفی نشان ندهید

زمانی که می‌بینید حسادت بر شما غلبه کرده و واقعا در حال عذاب کشیدن هستید، سعی کنید کاری نکنید. انجام هر گونه رفتار از روی حسادت و حسد ورزی رابطه شما و شخصیتتان را به تباهی می‌کشاند؛ به همین خاطر به خودتان فرصت دهید تا از این حس درونی تان کاسته شود و بعد به حل آن بپردازید. راه‌های درمان حسادت حسادت به معنی آرزو کردن زوال نعمت از کسی است که آن را به دست آورده است‎

داشتن افکار مثبت در زندگی راهی برای درمان حسادت

برای این که از شر این مشکل روانی خلاص شوید، باید سعی در اصلاح افکارتان داشته باشید؛ شما باید مثبت فکر کرده و برداشتی مثبت از اتفاقات پیرامون خود داشته باشید. شکاک بودن، نق زدن، گلایه کردن، تهمت زدن وغیره نه تنها روح شما را بلکه دیگران را هم بسیار آزار می‌دهد؛ به همین خاطر توصیه می‌شود از وقایع کوچک زندگی لذت ببرید، دیدگاه و نگرشتان را تغییر داده و از دست افکار منفی خلاصی یابید. به داشته‌ها و توانایی هایتان بیش‌تر از پیش توجه و فکر کنید تا نسبت به دیگران دچار حسادت نشوید.

عدم اعتماد دلیلی برای حسادت ورزی

اگر می‌بینید حسادت شما نسبت به دوستان و همسرتان خیلی راحت بر انگیخته می‌شود، احتمال این وجود دارد که شما قبلا اعتمادتان را به این افراد از دست داده اید. گاهی اوقات دلیل این حسادت‌ها به خیانت افراد در اعتماد شما باز می‌گردد؛ به همین خاطر در درمان حسادت لازم است یا به کل طرف مقابلتان را مورد بخشش قرار دهید یا در روابطتان باز نگری کنید.

مشخص کردن مرز‌های روابط عاطفی

در روابط عاشقانه و عاطفی حس حسادت در ۲ نفر رابطه وجود دارد؛ به طوری که انجام برخی کار‌ها توسط هر یک از افراد موجب برانگیختن حسادت در رابطه می‌شود؛ به همین دلیل اگر به دنبال یک رابطه آرام و شاد و تهی از حسد ورزی هستید، بهتر است مرز‌های مشخصی را برای خودتان تعیین کنید تا دچار سوتفاهم نشوید.

گره نزدن حال خوبتان به کسی یا چیزی

بله اگر سعی کنید تمامی روابطتان را در حد اعتدال نگه دارید و خودتان را وابسته کسی یا چیزی نکنید، شما زندگی شادی خواهید داشت. زمانی که شما بیش از حد وابسته فردی می‌شوید به طور ناخودآگاه به آن فرد توجه نشان می‌دهید و این ممکن است به سایر بعد‌های زندگی تان ضربه وارد کند؛ برای خود و علایق تان ارزش قائل شوید و با انجام آن‌ها روحیه خوبی داشته باشید.

داشتن اعتماد به نفس از راه‌های درمان حسادت

سعی کنید خودتان را با کسی مقایسه نکنید. شما تنها با یک نفر قابل قیاس هستید، آن‌ها دیروز خودتان است. برای این کار لازم است که حسرت زندگی دیگران را نخورید، چرا که شما فقط بخشی از لحظات آنان را به صورت سطحی می‌بینید. هم چنین حسادت از نبود اعتماد به نفس ناشی می‌شود. به دلیل این که ترس از دست دادن چیزی یا فردی را دارید اقدام به حسدورزی می‌کنید، به همین خاطر باید با اعتماد به نفس باشید و ارزش وجودی تان را درک کنید.

برای درمان حسادت خودخواهی را کنار بگذارید!

فرد خودخواه سطح توقعاتی بالایی دارد و بیش‌تر مواقع همه کس و همه چیز را برای خودش می‌خواهد؛ به همین علت در اکثر مواقع افراد حسود بسیار خودخواه هم هستند. برای درمان حسادت باید به این درک برسید که دیگران نیاز‌ها و مشکلات خود را دارندو سعی کنید از اوقاتی که با شما سپری می‌کنند، لذت ببرید.

برای این که به هدف تان در درمان حسادت برسید، لازم است که تمامی موارد را به دقت خوانده و به مرحله اجرا دربیاورید. زندگی خالی از حسد هم شما و هم دیگران خوشبخت می‌کند.


منبع: باشگاه خبرنگاران

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید