روزنامه گردی دیدهبان ۸ آذر ۱۳۵۵؛
ساخت سریال تلویزیونی در ایران با همراهی بانک ملی و یک شرکت انگلیسی
تغییرات مهم در روابط مالک و مستاجر، تیتر یک و اختصاصی شماره امروز چهارشنبه ۸ آذر سال ۱۳۵۵ روزنامه اطلاعات است که طبق آن، حق تخلیه ملک، طبق ضوابط به مالک داده میشود و پس از سه سال سکونت، مالک و مستاجر حق تقاضای تعدیل اجاره بها دارند. این روزنامه همچنین به ساخت یک سریال تلویزیونی با بودجه حدود ۲/۵ میلیون دلار (معادل ۱۸ میلیون تومان) با سرمایهگذاری مشترک بانک ملی ایران و یک شرکت انگلیسی پرداخته است.
اردشیر زاهدی سفیر ایران در آمریکا هم اعلام کرده که ایران برای خرید اسلحه منت آمریکا را نمی کشد و روابط ایران و آمریکا در زمان کارتر اگر از این بهتر نباشد بدتر نخواهد شد.
گویا برای دانشجویان مقیم خارج تخفیف تازه بلیط هواپیما در نظر گرفته شده و خبر دیگر هم اینکه در صورت تقاضای صاحبان مدارس خصوصی، ۳۲۰۰ مدرسه غیر دولتی پس داده میشود و آموزش و پرورش اجازه تأسیس مدارس خصوصی میدهد.
تیتر دیگر اطلاعات هم به فاش شدن اسرار کودتای بیوه مائو برای ایرانیان اختصاص دارد که گزارشی است از سفر منصور تاراجی به سفر ۵ هزار کیلومتری به قلب کشور چین.
اما خبری با عنوان سریال تلویزیونی ۱۸ میلیون تومانی در ایران ساخته میشود در صفحه اول اطلاعات امروز چاپ شده که متن خبر فوق به شرح زیر است؛
لندن - آسوشیتدپرس:
یک شرکت فیلمسازی انگلیسی و بانک ملی ایران دیروز اعلام کردند که بزودی با مشارکت یکدیگر ساخت یک سریال عظیم تلویزیونی درباره سه هزار سال تاریخ خاورمیانه و فلات ایران را آغاز خواهند کرد.
شرکت فیلم دیوید پارادین و بانک ملی ایران در اطلاعیه خود گفتند این سری فیلم که در هشت قسمت به نام " چهار راه های تمدن " تهیه خواهد شد یکی از پیچیده ترین سریالهای تلویزیون است که تا به حال در غرب آسیا ساخته شده است. این سری با سقوط امپراطوری آشور و بابل شروع خواهد شد و با استقلال عمل کشورهای عضو سازمان اوپک فارغ از نفوذ غرب پایان خواهد گرفت.
برای تهیه این فیلم ۲/۵ میلیون دلار (حدود ۱۸ میلیون تومان) سرمایه گذاری شده است. دانشمندان طراز اول آمریکا، انگلستان، ایران، آلمان غربی برای شرکت در تهیه این سریال و انجام امور حقیقی آن، قراردادهایی امضاء کرده اند.
در این سریال صحنههای جنگ و سایر حوادث مهم از طریق استفاده از تعداد زیادی هنرپیشه و اسب تهیه شده و شامل مصاحبه با متخصصان امور این منطقه بوده و در قسمتهایی از فیلم موزه های مختلف جهان نیز نشان داده خواهد شد.
در حال حاضر واحدهای فیلمبرداری در ایران، ترکیه، یونان، آمریکا و انگلستان مشغول انجام بخش هایی از این پروژه هستند.
مرکز ملی فیلم در تهران در قسمتهای فنی همکاری خواهد داشت و وزارت فرهنگ و هنر منابع باستانی مورد لزوم را در اختیار تهیه کنندگان فیلم قرار خواهد داد.