آیا ریزش مو ارثی میشود؟
با کوچک شدن ریشه مو، مویی که ساخته می شود نیز بالطبع کوچک، ظریف و نازک تر است که وقوع این فرایند به شکل تدریجی است که این شکل گیری مفید است.
یعنی موها به تدریج نازک می شوند و این نازک شدن تا جایی ادامه پیدا می کند که موها به حالت کرکی درآمده، سپس از بین می روند.
آنزیم آلفا-5 ردوکتاز که سبب به وجود آمدن این تغییرات می شود از راه ژن و وراثت منتقل می شود. اما تمام کسانی که این ژن را دارند طاس نمی شوند و هنوز معلوم نیست چرا این ژن در بعضی از اعضای یک خانواده که همگی این ژن را دارند، فعال می شود و در بعضی دیگر خیر.
البته فعال شدن ژن این آنزیم در افراد مختلف متفاوت است؛ به طور مثال ممکن است در فردی در 17 یا 18 سالگی فعال شود و در دیگری در 30 یا 40 سالگی. وقتی می گوییم ریزش موی ارثی، منظور این نیست که تمنام فامیل شخص یا پدر و مادرش همگی طاس می شوند.
ممکن است آن شخص، اولین فرد خانواده باشد که این ژن را نشان می دهد. البته این نوع ریزش موی ارثی به خوبی قابل پیشگیری و درمان است و این تصور که غیرقابل درمان است، درست نیست. نکته دیگر اینکه داروهایی که برای ا ین نوع ریزش وجود دارد تا زمانی که مصرف می شوند موثر هستند،
زیرا این داروها آنزیم آلفا-5 ردوکتاز را مهار می کنند و اجازه نمی دهند هورمون تستوسترون تبدیل به دی هیدروتستوسترون شود اما اگر داروها مصرف نشوند این آنزیم مجددا فعال می شود.
1514