آیا روزه گرفتن برای مبتلایان به ام اس مضر است؟
یک متخصص مغز و اعصاب در مورد روزه گرفتن بیماران مبتلا به ام اس گفت: توجه به این مسئله که میزان و شدت بیماری این افراد تا چه حد است میتواند ممنوعیت و عدم ممنوعیت روزهداری را برای آنان مشخص کند.
به گزارش خبرفوری به نقل از سلامت نیوز؛ دکتر محمدعلی اکبریاننیا افزود: بیماران مبتلا به ام اس که نشانه چندانی ندارند و یا علائم آنان خفیف است میتوانند روزههای خود را بگیرند.
وی توضیح داد: مبتلایان به مرحله طی علائم بیماری آنان به اتمام رسیده به طور مثال سالی یکبار علائم خفیفی از بیماری در آنها نمایان میشوند و یا چند ماه از علائم بیماری آنها گذشته در حال حاضر نیز مشکلی ندارند و از لحاظ توانایی و حرکتی مشکلی ندارند روزه گرفتن در مورد آنان مانعی ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد افرادی که بیماری آنها استقرار پیدا کرده است، گفت: این بیماران که علائم دائمی دارند و شدت بیماری آنان به طوری است که تعادل حرکتی نداشته و از لحاظ جسمانی توانایی کمتری دارند و توان گرفتن روزه را ندارند الزامی بر روزه گرفتن آنها نیست.
داروها فراموش نشود
همچنین دکتر سعید قزوینیان متخصص مغز و اعصاب نیز درباره روزهداری بیماران مبتلا به ام اس گفت: مانعی برای روزه گرفتن مبتلایان به ام اس وجود ندارد اما بیمارانی که باید از داروهای تزریقی برای درمان خود استفاده کنند، باید در نظر داشته باشند که آمپولهای خود را در زمان تعیین شده در افطار و سحر تزریق کنند.
وی ضمن تاکید بر رعایت تغذیه صحیح این بیماران برای روزه گرفتن، تصریح کرد: اما برخی از این بیماران با گرفتن روزه بر اثر تشنگی و گرسنگی گرمای شدید و بدلیل مزمن بودن بیماری آنها امکان تشدید علائم بیماری در آنها وجود دارد بنابراین توصیه به گرفتن روزه در این افراد نمیشود.
27