سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران اظهار کرد:
تخریب برندهای لبنی ایران در بازار صادراتی/ بازگشت ۳ تا ۵ هزار تن شیر به کارخانههای لبنی در یک روز
سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران گفت: رقبای برندهای ایرانی تلاش میکنند تا با انتشار فیلم اظهارات غیرکارشناسانه اخیر در صدا و سیما، برندهای ایرانی را در بازارهای منطقهای تخریب کنند.
محمدرضا بنیطبا سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران با اشاره به ادامه موج تخریبی برنامه صبحگاهی صدا و سیما درباره آلودگی شیر، اظهار کرد: برآوردهای اولیه نشان میدهد فقط در روز اول به میزان 3 تا 5 هزار تن شیر برگشتی به کارخانههای لبنی داشتهایم.
وی ادامه داد: علاوه بر آن شنیدههای ما حاکی از آن است که تاثیر منفی اظهار نظرهای غیر کارشناسی در برنامه صدا و سیما موجب شده خانوادهها در استانها کم برخودار از دریافت شیر رایگان مدارس خودداری میکنند.
به گفته بنی طبا؛ تاثیر منفی برنامه غیر کارشناسی صدا و سیما محدود به داخل کشور نیست و تخریب برندهای لبنی ایران در بازار صادراتی توسط رقبا آغاز شده است.
وی افزود: خبرهای به دستمان رسیده که نشان میدهد فیلم صداوسیما در حال دست به دست شدن در کشورهای همسایه با عنوان ایرانیها به ما سم میدهند، است.
بنی طبا با تاکید بر اینکه 90 درصد صنایع لبنی متعلق به بخش خصوصی است و این صنعت جزو معدود صنایع کشور است که به درستی خصوصی سازی شده است، اظهار کرد: میزان رقابت در این صنعت آنچنان بالا است که هیچ برندی ریسک تولید محصول کم کیفیت را نمیکند چون به خوبی میداند که از بازار مصرف کنار گذاشته خواهد شد.
وی اظهار کرد: تنوع برندهای حاضر در بازار به مصرف کننده این اجازه را میدهد که به راحتی هر برند که کیفیت بالاتری داشته باشد را انتخاب کند و این به معنی فضای به شدت رقابتی برای افزتیش کیفیت محصول است.
بنی طبا با یادآوری اینکه برندسازی در بازار رقابتی داخلی و خارجی کار بسیار زمانبر و پرهزینه است، گفت: در حال حاضر تعدادی از برندهای ایرانی در میان برندهای جهانی شناخته شده اند و این موفقیت بدون رعایت استانداردهای بینالمللی ممکن نیست.
وی کاهش مصرف سرانه شیر و لبنیات را بزرگترین دغدغه پیش روی کشور وصنعت لبنیات عنوان کرد و گفت: کاهش مصرف سرانه شیر و لبنیات خود را با موجی از بیماریهای استخوانی و گوارشی نشان خواهد داد که هزینههای درمان بسیاری را بر بودجه کشور و جیب خانوارهای ایرانی تحمیل خواهد کرد.
وی خطای صدا و سیما برای پخش برنامه غیر کارشناسی را امری مسبوق به سابقه دانست و افزود: پیشتر نیز صدا و سیما با دامن زدن به وجود پالم یا دیگر افزودنیهای غیر مجاز در لبنیات در کاهش سرانه مصرف شیر و محصولات لبنی به عنوان ارزشمندترین و کاملترین غذایی که هر انسان باید همواره از آن استفاده کند، موثر بوده است.
بنی طبا اضافه کرد: در برنامه مورد بحث بار دیگر مجری صدا و سیما استفاده از پالم یا افزودن ماده شوینده وایتکس را مطرح کرد در حالی که بارها از سوی کارشناسان به شدت رد شده بود. عجیب است که ادعای وجود پالم در محصولات لبنی در حالی تکرار شد که وزیر بهداشت سابق که به طرح این موضوع پرداخته بود خود متوجه اشتباهش شد و آن ادعا را پس گرفت اما متاسفانه مثل پالم و اتهامات دیگر به صنعت لبنیات مثل خانهای است که میشود یک شبه آن را خراب کرد اما مدتها زمان میبرد که بتوان آن را از نو ساخت.
بنی طبا افزود: در ماجرای پالم، یک سال و نیم طول کشید تا میزان فروش محصولات لبنی به قبل از طرح آن ادعای غلط و نادرست بازگردد.
اگر ریاست صدا و سیما از نتایج تبلیغات منفی علیه صنایع لبنی و تاثیر آن بر سلامت جامعه آگاه بود در انجام این امر و رفع ابهام لحظهای تعلل نمیکرد
وی در پاسخ به این سوال که برای جبران این ماجرا چه باید کرد،؛ یکی از راههای جبران اشتباه پیش آمده را فرهنگسازی مصرف شیر در رسانه ملی دانست و گفت: از مسئولان ارشد صدا و سیما به طور خاص و از عموم مسئولان کشور به طور عام انتظار می رود که برای نشان دادن مسئولیت پذیری خود در قبال آنچه اتفاق افتاده و به نام و برای تضمین سلامت مردم ایران در مقابل رسانهها و دوربینها حاضر شوند و ضمن نوشیدن شیر مردم را دعوت کنند که شیر بنوشند و سلامت فرزندان خود را با استفاده از شیر سالم تضمین کنند و فریب اطلاعات غلط درباره صنعتی که پایه و اساس آن برای تضمین سلامت و امنیت غذایی مردمان این کشور بنا شده است را نخورند.
بنی طبا اضافه کرد: اگر ریاست صدا و سیما از نتایج تبلیغات منفی علیه صنایع لبنی و تاثیر آن بر سلامت جامعه آگاه بود در انجام این امر و رفع ابهام لحظهای تعلل نمیکرد. همین انتظار از مدیر شبکه 3 سیما هم میرود که نسبت به آنچه تحت مجموعه تحت مدیریتاش اتفاق افتاده بیتفاوت نباشد. اصولا از صدا وسیما به عنوان رسانه ملی که در قبال فرهنگ مصرف و سلامت جامعه مسئولیت مستقیم دارد انتظار داریم در مرکز کمپین فرهنگسازی مصرف شیر قرار بگیرد و تهدید پیش آمده را تبدیل به فرصتی برای تضمین سلامت جامعه کند.
وی یکی دیگر از تهدیدات تخریت شیر و لبنیات را سوق دادن مردم به مصرف لبنیات سنتی عنوان کرد و افزود: همانطور که در ماجرای پالم دیدیم اینبار نیز این تهدید وجود دارد که مردم بیشتر به سمت مصرف لبنیات سنتی بروند که خود تهدید جدی دیگری برای سلامت مردم است. این درحالی است که هیچ نظارتی بر روی محصولات لبنی که بشکل سنتی و در واحدهای صنفی تولید و توزیع میشوند اعمال نمیکنند.
بنی طبا اظهار کرد: با توجه به استانداردها و رویههای سفت و سختی که در کارخانههای تولید لبنیات وجود دارد، امکان ورود شیر خام فاقد کیفیت و سلامت به روند تولید این کارخانهها وجود ندارد. حال باید مردم از خود بپرسند که شیر خام فاقد کیفیتی که از سوی کارخانههای لبنی و برندهای معتبر پس زده شده و تحویل گرفته نمیشود در کجا و توسط چه واحدهایی استفاده می شود؟
سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 2 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت صنایع لبنی مشغول به کار هستند، افزود: این صنعت ظرفیت بالایی برای افزایش اشتغالزایی دارد به نحوی که میتواند عاملی برای فقر زادیی در روستاها باشد. توجه داشته باشید که شیر خام مورد استفاده کارخانهها از خارج از کشور تامین نمیشود و به همین دلیل زمانی که با توسعه این صنعت و افزایش تقاضا در بازار مواجه باشیم، طبیعتا این روستاها و مناطق محروم کشور هستند که با تولید شیر با کیفیت و فروش آن به کارخانههای لبنی خواهند توانست حجم بالایی از سرمایه و پول را به خانوارهای روستایی سرازیر کنند.
بنی طبا گفت: این صنعت امکان آن را دارد تا با کمک دولت تولید شیر با استاندارد را در روستاها توسعه دهد و از این طریق راهی برای اشتغالزایی و کاهش فقر فراهم نماید.
منبع: رویداد۲۴
66