وزیر بهداشت در همایش چهل و دومین سالروز تاسیس اورژانس کشور:
تخت های اورژانس اشغال است/ دومین علت اعزام اورژانس بعد از تصادفات نزاع است / زمان رسیدن سر صحنه حادثه بایدکاهش یابد
وزیر بهداشت با بیان اینکه در دولت دوازدهم ناوگان اورژانس را توسعه می دهیم، گفت: اورژانس در سال بیش از ۶۰ هزار ماموریت را انجام می دهد ولی می بایست زمان حضورمان در جاده ها به حداقل برسد.
به گزارش خبر فوری به نقل از مهر، دکتر سید حسن هاشمی در همایش چهل و دومین سالروز تاسیس اورژانس کشور، اظهار کرد: در اینکه اورژانس کشور خدمات زیادی داشته و دارد، تردیدی نیست. اورژانس سازمانی است با مسئولیت بسیار سنگین و فعالیت های خیلی خوبی در این سازمان انجام شده و جا دارد که از مسئولین مربوطه در چهار سال گذشته تشکر کنم.
وی ادامه داد: بیش از ۱۲۰ مرکز اورژانس را تجهیز کردیم و راه اندازی اورژانس هوایی از جمله کارهای اورژانس بود ولی خلاصه آنها باید رضایتمندی مردم را به دنبال داشته باشد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: اورژانس در سال بیش از ۶۰ هزار ماموریت را انجام می دهد ولی می بایست زمان حضورمان در جاده ها به حداقل برسد.
وی اضافه کرد: در دولت دوازدهم ناوگان زمینی و هوایی را تجهیز و توسعه می دهیم. کسانی که تلفن اورژانس کشور را جواب می دهند بیشترین آرامش را میتوانند به مردم بدهند و خیلی مهم است که در اولین تماس بتوانند ضمن ارامش به فرد اطلاعات لازم را در اختیارش بگذارد. همچنین بعد از آن زمان رسیدن بیشترین اهمیت را دارد و باید از هشت دقیقه نیز کمتر شود.
قاضی زاده هاشمی گفت: کسی که به بالین بیمار یا مصدوم میرود باید اطلاعات کافی را داشته باشد و بارها تاکید کرده ام که آموزش ها مداوم باشد و سلسله مراتب رعایت شود. این بخش باید در این دوره بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. دانش و مهارت پرسنل اورژانس بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی افزود: ما امروز جمع شده ایم که با مردم ایران تجدید عهد کنیم که از جانشان مراقبت کنیم. اگر فردی با شماره ۱۱۵ تماس گرفت این اطمینان را داشته باشد که بهترین راهنمایی ها را میگیرد و در صورت نیاز در کمترین زمان، نیروهای اورژانس را به او برسانیم.
وزیر بهداشت افزود: به نظر می رسد باید هماهنگی های بیشتری بین اورژانس پیش بیمارستانی و معاونت درمان و دیگر بخش ها صورت گیرد و نباید به صورت جزیره ای عمل کرد. باید حتی الامکان علت این حوادث را با فرهنگ سازی از بین ببریم که حوادث را کاهش دهیم.
دومین علت اعزام اورژانس بعد از تصادفات نزاع است
همچنین دکتر سید حسن هاشمی اظهار کرد: بعد از تصادفات، نزاع بیشترین دلیل اعزام ماموران اورژانس است. نزاع هایی که به دلایل شخصی، صنفی، خانوادگی اتفاق می افتد، دومین علت بعد از تصادفات هستند که تنها راه جلوگیری از آن ارتقای فرهنگ است. رسانه ها می توانند کمک کنند که مردم تحملشان را بالا ببرند و مشکلاتشان را از طریق صحبت کردن حل کنند.
وی افزود: وقتی ما فرهنگ رانندگی مان پایین است و وقتی ارتباطاتمان با اطرافیانمان را نمی توانیم به خوبی تعریف کنیم، طبیعی است که تصادفات و نزاع ها بیشتر شود، ولی این مسئولیت رفتارهای اجرایی نفی نمی کند، اما بخشی از آن دست خود مردم است که با تکرار می توان فرهنگسازی کرد. بخشی از این فرهنگسازی را باید در دوره دبستان و دبیرستان آموزش دهیم. باید دید حجم کارهای فرهنگی که در کشور انجام می دهیم، تا چه حدی موجب کاهش آسیب های اجتماعی شده است.
هاشمی یادآور شد: مردم متاسفانه معلول عملکرد اشتباه دستگاه های اجرایی هستند، به همین دلیل باید نگاه کرد که نسبت به ۱۰ سال گذشته شرایطمان بهتر شده است یا نه. اگر بهتر نشده است، حتما لازم است روشهای کارآمدتری را انجام داد.
وی افزود: طبق آمار گذشته ۲۷ درصد از اعزام نیروهای اورژانس به محل به خاطر نزاع های خیابانی بوده است.
به گفته هاشمی، بسیاری از حوادثی که برای مردم پیش می آید قابل پیشگیری است. یکی از علتهایی که باعث مرگ ایرانیان می شود، تصادفات است و موارد دیگری نیز وجود دارد.
35