تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی ده برابر شده است
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: شمار کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی در جهان طی چهل سال گذشته ده برابر شده است.
به گزارش خبر فوری ، سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان ملل متحده در گزارش خود که روز چهارشنبه، ۱۹ مهر (۱۱ اکتبر) منتشر کرده افزوده است که آمار کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی در کشورهای دارای درآمد سرانه کم و متوسط با سرعت بیشتری افزایش مییابد و این موضوع به خصوص در مورد کشورهای آسیایی مصداق بیشتری دارد.
در مقابل، نرخ رشد موارد چاقی این گروه سنی در ایالات متحده و کشورهای آمریکایی شمالی و اروپایی و سایر کشورهای ثروتمند جهان کمابیش تثبیت شده هر چند "هنوز هم به میزان غیرقابل قبولی بالاست."
در گزارش اخیر سازمان بهداشت جهانی با همکاری امپریال کالج دانشگاه لندن آمده است: "طی چهل سال گذشته، تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی در جهان از یازده میلیون به بیش از ۱۲۰ میلیون نفر افزایش یافته است." طبق آمار به دست آمده، در سال ۲۰۱۶ در سطح جهانی ۸ درصد از پسران و ۶ درصد از دختران چاق بودند در حالیکه این رقم در سال ۱۹۷۵ کمتر از یک درصد برای هر دو گروه بود.
آنگونه که بیبیسی در گزارش خود آورده است؛ این آمار همچنین نشان میدهد که علاوه بر کودکان مبتلا به چاقی، در سال گذشته ۲۱۳ میلیون کودک و نوجوان بین ۵ تا ۱۹ سال در جهان دارای اضافه وزن بودند اما نه در حدی که از لحاظ پزشکی چاق محسوب شوند. این آمار بر اساس اندازهگیری وزن و قد ۱۲۹ میلیون نفر در کشورهای مختلف تهیه شده است.
با توجه به نتیجه این تحقیقات، پژوهشگران خواستار توجه بیشتر به تغذیه مناسب و سالم کودکان و نوجوانان در خانه و مدرسه و همچنین تشویق آنان به ورزش و فعالیت بدنی بیشتر شدهاند تا از ظهور نسلی از افراد بالغ جلوگیری شود که به خاطر چاقی در دوره کودکی در معرض ابتلای به امراضی مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان قرار خواهند گرفت.
همچنین لازم است مواد غذایی با برچسبهای واضح شامل مقدار نمک، شکر و چربی به کار رفته در آنها عرضه شود تا مصرفکننده بتواند "انتخاب سالمتری" داشته باشد.
علاوه بر این، مالیات بیشتر و مقررات سختگیرانهتر در مورد مواد غذایی غیرسالم نیز توصیه شده است. سازمان بهداشت جهانی یک مالیات ۲۰ درصدی بر نوشابههای دارای شکر زیاد را توصیه کرده با این امید که این تدبیر به کاهش مصرف آنها منجر شود.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، کشورهای آفریقای جنوبی، مصر و مکزیک که چهار دهه پیش دارای آمار اندک کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی بودند اینک در شرایطی قرار گرفتهاند که بین ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت آنها در این گروه سنی چاق هستند. این وضعیت کمابیش در کشورهای دیگر در این گروه درآمدی نیز مشاهده شده است.
این گزارش همچنین حاکی از آن است که افزایش شمار افراد دارای اضافه وزن به سرعت به افزایش آمار افراد مبتلا به چاقی منجر میشود و هرگاه روند فعلی ادامه یابد، تا سال ۲۰۲۲ تعداد کودکان و نوجوانان چاق در جهان از آمار کودکان مبتلا به کم وزنی یعنی ۱۹۲ میلیون نفر پیشی خواهد گرفت.
بیشترین آمار چاقی کشورهای کم درآمد در این گروه سنی مربوط به مجمعالجزایر پولینزی و میکرونزی در اقیانوس آرام است که در سال گذشته به ۲۵.۴ درصد رسید و پس از آن، کشورهای پردرآمد انگلیسی زبان شامل ایالات متحده، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ایرلند و بریتانیا قرار دارند هر چند در این کشورها، این درصد کمابیش ثابت مانده است.
بالاترین نرخ چاقی کودکان و نوجوانان در میان کشورهای ثروتمند متعلق به ایالات متحده است که برای دختران و پسران به ترتیب به ۱۹.۵ و ۲۳.۳ درصد میرسد.
35