یک دندانپزشک:
ضعف در سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به آفت دهان را افزایش میدهد
یک دندانپزشک گفت: ضعف سیستم ایمنی، استرس یا حساسیت به یک غذای خاص میتواند از عوامل و فاکتورهای احتمال ابتلا به آفت دهانی باشد.
رضا خالقی افزود: آفت دهان، یکی از بیماریهای شایع است که به صورت ضایعات دردناک در مخاط دهان، زبان یا لثه ظاهر میشود و ممکن است منشا ارثی داشته باشد.
وی با بیان اینکه به زخم های کوچک و کم عمق اما دردناک در دهان، دندان، لثه و زبان، آفت دهان اطلاق می شود، بیان کرد: افرادی که دائما دچار آفت دهانی هستند باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
این دندان پزشک ادامه داد: وجود آفت در دهان، باعث دردهای سوزناکی است که هنگام جویدن و بلعیدن غذا بیشتر احساس میشود.
خالقی در خصوص روش های درمان آفت دهان، اظهار داشت: درمان این بیماری معمولا یک هفته زمان می برد و شست و شو با دهان شویه، محلول آب نمک و شربت دیفن هیدرامین از روش های شایع درمان این اختلال است.
وی همچنین بیان کرد: برای درمان آفت باید از غذاهای بسیار تند، نمکی یا اسیدی و با هر ماده ای که موجب تحریک آفت و توقف روند بهبود میشود، پرهیز کرد.
این دندانپزشک اظهار داشت: مصرف نوشیدنی داغ نیز آفت دهان را تشدید می کند.
خالقی همچنین گفت: مراقبت از دهان و آسیب وارد نکردن به آفت، باعث سرعت گرفتن درمان آفت میشود، همچنین بهداشت خوب دهان و دندان با تمیز نگهداشتن دندانها و لثهها از عفونی شدن زخمها جلوگیری میکند و باید شهروندان به این موضوع توجه کنند.
بهتر بود به این نکنه هم اشاره میشد که هر ضایعه دهانی رو آفت تشخیص ندیم چون بسیاری از ضایعاتی که متخصصین گوش، حلق و بینی و یا حتی برخی دندانپزشکان عمومی آفت تشخیص میدن سرطان دهانی هست و بیمار گمراه میشه و بهتر هست بیمار حتما توسط همکاران متخصص بیماری های فک و صورت معاینه بشه!
مورد دیگر اینکه در موارد آفت متناوب باید بیمار از لحاظ ابتلا به سندرم بهجت و برخی پارامترهای خونی چک بشوند.
لازم به ذکر است بهترین داروی تسکین دهنده آفت دهانشویه ترکیبی حاوی کورتون می باشد.