دیالیز باکیفیتتر میشود/ دستگاههای همودیالیز ۴ برابر گرانتر شدند
آرمان با اشاره به گرانی قیمت دستگاههای همودیالیز گفت: متاسفانه کمکهای خیرین و مردم نیز در شرایط کنونی کاهش یافته است درحالیکه بالغ بر 80درصد بیماران کلیوی و دیالیزی نیز از قشر ضعیف جامعه هستند.
فرایند همودیالیز برای بیماران دچار نارسایی کلیوی صورت میپذیرد و این بیماران باید در حدود 4 ساعت به وسیله دستگاههای همودیالیز مورد تصفیه سموم بدن قرار گیرند زیرا این کار بر عهده کلیه است که این بیماران فاقد آن هستند، همچنین دیالیز نیز به دو صورت خونی و صفاقی صورت میپذیرد که در ایران بیشتر بیماران از فرایند دیالیز خونی استفاده میکنند.
در این رابطه داریوش آرمان - رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به جلسه روز سه شنبه شورای عالی بیمه که موضوع هزینههای مراکز دیالیز خصوصی و خیریه در آن مطرح شده بود، عنوان کرد: هم اکنون تعرفه این مراکز 19k است ولی هزینههای واقعی آنها 23k است بنابراین شورای عالی بیمه با پیگیریهای بسیار مصوب کرد تا 50درصد هزینههای مراکز خصوصی و خیریه را پوشش بیشتری دهد.
وی تصریح کرد: البته این افزایش 50درصدی مربوط به اصلاح تعرفههای مراکز دیالیز خیریه و خصوصی نیست و باید در این شرایط اقتصادی حتماً تدبیری برای بازنگری تعرفههای این مراکز صورت پذیرد زیرا هزینه هر بار دیالیز بالغ بر 350 هزار تومان است که مراکز خیریه دیالیز بدون هیچ اعتباری؛ خودشان متقبل میشوند.
آرمان با اشاره به گرانی قیمت دستگاههای همودیالیز که از رقم 15 میلیون تومان به 100 میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: متاسفانه کمکهای خیرین و مردم نیز در شرایط کنونی کاهش یافته است درحالیکه بالغ بر 80درصد بیماران کلیوی و دیالیزی نیز از قشر ضعیف جامعه هستند و باید به آنها کمکهای اقتصادی، دارویی و درمانی صورت پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود همین افزایش 50درصدی حمایت بیمهها برای هزینههای مراکز دیالیز خیریه و خصوصی تاثیر خوبی در افزایش کیفیت دیالیز و جلوگیری از تعطیلی برخی از این مراکز خواهد داشت.
منبع: تسنیم
10