مذاکره بین ایران و آمریکا شروع خواهد شد؟
زیباکلام: تا انتخابات ۱۴۰۰ اتفاقی نمی افتد/ متقی: مذاکرات در ماه فوریه آغاز می شود
صادق زیبا کلام و ابراهیم متقی در مناظره ای به آینده برجام، تحریم ها و رابطه ایران و امریکا پرداختند.
آینده برجام و تحریمها در عصر بایدن چه می شود؟ رسانه ها و افکار عمومی پیگیر انتقال قدرت در آمریکا در تلاش هستند تا برای این پرسش، پاسخی دریافت کنند. برخی می گویند بایدن به برجام باز می گردد و با هدف ترغیب ایران به مذاکره بخشی از تحریم ها را بر می دارد. اما برخی دیگر اعتقاد دارند، برجام اولویت سیاست خارجی بایدن نیست و اگر هم این اتفاق رخ دهد به صورت قطره چکانی خواهد بود.
در مناظره ای دیدگاه اول را صادق زیبا کلام نمایندگی می کند و نماینده دیدگاه دوم ابراهیم متقی است.
بخش هایی از این مناظره را بخوانید؛
زیباکلام: تا انتخابات ۱۴۰۰ اتفاقی در رابطه با برجام و تحریم ها نمی افتد
بخش هایی از اظهارات صادق زیباکلام را بخوانید؛
*بایدن میخواهد به برجام بازگردد و فعلا هم شروط خاصی ندارد اما این بازگشت منوط به این است که در ایران نیز از آن استقبال شود. تا به امروز هیچ استقبالی از سوی ایران در این رابطه شاهد نبودهایم.
*بایدن از دوران رقابتهای انتخاباتی اعلام کرده بود که میخواهد به توافق برجام بازگردد اما عدهای در ایران در تقلا هستند که آمریکاییها به برجام بازنگردند اینها همان گروهی هستند که برجام قبلی را نیز نیست و نابود کردند.
*ما ۴ ماه تا انتخابات سال ۱۴۰۰ زمان داریم و ۴ ماه دیگر آقای روحانی همچنان رئیسجمهور خواهد بود. در این مدت مطمئن هستم که در رابطه با برجام و تحریمها اتفاق خاصی نمیافتد. خرداد ماه که انتخابات برگزار شود یک فرد اصولگرای تندرو رئیسجمهور ایران میشود و لذا اگر اتفاقی درباره برجام بیفتد بعد از انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود. هرچند این مسئله نیز بستگی به آن دارد که تحریمها تا چه حد کارد را به استخوان رسانده باشد.
*البته من پیشتر گفتم برجام ۱۴۰۰ اتفاق خواهد افتاد و برخلاف برجام تیر ۱۳۹۴ که به تیر غیب گرفتار شد، این برجام موفق خواهد شد چرا که سود و تبلیغات این برجام در جیب اصولگرایان خواهد رفت.
بخش عمدهای از مشکلات کشور ما ناشی از شعارهای تند در سیاست خارجی مان است و به همین دلیل کشورهای دیگر نسبت به بحث منطقهای و موشکی ایران حساس شدهاند.
ابراهیم متقی: تندروها اثر ندارند
بخش هایی از اظهارات ابراهیم متقی را بخوانید؛
*اینکه فکر کنیم فردای ریاست جمهوری بایدن بحث بازگشت به برجام کلید میخورد دور از ذهن است. نکته دیگر اینکه برگشت به برجام به لحاظ قدرت رئیسجمهور و قواعد در آمریکا امکانپذیر است.
*اولویت بایدن، ایران و کشورهای عربی نیست بلکه نگاه وی اروپامحور است و میخواهد متحدان آمریکا را بازیابی کند؛ این متحدان اروپایی نیز خواهان بازگشت آمریکا به برجام هستند.
*بایدن با وقفه وارد برجام خواهد شد و دیگر اینکه ورود او به برجام، به مفهوم متوقف کردن تحریمها نیست. نکته دیگر اینکه بایدن ورودش به برجام را با یک موضوع امنیت منطقهای مرتبط خواهد کرد.
*سیاست رسمی کشور هم به نظر من این است که از بازگشت آمریکا به برجام و تجدید مذاکرات در چارچوب برجام کاملا استقبال میکند و فضای ایران به لحاظ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی راهبردی اینگونه نیست که بخواهد درگیری نظامی داشته باشد یا بحران سازی کند.
*اسرائیل هرآنچه میتوانست انجام داد تا ایران اقدام متقابل انجام دهد اما ایران اقدامی بسیار عقلانی مبتنی بر تدبیر انجام داد. درواقع جمهوری اسلامی ایران مانور نظامی مرکب انجام داد که نشان دهد به لحاظ نظامی قابلیت مقابله را دارد ولی فعلا بنایی بر بکارگیری آن را ندارد.
*من معتقدم که عصر تدبیر علیرغم وجود گروههای تندرو شکل گرفته است. به نظر من این گروههای تندرو در سیاستگذاری نمیتوانند تاثیرگذار باشند. در واقع سروصداها نمی تواند در تصمیم نهایی تغییری ایجاد کند.
* نبض بازار اقتصادی تا دو روز بعد از تحلیف بایدن به همین صورت خواهد بود و قیمت ها تحت تاثیر این اتفاق قرار می گیرد.
*مذاکرات بین ایران و آمریکا شروع خواهد شد و آغاز آن نیز در ماه فوریه خواهد بود. اما آغاز مذاکرات به این معنا نیست که آمریکاییها تحریمها را برمیدارند. الگوی رفتاری آمریکاییها نشان داده که آنها قطرهچکانی عمل میکنند.
*از نظر من برجام احیا میشود و فضا برای برداشتن تحریمها نیز در دولت آقای روحانی به صورت مرحلهای کلید خواهد خورد. در چنین شرایطی، گشایش محدودی در اقتصاد ایجاد میشود اما این گشایش محدود ربطی به افزایش قیمتها ندارد. زیرا بخشی از افزایش قیمتها ارتباط مستقیم با نقدینگی دولت دارد. وقتی نقدینگی در دولت آقای روحانی ۳۰ برابر دوره آقای خاتمی است، طبیعی است که قیمت دلارش هم ۳۰ برابر آن زمان باشد.
منبع: اکوایران
66
زمانی که نقش پرچم امریکا را بر روی زمین کشیده بودند زیبا کلام از روی ان رد نشد و از کنار ان رد شد . مرگ بر امریکا و کلیه طرفداران داخلی اش .
معلومه سیری مزدور جیره خوار حرام خور
خداوند همه را به راه راست هدایت کند
یکی پیدا نمیشه این فریب کار را که با کلمات بازی میکنه خفه کنه هر کاری کنی دیگه اصلاح طلبان که تو جیره خورشان هستی رای نمی آورد
خدایا این کشور را در برابر خائنین لیبرال وغرب گراها محفوظ بدار هنوز کفن حاج قاسم خشک نشده صرف اینکه سگ زرد از کاخ سفید رفته سگ سیاه اومده دارن پالس مذاکره با امریکا می فرستند مدیر سایت خواهشن نشر بده
شما اصول گرایان بی اصل نماینده تمام قدتان جلیلی بود ،چطور میتونید بادنیا بادیپلماسی منطقی داشته باشید
شما که ظریف رو داشتید چه گلی به سرمان زدید .از انصاف به دور هستش اینو نگم دلار ۳ تومنی رو ۳۰ تومن کردید بعدشم آپارتمان صدتومنی که یه زمانی هیچکس نمی خرید الان شده متری ی ی صدتومن.وای خدا بزار دهنم بسته بمونه
من کاری به احزاب ایران ندارم فقط کاری کنیدملت ازین فقر و بدبختی رها بشن
اول گمونم مشتری پرو پا قرص خبر فوری هستی میای نظرها رو میخونی ناقلا فرداش اینشو کلاسیک میزاری؟ من همین نظر را در قالب تیم فوتبال گذاشتم دیروز بعد از اون آنقدر این تند رو ها رو اذیت نکن اینا الان مثل تیم استقلال هستن چند سال بدون جامن! و تشنه قدرت و محبوبیت!! کارت زرد میدهند دیگری را به دادگاه انقلاب فرا میخوانند میرن ریش گرو بزارن احمدی جولی از ممنوعالتصویری دربیارن و درشورای نگهبان تایید صلاحیتش کنند و نیره با جولی به فکر همکاری بیفته و با رسانه انگلیسی مصاحبه کنند معتادان را ترک بده وقالی بره بسیج بیست میلیونی در قالب عشایر بیمه 27 هزار تومانی کنه افراد زیر 23 سال 100 میلیون وام و هرچه بچه سال تر باشن وام بیشتر سه شنبه سیاه شرایط سنی در ریاست جمهوری تغییر پیدا کنه زیبا کلام گپ مفت نزن اینان کشور را شده باشه ویران کنن ولی اداره کردنش را میخواهند اگر الان نه ولی بعد لازم باشد تا کمر جلو بایدن خم میشوند اینا اعصاب ندارن نفت بر روی آتش نریز آخی تندروها خخخخخ
توغلط کردی پس کسی رای نمیده خیلی زرنگی بیایم رای بدیم بعدا برامون اراجیف ببافین تواین گرانیها دستو پنجه نرم کنیم واگذارتون به خدای احدو واحد
روباه مکار دهنتو کاهگل بگیر
امريكا ميگه ما شديدترين تحريم هايي اقتصادي روكه در تاريخ سابقه نداشته به ايران تحميل كرديم حالا اين اقا ميگه قيمت دلار ربطي به تحريم ها نداره.چقدر آدم بايد عقده داشته باشه ؟شما اجازه بدهيد و سنگ اندازي نكنيد تا طرفين برجام به تعهداتشان برگردند تحريم ها حذف شود.
باید بصورت برد برد با همه کشور وحتی امریکا مذاکره کرد با شعار نمیشود مشکلات کشور را حل کرد بعضی تند رویها باعث نابودی کشور میشود که اثار ان دیده میشود وجبران ان هزینه سنگینی برای کشور دارد نباید احساسی عمل کرد وباید سیاست به خرج داد
نظرات زیبا کلام منطقی تر پخته تر است .
بزارید بیان بعد قضاوت کنین لطفا ساکت شین
بی دلیل نیست همیشه جهان سوم موندیم چون تا دلت بخواد دزد و روباه داریم
با چه روئی از مذاکره دم میزنید، 8 سال نتیجه مذاکرات رو دیدیم، هر روز تحریم های جدید، چرخ سانتریفیوژ ها که نچرخیدهیچ، سفره مردم هم روز به روز کوچکتر شد آمریکا قابل اعتماد نیست مزاکره کنندگان آمریکا همون تروریست های فرودگاه عراق هستند
کجای دنیا حداقل حقوق با حداکثر حقوق ۵۰برابر فاصله دار .هیچ و اونایی که از بوجه کشور میخورن حقوق بیشتر و رفاه بیشتر دارن و اونایی که تو تولید زحمت میکشن و برای کشور ارز میارن تو بدترین شرایط و فقیرترین قشر هستن(کارگر)از امین مشخص چرا به این وضع افتادیم و خدا زود صاحب ایران و برسون چند نسل سوختن با مدیریت اینا.خواهش میکنم مدیر محترم پیاممو تایید کنید یخورده خنک بشم
نظرات شما بدرد خودت می خوره تا حالا که هر چی نگفتید غلط از آب درآمد نمی دانم چرا مطبوعات این غرب زده های خارج رفته رو گنده میکنه درشهرستانها هستند کسانی که ازاین آقا بهتر می دانند ولی همیشه گمنام هستند
مشکل ما این جناح (اصلاح طلب) یا ان جناح (اصول گرا)نیست ،مادر کشوری زندگی میکنیم که سرشار از نعمت های خدادادی فراوان است ولی مدیر خوب نداریم ، چرا نداریم ؟چونکه ما مردم سالها عقب مانده نگه مان کردند کم کم داریم پی میبریم وبه بلوغ فکری میرسیم ان موقع بهتر تشخیص میدیم که چه اشخاصی باید انتخاب کنیم که به مردم وکشور خدمت کند ما باید در تمام امور کشور با مشاوره تیمی زبده ،کارها را پیش ببریم.
اره الاغ ربطی به تحریم نداره دلار چطور ده هزارتومان با بایدن دلار ارزان شد برید دخیل ببندید که ترامپ رییس جمهور نشد
تا زمانی که مشکل ایران و اسراییل حل نشود مشکلات مردم روز به روز بدتر و بیشتر می شوند کشورهای عربی تازه به این حقیقت رسیده اند.حتی اگر با ام.ریکا هم رابطه برقرار کنیم باز هم مشکلات پابرجا هستند..واقعا دشمنی با اسراییل هیچگونه منطقی ندارد و مردم هم موافق این دشمنی نیستند.به جز یک عده قلیلی که نانشان در تداوم این دشمنی ها است .و ایران را از چهار راه دنیا به یک ده کوره ای تبدیل کرده اند.نفت و گاز ما رو دستمان مانده ولی خود محتاج صد دلار هستیم و ....
من فکر کنم در دوره روحانی همین ۴ماه بایدن انعطاف بخرج بده البته روحانی باید کمی جدی تر باشد.
آقای زیبا کلام تئوری های سیاسی تو اغلب غلط ازدرامده اند یک کاری بکن تاریخ انقضای تو نیز نزدیک است اما با کمک برچسب فکر کنم مشکل تو حل شود یا مثل بعضی ها به مرتاض ها و دشمن ها پناه ببر
اگردولت وحاکمیت درجهت منافع ملی اقدام کنند قطعادست ازبازیهای سیاسی جناحی یاحزبی برمیدارند چون درتمام دنیا گروهها واحزاب برای رفاه مردم خودتلاش میکنند مانبایدمنافع ملی رافدای گروه خاص نماییم مثلادرسال۱۴۰۰ رئیس جمهورجدیداصول گرا درراس کارقرارگیرد تابانام اصولگرا یاگروه دیگربه ثبت برسد درعملکردانان به حساب بیاید.پس عاقلانه است ومردم هم ازگرانی به ستوه امدند وشایدفرصت بدست امده راازدست بدهیم وتاکنون بعداز۴۱ سال مردم فدای این دوگروه درکشورشده اندمتاسفانه عاقلانه فکری به حال مردم نشده است مردم درفقر وبدبختی بسرمیبرند.فقط ازخدابترسید.