در دیدار امیرعبداللهیان با بشار اسد چه گذشت؟

رئیس جمهور سوریه در دیدار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تقویت مناسبات با جمهوری اسلامی، گفت: ایران باید برای به موفقیت رسیدن تحولات افغانستان با کشورهای همسایه و سایر کشورهای صاحب نقش وارد مذاکره شود.

در دیدار امیرعبداللهیان با بشار اسد چه گذشت؟

حسین امیرعبداللهیان امروز (شنبه) و در سومین مقصد سفرش پس از حضور در روسیه و لبنان، به سوریه سفر کرد.

وی پس از ورود به دمشق، در محل کاخ ریاست جمهوری سوریه با بشار اسد رئیس‌ جمهور این کشور دیدار و در خصوص گسترش روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و موضوعات بین‌المللی گفت‌وگو کرد.

در این ملاقات تقویت و تعمیق هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه بین دو کشور مورد تاکید قرار گرفت. همچنین در خصوص تحولات افغانستان، یمن، عراق و سوریه تبادل نظر به عمل آمد.
وزیر خارجه کشورمان تماس‌های گسترده بین مقامات عالی دو کشور را نشانگر عمق روابط بین ایران و سوریه خواند و پیروزی‌های سیاسی، بین‌المللی و میدانی سوریه را تبریک گفت و اظهار داشت: فضای دیپلماتیک در نشست‌های اخیر مجمع عمومی سازمان ملل نشانگر آن بود که اوضاع به نفع سوریه تغییر کرده است.
امیرعبداللهیان ضمن تشریح سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات افغانستان اظهار داشت: ما با همه طرف‌ها در افغانستان از جمله طالبان در ارتباط هستیم و آنها را دعوت به تشکیل دولت فراگیر می‌کنیم.

رئیس‌جمهور سوریه هم در این ملاقات اظهار داشت: در مدت کمی که از دیدار قبلی ما می‌گذرد تحولات زیادی رخ داده که به نفع همه ما بوده است. ما توانستیم انتخابات ریاست جمهوری را با موفقیت برگزار کنیم.

بشار اسد با بیان این‌که خروج آمریکا از افغانستان نشانه ظهور محورهای جدید و افول و زوال محور غربی است، اظهار داشت: کشورهای منطقه و همسایه افغانستان می‌دانند که آمریکا مسئولیت اعمال و سیاست‌هایش در افغانستان را نمی‌پذیرد.

رئیس جمهور سوریه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد و باید با برای به موفقیت رسیدن تحولات افغانستان، با کشورهای همسایه آن و سایر کشورهای صاحب نقش وارد مذاکره شود، چرا که آمریکایی‌ها می‌خواهند بین کشورهای همسایه افغانستان اختلاف ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما در چارچوب منافع ملی سوریه با کمیته قانون اساسی تعامل می‌کنیم و نه با مداخله و تحمیل نقطه نظرات خارجی.
وی در خصوص تحولات ادلب هم بر خاتمه اشغالگری و بازگشت همه مناطق تحت اشغال به آغوش سوریه تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان نیز با اشاره به عملگرا بودن دولت جدید در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ما یک برنامه توسعه پایدار اقتصادی را در نظر داریم که حتی با فرض تداوم تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، آن را دنبال خواهیم کرد. البته به زودی به مذاکرات وین باز می‌گردیم و موضوع راستی آزمایی و دریافت ضمانت‌های لازم برای اجرای تعهدات از سوی طرف‌های غربی را مد نظر داریم.

وی گفت: اگر این مذاکرات به نتیجه رسید ما از آن برای تسریع در اجرای برنامه توسعه کشورمان بهره خواهیم گرفت، ولی پیشبرد برنامه را متوقف آن نخواهیم کرد.

امیرعبداللهیان در بدو ورود به دمشق مورد استقبال فیصل المقداد قرار گرفت و در جمع خبرنگاران گفت: در ادامه سفرم به مسکو و بیروت، امروز برای تکمیل مشورت‌ها و دیدار با آقای بشار اسد در دمشق هستم.

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: همواره در خصوص تحولات منطقه‌ای و روابط دوجانبه دیدار و گفت‌وگو و رایزنی با دوستان و با شریک راهبردی جمهوری اسلامی ایران یعنی کشور سوریه و مقامات سوریه مورد توجه جدی ماست.در هفته‌های اخیر توافقات مهمی در خصوص توسعه همه جانبه روابط بین دو کشور و فعالیت‌های فشرده و برنامه ریزی شده برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری صورت گرفته است.

به گفته وی توافقات دوجانبه ایران و سوریه به سرعت اجرایی خواهد شد و دو ملت از آن سود خواهند برد.

امیرعبداللهیان همچنین عنوان کرد: سوریه در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد و جمهوری اسلامی ایران در این مسیر همچون دوران جنگ تروریستی که علیه سوریه اعمال می‌شد ایران با قدرت در کنار سوریه خواهد ماند.

این دومین سفر امیرعبداللهیان به دمشق بعد از تصدی وزارت امور خارجه است. وی هفتم شهریور ماه بعد از سفر به بغداد برای شرکت در کنفرانس منطقه‌ای حمایت از عراق، به دمشق رفت و با بشار اسد رئیس جمهور و فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

منبع: فارس

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید