انبار کردن مازاد آب سنگین در کشور ثالث ناقض حاکمیت بر آن نیست
رئیس کمیته هسته ای مجلس گفت: انبار کردن مازاد آب سنگین در کشور ثالث به معنای نقض حاکمیت بر آن نیست.مجتبی ذوالنوری درخصوص فروش 70 تن آب سنگین در مدت 7 ماه از سوی سازمان انرژی اتمی کشور، به خبرگزاری خان...
رئیس کمیته هسته ای مجلس گفت: انبار کردن مازاد آب سنگین در کشور ثالث به معنای نقض حاکمیت بر آن نیست.
مجتبی ذوالنوری درخصوص فروش 70 تن آب سنگین در مدت 7 ماه از سوی سازمان انرژی اتمی کشور، به خبرگزاری خانه ملت گفت: جمهوری اسلامی در تولید آب سنگین که مصارف متعددی دارد توانمندی است بعد از برجام این روند نه تضعیف شده نه متوقف.
نماینده مردم قم در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه ایران توانمندی خود را از دست نداده است، ادامه داد: به قوت کار خود را انجام می دهیم و توافق هسته ای نه تنها تاثیر منفی بر تولید آب سنگین نداشته است بلکه فضای مناسبی نیز فراهم کرده تا بتوانیم در عرصه جهانی ورود کنیم.
وی گفت: تولید آب سنگین در کشور بیش از نیاز مصارف داخلی است به این جهت ایران قادر است مازاد تولید خود را در بازار جهانی عرضه کند.
این نماینده توضیح داد: با این فضا که بر اساس برجام ایجاد شده است، ظرفیت ذخیره سازی برای ایران تعریف شده است و مازاد آن را به بازار جهانی عرضه می کنیم بنابراین با این نگاه ما توانستیم به جمع فروشندگان محصولات هسته ای در جهان بپویندیم.
ذوالنوری تاکید کرد: پس هم وابستگی کشورهای دیگر به جمهوری اسلامی را به ارمغان آوردیم و هم می توانیم با محصول هسته ای خود ارز آوری کنیم چرا که کارخانه تولید آب سنگین ایران به صورت مرتب کار و یکی از بهترین آب سنگین های دنیا را تولید می کند.
وی افزود: البته برای مازاد تولید نیز باید فکری می کردیم بنابراین کشور سومی جهت انبار کردن آب سنگین مازاد ایران انتخاب شد و ما از آن کشور می توانیم فروش و صادرات آب سنگین را دنبا کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: انبار کردن مازاد آب سنگین در کشور ثالث به این معنا نیست که اختیاری نسبت به محصول خود نداریم بلکه حاکمیت آن از جمله میزان فروش و قیمت گذاری همچنان بر عهده ایران است و تنها آن کشور محل انبار ما محسوب می شود.
منبع: العالم
15