انتقاد مسیح مهاجری از حوزه های علمیه:

چرا بر خلاف نظر امام خمینی، خرج‌تراشی می‌کنید؟ / اگر امام می‌توانست، جسم خود را از این مرقد تشریفاتی دور می‌کرد

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله این روزنامه نوشت: شناخت سیره امام در رفتار با بیت‌المال و همینطور چگونه زندگی کردن به‌ویژه زندگی مسئولین و روحانیت کمک زیادی کند و درس ساده‌زیستی به همه بیاموزد.

چرا بر خلاف نظر امام خمینی، خرج‌تراشی می‌کنید؟ / اگر امام می‌توانست، جسم خود را از این مرقد تشریفاتی دور می‌کرد

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله این روزنامه نوشت:در بهار 1366 نامه‌هایی میان شورای مدیریت حوزه علمیه قم و امام خمینی و فرزندشان حاج‌احمدآقا مبادله شد که دقت در محتوای مختصر اما بسیار شفاف پاسخ‌های امام، می‌تواند به شناخت سیره امام در رفتار با بیت‌المال و همینطور چگونه زندگی کردن به‌ویژه زندگی مسئولین و روحانیت کمک زیادی کند و درس ساده‌زیستی به همه بیاموزد.
ماجرا از درخواست شورای مدیریت حوزه علمیه قم از امام خمینی برای کمک مالی به این شورا جهت پیشبرد امور شروع شد که گویا قبلاً به صورت حضوری با امام خمینی صحبت شده و امام قول مساعد داده بودند و قرار بود موضوع از طریق احمدآقا دنبال شود.

اعضاء شورا نامه‌ای به امام می‌نویسند و احمدآقا نامه را به امام می‌دهد و چون در نامه تقاضای مبلغی بیش از تصور امام شده بود و اضافه شده بود که در صورت عدم پرداخت پول از طرف شخص امام، از بنیاد مستضعفان به آنها کمک گردد، امام فرمودند چنین کاری را انجام نمی‌دهند و از طرف امام چیزی به بنیاد گفته نشود. این نکته را هم امام اضافه کرده بودند که «هرچه پول و ساختمان زیاد گردد، دروس و معنویت کم می‌شود».

وقتی این درخواست تکرار شد، احمدآقا که راوی این نامه‌نگاری‌هاست و متهم به عدم تمایل برای انجام گرفتن چنین کمکی از طرف امام به شورای مدیریت شده بود، در نامه‌ای که به امام می‌نویسد، ضمن آوردن سوابق ماجرا و نقطه‌نظرهای امام، این نکته را هم از قول امام قید می‌کند که شما فرمودید: «من خیال می‌کردم آقایان پنجاه هزارتومان احتیاج دارند.» درنهایت، امام در پاسخ به این نامه فرزندشان می‌نویسند: نظر من همانست که قبلاً کراراً گفته‌ام. من با این تشریفات مخالفم و برای حوزه علمیه مضر می‌دانم. اساس، اسلام و تحصیل است که با این نحو زیاده‌روی‌ها منافی است و من از بعض آقایان تعجب می‌کنم که تو را زیرسؤال بردند. (صحیفه امام، جلد 20، صفحات 277 و 278)


نکته محوری و بسیار مهم در این تبادلات نامه‌ای اینست که امام خمینی با تشریفات بطور مطلق و تشریفات برای حوزه علمیه بطور خاص مخالفت می‌کنند و آنرا مضر می‌دانند. دلیل این مخالفت را هم با صراحت اعلام می‌کنند و چند بار یادآور می‌شوند که اساس، اسلام و تحصیل است که با زیاده‌روی‌ها منافات دارد. هرچه پول و ساختمان زیاد شود، دروس و معنویت کم می‌شود.
مخالفت امام خمینی با استفاده از اموال بنیاد مستضعفان توسط شورای مدیریت نیز نکته مهمی است که در این تبادلات نامه‌ای مورد تأکید قرار گرفته است. روشن است که اموال بنیاد مستضعفان متعلق به اقشار محروم و مستضعف است و نباید صرف امور دیگر شود.
اصلی‌ترین نکته‌های مورد نظر امام، در مورد جلوگیری از خرج‌تراشی توسط نهادهای وابسته به حوزه علمیه، یکی حفاظت از استقلال روحانیت بود و دیگری مصون نگهداشتن روحانیت از تشریفات. با رعایت این دو نکته است که حوزه‌های علمیه می‌توانند اسلام و تحصیل را اساس کار خود قرار دهند و مانع کاهش معنویت شوند. با از دست رفتن این امتیازات، حوزه‌های علمیه و روحانیت، از مردم فاصله می‌گیرند، جایگاه خود را از دست می‌دهند و به موجودیتی وابسته به حاکمیت و قدرت سیاسی تبدیل می‌شوند که بدترین سرنوشت است.
امروز، با گذشت 33 سال از این توصیه تاریخی امام به شورای مدیریت حوزه علمیه قم که در واقع توصیه به تمام افراد روحانی و نهادهای حوزوی است، متأسفانه فاصله زیادی از بایدها گرفته‌ایم بطوری که گوئی امام خمینی اصولاً چنین توصیه‌هائی نفرموده بودند و روحانیت و حوزه‌های علمیه قرار نبود سیره عملی سلف صالح را دنبال کند و به حفاظت از استقلال و بالا بردن نفوذ معنوی خود اهتمام ورزد. اکنون باید اعتراف کنیم که برخلاف توصیه‌های امام خمینی، حوزه‌های علمیه گرفتار تشریفات، ازدیاد ساختمان‌ها، دریافت بودجه از حاکمیت و دولت و درنهایت وابسته شدن به قدرت سیاسی و فاصله گرفتن از مردم شده‌اند. شوربختانه حتی به خود امام هم رحم نکرده‌ایم و برای او که رنگ‌آمیزی حسینیه ساده و کوچک جماران را نیز ولخرجی می‌دانست، چنان برج و بارو و گنبد و بارگاه تشریفاتی و پرزرق و برقی ساخته‌ایم که مطمئناً اگر می‌توانست جسم خود را برمی‌داشت و از آنجا دور می‌شد، روحش که قطعاً از آنجا هزاران فرسنگ فاصله دارد. امام خمینی این را عدالت نمی‌داند که برای مقبره او و برای ساخت‌وسازها و تشریفات حوزه‌های علمیه و روحانیت آنهمه هزینه شود درحالی که هنوز در این کشور میلیون‌ها خانواده، زیر خط فقر قرار دارند.

منبع: خبرآنلاین

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ا م
    0

    زنده در گور زندگی می کند مرده در کاخ

  • ا
    0

    احسنت -افرین - ماشاالله - خدا تو و والدینت رو بیامرزه -بالاخره تو یکی حرف دل ما رو زدی. اینهمه تجمل برای چی؟ برای چه کسی؟ تمامش کنین.حوزه نباید حکومتی باشه .افرین به تو

  • ناشناس
    0

    اسلام و تشیع علوی از ریشه دار شدن فتنه و تفرقه میان مسلمانان بیزار اند --- متاسفانه برخی از دین شناسان با فراموش کردن مهم ترین وظیفه ی پیامبر گونه ی خود که روشنگری قرآنی و عقلی برای جلوگیری از انحراف و کج در دین داری و مذهب داری و مبارزه ی بی امان با من در آوردیها و خرافات خرد ستیز بد نام کننده دین و مذهب است راه وژگون را انتخاب می کنند و مردم را به رسوم و آدابی متضاد با مسلمات محکم و مفصل قرآن و غیر قابل اثبات با اصول استدلالی عقل فرا می خوانند که در زمان پیامبر اسلام و در زمان سه تن از امامان اهل بیت پیامبر در صدر هیچ اثر از آنها و هیچ توصیه ای به آنها وجود نداشته است. ترویج این گونه رسوم و آداب بجز ریشه دار کردن فتنه و تفرقه میان مذاهب امت اسلامی و به بار آوردن زیانها مادی و معنوی و جانی میان مسلمانان و به حاشیه راندن احکام و اعتقادات قرآنی اصیل دین و مذهب و آب به آسیاب دشمنان دین و مذهب ریختن تاکنون هیچ منفعت محسوس مثبت و سازنده ای برای امت اسلامی نداشته است. همه می دانند که توصیه به آرایش مراقد بندگان و ایجاد جاذبه هایی متضاد با حد و مرزهای شناختهای قرآنی برای این مراقد در فرهنگ قرآنی ، که پیامبر اسلام و امامان اهل بیت در صدر اسلام با بذل جان و عزیز ترینهای خود متعهد به تبلیغ آن بودند ، هیچ اثری وجود ندارد. افسوس که نظام مقدس اسلامی در ایران در طول مدت چهل سال اخیر تا کنون نتوانسته عملا علی وار تدبیر سازماندهی شده ی علمی قرآنی و عقلی خدا پسندانه ی ثابتی را برای زدودن عوامل فتنه و تفرقه انگییزی میان امت اسلامی اتخاذ کند و جهان اسلام را از وجود فتنه گران سود جوی از خدا بی خبر با سلاح معنوی قرآن و علم پاک سازی نماید.

  • احمد
    0

    دیدیم چقدر ساده زیستی ...هرکدام سلطان یک چیز شده اند ...چقدر ساده زیست شدند ...ساده زیستی مال مردم است .نه آقا زاده ها

  • مجتبی
    0

    درتعجب هستم امام فروپاشی شوری را پیش بینی کرده اما ساختن گنبد وبارگاه توسط خانواده انصاری وسید حسن وسالانه میلیاردها تومان اعتبار حرم را پیش بینی نکرده ونگفته چنین نکنید سیدحسن وبردران انصاری سالار وپادشاهی زندگی کنند

  • ارین
    0

    روح بلند وملکوتی امام خمینی /ره / شاد ایشان مخالف اشرافی گری بودن....وهمیشه به سا.ده زیستی زیستی مقامات سفارش موکد داشتن#

  • رامین
    0

    درووووودبر شرفت