نماینده سابق مجلس:

فضای مجمع تشخیص نسبت به FATF مثبت نیست/ برخی، از باقی ماندن ایران در لیست سیاه راضی هستند

یک نماینده پیشین مجلس گفت: معتقدم تصویب دو لایحه CFT و پالرمو به تصمیم سیاسی کلان نیاز دارد نه لزوما اجماع درباره آنها در مجمع تشخیص مصلحت نظام.

فضای مجمع تشخیص نسبت به FATF مثبت نیست/ برخی، از باقی ماندن ایران در لیست سیاه راضی هستند

حشمت الله فلاحت پیشه با اشاره به موافقت با تمدید بررسیFATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه درباره صحت و سقم این نامه نظرات مختلفی منتشر شد، برخی می گویند دستور تمدید بررسی داده شده است و برخی هم می گویند فقط در حد اینکه یک موضوع باشد و مطرح شود و در دستور کار مجمع نیست گفت: به طور کلی معتقدم فضای سیاسی مجمع تشخیص مصلحت نظام در شرایط فعلی برای بررسی کنوانسیون های پالرمو و CFT مناسب نیست. این دو لایحه در همان زمان بررسی هم کم مشکل تر و بر سر آنها اختلافات کمتر بود اما مجمع در آنها هم متوقف شد.

وی ادامه داد: در واقع قبلا در مجمع تشخیص مصلحت نظام که نمایندگان مجلس شورای اسلامی چه شخص رییس مجلس و چه کمیسیون های مرتبط امنیت ملی و قضایی مجلس در آن عضو بودند یا نظر نمایندگان مجلس در مجمع را تامین می کردند، نظرشان درباره تصویب این لوایح مثبت بود ولی الان در این مجمع عملا کسانی که از مجلس حضور پیدا می کنند، نظرشان مثبت نخواهد بود. با توجه به جوی که در ترکیب مجلس وجود دارد معتقدم اجازه بررسی به معنی تصویب آنها وجود ندارد. در عین حال روشن است اگر تصمیم سیاسی درباره آنها گرفته شود در یک جلسه تصویب می شود چرا که بررسی های دقیق و کامل درباره آنها انجام گرفته است.

فضای مجمع تشخیص نسبت به FATF مثبت نیست/ برخی، از باقی ماندن ایران در لیست سیاه راضی هستند

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این که طی دوران ریاست جمهوری ترامپ برخی کشورها به این عنوان که ایران چون عضو FATF نیست از تعامل مالی و بانکی یا بازگشت پول های ایران خودداری کردند، آیا این کافی نیست که کشور به ضرورت تصویب آن رسیده باشد؟ گفت: واقعیت این است که در طول این دوران با تحریم های ترامپ مواجه بودیم کشورهایی با ایران کار کردند و همکاری هایشان با ایران را بر اساس تصمیم سیاسی پیش بردند و البته هزینه کارشان را هم می گرفتند، مثلا از تخفیف های محاسبات قیمت نفت برخورد دار بودند بنا بر این، اینها در راه رضای خدا این کار را نمی کردند بلکه سود بسیار خوبی از این تعامل به دست می آوردند. متاسفانه باید گفت که تحریم باعث وادر آمدن ضررهای هنگفت به ایران شد چرا که برای برخی امور کشور مجبور می شد هزینه های زیادی پرداخت کند.

فلاحت پیشه تصریح کرد: واقعیت این است که بخشی از کشورها از قرار گرفتن نام ایران و باقی ماندن آن در لیست سیاه FATF راضی هستند و آن را بهانه کردند که مطالبات شان به ایران را پرداخت نکنند.

این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: ما در مجلس معتقد بودیم که با ملاحظات و شروط می توان لوایح را تصویب کرد و برای همین هم هزینه های زیادی پرداختیم و اتهامات زیادی را به ما وارد کردند. الان بعد از نمایندگی مجلس من فقط در دانشگاه هستم و هیچ منصب دولتی عاید من و دیگران نشده است ولی واقعیت این است که خیلی ها از این که کشور در تحریم باشد سود می برند و دلشان برای ملت نمی سوزد.

وی ادامه داد: برای بررسی CFT همه جریانات را دعوت کردیم و آمدیم شرط دیگری در آن اضافه کردیم مبنی بر اینکه "اگر در کل این کنوانسیون شرط پذیر نباشد دولت اجازه پیوستن نداشته باشد" و هرگونه دغدغه ای را برطرف کردیم، اما دیدیم خیلی راحت از دستور کار خارج شد و الان هم برای بررسی برگشته به مجمع. تاکید می کنم تا اراده سیاسی در سطح کلان کشور شکل نگیرد اتفاقی در این روند نمی افتد چرا که علاوه بر مخالفت های قبلی و نبود اراده سیاسی کلان، فضای بررسی کنوانسیون ها در مجمع و مجلس شورای اسلامی برای بررسی این لوایح منفیتر از قبل است.

فلاحت پیشه در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند چنانچه بایدن بخواهد تحریم ها را بازگرداند خارج شدن FATF از دستورکار مجمع می تواند به ضرر کشور باشد و بهانه ای به دست رقیب دهد گفت: FATF یک امر مناسب برای چانه زنی نیست. ایران ۵ گام برای کاهش تعهداتش برداشته است که هر کدام می تواند بنیانی برای تقویت توان چانه زنی ایران به حساب بیاید. ایران به تولیدات و قابلیت های هسته ای بیشتر رسیده است و لذا حتما دشمنان ایران حاضرند در ازای بازگشت ایران از این گام ها امتیازاتی دهند و این مساله ای طبیعی است. اما FATF این شرایط را ندارد و دشمنان دوست دارد ایران اصلا در لیست سیاه باشد و اگر گشایش هستهای قرار شد انجام شود در زمان بایدن به شکلی باشد که باز هم ایران نتواند برای گشایشهای مالی مسیر هموار و بازی داشته باشد.

این نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: سعودی ها، اسراییل و آمریکا تلاش کردند در این سال ها رابطه ایران با مجموعه مقررات مربوط به FATF مبتنی بر لیست سیاه باشد. برخی مخالفان FATF می‌گویند که به FATF نپیوندیم تا وقتی فلان کار از سوی فلان کشور انجام نشود؛ اتفاقا آنها دوست دارند که این شروط از سوی ایران مطرح می شود چرا که آنها قطعا این شروط را نمی پذیرند و با این کار ایران از پیوستن به این مجموعه مقررات باز می ماند.

منبع: ایسنا

66

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • به بچه بگی قهر میکنه
    0

    خود زنی خود تحریمی ،افشا کردن راههای دور زدن تحریم ،درصورتیکه تحریم ها با fatf برداشته نمیشود

    نظرات شما -
    • ب بچه قرتی
      0

      ننگ بر شما کاسه لیس تحریم که راضی به مرگ مردم هستی لعنت خدا به کسانی که به هر شکل نمیخواد مردم زندگی عادی داشته باشند عرب زاده هستند مخالفان fatf مخالفان عزت ملتند

  • ستم ديده
    0

    رفيق فابريك مدلل دزد دانه مرغ

  • یوسف
    0

    آقایان تشخیص مصلحت پنیر 450 گرم شده 17000 تومان مردم فقیر و خیلی فقیر و خیلی خیلی فقر دیگر مثل شما فکر نمی کنند از طرف مرم که گفتم نظر دهید نه از طرف خودتان از قدیم گفته اند که آدم گرسنه دین و ایمان ندارد .

  • محمد
    0

    یا رومی روم باشید یا زنگی زنگ. اروپایی ها قابل اعتماد نیستن. ممکنه یه شکلات بهتون بدن ولی همه لباستونو مکنن.

  • رضا
    0

    معلومه که از باقی ماندن در لیست سیاه راضی هستند ، چو ن ملیاردها دلار از این وضعیت کاسبی می کنند .

  • سید
    0

    خدا شاهده ما توی شهرمون این فلاحت پیشه رو به هیچ هم حسابش نمیکنیم، الان توی این سایت شده نظربه پرداز، حالا که مصاحبه از کسی میگیرید از یک نفر بگیرید که حداقل شهر خودش قبولش داشته وبرای حرفهاش ارزش قائل باشن،،، آب که سربالا بره قورباغه ابوعطا میخونه

    نظرات شما -
    • ب سید
      0

      خدا تو کمر مخالفان fatfبزنه انشاالله که ملت ثروتمند را به گدایی انداخته اند

  • کاربر ناشناس
    0

    چونکه اگر برای مردم آبی نداره برای اونها نون داره که تصویبش نمیکنند

  • محمد
    0

    در لیست سیاه ماندن بهتر است از موفق شدن نوکران کدخدا

    نظرات شما -
    • ب محمد
      0

      کاسه لیسی چه حالی داره ممدی.فعلا که کدخدا شده چین کومونیست و روسیه روسیاه و مشتی اعراب.....سگ آمریکا به از اینها.بفهمم ای نفهم

  • کاربر ناشناس
    0

    موقع انتخابات که میشه یکی یکی پیدا میشن

  • زهرا دهقان
    0

    چرا راضی نباشن ...قسطشون دیر شده یا اجاره خونشون....شایدم مجبور شدن یه شب املت بخورن ..که الان متاسفانه افراد عادی اینم نمیتونن درست کنن .....یا دست خالی رفتن خونه که موافق باشن ...اونا دور هم جمع شدن تو یه محیط تمیز با فکر آسوده ..نه مثل مردمی که به نون شب محتاج شدن ...متاسفم برای زنده بودنم و دیدن رنج انسانهای دنیاد

  • استاد اسناد
    0

    هرکس مخالف است موافق تروریست ها ست و دلال و کاسب تحریم باید اینها را در شور آبه ریخت از.عقلانیت آرزوست