برخی، موسس حوزه علمیه قم را معتقد به جدایی دین از سیاست می دانند/ روزنامه جمهوری اسلامی انتقاد کرد
روزنامه جمهوری اسلامی از افرادی که موسس حوزه علمیه قم را معتقد به جدایی دین از سیاست می دانند، انتقاد کرد.
این روزنامه نوشت: بعضی از سخنرانان همایش صدسالگی حوزه علمیه قم، به حضرات آیات حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه و سیدمحمدحسین طباطبائی بروجردی مرجع بزرگ نسبت دادند که با ورود حوزه و روحانیت به سیاست مخالف بودند.
این نسبت، قطعاً خلاف واقع است. آیتالله حائری یزدی برای حفاظت از حوزه علمیه تازهتأسیس در برابر فشارهای رضاخان قلدر چارهای غیر از پرهیز از ورود عملی به سیاست نداشت و آیتالله بروجردی نیز در شرایط خاص تاخت و تاز تودهایها در ایران، روش مدارای موقت با حکومت را در پیش گرفته بود. این هر دو بزرگوار در نگاه فقهی معتقد به ورود حوزه و روحانیت به سیاست بودند کمااینکه شاگردانشان نیز بر همین عقیده بودند و هنگامی که زمینه برای ورود به سیاست فراهم شد، به این طرز تفکر عمل کردند. بطوری که مراجع آن زمان هم با نهضت امام خمینی همراه بودند و این، عمل کردن به سیره پیامبر و ائمه علیهمالسلام است.
جفای دیگری که در همایش صدسالگی حوزه صورت گرفت این بود که نظر و عمل امام خمینی در موضوع ورود حوزه و روحانیت به سیاست نادیده گرفته شد. عیبی ندارد که سخنرانان همایش معتقد به جدائی دین از سیاست باشند ولی برخورداری این عقیده نباید منجر به نادیده گرفتن واقعیت بزرگ و انکارناشدنی نقش بسیار مهم فقهای بزرگی همچون امام خمینی در عمر صدساله حوزه علمیه قم و نظریهپردازیها و عملکردهای روشن آنان در این عرصه شود. این روش، به جای آنکه تبیین کارنامه صدساله حوزه باشد، تحریف آنست و نمیتواند مقبول اصحاب فکر و علم و منطق و اهل تحقیق باشد. اهل تحقیق درباره همه چیز و همه کس منصفانه و با تکیه بر واقعیات علمی نظر میدهند و کارنامه حوزه علمیه را نیز واقعبینانه و عالمانه ارزیابی میکنند.
روزنامه جمهوری اسلامی دیدی که آبشخور همه تون یکیست و تندرو وکندرو ومتعصب و نرمال ندارید .همه دعواهاتون سر لحاف ملا نصرالدینه وگرنه ذات همه تون یه چیزه بیخود ادای روشنفکری در نیار .
می خواهند نظرات خود را به همه تحمیل کنند حتی مردگان.
تو کف جامعه بیاید میفهمید
کدامش بهتره
البته اگه دین براتان مهمتر باشه
نه قدرت و فرانروایی
آخوند نباید حاکم باشد چون در آن صورت در حکومت هر اتفاقی روخ دهد به پای دین اسلام نوشته میشود اگر این عملکرد مثبت باشد افکار عمومی می گوید وظیفه است و در حکومت دینی باید اینگونه باشد ولی اگر خلافی رخ دهد می گویند اینم دین
پس علما بعنوان یک گروه نظارت بر وضعیت کشور و حکومت و ... باید عمل کنند البته هر پیشرفت علمی را اول حرام ندانند و بعد اجباراً حلال شود