فعال سیاسی اصولگرا: سال ۱۴۰۰ آخرین انتخابات ریاستجمهوری بود/ نیاز به یک بازنگری در قانون اساسی احساس می شود
فعال سیاسی اصولگرا گفت: بخش اجرایی و تقنینی کشور باید مکمل هم باشند و فعالیت آنها یک هم افزایی را نشان دهد بنابراین ساختار کنونی نیازمند یک تجدیدنظر است.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی وقت شورای نگهبان پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ موضوع بازنگری در قانون اساسی مطرح کرد و حالا محمدرضا باهنر گفته «اصل ۱۷۷ قانون اساسی، موارد اصلاح قانون اساسی را مشخص کرده است. با اذن و اراده رهبری، مجلسی به نام بررسی مجدد یا بازنگری در قانون اساسی تشکیل میشود.»
حسین کنعانی مقدم درباره موضوع بازنگری در قانون اساسی گفت: مقام معظم رهبری در سفر به کرمانشاه موضوع تغییر ساختار نظام به «پارلمانی» را مطرح کردند و فرموند «کرسی های آزاد اندیشی به این موضوع بپردازند». بعد از آن زمان احزاب و سیاستمداران دیدگاه ها و نظرات مختلفی را بیان کردند.
وی افزود: من نیز در مقاطع مختلف درباره ضرورت بازنگری در قانون اساسی برای شکل گیری نظام پارلمانی صحبت هایی را مطرح کردم. انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ آخرین انتخابات ریاست جمهوری در نظام ریاستی بود و احتمال این تغییر وجود دارد.
این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: ۴۰ سال از زمان تصویب قانون اساسی می گذرد و با توجه به تحولات و متغیرهایی که وجود دارد، نیاز به یک بازنگری در قانون اساسی احساس می شود و این بازنگری نه فقط در موضوع نظام ریاستی، بلکه در خیلی موارد می تواند انجام شود تا قالب جدید مترقی تر و جامع تر از قانون اساسی اولیه نیز باشد.
وی درباره سایر موضوعات بازنگری در قانون اساسی بیان کرد: بخش اجرایی و تقنینی کشور باید مکمل هم باشند و فعالیت آنها یک هم افزایی را نشان دهد بنابراین ساختار کنونی نیازمند یک تجدیدنظر است چرا که خیلی از ارکان کنونی به دلیل عدم تطبیق مسئولیت با وظایف محوله عملا در مقابل همدیگر قرار می گیرند و نمی توانند آن هم افزایی را با هم داشته باشند. ضمن آنکه نظام پارلمانی متکی بر نظام حزبی است اگر احزاب قوی و قدرتمند نداشته باشیم به تبع نظام پارلمانی ما نیز نمی تواند شکل بگیرد.
کنعانی مقدم اظهار کرد: در موضوع اصلاح و بازنگری قانون اساسی باید کار جدی انجام شود، نخبگان کشور روی این موضوع بنشینند و کار اساسی انجام دهند تا از وضعیت کنونی خارج شویم چون تجربه ۴۰ ساله نشان می دهد روسای جمهور به بهانه آنکه رأی از مردم دارند نه پاسخگوی مجلس و نه پاسخگوی رهبری بودند و مسائل کشور هم نشان داده که این نوع مدیریت حکمرانی مطلوبی را که مورد نظر است در بر ندارد.
وی افزود: سازوکار اصلاح و بازنگری در قانون اساسی دیده شده که آغاز فرایند آن با دستور رهبر انقلاب خواهد بود. البته آقای باهنر و سایر دوستانی که این موضوع را مطرح می کنند بیشتر جنبه ورود به عرصه سیاست و دیدن شدن درباره آنها صدق می کند. دوستان اگر نظری دارند آن را باید مکتوب کنند و در معرض افکارعمومی قرار دهند تا کرسی های آزاداندیشی شکل پیدا کند و روی این موضوع یک بحث جدی انجام شود. وگرنه صرف اینکه بگوییم قانون اساسی نیاز به اصلاح دارد مشکلی را حل نخواهد کرد.
اره کلا انتخابات را بر دارید مردم سرکار نباشند راحت تره
خودتون خوب میدونید اینقدر گند زدید به همه چیز ومردمو از همه چیز بیزار واعتماد عمومی را سلب کردید ،که منبعد با این وضعیت مردم پای صندوق رای نخواهند امد،اینو در این انتخابات ریاست جمهوری اخیر خوب فهمیدید الان هم چاره ای ندارید که انتخابات ریاست جمهوری را حذف ونخست وزیر را توسط مجلس انتخاب کنید حالا هم معلوم نیست با این نمایندگانی که همه چیزو برای جیبهای گشاد خود و خانواده و اطرافیان واعوان انصار خود میخواهند چه برسر ملت بیارید خدا به دادمردم برسد
خدایاغیر خودت ۸۵میلیون ایرانی روازدست این شریعتمداری ودارودسته اش نجات بدی.خدایا مددی
مگر رای مردم مهم است .با ،6کلاس صاحب منصب شوید .دزدان بر سر کار شان باقی و همچنان به کار خود ادامه دهند ملت همچنان بسوزند
اگر هدف شما از بازنگری قانون اساسی تعییراتی است که به بهانه ان دیکتاتوری مشابه رزیم قبل نتیجه ان باشد پس چرا انقلاب شد
اصلاح قانون اساسی بعد از ۴۰ سال مطمئنن لازم و ضروری است ولی شما حق ندارید برای مردم تکلیف مشخص کنید اگر قرار چیزی اصلاح شود آن مردم اند که باید نظر بدهند
۴۳ سال استفاده کردید دیگه سوء استفاده نکنید بذارید مردم خودشون تصمیم بگیرن شماروبخیر مردم روبسلامت