کیهان: 99 درصد جامعه ایران، انقلابی و یک درصد غیرانقلابی اند/ رهبر انقلاب، بدون هیچ تردیدی، چهره آرمانی ایران، اسلام و تشیع است
اکثریت و اقلیت دو مفهوم روشن هستند و برای نشاندادن آن راهی جز استناد ریاضی وجود ندارد. این دو مفهوم بهخصوص در جوامعی که بهطور قطعی حکومت اکثریت پذیرفته شده، موضوعیت بیشتری دارد.
روزنامه کیهان نوشت:
از منظر سیاسی «اکثریت تودهای» و «اکثریت نخبهای» داریم. اکثریت تودهای یک مفهوم روشن است که از جمله در انتخاباتها بروز و ظهور دارد؛ یعنی در انتخابات، اکثریت کنشگر و اقلیت غیرفعال معلوم میشود. ولی در مورد اکثریت نخبگان موضوع چندان قابل ارزیابی نیست و آنان که از اقلیت و اکثریت نخبگان صحبت میکنند، نوعاً نگاه به افراد فعال در رسانهها، احزاب و دانشگاهها دارند و حال آنکه نخبگی به این موقعیتها محدود نمیباشد.
یک اکثریت و اقلیت فرهنگی و اجتماعی هم داریم. اکثریت فرهنگی در اختیار گروهی است که بیش از گروه مقابل آن، معرف ارزشها و هنجارهای فرهنگی مورد پذیرش اکثریت جامعه است. اکثریت و اقلیت اجتماعی هم در اختیار گروهی است که در طیف اکثریت جامعه نفوذ و حضور بیشتری دارد اگر اکثریت جامعه را طبقه متوسط و به عبارتی دهکهای میانی تشکیل دهد، اکثریت اجتماعی را گروهی دارد که به این طیف تعلق بیشتری دارد و هکذا اگر اکثریت جامعه را طبقه نسبتاً محروم و به عبارتی دهکهای پایین جامعه تشکیل دهند، کسانی که با این طبقه پیوند و پیوستگی بیشتری داشته باشد، اکثریت اجتماعی را تشکیل میدهد.
در فضای جمهوری اسلامی اکثریت و اقلیت با فاصله زیاد وجود دارد. در بعد سیاسی، اکثریت جامعه ایران را علاقهمندان به کنشگری تشکیل میدهند شرکت در انتخابات و همهپرسیها در ایران در طول این حدود 44 سال، با مشارکت 52 تا 98 درصد توأم بوده است، این یعنی اکثریت سیاسی در چارچوب نظام موجود کنشگری دارند. این کنشگری سیاسی البته در شرایط مختلف اجتماعی یا اقتصادی نوسان هم داشته است ولی در اصل اینکه اکثریت مردم ایران، در چارچوب نظام موجود به کنشگری سیاسی میپردازند، تردیدی نیست. در این میان در متن انتخابات، آرای مردم میان نخبگان کنشگر تقسیم میشود و بسته به اینکه کدام نخبه یا طیف نخبگی به مطلوب مردم در زمان خاص نزدیکتر باشد، از پشتیبانی اکثریت کنشگر بهرهمند میگردد.
نگاهی به آمار نزدیک به هم انتخابات ریاستجمهوری سالهای 1376، 1380، 1388 و 1396 و رأی رئیسجمهور منتخب هر کدام از این انتخاباتها، نشان میدهد اکثریت کنشگر، بازی در چارچوب نظام سیاسی را پذیرفته و صبغه جناحی آن موقتی و گذراست. یک نکته دیگر در کنشگری سیاسی فاصله آراء در انتخاباتهاست. مشارکت
50/66 درصدی مردم در انتخابات ریاستجمهوری 1372 و 79/92 درصدی در انتخابات ریاستجمهوری 1376 و هکذا مشارکت 85 درصدی در انتخابات ریاستجمهوری 1388 و مشارکت 48/8 درصدی در انتخابات ریاستجمهوری 1400 نشانه این است که یک کف و سقف کنشگری سیاسی وجود دارد. ما در مقایسه مشارکت مردم در سال ۱۳۷۲ با 1376 یک جمعیت 29 درصدی داریم که در یک انتخابات کنشگر بوده و در یک انتخابات منفعل بوده است کما اینکه در مقایسه مشارکت مردم در سال 1388 با 1400 یک جمعیت 36 درصدی از این نوع را داریم. این بیانگر آن است که ما یک کنشگری حتمی سیاسی و یک کنشگری شرطی سیاسی داریم و از آنجا که این عدد مشارکت در انتخاباتهای چهل سال اخیر نوسان داشته است، بهطور قطع ارتباطی با ایدئولوژی و بنیانهای نظام سیاسی ندارد، چرا که بنیانها در انتخاباتها متفاوت نبوده است.
در یک زمان، عدهای راه افتادند تا رأی مردم را به سمت ایدئولوژیهای فرانظام سوق داده و مصادره نمایند. آنان افزایش 29 درصدی مشارکت انتخابات 1376 نسبت به انتخابات 1372 و افزایش حدود ده میلیون نفر به آرای رئیسجمهور منتخب 76 را یک رنسانس و تحول بنیادی معرفی میکردند! یکی از مشایخ این جریان به آقای سیدمحمد خاتمی گفته بود «این رأی، رأی به آزادی بود و این یعنی مردم دیگر شعارهای اصولگرایانه و دینمدارانه را قبول ندارند»! این در حالی بود که 9 سال پس از آن شاهد رأی 85 درصدی مردم یعنی حتی پنج درصد بیشتر به طیف مقابل جریان موسوم به دوم خردادی بودیم. بنابراین واضح است که ما درصدی مشارکت شرطی داریم که در مقابل ایدئولوژی نظام نبوده و به ادبیات شخصیتها و گروههای سیاسی ربط پیدا میکند.
ما یک اکثریت و اقلیت انقلابی هم داریم. اگر انقلابی بودن را محافظهکار نبودن، ایستا نبودن، دیندار بودن، پرکار بودن، کمتوقع بودن، مردمی بودن، ضد نظام سلطه بودن، ضد فساد بودن و مسائلی از این قبیل بدانیم، بدون شک اکثریت قاطع و بلکه به عبارتی همه جامعه ایران انقلابی است و غیرانقلابیها در اقلیت محض به سر میبرند. شاید بتوانیم 99 درصد در برابر یک درصد بدانیم.
یک اکثریت و اقلیت هم از حیث بصیرت و نگرش سیاسی داریم. اکثریت مردم، «امنیت» را وجه اصلی زندگی اجتماعی خود میدانند و صدالبته این اختصاص به ملت ایران ندارد ولی دید تمدنی ایرانیان، این عنصر را در میان ایرانیان پررنگتر کرده است
ما یک اکثریت و اقلیت ارزشی هم داریم. پیامهای دینی مهمترین عناصر و محورهای ارزشهای جامعه ماست و یکی از آنها حجاب است. به اعتبار پاسداری چندهزار ساله ایرانیان ـ از دورهای که تاریخ در ایران ثبت شده است یعنی دوره هخامنشیان، اشکانیان تا امروز ـ از حجاب و عفاف در این مرز و بوم حفاظت شده است. تصاویر نقشبسته زنان ایرانی بر کتیبهها و سنگنوشتههای تخت جمشید، بیانگر اهمیتی است که ایرانیان در طول تاریخ به مقوله عفاف و حجاب دادهاند. کما اینکه اصل خداباوری، توحید، نیایش، اتصال به ارواح مطهره همواره از ارزشهای قطعی جامعه ایران بوده است. شرکت کامل ایرانیان اعم از مسلمان و غیرمسلمان در مراسم و مناسک دینی و بهخصوص مراسم مرتبط با خاندان پیامبر اکرم صلواتاللهعلیهوآله از محوریت این ارزشها حکایت میکند. بنابراین واضح است که ما یک اکثریت ارزشی داریم که عدد آن از 90 درصد هم بیشتر است و یک اقلیت بسیار محدود که نسبتی با ارزشها ندارند.
ما یک اکثریت و اقلیت «ایرانباور» هم داریم؛ اکثریتی که معتقد به شأن تمدنی و حکومت جهانی برای ایرانیان است. این اکثریت تمدنی هم بیش از 90 درصد جمعیت را شامل میشود و یک اقلیت بسیار کوچک که تحت تأثیر القائات خارجی میباشد، معتقد به یک ایران کوچک و در خودخزیده است. خب این اکثریت تمدنی همیشه و در طول صدها سال تاریخ ایران، حساسیتهای درستی علیه سیطره بیگانگان بر ایران داشته است. بعضی این حساسیت را یکسره متوجه موضوعات خاص مثل جنگ اسلام و نظام شاهنشاهی ایران میکنند و البته در این خصوص هم آدرس غلط میدهند. در حالی که مردم ایران همین الان نسبت به سیطره و سلطه غرب بر ایران حساسیت شدید دارند و آخرین نظرسنجی آمریکاییها که مؤسسه «پیو» انجام داد، میگوید در حالی که 76 درصد مردم ایران نسبت به عملکرد دولت ـ حسن روحانی ـ ناراضی هستند، 86 درصد ایرانیها از نقش منطقهای کشورشان حمایت میکنند. این هم یک اکثریت و یک اقلیت.
ما یک اقلیت و یک اکثریت «ملی» هم داریم. ایران ترکیبی از اقوام مختلف عمیقاً ایرانی است؛ ترکها، لرها، کردها، تاجیکها، عربها، ترکمانها، بلوچها و... چند هزاره با هم ایران را تشکیل داده و از آن حراست کردهاند و در طول هزاران سال، جزر و مدهای سیاسی، در دل تمام ایران باقی ماندهاند. این اقوام هیچگاه با هم نجنگیدهاند و بهطور یکپارچه، در صدها جنگ در مقابل طرف خارجی ایستادهاند.
ما یک اقلیت و اکثریت «مذهبی» هم داریم. تشیع و محبت اهلبیت علیهمالسلام در ایران یک موضوع اساسی است. اینکه در جریان راهپیمایی و زیارت اربعین «حب الحسین یجمعنا» میگوییم، در ایران حب اهلبیت به هیچ وجه موضوعی اختلافی و دوگانهساز نیست. اگر نزدیک به 90 درصد جمعیت ایران شیعه است، 100 درصد جمعیت در ایران محب اهلبیت پیامبر اسلام(ص) است و لذا این جمعیت با هرآنچه که با عزتمندی تشیع و محبان اهلبیت پیامبر اکرم ناخوان باشد، مرزبندی و جبهه خواهد داشت.
یک اکثریت و اقلیت هم از حیث بصیرت و نگرش سیاسی داریم. اکثریت مردم، «امنیت» را وجه اصلی زندگی اجتماعی خود میدانند و صدالبته این اختصاص به ملت ایران ندارد ولی دید تمدنی ایرانیان، این عنصر را در میان ایرانیان پررنگتر کرده است. ممکن است اقلیتی بسیار اندک، به هم خوردن شرایط امنیتی موجود را برای خود یک موقعیت به حساب آورد. در این روند، اقدامات ناخوان امنیتی بهطور خیلی طبیعی از سوی اکثریت قاطع جامعه ایران دفع میشود و این مانع آن میشود که مطالبات ساختارشکن بتواند به سادگی جایگاهی در روند جامعه پیدا کند. در همین اغتشاشات اخیر علیرغم ولنگاری فضای مجازی و خویشتنداری حکومت از مواجهه شدید با آشوبگران، براساس گزارشهای معتبر متعدد، جمعیتی که در طول این حدود 12 روز در شهرهای مختلف ایران وارد صحنههای اعتراضی شد، به یک دهم یک درصد جمعیت ایران هم نرسید.
ما یک اکثریت و اقلیت هم در موضوع «رهبری» داریم. ایران هماکنون تحت اداره یک فقیه، متکلم، ادیب، متفکر، زاهد، بصیر، مفسر قرآن و سنت، محدث، بهشدت مردمی، مدیر و مسلط به امور سیاسی و قادر به مدیریت مسائل سخت جهانی قرار دارد. این رهبری ـ به جز در مورد حضرت امام خمینی که چهره استثنایی تاریخ ایران است ـ از نظر خصوصیاتی که ذکر شد، با هیچکدام از رهبران 1000 ساله گذشته ایران قابل مقایسه نیست. در مواردی که ذکر شد، با هیچکدام از رهبران معاصر دنیا هم قابل مقایسه نیست. لذا این رهبری برای این مردم جنبه آرمانی دارد و بهخصوص انتساب ایشان به خاندان پیامبر(ص) و اتصال ایشان به اهلبیت هم بر خصوصیات ویژه او افزوده است. «سیدعلی حسینی خامنهای» بدون هیچ تردیدی، چهره آرمانی ایران، اسلام و تشیع است. شرکت انبوه و میلیونی مردم مؤمن تهران در نمازهای جمعه و نمازهای عید فطری که از جمله در همین سالهای اخیر توسط ایشان اقامه گردید، درجه بسیار بالای محبت تودههای مردم را به ایشان نشان میدهد. اعتراف دشمنان به نزاهت اقتصادی و مالی ایشان هم حقیقت وجودی ایشان را در «حدیث دیگران» بیان میکند. دقیقاً به همین دلیل بود که قبل از اغتشاشات اخیر، دشمنان خارجی و عوامل داخلی آن از رهبری شروع کردند و با قریبالوقوع معرفی کردن خروج امام خامنهای از صحنه و بحث جانشینی، وانمود کردند که ایران وارد دورهای میشود که خورشید در آن غروب کرده است. در واقع همین شیطنت بدخواهانه هم اعتراف به عظمت رهبری و در اکثریت کامل بودن هواداران ایشان است.
پس انقلاب ما و نظام منبعث از آن، از چند جهت در کانون هواداران و جانفشانان اکثریتی خود قرار دارد و اقلیتنمایی دشمنان از ایران نمیتواند حقیقت را دگرگون کند.
برای اثبات این حرفها باید جمهوری اسلامی را به رفراندوم گذاشت تا واقعیت مشخص شود
۹۹درصد طرفدار حکومت انقلابی ......۱ درصد ضد انقلاب .....حالا یک رفراندوم (همه پرسی ) واجب است تا دشمنان کور شوند
من هم کاملاً با این حرف کیهان موافقم اتفاقاً پیشنهاد می کنم برای اثبات این حرف حسین جان هم که شده یه رفراندوم تو ایران بگذارن. تو هم موافقی عمو جون؟
به روباه گفتن شاهد کیه گفت دم ام
به خاطر یک درصد است که اجازه ورود تماشاچیان مسابقات را به استادیومها نمی دهید ؟! چرا از یک درصد جامعه اینقدر وحشت دارید؟ چرا در کارها رفراندم برقرا نمی کنید ؟
حقا که به قول اون نماینده ی مجلس در اوهام خودتون غوطه ورید!
چیزی که ما در فامیل و دوست و آشنا و بازار می بینیم کاملا برعکسه ! یک درصد جیره خوار و بقیه ضد شماها!
با این حرفها و دروغ هاتون هم روز به روز بیشتر منفور می شید!
به چه خاطر مردم کُشته و مُرده ی انقلابی باشند که شماها مصادره کردید و به انحصار خودتون درآوردید ؟! برای دزدی ها و اختلاس های روز افزون تون ؟! برای دروغ هاتون ؟! برای تبعیض و بی عدالتی؟! برای گرانی های افسار گسیخته ؟! برای بی ارزشترین پاسپورت و پول ؟! برای بیکاری و فقر روز افزون مردم برای آرزوی صاحب خانه شدن جوان ها تا ابد ؟!برای آرزوی ازدواج و بچه دار شدن؟! برای مملکت هزار فامیل؟! برای خفه کردن صدای حق؟! برای دستهای بی قرار برای کشتن و زندانی کردن نخبه ها؟ برای فراری دادن نخبه ها؟! برای ایجاد شغلهای کولبری وراننده ی اسنپی و پیک موتوری و زباله گردی؟! برای چنگ انداختن آقازاده ها بر بیت المال؟!
برای چه؟!!!
۷۰درصد فقیرازلحاظ اقتصادی
کیهان لطفا پیشنهاد بده به گفته ی شما اون یه درصد هم یه جورایی سر به نیست کنن و از کسانی که باب میلتونه جایگزین کنید شاید به آرامش رسیدید اینجوری آمار و اطلاعات می دید که وضع اینجوریه ، نخیر آقای محترم مردمی که نامید شدن از تصمیمات نسنجیده ی که مردم رو به این روز انداخته همه کف خیابان نمی ان چون می دونن فایده ای نداره فوری یه عده تندرو و خودسر به آشوب می کشن خودشون رو در چاردیواری حبس کرده اند وقتی از خونه بیرون می ان ناعدالتی ها رو می بینن بازنشسته ای که برای چند روز اول ماه می تونه بیرون بیاد و بعدش پولی نداره که بیاد بیرون اینو کسانی می فهمن که لمس کردن بعد اطلاعیه فروش وام های بدون بهره ی .... با چه قیمتی می بینن و هزار مورد تبعیض دیگر شما که خیلی ریزبین هستید واقعا متوجه نشدید یا می خواید چیزهایی متوجه بشید که دوست دارید
بله حتما کیهان درست میگن...امار گیری اینها خطا نداره نشون به اون نشون که گفتن المان فقط5فرودگاه داره
واقعا که خیلی سخته بخوای جواب این آدما رو بدی. همه میدونن خودت هم میدونی که 1 درصد جامعه موافق شما و 99 درصد مخافن. حقیقت رو نمیشه پنهان کرد. حتی خود شما هم پیش خودتون میدونید حقیقت چیه ولی... سخته با حکومت معاویه دراوفتادن.
برای همینه که تو صندوق انتخاباتتون 10 در صد رای بیشتر ندارید؟ اونهم در کشوری که 20 در صد بیسواد مطلق داره عجیب نیست
راست میگی99درصدمزدم دنبال حق وحقیقت هستندحالا حق با کیه زمان رحلت پیامبر نگذاشتندجسم مبارکشان دفن شوندهمه رفتنددنبال سقیفه بترس از انبوهی که آه مظلومی پشتش باشد....
خلاصه کیهان و کسانی که نمایندگیشونو داره: پندار زشت- کردار زشت- گفتار زشت
4 درصد جیره خوار و ساندیس خور و 96 درصد وطن پرست و مدافع وطن
یک رفراندوم آزاد بگذارید اونوقت ببنید نتیجه واقعی را که کاملا" برعکس هستش ،😂
درودبراین هموطن عزیز که با متن کامل وجامع خودواقعیت را بیان کردند
اقای کیهان همین تحلیلهای نادرست شما وامثال شماست که بعضاً باعث اینگونه اتفاقات می شو
به کیهان
انقلابی بودنی که توی ذهن شماست با اون چیزی که مردم برایش انقلاب کردند و معتقدند تفاوت زیادی داره ولی اگر اینقدر مطمئنی برای راستی آزمایی یک نظرسنجی بگذارید.
ارقام رابرعکس گفته شده 99در صد را مخالفان و یک در صد را که از خودتان وبسیجه وزورکیها هست موافقهاست.حالا جدایی از این درصدها کیهان صادق باش و واقعیتها را بیان کن و برای این مخالفان اون چیزی که میخواهند را انجام بدهید تا به مرحله های حاد نرسد ومثال دوران شاه نشود که اخر کار شاه گفت صدای انقلابتان را شنیدیم و فرصت بدهید که جبران کنیم. مثال شاه بهتان فرصت داده نمی شود ها .اقایان رده بالاها فکر بکنید که چه بر سر جوانها و مملکت خواهد امد .لج نکنید که بگویید اگر یک قدم عقب رفتیم شکست خوردیم وباید اینها را سر جایشان بگذاریم .اینها جوانهای از 15 سال به بالا هستند و از شما لطمه خوردند .
عجیب است که آقایان با ادعای 99در صد انقلابی بودن مردم از برگزاری یک انتخابات آزاد و رفراندوم می ترسند
مردک را توهم زده بجز اندک جیره خوار کی دیگه شما قبول داره پس اگر اینجوری بود ملت تو خیابان چرا شعار برعلیه شما میدن
امار دقیق بود منتها برعکسش
حق با شماهاست
کافیه بدون محافظ از کاخها تون بیرون بیاین و بین مردم کوچه بازار قرار بگیرید. اونوقت معنی درصد رو بیشتر متوجه میشین
آخرین انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آمار خودتون وزرات کشور کمتر از ۵۰ درصد ۴۰ درصد مجلس و ۴۹ درصد ریاست جمهوری در انتخابات شرکت کردن حکایت از ریزش انقلابیون مردم داشت تو این یک سال امید مردم نسبت به وعده های واهی ریسی تورم و گرونی بیکاری فقر به خصوص مسله گشت ارشاد و مهسا امینی ناراضی های اجتماعی شدت فراوانی داشت مردم نسبت به شرایط جامعه ناراضی هستند اونهایی که انتخابات شرکت کرد بودن ناراضی شدند پشیمان شدند ریزش شدید علاقمندان انقلاب کاهش چشمگیری داشت به جای توهمات وضعیت اعتراض ها نگاه کنید ۱۷ روز با وجود بازداشت های فراوان باز هم مردم مثل سیل خروشان تو خیابان ها اعتراض دارن نسبت به وضع موجود ناراضی هستند ملت عقل دارن با چشم خودشون جامعه می بینند به توهمات روزنامه کیهان توجهی نمی کنند فقط می خندند
درصد رارفراندم تعیین میکنه اگه جراتش را دارید .به همین خاطرم مردم از اسلام دارند متنفر میشن .
یعنی ۹۹ درصد موافق نظامن یه درصد مخالف! یه رای گیری یا یه انتخابات بزارین اگه راست میگین اونم بدون تقلب بازی، اونوقت میفهمیم امار درستو
مجموعه کیهان، خودخواهی چقدر. شما بانیان دروغ و تزویر بوده و هستید.شما مروجان صفت پلشت هستید.
حسین آقا میشه بپرسیم چرا بخاطر آن یک درصد هم که شده رفراندوم برگزار نمیکنید؟شاید عدد کمتر باشد و روان شما راشادکند
سال 58 مردم 98 درصد به جمهوری اسلامی رای دادند و الان در سال 1401 مردم 99 درصد طرفدار جمهوری اسلامی هستند . عجبا 1 درصد بیشتر شده اند.
خود مواد مخدر اینقد توهم نداره که این روزنامه داره!!!
عزیزم زیادی فاکتور کردند سهم ساندیسشونا بالا بکشند باور نکن .
بابا یک رفراندوم برگزار کنید دهن همه بسته میشه دیگه