نماینده پیشین مجلس:

حوزه‌های علمیه اجازه ندهند تا افراد معمم در نقش ضابطین برخی نهاد‌ها تنزل پیدا کنند/ آداب معاشرت با مردم را به آن‌ها بیاموزند/ جامعه ایران روی بشکه باروت قرار گرفته است

نماینده پیشین مجلس نوشت: گویی جامعه ایران روی بشکه باروت قرار دارد و از دو سو مترصد فرصتی هستند تا منفجر شوند و این وضعیت بسیار خطرناک است. ازسوی دیگر مدیریت حوزه‌های علمیه اجازه ندهند تا افراد معمم در نقش ضابطین برخی نهاد‌ها تنزل پیدا کنند و آداب معاشرت با مردم را به آن‌ها بیاموزند.

حوزه‌های علمیه اجازه ندهند تا افراد معمم در نقش ضابطین برخی نهاد‌ها تنزل پیدا کنند/ آداب معاشرت با مردم را به آن‌ها بیاموزند/ جامعه ایران روی بشکه باروت قرار گرفته است

احمد مازنی در یادداشتی با عنوان «واکنش‌های در لحظه و عقلانیت رفتاری» در روزنامه اعتماد نوشت: درباره ماجرای مربوط به درگیری یک طلبه با یک خانم در یکی از درمانگاه‌های شهر قم، مطالب بسیاری گفته و نوشته شد، اما نکته‌ای که شاید کمتر به آن توجه شده آستانه تحریک‌پذیری جامعه ایران از اخبار و اطلاعاتی است که در فضای مجازی منتشر می‌شود.

به واکنش‌هایی از این قبیل «reaction» یا «واکنش‌های در لحظه» تعبیر می‌شود. این اولین‌بار نیست که خبری درباره حجاب یا موضوع مشابه دیگر در فضای مجازی منتشر می‌شود و بلافاصله کاربران و فعالان سیاسی و اجتماعی با چنین واکنشی به استقبال آن می‌روند؛ این موضوع را با یکی از صاحب‌نظران حوزه روانشناسی مطرح کردم، این یادداشت با استفاده از این مشورت است. درباره این ماجرا به چند نکته اشاره می‌کنم:

نکته اول واکنش‌های در لحظه است که برای هر جامعه‌ای و هر فردی می‌تواند اتفاق بیفتد، وقتی صحنه‌ای را مشاهده می‌کنید که مادری در حال شیر دادن کودکش در گوشه‌ای از درمانگاه نشسته و از روی عمد یا به صورت غیرعمد روسری بر سر ندارد و در آن سو طلبه‌ای را می‌بینید که گویا از این صحنه فیلمبرداری می‌کند و مادر، با عصبانیت و داد و فریاد از او می‌خواهد که فیلم تهیه شده را پاک کند و این درخواست با مخالفت طلبه مواجه و کار به درگیری می‌کشد، به صورت طبیعی با آن مادر احساس همدردی می‌کنید و می‌خواهید از او دفاع کنید و در نقطه مقابل شما هم قطب دیگر جامعه قرار دارد که از کشف حجاب یک زن و تهاجم او به یک طلبه متأثر می‌شود و با او احساس همدردی می‌کند و می‌خواهد از او دفاع کند.

در این لحظه آنچه اتفاق می‌افتد واکنش در لحظه است و این واکنش از هر طرف متأثر از پیش‌فرض‌های کلیشه‌ای قطبی است که به آن تعلق دارد. اما آیا این واکنش یک واکنش منطقی و عقلانی است؟ متاسفانه باید بگویم چنین واکنشی نه تنها منطقی نیست، بلکه ناشی از فقدان عقلانیت رفتاری است. یعنی یک فرد یا یک جامعه می‌تواند در مرحله اندیشه با عقلانیت، موضوعی را مورد بررسی قرار دهد، اما در مرحله عمل و رفتار برخورد عقلانی نداشته باشد.

نکته بعدی چرایی این رفتار است و اینکه چرا ما در رفتارمان با این مشکل مواجه هستیم؟ به نظر می‌رسد چند دلیل می‌تواند داشته باشد دلیل اول اقتضای فضای مجازی است. عناصر فعال در این فضا براساس نوع، میزان و آستانه تاثیرپذیری هر فرد و هر جامعه‌ای برای آن‌ها تولید محتوا می‌کنند و با انتشار آن، آن فرد و آن جامعه را تحت تاثیر قرار داده و او را وادار به واکنش در لحظه بدون توجه به عقلانیت رفتاری می‌کنند؛ بنابراین توصیه من به همه کاربران و فعالان سیاسی و اجتماعی این است که قبل از روشن شدن کامل هر موضوع از هرگونه واکنشی پرهیز کنند و درباره صحت و سقم آن محتوا تحقیق کنند و متولیان امر نیز در اولین فرصت نسبت به روشنگری درباره آن موضوع اقدام کنند و نگذارند ذهن و ادراک جامعه توسط شبکه‌های معاند و بدخواهان ایران و اسلام مدیریت شود، اما نکته مهم‌تر اینکه در جامعه ایران این تاثیرپذیری و واکنش‌های در لحظه، بیش از حد معمول می‌باشد.

چنان‌که گویی این جامعه همواره منتظر خبر‌هایی از این دست است تا در قالب آن دو قطبی مورد اشاره از خود واکنش نشان دهد، به عبارت دیگر گویی جامعه ایران روی بشکه باروت قرار دارد و از دو سو مترصد فرصتی هستند تا منفجر شوند و این وضعیت بسیار خطرناک است، عواملی، چون جنگ تحمیلی، تورم پنجاه ساله، تحریم ظالمانه، تنازعات کور جناح‌های سیاسی و جنگ قدرت، بی‌اعتنایی به مطالبات مردم و تهاجم بی‌رحمانه رسانه‌های معاند به ذهن و ادراک جامعه و رفتار کوته‌بینانه برخی افراد و نهاد‌های متولی امور اجتماعی می‌توانند ازجمله عوامل موثر بر پایین آمدن آستانه تحریک‌پذیری مردم ایران باشند.

نهاد‌های مدنی و شخصیت‌های تاثیرگذار باید برای ایجاد نقطه تعادل در این جامعه چاره‌اندیشی کنند و نهاد‌های حکومتی بیش از همه مسوول ایجاد این نقطه تعادل هستند. مردم نیز از هر قشر و جنسی که هستند باید مراقب این نقطه تعادل باشند تا وضعیت از آنچه هست بدتر نشود.

برخی نهاد‌های متولی امور فرهنگی و اجتماعی، ازجمله ستاد امر به معروف و نهی از منکر و نهاد‌های نظامی و انتظامی، به ویژه بسیج در استفاده از نیرو‌های مردمی برای کنترل و نظارت بر رفتار مردم مراقب باشند که این نیرو‌ها به جای کلاه، سر نیاورند!

ازسوی دیگر مدیریت حوزه‌های علمیه اجازه ندهند تا افراد معمم در نقش ضابطین برخی نهاد‌ها تنزل پیدا کنند و آداب معاشرت با مردم را به آن‌ها بیاموزند. واحد‌های درمانی محل حضور بیماران و همراهان بیماران است که احیانا به دلیل مواجهه با مشکلات ناشی از بیماری دچار استیصال هستند، در این میان مادری که در حال شیر دادن به کودک خویش است بیش از همه به محبت و احترام نیاز دارد آن‌هم از کسانی که حاملان دین و لباس پیامبر رحمتند و در چنین مکانی بیش از همه به عقلانیت رفتاری نیاز داریم.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 23
  • ناشناس
    1

    ضابطین عزیز تحویل بگیرید که از دیدگاه افراد معمم چقدر حقیر هستید. حالا هی برید پادویی کنید

    نظرات شما -
    • محمد مهدی (اسلام طلب)
      0

      پادو بودن ما سرشار است با معنویت و بهشت برین

    • ناشناس
      0

      هر نظری درست هست؟
      فرهنگ غلط بدحجابی یا بی حجابی یعنی آسیب به جامعه و خانواده ها.
      اشکال نداره ، این کار باعث نمیشه از اصلاح این فرهنگ غلط کوتاه بیایم.

    • ناشناس
      0

      کسانی که نمیفهمن یا خودشون رو زدن به نفهمی که این فرهنگ چقدر برای خود فرد و جامعه آسیب زاست که هیچ.
      ولی اینو یاد بگیرید که جامعه مکان عمومی هست نه خصوصی.
      آداب اجتماعی یعنی حرمت قانون و جامعه رو رعایت کنی.
      کسی که پوشش مناسب نداره ، آداب رو رعایت کرده؟؟
      تذکر برای همه جواب میده؟؟؟؟؟
      هر کسی ، هر کسی میتونه به مرجع قانونی برای اجرای قانون کمک کنه.
      بی تفاوت نبودن و تهیه مستندات در صورت نیاز از کسانی که بی قانونی میکنن و حرمت ارزشها و خانواده رو ضایع میکنن و به رفتار اشتباهشون اصرار دارن ، فقط برای ارایه به نهاد قانونی امری موجه هست.


      با حاشیه سازی و شلوغ کاری نمیشه حقیقت رو تغییر داد و اجرای قانون رو نادیده گرفت

    • ناشناس
      0

      ضابطی که برای اجرای قانون و حقوق اجتماع و حمایت از خانواده کار میکنه ، شان بالایی داره.

    • ناشناس
      0

      اون کسی که از قانون و شرع و ارزش ها و حقوق اجتماع دفاع میکنه ، قهرمان هست نه سبک.
      فرهنگ غلط بدحجابی یا بی حجابی جامعه رو خراب میکنه.حقوق خانواده ها و افراد رو ضایع میکنه ، مخالف حکم خداست.
      آیه 31 سوره نور را مطالعه کنید

    • محمدمهدی مرادی (اسلام طلب)
      0

      چیزی که مهمه، رضایت خدا و امام زمانه.
      این وضع هم به معنی این نیست که دیگه باید بی خیال بشیم. این نشون میده که باید بیشتر از قبل نسبت به حجاب حساس باشیم و نذاریم بی حجابی جامعه رو خراب کنه.

    • محمدمهدی مرادی (اسلام طلب)
      0

      حداقل یه اشاره ای میکردید که اون مادر بچه نبوده و در حال شیر دادن هم نبوده. خالۀ بچه بوده.

    • ناشناس
      1

      روحانیتی جایگاه دارد که زهد و تقوا داشته باشد . ایشون دارند به مردم توهین می کنند و روحانیت را زیر سئوال می برند .

  • حداد
    1

    اول باید یکی باید به حوزههای علمیه بیاموزد

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      اگه عده ای فرهنگ غلط رو انجام ندن و قانون رو رعایت کنن ، کسی تذکر نمیده یا بر فرض عکسی نمیگیره.

  • رحیم آب منگل
    5

    عکس گرفتن از موگرینی مشکل نداشت ؟

    نظرات شما -
    • به مدعیان حقوق زن ....هر که هستند
      9

      نظر خانمت نسبت به تو چیه؟؟؟
      آیا همینقدر که طرفداری زن مردم رو می‌کنی حقوق خانمت رو هم رعایت می‌کنی؟

  • ناشناس
    0

    ما که سیریم از این زندگی نکبتی هر چه پیش آید خوش آید چهل سال از زندگی جز کار بدبختی هیچی نفهمیدیم

  • ناشناس
    0

    اصل درست کنید هرروز ازاین باغ بری می اید چای دبش ریس مجلس صدیقی ووووووووکجا به این شتابان

  • ناشناس
    0

    آداب زندگی اجتماعی یعنی ضایع کردن حکم خدا و حقوق جامعه و خانواده؟؟؟
    این همه سال تو این کشور حجاب رعایت شده.حکم خداست و قانون کشور ، این همه خانم دارن رعایت میکنن ، چی شده عده ای خودشون رو بالاتر از قانون میدونن؟؟؟؟

  • ناشناس
    0

    اتفاقا دلیل این موضوعات رفتار میلی هست.
    اگه بنا باشه هر کس میلی رفتار کنه جامعه به سمت انفجارمیره.
    ما هم حکم خدا رو داریم و هم قانون رسمی کشور ، برای اینکه این موضوعات پایان پیدا کنه باید قانون برای همه اجرا بشه.
    اینکه عده ای خوششون نمیاد یا حاشیه میسازن ، یعنی باید از قانون و حق کوتاه اومد؟
    فرهنگ غلط بدحجابی یا بیحجابی به خود فرد و جامعه و خانواده آسیب میزنه ، حقوق جامعه رو ضایع میکنه ، امنیت روانی رو تحت تاثیر قرار میده.
    اتفاقا رعایت حجاب یعنی آداب زندگی اجتماعی

  • ناشناس
    0

    فرهنگ غلط بدحجابی یا بیحجابی جامعه رو خراب میکنه

  • ناشناس
    0

    لطفا از پیامبر دیگه خرج نکنید،لباس پیامبر مثل لباس مردم عادی بود،و مثل شنا تافته جدا از مردم نبود

  • Shahram
    0

    چرا حقوقش کمه

  • ناشناس
    0

    از کوزه همان برون تراود که در اوست،آقایون چکار کردن تو ۴۵ سال ،که توقع دارن جامعه وضع بهتری داشته باشه؟ خود همین حاجی چکار کرده؟!🤔🙄🤬😳

  • اببا
    0

    شماها حتی اصول امر بمعروف را هم نمی دانید....

  • ناشناس
    0

    مفتخوری