میرسلیم: FATF جنبه اعتقادی دارد نه سیاسی و وابسته به حیثیت نظام است
«FATF بر خلاف ظاهر آن، این پرونده جنبه سیاسی ضعیفی دارد و نکته مهم آن همان ابعاد اساسی و اعتقادی مصرح در قانون اساسی است و وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی نیز لاجرم در جهت تحقق آرمانها باید گام بردارند که فراتر از گرایشهای سیاسی دولت و مجلس است. آنچه مهم است این که اول باید تحریمها برداشته شود و درباره صداقت آن رفع تحریمها راستیآزمایی انجام گیرد و تضمین لازم اخذ شود و سپس نسبت به آن معاهدات مذاکره شود.»
نگاه جناحی برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به پرونده FATF نکتهای بود که در جریان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مُهر تایید زده شد، دقیقاً همانجا که پورمحمدی گفت جلیلی به دلیل حضور روحانی در پاستور با FATF مخالفت کرد.
سیدمحمد صدر در گفتگویی که داشت این نکته را رد نمیکند اما تاکید دارد؛ «همه چیز به خود آقای پزشکیان و دولت بستگی دارد، به این ترتیب که اگر این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند، با توجه به هماهنگیهای رئیس جمهور با رهبری، این موارد حل میشوند»
مصطفی میرسلیم، عضو دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام اما تاثیرگذاری تندروها در تصمیمات مجلس را نمیپذیرد و میگوید؛ «یک عضو عادی نمیتواند این اندازه موثر باشد که مصوبهای به دلیل نگاه او رد یا تصویب شود ضمن اینکه « در مجمع تشخیص معمولا رقابتهای حزبی و جناحی راه ندارد.»
به نظر میرسلیم سازگار نبودن مفاد FATF با قانون اساسی و نگاه ایران در مبارزه با استکبار و صهیونیستم علت اصلی تصویب نشدن آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. البته او به مباحث اعتقادی هم اشاره میکند و در نهایت به این نتیجه میرسد که حتی اگر سخت باشد باید برابر آمریکا و اسرائیل مقاومت کرد.
در ادامه گفتگوی مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را میخوانید:
آقای میرسلیم! دولت جدید به دنبال حل و فصل پروندههای مهم مرتبط با مذاکرات رفع تحریم و FATF است، پیش بینی شما از هر دو پرونده چیست با توجه به اینکه رابطه این دو پرونده تنگاتنگ است؟
هر چند دولت چهاردهم جدید است ولی پرونده FATF یا گروه ویژه اقدام مالی به دولت دوازدهم برمیگردد. این موضوع دارای ۴۱ بند است که در مورد ۳۹ بند آن اقدام لازم انجام شده و دو مورد باقی مانده یکی مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی و دیگری مقابله با تأمین مالی تروریسم.
ما به لحاظ اصولی با هر دو بند موافقیم و قوانین داخلی ما گویای آن است اما چون تعیین مصادیق تروریسم یا جرائم سازمان یافته را دیگران با تمایل سیاسی خود انجام میدهند، پیوستن ما به این دو معاهده به شکل کنونی به ضرر ما و به نفع آمریکا و صهیونیسم است که پشت آن مخفی شدهاند.
خلاصه مطلب این است که استکبار جهانی میخواهد همه کشورها موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسند در حالی که ما شک نداریم تأسیس اسرائیل با توطئه انگلستان و حمایت آمریکا و تجاوز آشکار به سرزمینهای اسلامی بعد از جنگ جهانی اول و ارعاب فلسطینیان و نفی بلد آنها با روشهای سبعانه آدمکشی و سپس نسلکشی و آواره کردن فلسطینیها به ویژه بعد از جنگ جهانی دوم، انجام گرفته که اینها مصادیق بارز تروریسم است و پشتیبانی از آن را نیز استکبار و در رأس آن آمریکا انجام داده البته با نیرنگبازی و خدعه صهیونیستها.
متقابلا آنها میخواهند فلسطینیها را که به حق در پی آزاد کردن خانه و کاشانه و سرزمین خود هستند را تروریست قلمداد کنند و کشورهای پشتیبان آنها را نیز در قالب معاهده، محکوم کنند و در نتیجه ضربه مهلک به جبهه مقاومت وارد کنند. البته اگر جمهوری اسلامی دست از مبارزه با ظلم و قلدری مستکبران بردارد و در پی احقاق حق مستضعفان و آزادیخواهان نباشد، به راحتی میتوان این دومعاهده را نیزبه شکلی که آنها میخواهند امضا و در نتیجه برای خود محدودیت ایجاد کرد ولی قطعا این برخلاف اصل ۱۵۴ قانون اساسی و بند ۲۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است.
آنچه مهم است این که اول باید تحریمها برداشته شود و درباره صداقت آن رفع تحریمها راستیآزمایی انجام گیرد و تضمین لازم اخذ شود و سپس نسبت به آن معاهدات مذاکره شود
رقابتهای حزبی و جناحی راهی به تصمیمات مجمع تشخیص ندارند
در ایام انتخابات گفته شد افرادی مثل جلیلی در مجمع تشخیص به خاطر رقابتهای حزبی و جناحی اجازه تصویب این لایحه را در دولت روحانی ندادند، ممکن است چنین فضایی را بازهم در این دولت ایجاد کنند؟
در مجمع تشخیص معمولا رقابتهای حزبی و جناحی راه ندارد و تصمیمات پس از بررسیها و تحلیلهای کارشناسی همه جانبه و اخذ نظریات دولت و مجلس، صرفا برای مراعات مصلحت نظام انجام میگیرد و نه برای حفظ مصلحت دولت یا مصلحت مجلس یا حتی مصلحت خود مجمع.
در مواردی آنچه در مجمع تشخیص رأی آورده برخلاف نظر شخص رئیس مجمع بوده و خود او هم آن رأی را پذیرفته است، چه رسد به اعضای عادی مجمع که هیچیک امکان اعمال نفوذ سیاسی ندارند و فقط میتوانند از نظریه خود دفاع کنند.
در دولت سیزدهم برخی اعضای مجمع تشخیص مطرح میکردند اگر دولت درخواست بررسی مجدد این پرونده را در مجمع بدهد پرونده از مسکوتی خارج شده و به جریان میافتد و فضا برای تصویب هم در مجمع فراهم میشود، پیش بینی میکنید با توجه به اینکه رهبری تاکیدشان بر همراهی با دولت است، این فضا در دوره فعلی فراهم شود؟
من در این شک ندارم که اغلب مسئولان در ارکان مختلف نظام خیر و صلاح جمهوری اسلامی را میخواهند هرچند ممکن است سلائق و گرایشها مختلف باشد اما امروز حقکشی و جنایات اسرائیل و صهیونیستها بر همه جهانیان آشکار شده و دیگر شکی وجود ندارد که در پشت پرونده پالرمو و سی اف تی، یعنی همان دو معاهده مورد نظر، منویات خبیث آنها نهفته است تا برای همیشه فلسطینیان را خفه و دست ما را در یاری رساندن به آنها ببندند.
این مبارزه برای ما هیچ گاه ارزان نبوده و نخواهد بود و ممکن است فشارها و تحریمهای فراوانی را بر ما تحمیل کند که ما موظفیم آنها را خنثی کنیم و بساط باطل را برچینیم هرچند برای ما زحمت فراوان داشته باشد ولی امید ما به خدا و اقتدار ما در عملکرد مخلصانه ما است، و اقدامات ایادی مفسدان و منحرفان نیز چه در داخل کشور و چه در خارج، در نهایت افشا و محو خواهد شد.
FATF جنبه اعتقادی دارد
این یعنی مسیر بررسی مجدد پرونده دشوار است و. .
بر خلاف ظاهر آن، این پرونده جنبه سیاسی ضعیفی دارد و نکته مهم آن همان ابعاد اساسی و اعتقادی مصرح در قانون اساسی است و وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی نیز لاجرم در جهت تحقق آرمانها باید گام بردارند که فراتر از گرایشهای سیاسی دولت و مجلس است.
آنچه مهم است این که اول باید تحریمها برداشته شود و درباره صداقت آن رفع تحریمها راستیآزمایی انجام گیرد و تضمین لازم اخذ شود و سپس نسبت به آن معاهدات مذاکره شود.
به نظر شما آیا تندروها در مجلس یا در دولت سایه میتوانند علیه تصمیمات دولت در این پروندههای مهم اثرگذار باشند و کارشکنی کنند؟
این پرونده وابسته به حیثیت نظام است و متأثر از مبارزهای است که ما، با اوج گرفتن انقلاب اسلامی، علیه استکبار و صهیونیسم و طاغوت به پیش میبریم. من آن را متاثر از تندرویهای سیاسی و جناحی نمیدانم و تمام کسانی که اعتقاد به قانون اساسی و تمایل به تحقق آرمانهای ما دارند، بر تحکیم مقاومت در مقابل استکبار اتفاق نظر دارند و اصلا موضوع کارشکنی مطرح نیست و تا موقعی که آمریکا دست از تحریمهای ظالمانه خود و حمایت بیچونوچرا از صهیونیسم برندارد، این مبارزه ادامه خواهد داشت وَمَا ٱلنَّصۡرُ إِلَّا مِنۡ عِندِ ٱللَّهِۚ إِنَّ ٱللَّهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ.
این تعبیر شماست مردم گرفتارند و باید اف ای تی اف تعیین تکلیف بشود
آثار تحریم از داخل کشور باطل میشود مسکن میشه بقیمت قبل تحریم تمام شد هر موقع هم خواستی با اروپا و آمریکا مذاکره بکن ولی ما مردم گاگول فرض نکن خودتی میلیونها املاک ۲۵ سال دیگه مذاکره بکن تمام
همین برعکس وشانگهای روسیه وچین هم گفتنددرزیرتعهداف ای تی اف میتوانندکارکنندقابل توجه همه اساتید واین چه ربطی به دین داره دشمنی خونی بابلوک غرب آنهم آمریکای دهه هفتادمیلادی چه معنی داره وقتی مردم به فسادونابودی افتادند این جملات هیچ جای دین نیست کجاپیغمبرمرگ بدنیا گفت کجاتحریم رانعمت میدیدکجا مسلح وسپرسازی کردکجابدون خط قرمزها وتبعیض وسرکوب میکردکجاشکنجه راتوجیه میکرد کجاازمجردی وبیکاری وبدبختی درعمل حمایت میکرد
چقدر زیباس
که یک نفر یا چند نفر زندگی 85 میلیون نفر دیگه رو توی مشت دارن
محکومشون میکنن که باید مث یمنی ها لنگ بپوشین و نون خشک بخورین ومبارزه کنین
گرسنگی بکشین و ...
اما خوداشون و فرزنداشون در خارج حال کنن
در باستی هیلز لواسانات حال کنن و ....
یعنی اقای میرسلیم می فرماییدمردم زیرباراین تورم وگرانی روزافزون بمیرند تاشماامربفرمایید که fatlfپذیرفته شودیانشوداقامردم دارندبااین تحریم ها نابودمی شوند شما می فرمایید اینطوراسنت انطوراست بس کنیداقای محترم
عجب جوکی گفته
چون رد بعضی پولهای هنگفت زده میشود مخالفت صورت میگیرد
ایا فکر نمیکنید کسی که دو جنس متفاوت را که از نظر کیفی جنس اولی بسیار بی کیفیت و دومی تست یورو ۶ جهان را گرفته یکسان میداند برای چنین بحثهایی اصلا مثبت نیست و نباید این اسخاص در امور فنی نظر دهند و مصاحبه شود؟ واقعا ایشان لایق چنین مصاحبه و نظر ینجی هست که مرتب مردم و زندگی مردم را با نظرات این که کمترین بهره هوشی و معرفتی و شخصیتی و خانوادگی داره در هم می آمیزید. از میرسایم چی استنتاجی میشه کرد که مرتب سیبل سماهاست. لیاقت و تفکر دیده اید ؟ بهتر و لایق تر به اموراتی مثل fatf نبود که بسراغ چنین ایکیوی پایین میروید و مرتب تیتر میزنید. دانشمدان ما و اقتصاد دانان ما را رها و اینها را در معرض کاری بس بزرگ و بسیار تخصصی می سنجید؟ از رسانه ها تقاصا دارم این موارد را با بزرگان اقتصاد که منزوی یا ساکت هستند بپرسید. شخصیت ایشان نه معنای وجودی داره نه ارزش کیفی. و حتی کمی. ایشان بر خورده و شده اهل تخصص
نپیوستن به کنوانسیون بین المللی FATF که بیش ار ۱۸۰ کشور جهان یعنی حتی بیش از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به آن پیوسته اند و فقط کره شمالی و جمهوری اسلامی ایران تا به الآن به آن نپیوسته اند یعنی اینکه ریگی به کفش این دو کشور مبتلا به تحریم وجود دارد!
کسی که خودش و حزبش مرام و دوستی نزدیک با احزاب کمونیست چین و کوبا و کره شمالی دارند ، باید هم مخالف ارتباط با اقتصاد آزاد جهانی باشد .
یا مغز کودک داری یا تازه بدنیا آمدی فقط کافیه اطلاعات تجاری تو بدی آمار دادی تمومه
شما ها به روح اعتقاد دارین ای بر....
اصولا هرگونه شفاف سازی و انظباط به مزاج حضرات سازگار نیست وبرای پولشویی و شتر سواری دولا دولا مزاحمت ایجاد میشود وبهتر است که با حربه صهیونیسم و شیطان رجیم و... از میدان خارج شود
به علت عدم تصویب FATF
۱ -کشورهای دیگر و حتی ثروتمندان ایرانی در کشور سرمایه گزاری نمیکنند .
۲"- ما مجبوریم نفت و فرآورده های نفتی را با تخفیف بسار زیاد به چین بفروشیم و به جای دریافت پول آن ، اجناس بی کیفیت که چینی ها تعیین میکنند وارد کنیم
۳- عدم تصویب FATF موجب میشود اختلاس ها و دزدیها از سرمایه های کشور را نتوانیم رد یابی کنیم و این مسئلهتداوم یابد .
۴ - کسبان تحریم از عدم تصویب این لایحه سودهای کلانی میبرند و مخالف تصویب FATF هستند
خسارات عمده دیگری هم عدم تصویب به کشور وارد میکند که مجال طرح آنها نیست . .
نیت این شخص مشخص نیست.
ما دیگه چقدر بد بختیم که میر سلیم برامون نظر میدهد
آقای میرسلیم دقیقا بگویید برای ما که درزیرزمین ۵۰متری مستاجرهستیم بادرآمد کمتر از ۴میلیون تومان چه جنبه ای دارد. وبرای شما کاخ نشینان که در ویلاهای چندصدمتری ویا چند هزارمتری باحقوقهای چند ده میلیونی زندگی میکنید چه جنبه ای دارد؟
حالا معلوم شد نه مجلس ونه ملت کاره ای نیستن .پس مردم اشتباه میکنند نماینده انتخاب میکنند