روزنامه اصولگرای جوان در یادداشتی با عنوان «دمیدن در آتش زیر خاکستر» :

اتفاقی که برای دانشجوی دانشگاه تهران افتاد، قابلیت تبدیل شدن به موضوع سیاسی را دارد

«قتل دانشجوی دانشگاه تهران موضوعی کاملاً اجتماعی است، اما به‌دلیل دانشجو بودن مقتول و محلی که حادثه در آن اتفاق افتاده‌است، سبب شده است بستر‌های لازم برای تبدیل شدن آن به موضوعی سیاسی وجود داشته باشد.»

اتفاقی که برای دانشجوی دانشگاه تهران افتاد، قابلیت تبدیل شدن به موضوع سیاسی را دارد

روزنامه جوان در یادداشتی با عنوان «دمیدن در آتش زیر خاکستر» به بررسی ابعاد اجتماعی ـ سیاسی قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران پرداخته است.

این روزنامه در این زمینه نوشت: قتل دانشجوی دانشگاه تهران موضوعی کاملاً اجتماعی است، اما به دلیل دانشجو بودن مقتول و محلی که حادثه در آن اتفاق افتاده‌است، سبب شده است بستر‌های لازم برای تبدیل شدن آن به موضوعی سیاسی وجود داشته باشد.

اقبال به سیاسی کردن موضوع اجتماعی همواره مورد توجه رسانه‌های معاند قرار دارد، از همین‌رو فعال شدن این شیوه اطلاع‌رسانی سبب می‌شود، بسیاری از دنبال کنندگان حادثه، اساساً از ماهیت حادثه‌ای که رقم خورده‌است، اطلاع نداشته باشند.

اینکه حادثه در داخل دانشگاه یا کوی دانشگاه رقم نخورده‌است و مرتکبان آن زورگیرانی هستند که هر روز در خیابان‌ها مشغول خفت‌کردن مردم هستند و دانشجوی مقتول را بیرون محوطه دانشگاهی هدف قرار داده‌اند.

این دسته از رسانه‌ها تلاش می‌کنند اجازه ندهند مخاطبان خود روی شیوه‌ای که حادثه اتفاق افتاده‌است، تمرکز کنند و ذهن آنها را از شیوه وقوع حادثه به موضوعات حاشیه‌ای از جمله هدف قرار دادن دانشجویان پیوند دهند.

وشن است همزمان با شدت گرفتن معضلات اقتصادی، شاخص‌های امنیت کاهش پیدا کرده‌است، از همین‌رو با شدت گرفتن آسیب‌های اجتماعی، احساس امنیت هم کاهش پیدا کرده‌است.

مطالبات اجتماعی مطرح‌شده، بدیهی‌ترین موضوعاتی است که رسانه‌ها همواره روی آن تأکید دارند، اما ساختار قانونی نسبت به آن توجه نمی‌کند. از جمله این مطالبات اینکه دانشجویان اعلام می‌کنند خیابانی که حادثه در آن رقم خورده است، از روشنایی لازم برخوردار نیست و سارقان پیش‌تر هم در همین محل مرتکب زورگیری شده‌بودند.

تاریکی معابر شهری همواره مورد نقد بوده‌است، از جمله اینکه همواره تأکید می‌شود جرائم و سوانح رانندگی در این وضعیت شدت پیدا می‌کند. بدیهی است اگر جای این دانشجو، فرد رهگذر دیگری هدف چنین خشونتی قرار می‌گرفت، دامنه واکنش‌ها به آن شدت نمی‌گرفت، با این حال ساختار قانونی باید در نظر داشته‌باشد بخش مهمی از واکنش‌های صورت گرفته، آتش زیر خاکستری است که در بی‌توجهی به مطالبات اجتماعی رقم می‌خورد و دامنه آن می‌تواند به تحمیل کردن هزینه‌های کلان به کشور منجر شود.

در وضعیت فعلی، پلیس تمام توان خود برای شناسایی و بازداشت عاملان حادثه را به کار گرفته است که همزمان با بازداشت مرتکبان ابعاد دیگر حادثه در اعتراف‌های مجرمان برملا می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    0

    دردنیای مجازی واقعیت همان چیزی نیست که عده برحسب حدس وگمان حرف میزنند .خود شما هم تحلیل میکنید ولی اصل مطلب ،آتشی است که متاسفانه بعضی که زندگی روزانه آنها برعناد است با ضعف بعضی ازمدیران دردنیای سیاست گره خورد وبقول شما اتفاقی افتاد که هرگز برای امنیت ملی کشور خوب نیست .

  • ناشناس
    1

    ان شاالله سیاسی بشه تا شر تندرو ها از سر مردم بیفته

  • سید عزیز
    0

    اینکه پذیرفتین که آتشی زیر خاکستر وجود داره خوبه اول دست به حرکت گانگستری علیه مردم نزنید که مردم فهیم و صبور ایران مسئول این آتش نبستن خدا وکیلی ودوم به دوستانتان وبه اصطلاح هم پباله ایهاتان توصیه کنید دیگه بسه کمتر بر این خاکستر بدمید من گرماش رو از همینجا حس میکنم خاکستر تغییر رنگ داده زود مشتعل میشه هشدار .

  • ناشناس
    0

    چرا از سیاسی شدن می‌ترسی؟ چرا هم ظلم می‌کنید هم ميخواين که تو خفا باشه؟ خون بی گناه زیر زمین فریاد می‌کشد زنده است

  • ناشناس
    0

    خیابان های پایتخت تاریک و محل زورگیری است ؟! یعنی دارید "تهران دوست داشتنیء" جناب آقای دکتر زاکانی کاندیدای پوششی و روکشی را زیر سئوال میبرید ؟!