تکرار تراژدی 1+2 در کمین اصولگرایان/آیا قالیباف به نفع رئیسی کنار میکشد
دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در حالی روز جمعه 29 خرداد برگزارمیشود که سه گزینه طیف اصولگرایان در این عرصه حضور دارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرفوری در حالی در آخرین دقایق روز پنجشنبه 31 فرودین ماه نتایج تایید صلاحیت داوطلبان متقاضی حضور در انتخابات ریاستجمهوری اعلام شد که مصطفی میرسلیم،ابراهیم رئیسی،محمدباقر قالیباف ، حسن روحانی ،اسحاق جهانگیری ومصطفی هاشمیطبا به عنوان شش فرد واجد شرایط و تایید شده از سوی شورای نگهبان برای حضور در دوازدهیمن دوره انتخابات ریاستجمهوری سال 96 معرفی شدند.
پس از اعلام اسامی نهایی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری جریانات و تشکلهای سیاسی با صدور بیانیه و فراخوانهای متعدد حمایت خود را از نامزدهای مدنظر خود اعلام کردند.
در طیف اصولگرایی که سه گزینه میرسلیم،قالیباف و رئیسی حضور دارند از همان ابتدای به ساکن علیرغم اینکه قرار بود اصولگرایان در قالب جمنا رویکرد مشخصی را در انتخابات پیشرو اتخاذ کنند اما مسیر دیگری از سوی گزینههای مربوط به این طیف در انتخابات در پیش گرفته شده است که پرداختن به آن خالی از لطف نیست.
*میرسلیم:کاندیدای مستقل هستم/سازوکار جمنا را قبول ندارم
مصطی میرسلیم که از ابتدا از سوی حزب موتلفه اسلامی به عنوان نامزد این تشکل سیاسی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری معرفی شد از جمله کسانی است که در دایره جمنا خود را قرار نداده و از ابتدا براین امر تاکید داشته است که گزینه مستقلی که به پیشنهاد حزب موتلفه در انتخابات ریاستجمهوری حضور پیدا کرده است.
میرسلیم در اولین روز فرآیند ثبتنام از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در ستاد انتخابات کشور حضور پیدا کرد و در نشست خبری خود تاکید داشت که به سازوکار جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اعتقاد ندارد از این رو مستقل از سازوکار اصولگرایان در این انتخابات حضور داشته است.
این اظهارات میرسلیم در حالی صورت گرفت که حزب موتلفه به عنوان یکی از احزاب اصولگرایان در جلسات جبهه مردمی نیروهای انقلاب حضور فعالی داشت ولی نسبت به تبعیت از نظر این جبهه در روزهای اخر سرباز زده و با گزینه نهایی خود در انتخابات پیش رو وارد عمل شده است.
*محمدباقرقالیباف/به نفع هیچ کس صحنه انتخابات را ترک نمیکنم
قالیباف از جمله افرادی محسوب میشود که سابقه حضور در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری را در کارنامه کاری خود به یدک میکشد و در این دوره از انتخابات نیز به گفته حامیان خود به دلیل درخواست اصولگرایان در این انتخابات حضور پیدا کرده است علیرغم برخی به این موضوع استناد میکردند وی با توجه به صدور بیانیهای پیرامون انتخابات قبل ازشروع ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری بنایی را برای حضور در انتخابات نداشته باشد اما قالیباف این رویکرد را نفی و در آخرین روز ثبتنام در ستاد انتخابات کشور حاضر شد و نقد تندی از دولت خود را به عنوان یکی از مدعیان عرصه این دوره انتخابات ریاستجمهوری معرفی کرد.
این روزها اغلب جریانات اصولگرا که در کنار رقیب قالیباف در بدنه این جریان یعنی رئیسی قرار دارند تمام همت خود را به کار بستند تا قالیباف را از حضور در صحنه انتخابات ریاستجمهوری منع کنند تا فضا برای پیروزی رئیسی به طور بهتری فراهم شود غافل از اینکه نزدیکان قالیباف از جمله رضا شیران نماینده مردم مشهد در مجلس در گفت وگویی تاکید کرده است که قالیباف برای انصراف از انتخابات ریاستجمهوری را ندارد چرا که وی در میان نامزدهای جناح اصولگرایان طبق آمارهای اولیه از درصد بیشتری برای پیروزی برخوردار است از این رو از صحنه انتخابات کنار نخواهد کشید.
رویه فعلی قالیباف در این روزها سبب شده است تا بسیاری از جریانات اصولگرا که بیشتر آنها حامیان رئیسی هستند در صف منتقدان شهردار تهران قرار گیرند.
*ابراهیم رئیسی/به درخواست مردم و علما در انتخابات حضور پیدا کردم
ابراهیم رئیسی دیگر نامزد بدنه اصولگرایان که صلاحیت وی در انتخابات ریاستجمهوری تایید شده است شاید امروز مهمترین نامزد جریان اصولگرایی باشد که شانس خود را در انتخابات پیش رو بسیار بالا میداند اما بدون شک وی و حامیانش به خوبی میدانند که برای عبور از روحانی و جهانگیری در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو باید با قالبیاف کنار بیاند و وی را از حضور در انتخابات منصرف کنند روندی که تا به امروز نتیجهای را دربرنداشته است.
رئیسی نیز به مانند قالیباف از جمله افرادی بوده است که نامش در لیست جمنا قرار داشته است اما اینکه وی نیز به این سازوکار مجموعه اصولگرایی عمل خواهد کرد در هالهای از ابهام قرار دارد.
*تکرار ائتلاف 1+2 در کمین اصولگرایان
اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 نیز با اتخاذ سازوکار 1+2 در جهت حضور در انتخابات واردعمل شدند و مقرر شد تا از میان قالیباف،حدادعادل و ولایتی یک نفر به عنوان گزینه نهایی در عرصه انتخابات باتوجه به نظرسنجیها در انتخابات حضور پیدا کند اما این ائتلاف نانوشته راه به جایی نبرد به گونهای که علیرغم کنارکشیدن حدادعادل از فضای انتخابات ولایتی به نفغع قالیباف که آن روزها در نظرسنجیها از رای بیشتری نسبت به وی برخوردار بود کنار نکشید و این اقدام سبب شد تا اصولگرایان نتیجه را به جناح رقیب خود یعنی اصلاحطلبان در انتخابات واگذار کنند و. شکست سنگینی را متحمل شوند.
این روزها و در جریان دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری بازهم اصولگرایان برسردوراهی و امتحان بزرگی قرارگرفتند به گونهای که سه گزینه از آنها در انتخابات حضور دارند ولی هیچ یک حاضر به کنارهگیری به نفع دیگری نیست روندی که بدون شک اگر تا پایان روز انتخابات باقی بماند شاید سرنوشت خرداد سال 92 را باردیگر برای اصولگرایان در 29 اردیبهشت ماه 96 رقم بزند از این رو باید منتظر ماند تا ببینیم که بزرگان اصولگرایی چه چارهای را برای حل این مسئله تدبیر خواهند کرد؟
28