روحانی :
باید شرایط کشور را به نوعی رقم بزنیم که مردم به صورت آنلاین رای خود را ثبت کنند
رییس جمهور گفت: اکنون بیشتر تبلیغات (انتخاباتی) از طریق اینترنت انجام می شود که هم به نظافت و سلامت شهر و هم به سرعت کار کمک می کند و هم در انتخاب مردم تاثیرگذار است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح روز پنجشنبه در آیین رونمایی از طرح های پیشران اقتصاد دیجیتال به صورت ویدئوکنفرانس گفت: در مسیر کاروان هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ، امروز به مقصد اقتصاد دیجیتال رسیدیم، البته بخش بزرگی از اقتصاد ما به نحوی دیجیتال است، اما اقتصاد دیجیتال به آن مفهومی که در دنیا مطرح است، یک فضا و فرصت بسیار مهمی برای مردم عزیز کشور است.
رییس جمهوری بیان کرد: در مورد اقتصاد سنتی که اینجا «اقتصاد نفتی» به آن گفته شد، می خواهم به مفهومی فراتر اشاره کنم؛ اصولا اقتصاد سنتی در حال تغییر و تحول به اقتصاد دیجیتال است و کشاورزی کشور ما نیز یک تحول بزرگ در اقتصاد دیجیتال خواهد داشت.
روحانی افزود: اگر خدماتی که در اختیار مردم قرار می دهیم، بخشی از آن را خدمات فضاپایه در نظر بگیریم، شامل این می شود که بدانند شرایط آب سدها، رودخانه ها، خشکسالی و حوادث غیرمترقبه چگونه است؛ یک کشاورز از منزل خود و با استفاده از تلفن همراه، شرایط محیطی کسب وکار خود بداند و برنامه ریزی کند و از شرایط جوی محل کسب وکارش آگاه شود.
رییس جمهوری با اشاره به مشاغل دامداری آزاد که دام ها در صحرا و مراتع حرکت می کنند، گفت: امروز بخش بزرگی از این حرکت دیجیتال صورت می گیرد، فرد با امکانات در دسترس خود جایگاه چرای دام های خود را نظارت و بررسی می کند؛ لذا اساسا تحول کشور ما و همه جهان به سمت یک اقتصاد دیجیتال است.
روحانی افزود: در یکی از کشورهای پیشرفته در یک کارخانه ماشین سازی که برای بازدید رفته بودم، این کارخانه عظیم و بزرگی که ماشین های بسیاری تولید می کرد، در آن سالن فردی برای انجام کار یدی حضور نداشت و افراد متخصص در یک اتاقکی بودند و از راه دور امور را کنترل می کردند. هدایت اینترنتی و دیجیتالی در اختیار آنها بود و با هوش مصنوعی کار ساخت ماشین ها انجام می گرفت.
رییس جمهوری گفت: در آن طرح ربات ها همه کار می کردند و با یک هوش مصنوعی ساخت ماشین را اداره می کردند که خودرو هم ارزان تر و هم سریع تر و هم دقیق تولید می شد زیرا ربات مانند کارگری نیست که خسته بشود در جوشکاری کمتر و بیشتر بزند یا یادش برود پیچی را محکم تر کند و این مدل برای انجام کار دقیق و سریع اطمینان بخش تر است.
روحانی با اشاره به نقش فناوری دیجیتال در صنعت، کشاروزی و بخش خدمات گفت: در روزهای کرونا که روزهای سختی برای مردم بود، فرصت فناوری اطلاعات و نمود و بروز آن برای مردم بیشتر شد و توانستیم به ۷۷ میلیون نفر بدون مراجعه افراد به بانک ها و به وسیله سیستم الکترونیک و دیجیتال و از طریق بانک ها وام پرداخت کردیم.
رییس جمهوری افزود: در واقع این فناوری اطلاعات و تلفن های همراه هوشمند بود که مردم به راحتی توانستند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. در همین ایام که توصیه می شد برای خرید مایحتاج خود کمتر به خیابان ها و فروشگاه ها بروند، می توانستند از طریق فضای مجازی جنس خود را سفارش دهند و آن کالا از طریق پست در اختیار آنها قرار می گرفت.
وی تصریح کرد: تحرک پست کشور و همچنین شرکت های دیجیتالی می تواند یک حرکت بزرگ و ارزشمند را در جامعه ایجاد کند، البته این حرکت بزرگ را در همه زمینه ها به خصوص در بخش سلامت می بینیم که تا حد زیادی الکترونیک شده است.
روحانی با اشاره به تاثیر و کمک فناوری های الکترونیک در فرایند مقابله با کرونا گفت: در بخش بهداشت و سلامت، پرونده های الکترونیکی سلامت داریم و در دوران کرونا در غربال گری کمک بسیار زیادی انجام شد و نیاز نبود متخصصان به منزل افراد مراجعه کنند بلکه به پرونده الکترونیکی افراد مراجعه می کردند و بر همان مبنا با مردم تماس تلفن با اینترنتی برقرار می کردند.
وی افزود: در بخش آموزش و پرورش و دانشگاه ها بسیاری از تحصیلات نوجوان ها و جوانان ما به خاطر این بیماری متوقف شد اما یک بخش بزرگی از همین طریق فناوری اطلاعات و دیجیتال جبران شد.
رییس جمهوری اظهار داشت: اگر این زیر ساخت ها نبود و لایه های مختلف خدمات وجود نداشت چگونه می توانستیم این اقدامات و همین ویدئوکنفرانس ها و فضای مجازی با ما در تماس هستند را چه اکنون و در این ایام کرونا اطلاع رسانی کنیم.
روحانی به نقش فناوری اطلاعات در رویدادهای سیاسی اشاره کرد و افزود: این سیستم در روند سیاسی کشور و در تبلیغات انتخاباتی نقش آفرین است و آرام آرام دیوارهای شهر از دست تبلیغات کاغذی راحت می شوند و افراد و کارگرانی که باید آنها را بچسبانند و فردا صبح عده ای دیگر باید آنها را بکنند و دیوارها را تمیز کنند.
رییس جمهوری بیان کرد: اکنون بیشتر تبلیغات (انتخاباتی) از طریق اینترنت انجام می شود که هم به نظافت و سلامت شهر و هم به سرعت کار کمک می کند و هم در انتخاب مردم تاثیرگذار است و برنامه ها و نرم افزارها و شبکه های مختلف داخلی و خارجی کمک می کنند تا مردم بتوانند از طریق تلفن همراه هوشمند خود بتوانند تبلیغات را ببیند، اطلاعیه و سخنرانی ها را مستقیم گوش کنند و در نهایت نامزد مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
دولت برای برگزاری کامل انتخابات الکترونیکی آماده بود
رییس جمهوری گفت: در انتخابات اخیر (مجلس شورای اسلامی) ما موفق نشدیم یک هماهنگی لازم بین وزارت کشور و شورای نگهبان ایجاد شود و نهایی نشد، اما دولت همه امکانات را برای برگزاری انتخابات الکترونیکی به صورت کامل آماده کرده بود.
روحانی افزود: شرایط کرونا یا همین ویروس یا ویروس دیگری ممکن است در آینده هم وجود داشته باشد اما شرایط کشور باید به گونه ای باشد که حتی بتواند بدون مراجعه هم هویت خود را مشخص کند هم با مراکز رای گیری ارتباط برقرار کند و فرد مورد نظر خود را انتخاب کند.
رییس جمهوری اظهار داشت: معتقدم مردم بتوانند آنلاین (زنده) فرایند انتخابات را ببینند، رای دهنده و آرای افراد را و نوع و میزان رای نامزدها مردم بتوانند ببینند. به طور مثال اگر پنج نامزد ریاست جمهوری داریم، به صورت لحظه ای تعداد و افزایش آرای نامزدها را بتوانند ببینند.
وی افزود: البته ممکن است از نظر قانونی به این موضوع ایراد بگیرند که این روش تبلیغات محسوب شود که نامزدی که آرای بیشتری دارد و مردم آن را به لحظه می بینند، مردم در ساعت های بعدی بیشتر به او رای می دهند.
روحانی افزود: اگر از این اشکال بتوانیم صرف نظر کنیم و آن را اشکال ندانیم، مردم می توانند این فرایند را آنلاین ببینند و آن زمان تمام این تفکرات که می گویند در جایی اشتباه یا دخالت شده یا تقل شده است از بین می رود و مردم می بینند که هیچ دستی دخالت ندارد و رای می دهند و رای آنها کاملا مشخص است.
با شیوه های سنتی نمی توانیم با فساد مبارزه کنیم
رییس جمهوری بیان کرد: موضوع شفافیت و مبارزه با فساد یکی از مسائل مهمی است که از طریق فضای مجازی و سیستم الکترونیک می توانیم حریف فساد شویم؛ در غیر این صورت چگونه ممکن است که بتوانیم با فساد با شیوه های سنتی مبارزه کنیم که امروز یک فضای بسیار مناسب و خوبی در این مسیر برای کشور ایجاد شده است.
روحانی اظهار داشت: اگر می خواهیم با کشورهای دیگر در اقتصاد رقابت کنیم چاره ای جز توسعه فناوری اطلاعات نداریم، هم اکنون نیز تمام کشتی ها و هواپیماهایی که در حال حرکت هستند، بر اساس اطلاعات فضاپایه در مسیر خود حرکت می کنند.
ضریب نفوذ اینترنت حدود ۴ برابر شده است
روحانی گفت: برای جلوگیری از فساد و قاچاق سوخت و گازوییل در کامیون ها و اتوبوس ها با جی پی اس از اطلاعات فضاپایه استفاده می کردیم که نشان می دهد این روند تحول بزرگ و اساسی و بسیار مهم است.
رییس جمهوری گفت: برای این کار از ابتدای دولت یازدهم یک کار بسیار بزرگ صورت گرفت زیرساخت ها آماده شد وپهنای باند آماده شد و شرایط برای استفاده موبایل های هوشمند مهیا شد و ما دیدیم که در این مدت همین رقمی که اعلام شد ضریب نفوذ اینترنت حدود چهار برابر شده است به طور مثال اگر از ۲۷ درصد به بیش از ۹۰درصد رسیده است که تحول بسیاری مهمی است.
روحانی به ضرورت بررسی میزان جی دی پی (GDP) کشور که در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دارد ، اشاره کرد و گفت: ما دیدیم بعضی از کشور ۱۴ درصد جی دی پی از اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال بوده است که مشور اکنون به ۶.۵ درصد رسیده است که رقم خوبی است و در فعالیت های زیربنایی هسته اصلی اقتصاد دیجیتال از ۱.۲ درصد به بیش از ۴ درصد رسیده ایم.
فضای اینترنت تا روستاهای کشور هم توسعه یافته است
رییس جمهوری گفت: فضای اینترنت تا روستاهای کشور هم توسعه یافته است و برای این منظور زیربناها در این مدت هفت سال به سرعت آماده شده است.
رییس جمهوری تاکید کرد: در گذشته این فضا در شهرهای بزرگ و کوچک بود، اما امروز بحمدالله این فضا در سراسر کشور امتداد پیدا کرده است و چقدر از روستاها در گردشگری از این فضا برای بومگردی استفاده میکردند. چقدر از کارها و صنایع دستی از این فضا استفاده و بهرهبرداری میکردند. حتی امروز برای اینکه بتوانند فعالیتهای خودشان را در شهرهای کوچک و در روستاها انجام دهند، این ابزار و امکانات در اختیار آنهاست.
روحانی تصریح کرد: فضای اینترنتی و فضای مجازی، شرایط کشور را متحول کرده است یعنی سبک زندگی و رابطه زندگی را تغییر داده است. خود این موبایل هوشمند وقت بزرگی از وقت طرف را میگیرد یا مثبت یا منفی، نمی توان به بهانه سواستفاده این فضا را محدود و این روند را در کشور متوقف کنیم. یعنی نمیتوانیم بگوییم در کشور چون از این فضا ممکن است یک کسی سوء استفاده کند پس به طور کل این فضا را تعطیل یا محدود کنیم.
پنج هزار شرکت دانش بنیان رسمی فعالیت می کنند
رییس جمهوری ادامه داد: امروز کسب و کار با این فضا است. الان پنج هزار شرکت دانشبنیان رسمی و شناسنامهدار فعال و هزاران استارتآپ در کشور فعالیت و کار میکنند که همه اینها در سایه همین فضا است و همین امکانات و زیرساختها است. از طرف دیگر این همه دانشجویی که از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند، اشتغال اینها را چه کار کنیم ایجاد اشتغال برای اینها در اقتصاد دیجیتال راحتتر میشود.
روحانی گفت: در اقتصاد دیجیتال راحت تر می شود افراد تحصیلکرده دانشگاهی را جذب کرد و از آنها استفاده کرد و کشور به این مساله نیاز دارد. امروز بخشی از بیکاری کشور برای افرادی است که تحصیلکرده هستند و از دانشگاهها فارغالتحصیل شدهاند.
وی افزود: امروز گام بسیار خوبی برداشته شد، سه گام مثبتی که امروز اعلام شد، دو گام آن کمک برای فعالیتهای دیجیتال بود و خدمات ابری در اختیار آنها میگذاشت و در زمینه خودکفایی مهم بود و در شرایط تحریمی که تحت فشار هستیم، این میتواند شرکتها را در خدمات ابری مستغنی کند تا به خدمات ابری که ایجاد میشود، اتکاء کنند.
رییس جمهوری اظهار داشت: دیتا سنتری که افتتاح شد و یا دیتا سنترهای دیگری که در آینده افتتاح می شود، اینها همه فعالیتهای کسب و کار را در زمینه مشاغل جدیدی که باید ایجاد شود، تسهیل میکند. همچنین به کسب و کارهای اینترنتی که در این ایام به خاطر کرونا و بخاطر اینکه از کسب و کارشان فاصله گرفته و صدمه دیده بودند کمک و یاری رسانده شد. بسته ۵۰ میلیون تومانی که برای پنج هزار شرکت مدنظر قرار داده شد، این هم قدمی بود که در افتتاح امروز با آن مواجه شدیم.
روحانی خاطر نشان کرد: افتتاح آخر مربوط به یک بخش فرهنگی بود بخشی که مردم بتوانند به راحتی از فضای فرهنگی استفاده و بهرهبرداری کنند. گفتم که اینترنتهای ثابت برای یک ماه هم خدمات مجانی داده میشود و امیدواریم این فضا گسترده شود هم آنهایی که اهل تهیه محتوا هستند، بتوانند محتوای جدید تولید کنند و هم مردم بتوانند از تنوع لازم در این زمینه برخوردار شوند.
وی تاکید کرد: سیاستگذاریهای عام، اصولی و منظمی توسط شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی انجام میگیرد، جلساتی هم برای هماهنگی بین دستگاههای مختلف اجرایی تشکیل می شود. یک شورای اجرایی که در رده دوم تشکیل میشود، میتواند سریعتر برای رسیدن به خدمات مورد نظر یاری و کمک کند و هم اقداماتی که خود وزارت ارتباطات هم برای زیرساخت و هم برای لایههای دیگر انجام میدهد. کمکهایی که وزارت ارتباطات انجام میدهد و هم همه دستگاههای دیگر، بخش خصوصی و غیرخصوصی که آنها باید وارد شوند.
تاکید دولت بر گسترش دولت الکترونیک
رییس جمهوری ادامه داد: نکته آخر و توصیه آخر دولت الکترونیک است یکی از اهداف دولت یازدهم و دوازدهم این بود که دولت الکترونیک بتواند قدمهای کامل تری را بردارد و تکمیل شود و مردم بتوانند خدمات خودشان را راحت از این طریق بگیرند، بدون اینکه نیاز به سفر داشته باشند و بدون اینکه نیاز به مراجعه داشته باشند.
روحانی گفت: فردی اگر میخواهد جواز ساخت ساختمان بگیرد، باید وقتی وارد اینترنت و فضای مجازی شد، همه مراحل کار خودش را انجام دهد. باید بتواند از این طریق، زمینی را که نیاز دارد خریداری کند، سند به نام او در همین فضا منتقل شود، از همین طریق بتواند از شهرداری درخواست مجوز کند و آنچه نیاز است در اختیار آنها بگذارد و از همینجا بتواند به سراغ شرکتهایی برود که کار معماری انجام میدهند.
وی افزود: تمام ردههایی که باید انجام شود، از تمام وسایل ساختمان، نیازمندیهای ساختمانی، به کارخانه بتواند مراجعه کند سفارش دهد با یک کامپیوتر یا موبایل، باید تمام خدمات را دریافت کند. در پزشکی هم همین است؛ از پزشک خود بتواند نسخه بگیرد، نسخه به داروخانه منتقل شود و این دارو در اختیار او قرار بگیرد.
رییس جمهوری اظهار داشت: بنابراین دولت الکترونیک و فضای باز ارتباطات و فضای مجازی ارزان و امن و قابل اعتماد برای مردم بسیار مهم است.
روحانی خاطر نشان کرد: امروز مردم ارتباطات، سخن گفتن، سفارش دادن، صله رحم، انفاقشان، پرداخت قبوض آب و برق، دریافت حسابهای بانکیشان همه آمده در این فضا؛ یعنی این فضا، فضای بزرگی است که میتواند خدمات را انجام دهد و در این شرایط ویروسی و کرونایی خیلی میتواند به کشور کمک کند. هر چه فضا بازتر باشد، بیشتر یاری و کمک میکند.
باید قدم مهمی در دولت الکترونیک برداشته شود
وی تاکید کرد: بنابراین درخواستم از وزیر ارتباطات این است که امسال بتوانیم تا پایان سال قدمهای بسیار مهمی در دولت الکترونیک برداریم و همه دستگاهها، وزارتخانهها و قوای دیگر و بخش های خصوصی که آنها هم باید کمک کنند.
رییس جمهوری تصریح کرد: این مرکز دادهای که الان مطرح میشد، یک مرکز داده عظیم و بزرگی نیاز داریم برای این تعاملات و یک خدمات ابری بسیار حجیمی را نیاز داریم برای اینکه این خدمتها را بتوانیم انجام دهیم. البته روز به روز در دنیای امروز این فناوری در حال پیشرفت و تحول است و میبینیم که از این طرف این فضا باید در درون با هم ارتباط داشته باشد و از یک طرف این فضا با بیرون کشور در ارتباط باشد و از طرف دیگر با آسمان در ارتباط باشد؛ بسیاری از اطلاعات فضاپایه است.
روحانی ادامه داد: همه اینها در کنار هم قرار بگیرد و بعداً اطلاعات زیر زمین هم به این منتقل میشود. یعنی خیلی از تحولات معادن و حرکتهای زیرزمین و آبی که در زیر زمین وجود دارد، میتواند بیاید.
وی گفت: یعنی زمین و آسمان و اعماق زمین و اعماق آسمان و کشورهای همسایه و همه کشور میتواند در این فضای عظیم قرار بگیرد در این زمینه قدمهای خوبی برداشته شده است و مقام معظم رهبری در این چند سال دستورات خوبی صادر کردند.
رییس جمهوری افزود: شورای عالی فضای مجازی تصمیمات بسیار مهمی گرفته است. شبکه ملی اطلاعات به آن مفهومی که بتواند نیازهای جامعه را برطرف کند، بسیار اهمیت دارد که روز به روز و فاز به فاز در حال تکمیل شدن است و به پیش میرود و این خودکفایی هم بسیار مهم است.
روحانی اظهار داشت: امروز برخی از طرحها، طرحهای خودکفایی بود که کشورمان را از شرکتهای خارجی بینیاز میکند و این هم در این شرایط اهمیت وافری دارد.
استارتاپ ها یکی پس از دیگری افتتاح میشود
وی اظهار امیدواری کرد که بتوانیم در ماههای آینده و تا پایان سال شاهد افتتاحهای مهم دراین فضا باشیم و جوانان و همه استارتآپها و همه شرکتهای دانشبنیان و همه کارخانههای نوآوری، یکی پس از دیگری افتتاح شود و خدماتی که مردم عادی و معمولی در زندگی روزمرهخودشان میخواهند بتوانند ارزانتر، سادهتر، سریعتر و شفافتر دریافت کنند.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: شاید یکی از آثار افتتاحهای امروز هم این بود که سرعت کار در برخی از زمینهها بیشتر میشود برخی از مراکزی که فعالیت میکنند و یک مرکز داده بزرگ برای زمان کوتاه نیاز دارند، نیازی ندارد که بیایند یک حجم بسیار وسیع را مد نظر قرار دهند و پول زیادی برای سرمایهگذاری صرف کنند، برای اینکه در سال میخواهند یک ماه استفاده کنند این را میتوانیم به مرکز دهیم و بنابراین صرفهجویی خوبی هم در این کار انجام خواهد گرفت.
روحانی تاکید کرد: از هم شما قدردانی میکنم و امیدوارم شاهد تحرکات نو در کشور هم برای اشتغال مردم و هم برای پیشرفت اقتصاد باشیم. در مقاطعی که تولید ناخالص داخلی(جیدیپی) کشور رشد کافی ندارد این بخش، بخشی است که رشد قابل ملاحظهای دارد.
وی تصریح کرد: در همین ایام هم گرچه برخی از بخشها دچار خسارت بودند، اما بخشهایی مثل این بخش هم بود که شرایطشان، شرایط بهتری بود و توانستند خدمات بهتری را ارایه کنند. انشاالله شاهد یک شرایط مناسب اقتصادی و علمی و فناوری و رفاه مردم در کشور در سایه اقتصاد دیجیتال باشیم.
منبع: ایرنا
70
نخواستی چند هفته بانکها و دیگر مراکز دولتی رو که بیشترین مکانهای شلوغ در کشور هست تعطیل کنی البته لجبازی حالا چه خبر چنین صحبتهایی از دولب مبارک میشنویم شما ریش مبارک تان را مواظب باشید رنگش فرق نکند
دیگه رأی دهنده ای نمونده یسریا میان رأی میدن که اونام مجبورن