حمایت کشورهای عربی از بودجه فلسطین ۸۲ درصد کاهش یافته است
پس از درخواست رئیس جمهوری آمریکا از کشورهای عربی ثروتمند حوزه خلیج فارس برای عدم حمایت از فلسطینیها، حمایت این کشورها از بودجه فلسطین از ابتدای سال جاری میلادی تا ماه اوت به میزان ۸۲ درصد کاهش یافت.
طبق بیانیههای منتشر شده از سوی وزارت دارایی فلسطین، هدایا و کمکهای نقدی از بودجه فلسطین طی هشت ماه اول سال جاری میلادی به میزان ۸۱.۶ درصد کاهش یافت و کل حمایت این کشورها از بودجه فلسطین از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا ماه اوت ۱۳۲.۳ میلیون شکِل (معادل ۳۸.۱ میلیون دلار) شده است، در حالی که این عدد در دوره مشابه سال ۲۰۱۹ ، ۷۱۶ میلیون شکِل (۱۹۸.۳۳ میلیون دلار) بوده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته میلادی در حاشیه مراسم امضای توافق عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و امارات در کاخ سفید گفت، از کشورهای ثروتمند خواستم به فلسطینیها پول ندهند.
شکری بشاره، وزیر دارایی فلسطین ژوئیه گذشته در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد: کشورهای برادر هدایا و کمکهای خود برای حمایت از بودجه را بدون ارائه دلیلی به حالت تعلیق درآوردند.
همزمان با کاهش حمایتهای کشورهای عربی، مشکلات مالی و کسریهای رو به فزونی در بودجه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که نتیجه کاهش قیمت نفت و درخواست نفت خام بود، به فروپاشی اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در جهان منجر شد.
حمایت عربستان از بودجه فلسطین در هشت ماه اول سال جاری میلادی ۷۷.۲ درصد کاهش داشت و از ۱۳۰ میلیون دلار در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ به ۳۰.۸ میلیون دلار کاهش یافت.
همچنین حمایت الجزایر که با مشکلات مالی شدیدی به دلیل کاهش قیمت نفت مواجه است، به صفر رسید در حالی که سالانه ۲۶.۱ میلیون دلار به فلسطین کمک میکرد.
در کنار کاهش حمایت کشورهای عربی، کابینه محمداشتیه، نخست وزیر فلسطین نیز با فشارهای مالی ناشی از بحران کرونا و نیز بحران درآمدهای مالیاتی مواجه شده است به شکلی که کابینه او دو سوم درآمد خود را از مه گذشته از دست داده است.
دولت فلسطین اعلام کرد، حمایتهای پولی از بودجه این کشور در پنج سال گذشته بیش از ۵۵ درصد کاهش داشته و از میانگین سالانه ۱.۱ میلیارد دلار به ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.
منبع: ایسنا
66