دولت دوازدهم بدهکارترین دولت تاریخ را به رئیس جمهور بعدی تحویل میدهد/ نمودار
گزارش صندوق بینالمللی پول بر مبنای آماری که وزارت اقتصاد ایران در اختیار آن قرار داده نشان میدهد دولت روحانی با استقراضهای شدید در سالهای اخیر، یک دولت ابربدهکار را تحویل خواهد داد.
صندوق بینالمللی پول آمار بدهی عمومی ناخالص دولت ایران را بر مبنای اطلاعات ارائهشده از سوی وزارت اقتصاد کشورمان منتشر کرده است.
در این آمار اعلام شده که از سال ۱۳۹۲ به بعد با تغییر دولت در ایران، حجم استقراض دولت از بخش غیردولتی به شدت افزایش پیدا کرده و در سه سال اخیر هم دولت با سرعت بیشتری اقدام به استقراض کرده است.
برآورد صندوق بینالمللی پول این است که در پایان سال ۱۳۹۹ دولت ایران بیش از ۱۳۶۷ هزار میلیارد تومان بدهی عمومی ناخالص به جای خواهد گذاشت. این در حالی است که در پایان سال ۱۳۹۱ و قبل از شروع به کار دولت روحانی، حجم بدهی عمومی ناخالص دولت فقط ۸۸ هزار میلیارد تومان بود. به عبارتی میتوان گفت دولت دهم کمتر از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی برای دولت یازدهم به یادگار گذاشت اما دولت دوازدهم بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی را برای دولت بعد خواهد گذاشت.
نسبت بدهی عمومی ناخالص دولت به تولید ناخالص داخلی کشور هم از سال ۱۳۹۴ به ناگاه چند برابر شده و اکنون به بالای ۴۵درصد رسیده است.
علت افزایش بدهی عمومی ناخالص دولت در دوره روحانی، رفع کسری بودجه از طریق استقراض همچون انتشار گسترده انواع اوراق بدهی، افزایش بدهی دولت به بانکها، افزایش تعهدات دولت به صندوقهای بازنشستگی، تامین اجتماعی و ... بوده است. حقیقت نگرانکنندهتر آن است که زمان سررسید اکثر اوراق بدهی منتشرشده در دولت روحانی، از سال ۱۴۰۰ به بعد و در دولت آینده خواهد بود.
زمانی که روحانی میگفت بدهکارترین دولت را به ارث برده است
دولت روحانی در حالی بدهی بیش از ۱۳۰۰هزار میلیارد تومانی برای دولت بعد به یادگار میگذارد که در سال ۱۳۹۲ در ابتدای دولت یازدهم، آقای روحانی از بدهی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت دهم به شدت انتقاد میکرد.
بهعنوان مثال آقای روحانی در گزارش ۱۰۰روزه عملکرد خود که در اوایل آذر ۹۲ ارائه کرده، به موضوع بدهیهای دولت گذشته پرداخت و گفت: «متأسفانه یعنی دولتی که به ما به ارث رسید بدهکارترین دولت بود، بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که ما دولت را در مردادماه تحویل گرفتیم، بیش از ۷۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است. آمار و ارقامی که بخشهای مختلف دولت به من دادند، بدهی دولت به پیمانکاران و بخشهای مختلف و بخش خصوصی، حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان است، یعنی شما همین ۳ رقم را کنار هم قرار دهید، ۷۴هزار، ۶۰هزار و ۵۵ هزار میلیارد تومان که ارقام دیگری هم هست، بدهی صندوقهای بازنشستگی نیروهای مسلح، رقمهای عجیب و غریبی گزارش دادند که خودشان بعداً برای مردم توضیح میدهند، رقم خیلی بالاتر از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.»
رسانههای حامی دولت روحانی هم در چند سال اخیر بارها ادعا کردهاند احمدینژاد بدهکارترین دولت را برای روحانی به جای گذاشته است.
اگر اظهارات آقای روحانی درباره بدهی به جا مانده از دولت دهم یعنی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان را درست فرض کنیم و با بدهی بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومانی که دولت دوازدهم تا پایان سال جاری به جای خواهد گذاشت، مقایسه کنیم، مشخص میشود که آقای روحانی باید از دولت دهم تشکر هم بکند که فقط ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی برای دولت یازدهم به جای گذاشته بود. زیرا دولت بعدی که سال آینده بر سر کار خواهد آمد تقریبا ۲.۵ برابر کل بودجه عمومی خود، با بدهی به جای مانده از دولت روحانی روبرو است.
ضمن آن که در آمار صندوق بینالمللی پول، تاکید شده که آمار بدهی عمومی ناخالص دولت ایران شامل بدهیهای دولت به صندوق توسعه ملی و سازمان هدفمندی یارانه ها نیست. این در حالی است که در سه سال اخیر دولت آقای روحانی منابع بسیاری از صندوق توسعه ملی استقراض کرده که اگر آن مبالغ را هم محاسبه کنیم، رقم بدهی عمومی دولت فعلی بسیار بیشتر هم میشود.
منبع: مشرق
38
قطره قطره جمع گردد وانگهی دریاشود
حسن جون دیگه
خوبه مقدمه سازی کنید برای عادی شدن بدبختی بیشتر در دوره ی بعدی ریس جمهور جدید بدهکاری تورم گرسنگی شرمندگی مرگ
نه بابا این همه پول روچکارکرده خیلی میدونین بااین همه پول چندمیلیون ایرانی مثل من ازبدبختی وفقر نجات پبدامیکردن یاالله جان ریشه ظلم رابخشکان امین سرم دردگرفت
از بس بی تدبیر بود و بی سواد و بی فکر و از بس دزدید هم خودش و هم اطرافیانش...تو هیچ دولتی اینقدر دزدی نشد...بلکه در طول تاریخ بی سابقه بوده است این اختلاس ها...
یک عده نفهم واصلاح طلبان وطن فروش مملکت را به دره انداختند جهانگیری کجاست بیاید از دره بیرون بیاورد
وقتی آدم عیالوار باشه و درآمدی هم نداشته باشه . یاد باید دزدی کنه یا باید قرض کنه. تا فرصتی بوجود آید و درآمدی بدست آورد. این آدم برایش تحمل سختی بدهکار بودن آسان تر از نابودی حانه و خانواده است. ما از این دست افراد در جامعه فراوان داریم که یک نمونه بزرگ آن دولت است. دولتی که کالا های نفتی و غیر نفتی اش فروش ندارد و اگر فروش اندکی داشته باشد پولش به کشور نمی آید. دولتی که در جنگ اقتصادی سردار بی سپاه شده و تنها مانده. دولتی که 25 استان سیل زده و چهار بار زلزله شدید و کورونا و جنگ اقتصادی را تا عمق جان ناله کرده و زخمهای فراوانی از دست های پنهان و آشکار داخلی بر تن دارد. درود به شرف این دولت که در مقابل فشارها ایستاده است. ما هشت سال جنگ نظامی داشتیم و آن زمان دولت جنگ صورت خود را با سیلی سرخ نگه می داشت. و بخش اعظم هزینه های جنگ بر دوش مردم بود و مردم با جان و مال پای دین و میهن ایتاده بودند. آیا در جنگ اقتصادی امروز هم اینگونه است؟ امروز هم مردم در فشارند اما فشاری که به آنها تحمیل شده نه با میل خود بخواهند. چرا؟ چون همواره در این مملکت کسانی هستند که آیه های ناامیدی را از بلندگوهای رسانه ای و تریبونی پخش کنند و دل مردم را نسبت به نظام سرد کنند. در دولت های نهم و دهم 800 هزار میلیارد دلار در آمد نفتی داشتیم یعنی ثروت هنگفت. اما را دولت با 200 هزار ملیارد تومان بدهی و صندوق ذخیره ارزی خالی و تورم بالای 40% و رشد اقتصادی منفی 7% تحویل جناب روحانی دادند. درآمد نداشته باشی و برای نجات کشور بدهکار شوی جرم نیست. درآمد هنگف را به باد دادن و دخل کشور را خالی کردن جرم است و بدتر از آن ننگ است که کسی جرئت نمی کند به مجرمش چپ نگاه کند.
سربندی مطمن هستم که سر در آخور روحانی داری ونجومی خور هستی
يادم هست همين صندوق بين المللي پول كه بزرگترين و مهم ترين بانك پولي است چندين ماه قبل از اينكه ايران با تحريم چند درصدي امريكا اينگونه دچار ركود و تورم شده متعجب و شگفت زده شده بود و اعلام كرد تمامي دادهاي ايران در اين چند دهه تقلبي و دروغ بوده چرا كه طبق دادهاي ايران نمي شود دچار اين همه تورم و ركود شود پس نتيجه مي گيريم بازم داده ها بسيار كمتر از واقعيت هست
نمي شد حقوق عربها و افغانهاي عزيز را نداد . سوريه ووو همه از جيب ملت شدن حاتم بازي
در جواب مهرداد سربندی ، گیریم تمام سخنان شما صحیح ، خب ، چه کسی باید میبود که اینها را جمع و جور میکرد ، و به مردم خدمت؟ یا شما خواب بودید ، یا چشمتان و گوشتان را بسته بودید ، که در دوره اول ریاست جمهوری جناب روحانی ، فقط حرف از نادرست کاری دولت قبل بود و همین حرفهای فرار از کار ،، چهار سال گذشت و دوره دوم هم باز همین ترفند بدگویی از دولت قبل بود و برجام ، حال سوال من اینست اگر کل دوره هشت ساله روحانی را بخواهیم محاسبه عمل و کار به نتیجه رسیده کنیم ، چه اندازه موفقیت دیده میشود ؟ چه اندازه رفع مشکلات مردم دیده میشود؟چه اندازه قشر جوان را کمک کرد ، به اشتغال و به ازدواج ؟ چه اندازه مسکن ساخت برای قشر کم در آمد و جوانان؟ و هزارن چقدر دیگر. این دولت معروف است به دولت سخن ران از رئیس گرفته تا وزیر و معاون و.... این ها حاصل انتخابی است که عده ای از سر هیجان و منفعت چشمشان را بر حقیقت بستن و رای دادن. بله حاصل بی بصیرتی بود ، اگر گذشته جناب روحانی را مطالعه میکردید میدانستید که ایشان مرد ریاست جمهوری نبود. عزیزان وقتی میخواهید به کسی رای دهید به خود شخص نگاه کنید ، ببینید این مردم عمل و جهاد است. امروز ما نیاز به یک جهادگر و عملگرا داریم.