کنایه حق‌شناس به اظهارات فائزه هاشمی؛ شبیه تندروهای داخلی حرف می‌زند

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: نخستین بار است که نتیجه انتخابات امریکا اثرات جدی بر انتخابات ما خواهد داشت. ایران سومین کشوری بود که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دنبال می‌کرد.

کنایه حق‌شناس به اظهارات فائزه هاشمی؛ شبیه تندروهای داخلی حرف می‌زند

«محمدجواد حق شناس» روز جمعه درباره عمکرد مجلس یازدهم، گفت: شعار این نمایندگان در انتخابات توجه به معیشت بود ولی این موضوع امروز به طرح‌های سیاسی و غیرمعیشتی تبدیل شده است. به نظرم این رفتار کاملا قابل پیش بینی بود و براساس شکل و شمایلی که این مجلس به خود گرفت غیر از این هم از آن انتظار نمی‌رفت.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی یادآور شد: شاید یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و تفاوت‌های مجلس یازدهم با مجالس پیشین، نحوه گزینش نامزدها و کم و کیف حضور مردم در انتخابات دوم اسفند ۹۸ ّبود. در این انتخابات ما با یک پدیده جدید در ۴۰ سال گذشته روبرو شدیم و آن ثبت کمترین نرخ مشارکت در انتخابات بود. بنابراین انتظار و توقع ما از مجلس باید مطابق با پشتوانه رای مردمی آن باشد.

حق شناس دو اصل رقابت و مشارکت را از دو مولفه مهم‌ هر انتخاباتی ارزیابی کرد و گفت: مجلس یازدهم فاقد این ویژگی بود، یعنی هم مشارکت در پایین‌ترین سطح خود اتفاق افتاد و هم فاقد رقابت بود و لذا موتور پیشران این مجلس، فقدان پشتوانه رای مردم است.

عضو شورای شهر تهران با طرح این پرسش که مصوبات و رویکرد مجلس یازدهم پاسخ به کدام نیاز جامعه است، افزود: طبیعتا مجلس بر اساس اولویت‌ها و انتظاراتی که برخی انتظار دارند کار خود را پیش می‌برد. اقدامات مجلس علاوه بر اینکه غوغا درست می‌کند، کاملا در مسیر مورد انتظار حرکت می‌کند.

حق شناس خاطرنشان کرد: انتظار نداریم مجلس مغایر اصول مسلم قانون اساسی عمل کند و اختیاراتی که قانون اساسی برای مردم، منتخبان و انتخاب کنندگان قائل شده، محدود کند. رییس جمهوری به عنوان رییس قوه مجریه و شخصیت دوم نظام از سوی مردم انتخاب می‌شود. این طرح با آنچه که قانون اساسی از رییس جمهوری به عنوان نماد جمهوریت نظام تعریف کرده، سنخیتی ندارد.

وی درباره حضور نظامی‌ها در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: حضرت امام (ره) در رهنمودها و وصیت نامه خود صریحا نظامیان را از ورود به عرصه سیاست، دسته‌بندی‌های سیاسی و انتخابات منع کرده است. در چندین انتخابات شاهد حضور نظامیان به عنوان نامزد در انتخابات بودیم اما اینکه چرا برای آن قانون وضع کنیم، جای تامل و پرسش دارد. در این طرح آمده است برخی چهره‌های نظامی بدون استعفا می‌توانند نام‌نویسی کنند این اقدام برخلاف سیاست‌های روشن و صریح حضرت امام (ره) است.

عملکرد خوب جریان اصلاحات بعد از اتفاقات ۸۸

حق شناس درباره آخرین تصمیمات و اقدامات سیاسی- انتخاباتی جریان اصلاحات، گفت: ما نهاد شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان را تجربه کردیم، در چند انتخابات این نهاد اجماع ساز انجام وظیفه کرد. این شورا متشکل از شخصیت‌های حقیقی و حقوقی بود که توانست عملکرد نسبتا موفقی را بعد از اتفاقات سال ۸۸ داشته باشد.

عضو حزب اعتماد ملی ادامه داد: در فضای سال ۸۸ منتقدان قصد نداشتند با انتخابات همراهی کنند اما به تدریج شاهد یک نگاه توام با خرد، مصلحت و آینده‌نگری بودیم و تلاش کردیم همچنان صندوق رای به عنوان مهم‌ترین کانون انتقال قدرت و تحقق خواست جامعه شناخته شود.

کنایه حق‌شناس به اظهارات فائزه هاشمی؛ شبیه تندروهای داخلی حرف می‌زند

حق شناس اظهار کرد: شرایط پیش آمده سال ۸۸ باعث شد تا در ابتدای دهه ۹۰ زمینه شکل گیری نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان فراهم شود. البته حضور چهره‌های شاخص مورد قبولی چون رییس دولت اصلاحات و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی و توافق این دو شخصیت سیاسی در آن مقطع، زمینه موفقیت این نهاد را فراهم کرد و پس از ردصلاحیت مرحوم هاشمی منجر به پیروزی جریان اصلاحات و اعتدالیون در سال ۹۲ و انتخاب حسن روحانی شد.

عضو شورای شهر تهران، پیروزی روحانی را نتیجه توافق کلان میان اصلاح طلبان و میانه‌روها دانست و گفت: نتیجه این توافق کنار رفتن محمدرضا عارف از نامزدی اصلاحات و تمرکز آرای جامعه به سمت روحانی بود. در عین حال در انتخابات خبرگان رهبری حداقل در تهران شاهد بودیم که لیست مورد حمایت این جریان عملا توانست تقریبا ۱۰۰ درصد موفق شود و هاشمی رفسنجانی به عنوان محور این جریان و نفر نخست این لیست، با رای خیره کننده به مجلس خبرگان راه یابد.

وی ادامه داد: در گام دوم و در انتخابات مجلس دهم هم شاهد توفیق فهرست امید در تهران بودیم و در مرحله سوم در اردیبهشت ۹۶ در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا با همکاری و اقدام خوب اسحاق جهانگیری و حمایت قاطع جریان اصلاحات، حسن روحانی رییس جمهوری شد و لیست ۲۱ نفره شورای شهر تهران بدون ریزش رای آورد.

اجماع بر گزینه واحد شرط لازم است اما کافی نیست

حق شناس درباره اجماع اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: اگر جریان اصلاح‌طلب براساس قاعده حاکم بر انتخابات گذشته درست بازی و عمل کند نه تنها می‌تواند به ساز و کار مناسب برسد، بلکه پیروز انتخابات خواهد شد.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: اجماع بر سر یک گزینه شرط لازم است اما کافی نیست. باید با آن شرایط روبرو شویم که آیا نامزد ما می تواند در آن رقابت حضور داشته باشد و برنده شود. جریان اصلاح طلب باید نشان دهد به تعهدش نسبت به مردم و جامعه وفادار است و درباره عملکرد چهار ساله نمایندگان خود در مجلس دهم که توقعات برآورده نکردند، آسیب‌شناسی کنند و پاسخ قانع کننده‌ای به مردم بدهند.

حق شناس اظهار کرد: این یک رابطه دو طرفه میان جریان‌های سیاسی و مردم است و گرنه دلیل نداشت که انتخابات هر ۴ سال یکبار برگزار شود. اصلاح‌طلبان نمی‌توانند خود را فارغ از مسوولیت ۸ سال دولت و ۴ ساله مجلس دهم بدانند. قطعا باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.

این فعال اصلاح‌طلب گفت: اگر جایی دولت مورد حمایت اصلاح طلبان نتوانست به وعده‌های خود عمل کند، اصلاح طلبان باید دلیل این شکست را بیان کنند و مشکلات را بگویند. آیا حرف جدیدی دارند که جامعه را از بن بست خارج کنند و آیا برای معیشت، آزادی و حقوق اساسی مردم، کاهش فساد و روابط جامعه و حاکمیت نسخه قانع کننده‌ای دارند؟ آنها برای تک تک این مطالبات و موضوعات مردم، باید بتوانند سخن خود را روشن، صریح، آشکار و قابل اجرا بیان کنند و طرح و برنامه قابل راستی‌آزمایی و دارای وجوه اقناعی داشته باشند، وگرنه فقط داشتن یک نامزد مشترک و واحد دردی را دوا نمی‌کند.

هاشمی در سال ۷۶ پای رای مردم ایستاد

حق شناس با بیان اینکه اصلاح طلبان نباید خود را از پیش بازنده بدانند، درباره پیش‌بینی فضای سیاسی رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: اگر این انتخابات رقابتی و مشارکتی باشد. یک سمتش مردم و سوی دیگر آن ساختار انتخاباتی کشور است که ارتباطی با مردم ندارد و بر عهده جریان‌های سیاسی، احزاب، فعالان حوزه اجتماعی است.

این فعال سیاسی اضافه کرد: کسانی که به ایران، مردم، و آینده این سرزمین تعلق خاطر دارند، باید یاد بگیرند منافع ملی را به منافع شخصی، فردی و گروهی ترجیح دهند. این موضوع باید به روند و مطالبه تبدیل شود که دولت مستقر نقش خیلی مهمی دارد.

این فعال اصلاح‌طلب یادآور شد: در آستانه درگذشت آیت‌الله هاشمی از مشی او یادی کنم. هاشمی در آخرین دوره ای که انتقال قدرت را انجام می‌داد، پای انتخاب مردم ایستاد و تسلیم برخی از خواسته‌ها و رویکردها نشد. انتظار می‌رود روحانی و دولت موجود هم بتواند براساس این رویه، در این حوزه بر پای حقوق مردم بایستد و بتوانند انتخاباتی رقابتی و مشارکتی را رقم بزند.

فائزه هاشمی شبیه تندروهای داخلی حرف زد

حق شناس در مورد اظهارات فائزه هاشمی درباره شکست ترامپ در انتخابات آمریکا و واکنش محسن هاشمی به آن، گفت: اظهارات فائزه هاشمی در این برهه شبیه جریان تندروی داخلی بود. جریان تندرو تمایل داشت ترامپ پیروز انتخابات آمریکا شود. این جریان تا روز تحلیف بایدن همچنان امیدوار است.

وی ادامه داد: تندروهای داخلی فکر می‌کردند مایک پنس معاون اول ریاست جمهوری آمریکا در کنگره کار را یکسره خواهد کرد ولی پایه آرزوهای آنها سست بود. بنابراین سخن فائزه هاشمی نزدیک به جریان رادیکال تندرو و مغایر مشی اصلاح‌طلبان بود. چون خواسته اصلاح طلبان پیروزی فردی در آمریکا بود تا فشارهای اقتصادی بر مردم کمتر شود.

حق‌شناس یادآور شد: تا زمانی آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در قید حیات بود، سعی می‌کرد تا حدودی خانواده اداره کند. اما در همان مقطع هم شاهد هستیم هم فائزه هم مهدی زندان رفتند. در عین حال محسن هاشمی مشی و رویکردی نزدیک به مرحوم هاشمی دارد، در مجموع شاهد چند نظر متفاوت در خانواده هاشمی هستیم.

پیروزی بایدن بر انتخابات ۱۴۰۰ ایران تأثیر دارد

حق شناس در باره تاثیر پیروزی جو بایدن بر انتخابات ایران، بیان کرد: نخستین بار است که نتیجه انتخابات امریکا اثرات جدی بر انتخابات ما را خواهد داشت. ایران سومین کشور بودند که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دنبال می‌کرد و چرا این انتخابات برای مردم ایران حساس بود؟

عضو شورای شهر تهران افزود: به نظر می‌رسد امروز روابط بین الملل و مناسبات جهانی در مقایسه با گذشته اثرات مستقیم‌تر، جدی‌تر و ملموس‌تری بر معادلات دولت‌ها و ملت‌ها دارد. امروز نمی‌توان گفت که حضور چهره یا قدرتی در یک کشور دیگر، اثری بر فضای سیاسی و نوع روابط و نگاه مردم در کشور دیگر ندارد. اینکه چه کسی در عراق، ترکیه یا روسیه امورات را اداره می کند، اثرات جدی و مستقیمی روی فضای سیاست و اقتصاد و فضاهای ارتباطی کشورهای دیگر دارد.

حق شناس اظهار کرد: فضای موجود نشان می‌دهد حضور بایدن در کاخ سفید اثراتش به شدت متفاوت از ترامپ است که می‌توانیم در فضای انتخاباتی ایران مشاهده کنیم. حتی پیروزی بایدن در حوزه اقتصاد ایران آثار مشخصی دارد. قیمت دلار و ارز را قبل از انتخابات امریکا با امروز مقایسه کنید؟ وقتی این تحولات در زندگی مردم اثر مستقیم دارند، نمی توان نقش آن را در فضای انتخابات آینده ایران نادیده گرفت.

وی، برگ برنده ایران را پیروزی جریان خردگرا در انتخابات توصیف کرد و گفت: همیشه در ایران و آمریکا جریان‌های رادیکال از تنش میان دو کشور سود می‌برند و تنها راه ممانعت از تسلط جریان‌های تندروی داخلی و صلح‌ستیز خارجی چون ترامپ، پمپئو، نتانیاهو و هم پیمانان منطقه‌ای آنها، پیروزی جریان عقل‌گرا در انتخابات ریاست جمهوری ایران است. طبیعی است رادیکالیسم موجود در دو کشور تلاش می‌کنند تنش افزایش یابد و اینجا است که مردم ایران باید تصمیم بگیرند. جریان‌های سیاسی و احزاب شناسنامه دار هم باید مراقب باشند که چگونه حرکت کنند. نباید شرایط به گونه‌ای رقم بخورد آرزوهای نتانیاهو، بن سلمان و پمپئو محقق شود.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تأکید کرد: دولتی در ایران می تواند منافع مردم را دنبال کند که بیشترین مشارکت و آرای مردمی را پشت سر خود داشته باشد. هر قدر این دولت بتواند بخش بزرگ‌تری از مردم را نمایندگی کند مقابل خارجی‌ها از اقتدار و اعتماد نفس بیشتری برخوردار خواهد بود. دولتی که با رای حداقلی و در انتخاباتی بدون رقابت و مشارکت پیروز شود، نمی‌تواند منافع مردم ایران را نمایندگی کند.

منبع: خبرآنلاین

24

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • غضنفر
    0

    حق نشناس تو یه عمر از بقل همین افراد شدی آدم، پس یاد بگیر حتی با دشمنان هم صحبت می‌کنی ، اونها رو با آقا و خانم خطاب کنی، فائزه رفسنجانی نه، خانم فائزه رفسنجانی،، حیف ایران که توی دست شما ناجوانمرد ها افتاده و حیف ملت ایران که شما بی ادب ها اجازه تصمیم‌گیری براشون دارید.

    نظرات شما -
    • دادگر فتاحی به غضنفر
      0

      بی مروت اصلاح طلبان قانون گرا هستند چرا یک نفر حرف زده به سی میلیون اصلاحطلب ربطش میدهی بی وجدانی میکنی متحجر بد است نکن زشته

  • .
    0

    ایا فائزه حرف ناحق زده.برو تو جامعه و راستی ازمائی کن.دروغگو ها چه چیزی را می خواهید اصلاح کنید یا عشق قدرت و ثروت دارید.چرا در این ۳۰ سال اصلاحات مد نظر خود را عملی نکردید دروغگو ها مردم دیگه بیدار شده و گول چپ و راست را نخواهد خورد چون از طریق صتدوق رای هیچ سیاستی تغییر نخواهد کرد.

  • کفش پاره
    0

    درودبرشعورکسانیکه به هردوگروه چپ وراست رای نمیدن درودبرگدایان درودبرکفش هایم که ازدوگروه بیشترکارایی دارند در زندگیم درود براب ونان خالی

  • دادفر فتاحی
    0

    جناب حق شناس شما تندرو هستید که حرفها و کارهایتان رامیکند و گردن دیگران می اندازید چرا با ما مردم صادق نیستید رُک و راست بگویید دوباره زیر بار ستم آمریکا برویم. چرا نمیگویید دلسوزان کشور میگویند دشمن دشمن است تا زمانیکه تغییر رفتار عینی از خود نشان دهد همش مغلطه میکنید.

  • سعید
    0

    امثال این فائزه ها و دارودسته سرطان اصلاحات باید بدونن دیگه کسی به حرفهای پوچ و بی ارزش شماها توجهی نداره ،فقط چند تا مزدور کاسه لیس برای اراجیف شماها ارزش قائلند، که اونهم در سایت نفوذی خبر فوری عرض اندام میکنن

    نظرات شما -
    • بالگرد
      0

      خودت اولا مزدور و کاسه لیسی وقتی اطلاعات نداری بیخود می‌کنی پشت سر حرف میزنی

    • در جواب زیر گرد
      0

      جیره خوار تو چه اطلاعاتی داری،ای کلک نکنه دستتون با هاشمیها توی یک کاسه بوده؟

  • کسری
    0

    لطفا هرننه قمری درمورد فائزه هاشمی صحبت نکنه. فعلا تنها مرد میدان سیاست فقط این خانم شورای نگبهان به رجال بودن این خانم توجه کنن.

  • بالگرد
    0

    پشت سر خانواده آقای هاشمی صحبت ممنوع لطفا ، برید از گندکاریها و اختلاس های خودتان بنویسبد

    نظرات شما -
    • خ
      0

      اقای زیرگرد جیره خوره دزدان ۴۲ساله خانواده رفسنجانی باید اماده دادگاه ومحاکم شوند وامثل تو لاشخورباید برید جوبگردی نه بالگردی

  • ناشناس
    0

    اصلاح طلبان که مرید رفسنجانی هستند فائزه هم دختر ش پس بی خودی انگ به دیگران نزن بدبخت از کوزه همان طراود که دز اوست

  • ستم‌دیده
    0

    دزد‌غمگین

  • کاربر ناشناس
    0

    چقدر رو دارند اصلاح طلبان رو که رو نیست سنگ پا قزوین

  • سعید
    0

    آقای مثلا کارشناس سرطان اصلاحات،این فائزه خانم شما دقیقا مثل مزدوران و منافقین آلبانی نشین و رفقای بهاییش حرف میزنه

  • سعید
    0

    محبوبان مردم 47ملیون ایرانی فقط اصلاح طلب واقعی.تندروهای آب دوغ خیاری 5درصدی.اصلاحات آزادی جمهوری اسلامی.