آیا بشار اسد راهش را از ایران جدا میکند؟
سوریه با پشت سر گذاشتن سالهای سخت و پرهزینه موقعیت خود را در داخل تثبیت کرد تا چنین اتفاقی نظر کشورهای عربی را برای عضویت مجدد این کشور در اتحادیه عرب فراهم کند؛ اتفاقی که می تواند دمشق را وارد مرحله ای تازه از روابط با کشورهای عربی کند و از همه مهمتر روابطش با ایران را تحت تأثیر قرار دهد.
کشورهای عربی پس از سالها تلاش برای سرنگونی دولت بشار اسد حالا موقعیت سوریه تثبیت شده می بییند و می خواهند برای جبران اشتباهات گذشته نقشی متفاوت از گذشته را دنبال و از طریق نزدیکی به دمشق، اتحاد ایران و سوریه را برهم زده و از ثمرات آن به گونه ای دیگر بهره ببرند. در همین حال روزنامه روسی پراودا در مطلبی اهداف کشورهای عربی از تحرکات دیپلماتیک به منظور عضویت سوریه در اتحادیه عرب را مورد بررسی قرار می دهد. در این مطلب آمده است:
کشورهای عربی به توافق رسیده اند سوریه پس از ۱۲ سال ممانعت از حضور در اجلاس اتحادیه عرب در جلسه ای که قرار است در ماه مارس ۲۰۲۲ در الجزایر برگزار شود، شرکت کند. این خبر را سایت بلدی نیوز، به نقل از نشریه قطری العربی الجدید اعلام کرد. یک منبع ناشناس در دبیرخانه اتحادیه عرب به این نشریه گفت که مقامات دمشق به دیدار مقامات دوحه رفته و اقدامات خاصی در این راستا انجام داده اند.
در همین راستا یک منبع آگاه بلندپایه در دبیرخانه اتحادیه گفت: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب میتواند مبتنی بر این واقعیت باشد که تصمیم برای تعلیق عضویت آن «نقص و خلاف منشور اتحادیه» بود.
به گفته این منبع، منشور اتحادیه کشورهای عرب در ۲۲ مارس ۱۹۵۴ صادر شد که در ماده ۸ آن آمده است: «هر یک از کشورهای شرکت کننده در این اتحادیه به نظام حاکمیت موجود در سایر کشورهای عضو اتحادیه احترام را حق آن دولتها می داند و متعهد می شود که هیچ اقدامی با هدف تغییر آن نظام در آن انجام ندهد».
علاوه بر این، تصمیم به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب مورد موافقت اعضای آن قرار نگرفت. سه کشور از ۲۲ کشور - سوریه، لبنان و یمن - مخالفت کردند و عراق از رای گیری ممتنع کرد که این نیز مغایر با منشور بود که در این مورد نیاز به اجماع دارد.
روسیه از اردوغان درخواست کمک کرد
به گفته یک منبع در اتحادیه عرب، مصر و امارات متحده عربی نقش اصلی را در حل این وضعیت بر عهده گرفتند که به نفع شخصی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر است. همچنین به روسیه قول داده شد که این مشکل با هماهنگی با امارات و سایر کشورها حل شود.
احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، تأیید کرد که در صورت دستیابی کشورهای عربی بر سر پیش نویس قطعنامه، سوریه می تواند در نشست بعدی به اتحادیه عرب بازگردد، که نشان دهنده تمایل تعدادی از کشورها برای انجام این کار است.
وی خاطرنشان کرد که الجزایر، عراق و اردن به ویژه مشتاق بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند.
رسانه های عربی نشان می دهند که تمایل به بازگشت سوریه به جهان عرب با دو جنبه مرتبط است:
۱) خارج شدن سوریه از دایره نفوذ ایران
۲) بهره مندی از امتیاز بازسازی کشور در دوران پساجنگ
سفر عبدالله بن زاید وزیر امور خارجه امارات متحده عربی به دمشق در ماه نوامبر به عنوان سیگنالی برای به رسمیت شناختن بشار اسد به عنوان رئیس جمهور قانونی سوریه بود. علاوه بر این، ماه گذشته گفتگوی تلفنی بین اسد و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن نیز انجام شد.
طرح حل و فصل منافع روسیه را در نظر می گیرد
مخالفان قطر و عربستان سعودی هستند، اما قطر برای بازگشت سوریه آماده است. روزنامه سعودی الشرق الاوسط اسناد اردن را درباره پیوستن مجدد سوریه به اتحادیه عرب منتشر کرد.
بر اساس این سند، ایالات متحده، ائتلاف بین المللی در سوریه و ایران باید نیروهای خود را از جمهوری عربی سوریه خارج کنند. این عقب نشینی بر اساس رویکردی مرحله ای انجام خواهد شد که برای مهار نفوذ ایران در بخش های خاصی از سوریه کار می کند و منافع مشروع روسیه را به رسمیت می شناسد.
بر اساس این سند، چندین جنبه وجود دارد که باید طبق آن پیش رفت:
سند مذکور رویکرد جدیدی را پیشنهاد میکند که منجر به تمرکز مجدد بر راه حل سیاسی در سوریه مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل متحد و پرداختن به بحران انسانی و پیامدهای امنیتی آن در سوریه و همسایگان آن میشود و شامل اقدامات مختلف با تمرکز بر "مبارزه با تروریسم و مهار نفوذ فزاینده ایران" میشود.
این سند همچنین "منافع مشروع" روسیه در سوریه را به رسمیت میشناسد و همچنین تصمیم گیری در مورد مکانیسم تعامل با حکومت سوریه را معین می کند.
در این مقاله آمده است که ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، این سند را با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و همچنین با رهبران عرب و دیگر رهبران فرامنطقه ای در میان گذاشته است.
این رویکرد به دهها سال سیاست تغییر نظام سوریه پایان میدهد و در آن گامهایی با هدف "تغییر تدریجی رفتار نظام" پیشنهاد می دهد.
چراغ زرد آمریکا
رسانه های عربی نشان می دهند که ایالات متحده همچنان با این طرح مخالف است. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی همتای قطری وی در یک نشست خبری گفتند از هیچ تلاشی برای عادیسازی روابط با سوریه حمایت نخواهند کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت: «ما از عادیسازی حمایت نمیکنیم و مجدداً به دوستان و شرکای خود تأکید میکنیم که سیگنالهایی خود را در نظر بگیرند.»
اما در جهان عرب به این امر نشان دادن چراغ زرد می گویند.
سوریه تحت تحریمهای سخت آمریکا زندگی میکند که مانع از هرگونه سرمایهگذاری در هر کجا میشود و بزرگترین مشکل سوریه موضوع بهبود اقتصادی است.
چرا کشورهای عربی اسد را به رسمیت می شناسند؟
یوری زینین، کارشناس علوم تاریخی و پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات خاورمیانه معتقد است که مشارکت سوریه در نشست اتحادیه عرب منجر به شناسایی و مشروعیت بخشی به دولت بشار اسد خواهد شد.
این کارشناس همچنین گفت: این باید تاثیر مثبتی بر آینده این کشور داشته باشد.
وی یادآور شد که پس از بهار عربی با حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه، سوریه عملا از اتحادیه عرب بیرون رانده شد.
پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات خاورمیانه افزود: «شماری از کشورهای عربی می توانند با چشمان خود نظاره گر باشند که مقامات سوریه و همچنین مردم این کشور توانسته اند از تمام مصیبت ها جان سالم به در ببرند و شروع به تغییر موضع خود در قبال سوریه کنند.
ثانیاً، کشورهای عربی نیز می توانند ببینند که نیروهای مخالف بشار اسد به گروه های فراملی تبدیل شده اند که شروع به آزار کشورهای همسایه کرده اند.
دست آخر اینکه، خروج عجولانه ایالات متحده از افغانستان به دولت های عربی و متحد آمریکا نشان داد که نباید به طور کامل به واشنگتن اتکا کرد.
یوری زینین در پایان گفت: «سیگنال اصلی از سوی رهبران امارات صادر شد که اعلام کردند میخواهند به سوریه کمک کنند تا این کشور بتواند بار دیگر روی پاهای خود بایستد.»
اسد قاتل ....
این تحلیل موشه خاشپاشی معلومه از کجا آب میخوره و تا چه حد از خرافات تلمودی سرچشمه میگیره و چند دلار زیرش خابیده؟؟؟!!!
آهای موشه لعنون برو تو سوراخت میو میو یهو قورتت نده!!!
وقتی مردم کشورهای سوریه، لبنان، عراق، یمن و ... از اقدامات فرا منطقه ای ما رضایت ندارند و آنرا دخالت در امور داخلی خود می پندارند به تبع آن دولت آن کشورها هم برای اینکه نزد مردم خود سرسپرده خارجی و منفور تلقی نگردند مجبورند سیاستهای خود را بر اساس خواست مردم خود اصلاح و تنظیم کنند. بشار اسد هم از این قاعده مستثنی نیست.
شک نکنید سوریه پشت به ایران خواهد کرد . آنها ایران را خوب پوشیده اند و دیگر نیازی به ایران ندارند .
اتفاقا عضویت سوریه میتواند وزنه ایران را در اتحادیه عرب سنگین کنه و دلیل آن هم مخالفت صریح آمریکا در این قضیه هست اعراب معمولا افکار سیاسی دوراندیش ندارند و معمولا کوتاه و لحظه ای فکر میکنند و ایران غیابی ودر سایه , بسیار مطلوب است وبرای اسرائیل بسیار بد است
تو یا شیطانی یا کارگزار شیطان که با اندیشه های پوچ هر روز دنیا را بر ایران مسلط میکنید
اتفاقا سیاستمداران و رهبران اعراب بسیار دور اندیش و آینده نگر هستند و بمنافع ملی نگاه ویژه ای دارند و بدون نگاه متعصبانه این واقعیت کاملا مشهود است و با امنیت کامل در حال مبادلات تجاری و جذب سرمایه گذاری و صادرات نفتی و حفظ جایگاه خود در عرصه جهانی هستند
اهان اعراب دور اندیش نیستند اما حکام ما هستند .مرغ پخته خنده اش گرفت از نظرت .ما 43 ساله به خیالات واهی همه سرمایه هامونا خرج بیگانگان کردیم ودر موقع لزوم هیچ کسی پشتمون نموند وتازه حمایت داخل را هم باختیم .البته از بس دور اندیش هستیما فکر بد نکنی .
تحلیل آبدوغ خیاری ...
اتحادیه عرب یک روز نتوانست مقابل اسقاطیل مقاومت کند ، کشک را خیس کنید و بسابید بهتره تا تحلیل کشک کنید
قدرت در میدان مشخص می شود
حالا معلوم شد گاو شيرده در منطقه چه كسى بوده است !!!!!!
همه کشورها بر اساس منافع ملی خود عمل میکنند وهیچ وقت بر اساس احساسی و برادرانه و حس مسلمانی وانسانی و.....عمل نمیکنند،انوقت منافع ملی سوریه اقتضا میکرد که ایران ونیروهایش وارد شوند وازاو دفاع کنند و دفاع کردند وتاج وتختش را نجات دادند،بدون هیچگونه هزینه ای برای سوریه وبا هزینه ایران ،حالا وجود نیروهای ایران شاید خلاف منافع ملی سوریه تشخیص داده شود،واسدشاید منافع ملی خود را درنزدیکی به برادران عرب!!!وعضویت در اتحادیه عرب ببیند پدر این صورت قطعا درنگ نخواهد کرد،این موضوع در آینده قطعا شامل حال یمن عراق لبنان فلسطین و...خواهد شد این ما هستیم که منافع ملی خود را تشخیص نمیدهیم
نیروهای ایرانی جهت بقاء حکومت اسد و همچنین دفاع از حرم اهل بیت (ع) در سوریه به شهادت رسیده اند آنوقت اسد به جای قدردانی و جبران حمایت های جانی، نظامی، مادی و معنوی ایران، روابط اقتصادی خود را به جای ایران با ترکیه، امارات، عربستان، قطر و ... گسترش می دهد!
همه ی کشورها برای منافع مردم و کشورشون هر چه به صلاحشون باشه انجاممی دهندالااا صاحبان قدرت کشور ما !!!عراق که همین کار رو کرد وداره کلا ما رو حذف میکنه !حالا نوبت سوریه !اصلا بهشون هیچ ایرادی نیست اگرمهست به خودمونهست.کاش بیدار میشدیم
این مسئله دو طرف دارد:سوریه و دولتهای عرب متخاصم ان.متخاصمها در زیر سایه پدر بزرگ انگلو-امریکن خود و با کرشمه ای از سوی پوتین حرف خودرا گفتند.ایا طرف سوری هم سخنی دارد؟دولتهای متخاصم سوریه با حرامزادگان تکفیری جنایتکار خود در سوریه و عراق چه خواهند کرد؟ایا سوریه و عراق حاضرند سرزمین خودرا تقدیم خلافت داعشی و میدان جنگ با ایران کنند؟هدف صهیونیزم و غرب و عربهای نفتی همین است.
به نظر من اگه کشور و مردم کشورش رو دوست داشته باشه حتما راهش رو از ایران جدا میکنه
سوریه همچون عراق بدون حمایت ایران قادر به حفظ استقلال کشورشان نیستند و در صورت پشت کردن به ایران کمتر از سه ماه سقوط میکند
خیلی نمی خواهد تحلیل های مختلف از خودتون ارائه بفرمایید از بچه های مدافع حرم اطراف خودتون بپرسید ببینید پرسنل طرفدار اسد با بچه های ایرانی چه برخوردی داشتن اسد از اول به ایران نیاز نداشت چون روسیه فقط هوایی حمایت میکرد وبچه های ایرانی مثل گوشت قربانیان دم توپ بودن حالا هم که جنگ با اون وصعت نیست ومثل روسیه بعنوان برگ تک خال از وجود نیرو های ایرانی استفاده می کنه تو معادلات و معاملات خودش با دنیای عرب و جهان غرب
سوریه زمان جنگ ۸ساله که به ما نیازی نداشت ولی تنها کشور یار مابود الان هم عادی هست اگه بخواد رابطش رو با بقیه اصلاح کنه مثل ایران که حتز با عربستان هم مذاکره میکنه ولی حالا خییییییلی زود به سوریه انگ خیانت بزنید ما با کمک به سوریه کشور خودمون و نجات دادیم
هر روز ذات کثیف اعراب نمایان تر از دیروز میشه
درود بر مدافعان اسد این مزدتون
راهش را جدا می کند،؟ یا راهش را جدا کرده؟ اون الان دیگر نیازی ندارد دفع مخالف و دشمن بود که با نیروهای ایران و پولهای ایران انجام شد و اکنون به منافع ملی فکر می کند
چقدر برای سوریه کشته دادیم چقدر هزینه شد همش هیچ
سیب ک از درخت بیفته چندان جای دوری نمیره بهرحال چ اسد باشه چ نباشه سوریه ناگزیر ب تعامل با کشورهای عربی ست و اگر انتخاباتی هم در آینده صورت گیرد اسد شخصیت منفوری نخواهد بود ومنافع کشورهای عربی و همچنین نقش روسیه حفظ خواهد شد و بمرور همراه با کشورهای ثروتمند عرب در جهت سرمایه گذاری در سوریه و در آینده میتواند با میانجگری کشورهای عربی بمرور از تحریمهای آمریکا بکاهد
ج.ا.ا با یاری خدا طلای ناب را از تقلبی تشخیص می دهد
---
سوریه ی اسد در طول بیش از چهل سال در مقابل سخت ترین مشکلات و فشارها وفا داری خود به اصول ارزشی انسانی خود را در تعامل با دوست دیرین خود تاکنون با صداقت و جدیت حفظ کرده است.
قاعده و اصل کلی این است که هر شخص یا هر قومی اگر بخواهد ثابت کند خیانت در وجود او اصالت دارد این شخص یا این قوم بی تردید برای رسیدن به منافع زود گذر زوال پذیر راه خود را از دوست وفادار و فداکار ثابت خود جدا می کند و به دشمنانی می پیوندد که خیال می کند این منافع را نزد آنان به دست می آورد.
چنین رفتار ضد ارزشی با تصور پوچ انکان راحت زیستی با خفت و ذلت فقط از خدا گریزان ارزش فروش سر می زند.
قاعده و اصل دیگر این است که سختیها و دشواریها و مشکلات دراز مدت محک خطا ناپذیر شناخت سره از ناسره در دنیای فانی در این زمینه اند که درونها را یا طلای ناب یا مس و روی تقلبی بنام طلا رو می کنند.
خدا لعنت کند این مردک خبیث را و اعوان و انصارش را
شک نکنید.....