ایران: آژانس، پاسخ رویکرد مثبت و سازنده تهران را به‌طور مناسب نداده است/ سیاسی کردن مسائل فنی بی نتیجه است

سرپرست نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در وین تصریح کرد: تهران به تعهدات خود ذیل موافقتنامه جامع پادمان با آژانس پایبند است و تمام تلاش خود را در این زمینه به منظور رفع نگرانی‌های فنی آژانس به کار گرفته است.

ایران: آژانس، پاسخ رویکرد مثبت و سازنده تهران را به‌طور مناسب نداده است/ سیاسی کردن مسائل فنی بی نتیجه است

محمدرضا غائبی، سرپرست نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در وین در نشست بررسی موضوعات پادمانی بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود ذیل موافقتنامه جامع پادمان با آژانس (CSA) پایبند است و تمام تلاش خود را در این زمینه به منظور رفع نگرانی‌های فنی آژانس به کار گرفته است.

وی در این نشست افزود: واقعیت این است که هیچ موضوع پادمانی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای کنونی ایران که همواره نیز در گزارش‌های مختلف تایید شده، وجود ندارد. ایران همچنین داوطلبانه به تعاملات مختلف عملی و سازنده خود با آژانس ادامه داده و از نزدیک با آژانس برای رسیدگی به سؤالات مربوط به چند موضوع بی اهمیت همکاری کرده است. متأسفانه، رویکرد مثبت و سازنده نشان‌ داده‌شده توسط ایران، به‌طور مناسب از سوی آژانس پاسخ داده نشد که می‌تواند مانعی برای تعاملات آتی بین دو طرف شود.

غائبی در ادامه گفت: تعامل جمهوری اسلامی ایران با آژانس بر اساس تعهدات مندرج در موافقتنامه جامع پادمان (CSA) هرگز کاهش نیافته است. ایران بر عزم خود برای ادامه تعامل سازنده و همکاری با آژانس کاملاً در راستای تعهداتش ذیل CSA تاکید می‌کند. برای انجام این کار، احترام به سه اصل شناخته شده استقلال، بی طرفی و حرفه‌ای بودن، و خودداری از درگیر شدن در هر گونه دعوای سیاسی برای منافع هر دو طرف بسیار مهم است. در این مقطع، بر همه ما از جمله آژانس و کشورهای عضو لازم است که ضمن در نظر گرفتن محتوای کنونی بیانیه‌ها، منافع بلند مدت آژانس را از جمله با اجتناب از ورود به هرگونه مداخلات با ملاحظات سیاسی در نظر بگیریم.

بر اساس گزارش صدا و سیما، سرپرست نمایندگی دائم ایران تاکید کرد: در جریان بازدید اخیر مدیرکل از تهران که در ۲۲ و ۲۳ نوامبر ۲۰۲۱ انجام شد، ملاقات‌های در سطوح بالای سیاسی و نیز گفتگوهای فنی بین ایران و آژانس برگزار شد. در این دیدارها طرفین روحیه همکاری و تداوم آن را یادآوری و تاکید کردند و بر لزوم رسیدگی به تمامی موضوعات پادمان مربوطه در فضایی سازنده برای دستیابی به نتیجه مورد توافق دو طرف از طریق جلسات کارشناسان فنی که تاریخ آن بعدا تعیین خواهد شد تاکید کردند.

وی درپایان گفت: همانطور که وزیر امور خارجه کشورمان نیز اخیرا تصریح کردند، دو طرف مصمم به ادامه همکاری و دستیابی به توافق هستند و سیاسی کردن مسائل فنی در واقع بی نتیجه است.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    ایران با دوپایه از قدرت می تواند از این مهلکه که اورا از هر سو در بر گرفته است احتمال نجات بیابد:اول و مهمتر ,پایگاه مردمی درونی یعنی سرمایه اصلی و انسانی کشور,که متاسفانه بسیار کم توان وناپایدار است و دوم,قدرت نظامی واقعا باز دارنده,که در شرایط کنونی تسخیر چند صد سلاح هسته ای برایش حیاتی است.