بیانیه جبهه اصلاحات در ۴۳ امین سالگرد انقلاب اسلامی

کانال جبهه اصلاحات به مناسبت ۴۳ امین سالگرد انقلاب اسلامی بیانیه ای صادر کرد.

بیانیه جبهه اصلاحات در ۴۳ امین سالگرد انقلاب اسلامی

چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران - مردمی‌ترین انقلاب تاریخ سیاسی جهان - را گرامی می‌داریم و درود می‌فرستیم بر شهدا و ایثارگران انقلاب ۵۷ که طیف گسترده و متکثری از شهروندان و نیروهای سیاسی و اجتماعی‌ ایران از همهٔ‌ اقشار، طبقات و مناطق کشور، از اهداف و آرمان‌های اخلاقی و انسانی آن حمایت کردند. سالگرد پیروزی انقلاب ۵۷ به رهبری امام خمینی فرصتی مغتنم است برای یادکرد اهداف و مقاصد مطلوب آن و ارزیابی مسیری که عملا طی شد و آن‌چه برای اصلاح مسیر ضروری است. 

«استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» پربسامدترین شعار انقلاب ۵۷ بود. آرمان «استقلال» در دهه‌های پس از انقلاب، تا حدی قابل توجه تحقق یافت و با صیانت و دفاع موفق از مرزهای ایران در طول ۸ سال جنگ تحمیلی تحکیم شد؛ اما در سال‌های اخیر نگرانی‌هایی دربارهٔ تاثیر قدرت‌های شرقی بر تصمیمات کلان کشور ایجاد شده است و انتظار و مطالبه داریم استقلال از قدرت‌های بزرگ ضمن تعامل توسعه‌گرایانهٔ بیشتر با کشورها تقویت شود. آرمان «آزادی» در حوزهٔ سیاست در سال‌های پس از انقلاب، بسیار بیش از دوره‌های قبل از انقلاب محقق شد، گرچه پس از چند دهه فراز و فرود و حصر و حبس و محدودیت مصلحان سیاسی، با آن‌چه هدف انقلاب بود، فاصلهٔ بسیار داریم. اکثریت شهروندانی که از انقلاب سال ۵۷ حمایت کردند، همچنین انتظار داشتند حکمرانی پساانقلابی، زمینهٔ تقویت جامعه‌ای رشدیافته از نظر اخلاقی و ارزش‌های اسلامی و انسانی را فراهم سازد؛ اما آن‌چه امروز می‌بینیم متاسفانه با آن انتظار منطبق نیست و سوء حکمرانی به نام اسلام و ارزش‌ها از عوامل تضعیف باورها و رفتارهای ‌دینی و اخلاقی در جامعه شده است.

داستان فراز و فرودهای «جمهوریت» اما در دهه‌های گذشته پرغصه‌تر و برای جبههٔ‌ اصلاحات ایران نگران‌کننده‌تر است. جان‌مایهٔ جمهوریت و دموکراسی «مشارکت» و «نمایندگی» است. جمهوریت به نسبت قبل از انقلاب، با برگزاری ده‌ها انتخابات و مشارکت گسترده‌تر شهروندان تقویت شد، اما به ویژه در سال‌های اخیر، با تقویت اندک‌سالاری‌، کاهش اثربخشی نهادهای انتخابی و حذف طیفی گسترده‌ از نیروهای سیاسی قانونی در انتخابات هم «مشارکت» سیاسی شهروندان کاهش یافته و هم بخشی بزرگ از شهروندان ایران دیگر در نهادهای حکمرانی نماینده‌ای ندارند. در نتیجه، جمهوریت نظام به شدت تضعیف شده است و امروز دیگر میزان رای ملت نیست.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در معرض یک انتخاب سرنوشت‌ساز قرار دارد: تداوم تضعیف جمهوریت و کاهش نقش مردم در نظام، یا تقویت جمهوریت و احیای انتخابات آزاد و رقابتی و جلب مشارکت حداکثری شهروندان. مسیر اول به ناکامی انقلاب ۵۷ در رسیدن به اصلی‌ترین هدف خود و به افزایش بحران‌ها و نارضایتی و تهدیدهای ایران‌سوز می‌انجامد و مسیر دوم به خوش‌فرجام شدن انقلاب ۵۷ خواهد انجامید.

گذشته از شعارهای اصلی انقلاب، در میان ارزش‌هایی که در ادبیات و انتظارات رهبران و حامیان انقلاب برجستگی داشت، «عدالت» جایگاهی کانونی یافته بود. بعد از ۴۳ سال، علی‌رغم همهٔ تلاش‌ها در مسیر بسط عدالت که (بر اساس شاخص ضریب جینی و میزان فقر مطلق) به کاهش فقر و نابرابری اقتصادی در سه دههٔ اول پیروزی انقلاب انجامید، متاسفانه در چند سال اخیر، فقر و نابرابری اقتصادی با شیبی تند فزونی یافته، نابرابری آموزشی و نابرابری منطقه‌ای افزایش چشمگیر پیدا کرده، عدالت جنسیتی و عدالت قضایی پیشرفتی قابل قبول نداشته و انواع تبعیض و فساد پابرجاست و بعضا تشدید شده است.

اگر عموم نیروهای انقلابی در سال ۵۷ در عصر محبوبیت روش انقلابی به پیامدهای ناخواستهٔ انقلاب‌ها و اقتضائات تحقق آرمان‌هایشان آگاهی کافی نداشتند، امروز بعد از چند دهه تجربه در ایران و بهره‌گیری از تجارب جوامع دیگر، می‌دانیم که تحقق عملی آرمان‌های استقلال، آزادی، عدالت، جمهوریت و تقویت ارزش‌های اخلاقی در جامعهٔ امروز، بیش از هر چیز، مستلزم پذیرش اقتضائاتِ توسعهٔ فراگیر، پایدار، همه‌جانبه، دانش‌بنیان و متوازن است و افزایش کیفیت حکمرانی و قدرت متشکل جامعه از جملهٔ این اقتضائات است. متاسفانه به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر، هم از ظرفیت و کیفیت حکمرانی و توان حل مساله‌اش کاسته شده و هم قابلیت‌سازیِ متشکل در جامعه کمتر تحمل می‌شود

منبع: کانال جبهه اصلاحات
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    0

    بیانیه خوبه ولی مهم اقدام وعمل است که متاسفانه دراین کشور وجود ندارد!

  • قلندر واقعی
    0

    انقلابی های اصیل خانه نشین شدند ارزشها رفت ضد ارزشها تقویت شد اگر به همین منوال ادامه دهیم به قهقهرا خواهیم رفت با گفتن منم منم رستم دستان فقط درجا میزنیم امیدوارم شاهد این قهقرا نباشیم درود خدا به آزادگان عالم واقعی نه قلابی

  • ناشناس
    4

    تا وقتی که اصلاحاتچی ها حالت شتر گاو پلنگی خود را تغییر ندهند و یکی به نعل ویکی به میخ را کنار نگذارند بهتر است روزه سکوت بگیرند چون دیگر همه میدانند اتوبوس از مینی بوس بزرگتر است...

  • قلندر واقعی
    0

    درود خدا بر اصلاح گران فارغ از هر زنده باد مرده باد دست در دست هم باید نهاد تا شود آباد ایرانمان