گفت‌ و گوی گروسی با بنت پیش‌ از سفر به ایران

دفتر «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرده با «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از سفر او به ایران گفت‌وگو کرده است.

گفت‌ و گوی گروسی با بنت پیش‌ از سفر به ایران

دفتر نفتالی بنت در بیانیه‌ای اعلام کرده که او «مواضع اسرائیل را درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین و در خصوص پرونده‌های مفتوح آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به او اعلام کرده است.»

نفتالی بنت همچنین گفته که انتظار دارد که آژانس اتمی به عنوان یک «نهاد نظارتی حرفه‌ای و بی‌طرف» باقی بماند. دو طرف توافق کرده‌اند با یکدیگر در تماس باشند.

دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌گوید او در تماس تلفنی با مدیر کل آژانس اتمی مواضع تل‌آویو در خصوص برنامه هسته‌ای ایران را به رافائل گروسی اعلام کرده است.

تماس تلفنی نفتالی بنت با مدیر کل آژانس در شرایطی انجام شده که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در گزارشی مدعی شد میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به پانزده برابر بیشتر از سقف تعیین شده در توافق هسته‌ای (برجام) رسیده است.

در این گزارش ادعا شده، آژانس به‌خاطر محدودیت‌هایی که تهران از سال گذشته برای ناظرانش در تأسیسات هسته‌ای ایران ایجاد کرده قادر نیست میزان دقیق این ذخایر را برآورد کند.

آژانس همچنین مدعی شده که تا نوزدهم فوریه سال جاری میلادی (دو هفته  قبل) کل ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به ۳۱۹۷.۱ کیلوگرم رسیده است که افزایشی ۷۰۷.۴ کیلویی همراه بوده است.

گزارش آژانس در حالی منتشر شد که دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از روز سه‌شنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌هایشان با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمت‌های مختلف در حال برگزاری است.

«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی اتمی دیروز (چهارشنبه) در گفت وگو با خبرنگاران در این باره ابراز خوشبینی کرد که می‌توان  در زمینه مسائل مهم پادمانی با ایران به پیشرفت دست یافت. وی در زمینه سفر به تهران گفت، که احتمال هرچیزی وجود دارد.

گفت‌وگوی تلفنی نفتالی بنت و رافائل گروسی در حالی انجام شده که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی گزارشی درباره غنی‌سازی ایران منتشر کرده است.

به دنبال انتشار برخی خبرها از سفر قریب‌الوقوع رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی به تهران سخنگوی آژانس تأیید کرد گروسی روز شنبه به تهران سفر خواهد کرد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

رژیم صهیونیستی در حالی به تکرار ادعاها درباره برنامه هسته‌ای ایران می‌پردازد که تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا این برنامه را از نظارت‌های بین‌‌المللی دور نگاه داشته است.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. رژیم صهیونیستی و واشنگتن در ماه‌های گذشته همکاری علیه ایران را در دستور کار قرار داده‌اند.

بعد از روی کار آمدن نفتالی بنت به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخی منابع خبری گزارش داده بودند کابینه جدید رژیم صهیونیستی قصد دارد بر خلاف کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق این رژیم از علنی کردن اختلافات با آمریکا در خصوص ایران بپرهیزد.

پایگاه «اکسیوس» چندی پیش به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

برخی از کارشناسان اختلافات ادعایی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی را نوعی جنگ زرگری و بخشی از بازی «پلیس خوب-پلیس بد» می‌دانند.

این در حالی است که گروه دیگری از تحلیلگران، اختلافات ابرازشده از سوی مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف در راستای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» برای گرفتن امتیازات حداکثری از ایران در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند.

آمریکا و رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته کارگروه مشترکی برای هماهنگی سیاست‌های ضد ایرانی خود تشکیل داده و در چارچوب آن به توافقاتی دست پیدا کرده‌اند.

ریاست این کارگره را مشاوران امنیت داخلی دو طرف یعنی «جیک سالیوان» از طرف آمریکا و «مئیر بن‌شابات» از طرف رژیم صهیونیستی به عهده دارند. مقام‌های ارشد نهادهای امنیتی، دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در جلسات این کارگروه شرکت می‌کنند.

در ماه‌های گذشته شماری از مقام‌های رژیم صهیونیستی اذعان کرده‌اند که خروج از برجام توسط دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اشتباه بوده است.

«دنی سیترینوویچ» از بالاترین مقامات نظامی صهیونیست نیز که مسئول گردآوری و تحلیل اطلاعات مرتبط با ایران در دوره نتانیاهو و وابسته نظامی تل آویو در سفارتخانه این رژیم در آمریکا به مدت سه سال بود آذرماه سال جاری به روزنامه تایمز اسرائیل گفت که «ناکامی‌های فاحش اسرائیل در قبال ایران» برنامه هسته‌ای تهران را سرعت بخشیده است. او گفت که دولت نتانیاهو دچار «محاسبات اشتباه» در خصوص ایران شده بود و اکنون نفتالی بنت نیز همان مسیر را می‌رود.

به تازگی شماری از مقام‌های امنیتی و اطلاعاتی سابق رژیم صهیونیستی اذعان کرده‌اند که تصمیم آمریکا در خروج از برجام اشتباه بوده است.

او ادعا کرد که در زمان خروج آمریکا از برجام، بارها مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده بود اما نتانیاهو اعتنایی به سخنانش نمی‌کرد. این مقام نظامی صهیونیستی متخصص امور ایران سپس به تایمز اسرائیل گفت که اکنون بهترین و تنهاترین راه برای غلبه بر آن‌چه تهدیدات ایران می‌خواند، این است که واشنگتن به مصالحه بزرگ روی آورده و موجب موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات وین شود.

در همان زمان روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای به قلم «توماس فریدمن» نوشت که «موشه یعلون» وزیر جنگ اسرائیل که در زمان امضای برجام به شدت با این توافق مخالف بود، اخیرا در کنفرانسی گفته است که تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق «اشتباه بزرگی» بود که با تشویق نتانیاهو صورت گرفت.

موشه یعلون در این کنفرانس گفته بود که خروج از برجام «بدترین تصمیم در ده سال گذشته» در ارتباط با ایران بوده است. پس از او «گادی ایسنکات» از فرماندهان ارشد صهیونیستی نیز که از حامیان خروج از برجام بود در سخنانی گفته است که اقدام ترامپ به ضرر اسرائیل تمام شد چرا که ایران توانست پس از آن به سرعت برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد.

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    خاک برسرتون که اقتصادروگره زدیدبه برجام بعدیه صهیونیسم بایداز هسته ای کشورمابازدیدکنه هم اقتصادکشورروبرباددادید،هم عزت ملت روتف به بی غیرتیتون

  • ناشناس
    1

    این صهیونیست آدم کش چکاره است که با گروسی مذاکره کند در مورد ایران!!!کشور جعلی اسرائیل خودش باید بمب های اتمی اش را نابود کند اشکال ندارد با نابودی اش در آینده نزدیک به دست مجاهدان می افتد و نابودشان می کنند !!!