عضو کمیسیون امنیت ملی:
هیچگاه به روسها خوشبین نبودم؛ در جنگ، موشکهای روسی بر سر ما فرود آمد/ اگر مذاکره مستقیم با آمریکا گره از مشکلات باز کند هیچوقت ایران مخالف با آن نیست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: شرط روسها را در دقیقه نود دور از انتظار نمیدیدم. هیچ گاه به روسها خوشبین نبودم. من نماینده مردم دزفول هستم، در طول جنگ این موشکهای روسی بودند که بر سر ما فرود آمد.
سید احمد آوایی در خصوص آینده برجام با وجود شرط روسیه، گفت: به آینده برجام خوش بین هستم. توافق در برجام تنها به نفع ملت ایران است. هیچ کشوری نمیخواهد ما به تفاهم برسیم، اگر ایران تحریم باشد همه از آن سود خواهند برد و تنها مردم ایران ضرر میکنند، لذا هیچ کدام تمایل ندارند مشکل حل شود. با این حال من به آینده بدبین نیستم. تیم ایران زحمت خود را کشیده و تلاش میکنند و تا آنجا که بتوانند در جهت احقاق حق ملت ایران کوتاهی نمیکنند.
آوایی از پیش بینی رفتار روسیه در دقیقه نود در مذاکرات گفت: شرط روسها را در دقیقه نود دور از انتظار نمیدیدم. من هیچ گاه به روسها خوشبین نبودم. من نماینده مردم دزفول هستم، در طول جنگ این موشکهای روسی بودند که بر سر ما فرود آمد.
وی ادامه داد: در بحث برجام هم اقدام ترامپ را کمتر کسی حدس می زد؛ وجود ترامپ برای همهی دنیا ضرر داشت. این ایران بود که طبق توافق عمل کرد و در نهایت آمریکا به زیر میز زد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص استقلال تیم مذاکره کننده با وجود شرط روسیه افزود: در مقاطعی اختلافات صورت میگیرد و به علت یکسری نقاط مشترک گاهی اوقات ائتلاف نسبی صورت میگیرد اما این به معنای عدم استقلال نیست.
نماینده مردم دزفول در باب مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: اگر مذاکره مستقیم گره از مشکلات باز کند هیچ وقت ایران مخالف با آن نیست؛ به این شرط که از حل آن اطمینان خاطر داشته باشیم، ولی در این زمینه اجماع وجود ندارد. در مقاطعی مشاهده کردید ایران به همه تعهداتش عمل کرد اما آنها قرارداد را پاره کردند. با این وجود من معتقدم اگر گره باز شود مذاکره مستقیم هیچ اشکالی ندارد.
اگه این حرفها را قبل از انتخابات مجلس گفته بودی قطعا مهندس جنتی رد صلاحیتت می کرد .مرد حسابی مردم کیه؟ ایران چیه؟بدبینی به روسیه عزیز تر از جان ! دید مثبت به آمریکا ! حرفهای ضد انقلابی مگه نمیدونی انقلاب اومده که ما بدبختی بکشیم کشورمون بپکه کارت بازی هر کشوری بشیم
تو اگر چیزی حالیت بود که می گفتی اصلا وارد اینجور مذاکرات ناموس فروشی نمی شدین که اصلا بخواهید به دشمنان باج بدهید و بتن بریزید
در ایران کسانی قدرت را در دست دارن که خود را عقل کل جهان و خلقت میدانند اگر کمی میدان را خالی ببینند برای خدا هم تعیین تکلیف میکنند .یکی از این جماعت از خود سئوال نمیکند خدا با حرامزادگی پوتین کار ندارد ولی به تارموی زنان چنگ انداخته است.چقدر خود و مردم را در جوی حقیر گرفتار کرده اید.شماها مردم را ضعیف و خوار کردید.
واقعا این جور نماینده هایی هم در مجلس هستند حرف دل میلیونا ایرانی را زد
با منطق این نماینده ما با هیچ کشوری نباید رابطه داشته باشیم. چون همه کشورهای جهان از شرق تا غرب از صدام حمایت می کردند. در طول جنگ سلاحهای شیمیایی آلمان هم تو سر ملت ما ریخته شد. هواپیماهای میراژ فرانسه رو چی میگی؟ توپهای فرانسوی چی؟ پشتیبانی اطلاعاتی ماهواره ها و هواپیماهای آواکس آمریکا چی میشه؟ تو فاو که ارتش آمریکا مستقیم با ایران درگیر شد چی؟ حمله آمریکا به نیروی دریایی ایران رو چیکار می کنی؟
تو غلام پوتین هستی؟
اقای نماینده دزفول، این صدارادرمجلس وشورای امنیت ملی بلندکن، به دلواپسان روس وپوتین بگو.ماملت ایران( اکثریت) ازشماحمایت میکنیم تاروسیه خائن راکناربزنیم وبادنیا ارتباط براقرارنمائیم.مادرقرنی زندگی میکنیم که دنیای ارتباط است توسعه وپیشرفت درگرو ارتباطات است.
اینهایی که به اسم ناشناس چرند گویی می کنند چون منطق ندارندمعمولا حرف هایشان جز مهمل چیز دیگری دران نیست ، اگر مذاکره وتعامل با دنیا ناموس فروشی است پس کل دنیا ناموس فروش اند بجز شما دوستان روسیه و چین سوسک خور وکمونیست .
برای جبران امداد غیبی طبس هر چه به برادران روسی خدمت کنیم بازم کمه
سید بهترین راه نجات مردم از این وضع غبارآلود و اسفناک گفتگوی مستقیم با آمریکاست. سیاست خارجی ایران نیازمند دگرگونی عظیمی هست که متاسفانه سیاسیون شهامت این دگرگونی را ندارند.
یکم تاریخ گذشته را مرور کنیدایران مورد هجوم کدام قدرت بوده و آنوقت تفاوت روس و آمریکا رامقایسه کنید
همزمانی دو حادثه جنگ اوکراین و اقدام تروریستی در مسجد شیعیان پاکستان و واکنش دوگانه رسانهها به این دو اتفاق یک نوع اتمام حجت خداوند با وجدان بشری انسانها بود تا برای جهانیان معلوم شود چقدر صداقت در شعارهای حقوقبشری وجود دارد؟
شهادت نمازگزاران پاکستانی در اثر انفجار تروریستی اخیر در مسجد شیعیان پیشاور نتیجه و حاصل حضور غربیها در منطقه است ولی از آنجا که این کشتهها چشم آبی نبودند برای غرب و غربزدههای کشورمان بیاهمیت است و صدای اندوهی از آنها شنیده نشد.
جمعه خونین پیشاور پاکستان و کشته شدن 56 نفر از شیعیان مظلوم این کشور شاهدی دیگر بر ادعاهای پوچ حقوقبشری غرب و غربیها است. امیدواریم هر چه زودتر انتقام این شهدا از داعشیهای تروریست و بوجود آورندگان آنها یعنی غرب گرفته شود.
آمریکای جنایتکار با فرار از افغانستان بیآبروتر از گذشته شد. لذا هم برای حفظ موقعیت برتر خود در نزد اروپاییها و هم برای کسب آبروی از دست رفته خود پس از فرار از افغانستان، بهترین راه را درگیر کردن اوکراین با روسیه تشخیص داد.
ائتلاف سعودی که بیش از 7 سال هزاران کودک، زن، مرد، جوان غیرنظامی یمنی را به کام مرگ فرستاده این روزها برای چشم آبیهای اوکراینی اشک تمساح میریزد!
جنایتی که در مسجد شیعیان مظلوم پیشاور پاکستان رخ داد قطعاً دست خبیث آلسعود و آمریکا در آن و امثال آن دخیل است. هیچ شکی در این نیست. به همین علت هیچ خبری هم از اعتراض سازمانهای عریض و طویل بینالمللی و حقوق بشری وجود ندارد. انشاءا... خداوند جزای این دوری از وجدان را در همین دنیا به آنها بدهد و شاهد فروپاشی موجودیتهای عبری، عربی و آمریکایی باشیم.
اگر پوزه ناتو در اوکراین به خاک مالیده نشود فردا نوبت بقیه نوکران آمریکا در آن منطقه است. هدف اصلی غرب محاصره کامل روسیه، ایران و چین است. طبعا مسئولین این سه کشور در مورد تبعات ناگواری که با گسترش ناتو در آسیا رخ خواهد داد نمیتوانند بیتفاوت باشند.
تجربه تلخ برجام به ما میگوید مهمترین موضوع در مذاکرات هستهای برای کشور باید رفع عملی تحریمها باشد به این معنا که طرف مذاکرات باید اقدامی اقتصادی انجام بدهد که اثر عینی و ملموس در اقتصاد کشورمان داشته باشد و ایران منتفع بشود.
دولت قبل میگوید آمادهایم تجارت پسابرجامی خود را به دولت سیزدهم بدهیم تا موفق به کنترل تورم و... شود! یعنی دولت سیزدهم یاد بگیرد که آب و هوا را به مذاکره وین ربط بدهد و تحقق سیب و گلابی را به عهده دولت بعد بگذارد، و هر روز هم به کدخدا التماس کند که چرا تحریمها را بالمره لغو نمیکنید؟
دولت قبل در برجام از لغو تمام تحریمهای مالی، بانکی و نفتی (نه تعلیق) سخن گفت و اظهار داشت که آمریکا در موقعیتی نیست که بتواند این توافق را زیر پا بگذارد! با گذشت چند سال از این سخن میتوان متوهم بودن حضرات را به چشم دید، آن وقت اینها به ما میگفتند شما دچار توهمید؟!
وال استریت ژورنال خبر داد
عربستان و امارات حاضر به گفت و گو با بایدن درباره افزایش تولید نفت نشدهاند
طبق گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال» وقتی رئیسجمهور آمریکا با رهبران امارات و عربستان برای مذاکره درباره افزایش تولید نفت تماس میگیرد، از آن سو هیچ پاسخی نمیشنود! آمریکاییها هم پس از مواجهه با این رویکرد، پرونده حقوق بشری عربستان را به جریانانداختند.
این روزها کشورهای غربی در مسئله اوکراین با چالشهای متنوعی مواجه شدهاند. از یک طرف درخواستهای رئیسجمهور اوکراین برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع رد میشود چرا که این مسئله را مساوی با درگیری مستقیم با روسیه میدانند و از سوی دیگر تحریمهای نفتی و گازی اعلامی از سوی آمریکا باعث شده که بازار نفت با یک شوک بزرگ مواجه شود و باید جایگزین مناسب برای نفت روسیه پیدا کنند. در این شرایط آمریکا مجبور شده به سمت کشورهایی برود که پیش از این یا آنها را تحقیر میکرد یا به دنبال سرنگونیشان بود یعنی ونزوئلا، امارات و عربستان! اما گویا متحدان دیروز سر ناسازگاری با جو بایدن دارند. یا به دلیل انتقام یه به دلیل دوستی با روسیه!
روزنامه آمریکایی فاش کرده که کاخ سفید در تلاش برای برقراری تماس تلفنی بین «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی ناکام مانده است. «وال استریت ژورنال» روز سهشنبه به نقل از مقامات ارشد آمریکایی و سعودی نوشته است هدف از این تماس، بحث در مورد حمایتهای بینالمللی از اوکراین و کنترل افزایش قیمت نفت در جهان بود که با ناکامی مواجه شد: «انتظاراتی درباره یک تماس تلفنی وجود داشت اما صورت نگرفت.»
در ادامه این گزارش آمده که ریاض از بایدن میخواهد در پروندههایی که علیه سعودیها در آمریکا در مورد قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی در سال 2018 مطرح شده، مداخله کند.
طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، جو بایدن پس از ناکامی در تماس با ولیعهد سعودی و ولیعهد ابوظبی، دو تماس تلفنی با «ولادیمیر پوتین» همتای روسی و «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود داشته است. به نوشته این روزنامه، با این حال این دو ولیعهد نیز تماسهایی را از جانب ولادیمیر پوتین دریافت میکنند!
به طور مثال هفته گذشته پوتین و محمد بن زاید در مورد بحران اوکراین گفت وگو کردند و رئیسجمهور روسیه علتها و اهداف عملیات نظامی روسیه در دفاع از دونباس را اعلام کرد و ولیعهد ابوظبی نیز به حق روسیه برای تامین امنیت خود اشاره کرد. از سوی دیگر روسیه و عربستان در جریان یک تماس تلفنی بر علاقهمندی متقابل برای توسعه مشارکت بلندمدت روسیه و عربستان در عرصههای مختلف تاکید و بر ادامه تماسها در سطوح مختلف توافق کردند.
نوع واکنشهای عربستان در جنگ اوکراین باعث شده تا آمریکا فشارهای خود بر ریاض را در زمینههای حقوق بشری آغاز کند. بر همین اساس آمریکا روز سهشنبه از متحد خود عربستان خواست پروندههای زندانیان آزادی بیان را بررسی و ممنوعیت سفر و سایر محدودیتها را برای فعالان حقوق زنان آزادشده لغو کند!
بایدن نفت و گاز روسیه و پوتین صادرات مواد خام را تحریم کرد
جنگ تحریمها بین پوتین و بایدن و جهش تاریخی قیمت بنزین در آمریکا
در حالی که جنگ اوکراین دیروز چهاردهمین روز خود را پشت سر گذاشت، رئیسجمهور آمریکا ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه را اعلام و در طرف مقابل، پوتین نیز صادرات مواد خام به کشورهای ایستاده کنار آمریکا را امضاء کرد. حالا نفت در برخی ایالتهای آمریکا به هر گالن بیش از 5 دلار رسیده است؛ رقمی که این کشور در تاریخ به خود ندیده بود!
امروز پانزدهمین روز جنگ اوکراین است و این در حالی است جنگ در حوزههای نظامی، اقتصادی و سیاسی به شدیدترین شکل خود ادامه دارد. جنگ از جایی شروع شد که «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه، پیوستن اوکراین به ناتو و نزدیک شدن این سازمان نظامی تحت امر آمریکا به مرزهایش را برنتابید و پس از سالها هشدار بالاخره حمله را آغاز کرد و حالا و با شروع جنگ «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین میگوید دیگر قصد پیوستن به ناتو را ندارد! کار به جایی رسیده که بعضا تهدیدهای هستهای نیز به گوش میرسد تا این روزها در برخی از محافل رسانهای و سیاسی از احتمال آغاز جنگ جهانی سوم سخن هم گفته شود.
واکنش کشورهای غربی به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تاکنون بر مبنای اجتناب از ورود به درگیری نظامی مستقیم با نظامیان روسیه استوار بوده است. دلیل اصلی این تصمیم هم کنترل ولادیمیر پوتین بر بزرگترین زرادخانه هستهای جهان است. او نشان داده حداقل در جنگ روانی با غرب ابایی از استفاده از این اهرم و اشاره به قدرت هستهای کشورش ندارد. در این میان آستانه تحمل روسیه در زمینه کمک نظامی کشورهای غربی و متحدانشان در شرق اروپا به اوکراین نیز ممکن است در نهایت بحرانآفرین شود. مسکو به همسایگان اوکراین از جمله برخی از اعضای ناتو هشدار داده که استفاده جنگندههای اوکراینی از پایگاههای هوایی این کشورها میتواند به معنی دخالت آنها در مناقشه مسلحانه تعبیر شود! به هر روی، «جنگِ اقتصادیِ جهانی» یا «جنگ تحریمها» تا همین الان نیز کلید خورده است. جنگی که حتی کشور عافیتنشینِ آمریکا را نیز در بر گرفته است و تورم در این کشور و کشورهای اروپایی افزایش داده است. افزایش بیسابقه قیمت سوخت و حاملهای انرژی در غرب یکی از آن نقطه ضعفهای جبهه آمریکاست که روسیه به خوبی آن را شناخته و با تهدید به بستن گاز خود به روی اروپا، به افزایش شدید قیمت این حاملها در غرب دامن زده است.
جنگ نفت و گاز
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا سه شنبه شب به وقت تهران، ممنوعیت واردات نفت، گاز و سایر واردات انرژی از روسیه به کشورش را اعلام کرد و گفت، این تصمیم در رایزنی نزدیک با شرکای خود گرفته شده است. وی که در کاخ سفید سخنرانی میکرد، گفت آمریکا «شریان اصلی اقتصاد روسیه» را هدف قرارداده است. بایدن این راهم گفت که این اقدام از حمایت قوی دو حزب کنگره برخوردار است. این ممنوعیت در حالی است که معاون نخستوزیر روسیه روز دوشنبه هشدار داده بود چنانچه آمریکا و اتحادیه اروپا واردات نفت از روسیه را ممنوع کنند قیمت این محصول ممکن است به بیش از ۳۰۰ دلار به ازای هر بشکه برسد. تحریم موقت آمریکا علیه نفت و گاز روسیه بلافاصله از سوی انگلیس و ژاپن تکرار شد. سه کشوری که واردات گاز زیادی از روسیه ندارند! در مقابل اروپا با وابستگی 45 درصدی به گاز روسیه حاضر به همراهی با این 3 کشور نشدند.
جهش تاریخی قیمت بنزین در آمریکا
در حالی که هنوز بایدن این ممنوعیت را رسماً اعلام نکرده بود، انجمن اتومبیل آمریکا که از تصمیم بایدن خبر داشت اعلام کرد قیمت بنزین در آمریکا به بالاترین رقم در تاریخ این کشور رسیده است. بنابر اعلام این موسسه، قیمت هر گالن بنزین به 4.173 دلار رسیده که بالاترین قیمتی است که موسسه تاکنون ثبت کرده است. این موسسه، متوسط قیمت بنزین در آمریکا را شنبه گذشته 3.922 دلار برآورد کرده بود. این در حالی است که برخی
پمپ بنزینهای منطقه لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا برای هر گالن بنزین ۵ دلار هم میگیرند.
واکنش ترامپ
در این میان «دونالد ترامپ» در واکنش به افزایش شدید قیمت سوخت در آمریکا، جو بایدن را به باد انتقاد گرفت و در بیانیهای کوتاه عنوان داشت: «هنوز دلتان برایم تنگ نشده است؟!» بیانیه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا هم زمان با تصمیم جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه منتشر شد؛ اقدامی که در پی حملات روسیه به اوکراین صورت گرفت و با بحران قیمت سرسامآور نفت مواجه شد.
پاسخ پوتین
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه هم در واکنش به تحریمهای آمریکا و متحدانش، فرمانی را امضا کرد که صادرات بعضی از کالاها و مواد خام را ممنوع میکند. به گزارش ایسنا، بخشی از این تدابیر اقتصادی ویژه که تا پایان امسال اجرایی میشوند، شامل ممنوعیت یا محدودیت صادرات به خارج روسیه است. فهرست محصولات، کالاها و مواد خام قرار است از سوی دولت روسیه اعلام شود. هدف از این فرمان تضمین امنیت فدراسیون روسیه اعلام شده است. دولت روسیه دو روز فرصت دارد فهرست کشورهایی که هدف محدودیتهای جدید قرار میگیرند و کالاهایی که صادرات آنها باید محدود یا ممنوع شود را کامل کند.
گفتنی است، «الکساندر نواک»، معاون نخستوزیر روسیه پیشتر تهدید کرده بود صادرات گاز طبیعی روسیه از طریق خط لوله نورد استریم ۲ به آلمان ممکن است متوقف شود. همچنین باید توجه داشت که روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان و صادرکننده بزرگ آلومینیوم، نیکل و پالادیم است. بر اساس اعلام «اُیل پرایس» -تا زمان تهیه این گزارش- قیمت نفت پس از انتشار خبر امضای این فرمان توسط پوتین، با وجود ماهیت مبهمی که داشت شروع به افزایش کرد و نفت در 129 دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه معامله شد. این در حالی است که کمتر از 10 روز پیش قیمت نفت حدود 60 دلار بود!
همچنین باید افزود که چین نیز بر اساس اعلام وزارت امور خارجه این کشور در موضعی در واکنش به اعمال ممنوعیت از سوی آمریکا بر واردات نفت روسیه، با چنین «تحریمهای یکجانبه»ای مخالفت کرد. «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در اظهار نظر درباره ممنوعیت اعمال شده از سوی آمریکا بر واردات نفت روسیه گفت، چین شدیدا با تحریمهای یکجانبه مخالف است. «مارین لوپن» نماینده پارلمان فرانسه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نیز در مصاحبه با شبکه 2 این کشور ضمن مخالفت با تحریم نفت روسیه تاکید کرد، این کار برابر با خودکشی است.
افزایش نگرانی از کمبود گندم
این جنگ ترکیبی ابعاد بینالمللی دیگری نیز داشت. آژانسهای امدادی نسبت به راه افتادن موجی از افزایش قیمت گندم در کشورهایی که هماکنون با تورم، ناامنی غذایی و درگیری مواجه هستند، هشدار میدهند. نگرانیها در سراسر غرب آسیا و شمال آفریقا از این بابت که جنگ در اوکراین باعث افزایش قیمت قوتهای غالب به دلیل مشکل پیدا کردن ذخایر گندم و به صورت بالقوه تحریک به ناآرامی در کشورهای این حوزه شود در حال افزایش است. روسیه و اوکراین بیش از یک چهارم گندم جهان را تامین میکنند و مصر بزرگترین واردکننده گندم در جهان است.
مصادره هواپیماهای روس
«گرانت شاپز» وزیر حملونقل انگلیس بامداد چهارشنبه گفته بود که انگلیس این حق را دارد هر هواپیمای روسی که وارد حریم هوایی انگلیس شد را مصادره کند. وی گفته بود: «ورود هرگونه هواپیمای روسی به حریم هوایی انگلیس را تهاجمی مجرمانه دانسته و میتوانیم این جتها را مصادره کنیم.» دیروز ظهر خبر رسید انگلیس یک هواپیمای روسیه را مصادره کرده است!
قطع دسترسی آژانس هستهای به سامانه چرنوبیل
اما خبرها از متن جنگ اوکراین آنکه در حالی که کنترل «چرنوبیل» به دست روسیه افتاده، آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده دسترسی به سامانههای اطلاعات هستهای چرنوبیل اوکراین را از دست داده و دیگر اطلاعاتی از این نیروگاه به آژانس منتقل نمیشود. آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته نیروگاه هستهای چرنوبیل اوکراین دیگر، دادهها را به این نهاد بینالمللی ارسال نمیکند و همچنین درباره وضعیت کارکنان و پرسنل این نیروگاه که زیر نظر نیروهای روسیه کار میکنند، ابراز نگرانی کرد. گارد ملی روسیه نیز اعلام کرده گارد ملی اوکراینکه از نیروگاه هستهای در «زاپوریژیا » نگهبانی میکردند، سلاحهای خود را زمین گذاشته و تسلیم آنها شدهاند. گارد ملی روسیه همچنین اعلام کرده پس از عقبنشینی گارد ملی اوکراین، کنترل کامل نیروگاه هستهای زاپوریژیا را به دست گرفته است.
آتش بس
روز چهارشنبه هجدهم اسفندماه مصادف با چهاردهمین روز آغاز جنگ اوکراین، مسکو از ساعت ۱۰ به وقت روسیه آتشبس اعلام کرده و گفته آماده ایجاد کریدورهای بشردوستانه است. در عین حال اوکراینیها میگویند آمار کشتهها و زخمیها در بین غیرنظامیان رو به افزایش است و بامداد چهارشنبه آژیر بمباران هوایی در کیف، بارها در پایتخت اوکراین بهصدا درآمده است. خبرگزاری اوکراین خبر داد، در حمله هوایی به شهر میلان در استان سومی، 5 غیرنظامی کشته شدند. جدایی طلبان نزدیک به روسیه در لوهانسک نیز میگویند ۷ غیرنظامی آنها در گلوله باران نیروهای اوکراین در ۲۰ روز گذشته کشته و ۸ نفر زخمی شدهاند. حدود 2 و نیم میلیون تن نیز آواره شدهاند. در این میان از استقرار سامانه پدافندی پاتریوت آمریکا در لهستان نیز خبرهایی منتشر شده است. همچنین رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد دولت جو بایدن گفتهاند کاخ سفید در حال افزایش کمکهای اطلاعاتی به اوکراین و ارسال گزارشهای اطلاعاتی بدون موانع اداری و بوروکراتیک مرسوم است.
سوئد: پیوستن به ناتو اشتباه است
اما خبر دیگر از بیاعتمادی به ناتو و آمریکا آنکه نخستوزیر سوئد برای چندمین بار در دو هفته گذشته درخواست پیوستن به ناتو را رد کرد و گفت اکنون چنین درخواستی امنیت اروپا را «بیثبات» میکند. سوئد از سال ۱۸۱۴ وارد جنگ نشده و سیاست خارجی خود را بر «عدم مشارکت در ائتلافهای نظامی» بنا کرده است، اما در سالهای اخیر با افزایش تنشهای مربوط به روسیه در منطقه بالتیک، روابط نزدیکتری با ناتو ایجاد کرده بود. با این حال، «ماگدالنا آندرسون»، نخستوزیر سوئد، به خبرنگاران گفت که: «اگر سوئد در این وضعیت تصمیم بگیرد که به ناتو بپیوندد، این منطقه از اروپا را بیثبات خواهد کرد و موجب افزایش تنشها خواهد شد.»
موسسه امنیتی اسرائیل هشدار داد
آتشفشان کرانه باختری در آستانه انفجار است
با وجود اینکه صهیونیستها تلاش زیادی برای دور نگه داشتن کرانه باختری از مقاومت فلسطین کردهاند اما موسسات امنیتی این رژیم اعتراف میکنند که این منطقه همانند آتشفشانی است که میتواند هرلحظه در برابر «اسرائیل» منفجر شود.
باوجود همه تلاشهای حکومتهای مختلف رژیم صهیونیستی برای محو مسئله فلسطین و به حاشیه راندن تاثیر آن بر امنیت داخلی این رژیم، اما واقعیتهای روی زمین چیز دیگری را نشان میدهد. موسسه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در برنامه راهبردی سال 2022 به این مسئله اعتراف و تاکید کرده که «مسئله فلسطین چالش اصلی امنیت داخلی اسرائیل است. به ویژه با توجه به جنبش مقاومت مردمی در کرانه باختری بعد از نبرد شمشیر قدس که همه جبهههای فلسطین را در یک سنگر واحد مقابل اشغالگران متحد کرد.» طبق گزارش این موسسه سران رژیم صهیونیستی با سیاستهای امنیتی و اقتصادی و اجتماعی و سیاسی خود به دنبال دور نگه داشتن گروههای مردمی کرانه باختری از ایدئولوژی مقاومت، جلوگیری از تحرکات فلسطینیان برای احیای مقاومت خود در کرانه باختری و وادار کردن آنها به پذیرفتن صلح با صهیونیستها هستند تا به این ترتیب فلسطینیان به شکل تدریجی از آرمان خود دور شوند. موسسه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تاکید کرده که با وجود همه این اقدامات رژیم صهیونیستی، کرانه باختری همچون آتشفشانی است که میتواند هر لحظه منفجر شود و همه برنامههای صهیونیستها برای شهرک سازی و دیگر اشکال اشغالگری در این منطقه را نابود کند. «یوسی یوشا»، روزنامه نگار صهیونیست در روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این زمینه تاکید میکند که «همه عملیاتهای ارتش اسرائیل در کرانه باختری منجر به تشدید و انفجار اوضاع میشود؛ مسئلهای که به نظر میرسد ارتش اسرائیل و یگانهای ویژه آن در کرانه باختری بعد از پایان انتفاضه الاقصی در سال 2005 هنوز به آن عادت نکردهاند.» این نویسنده و کارشناس صهیونیست میافزاید «علاوهبر آن در شرایطی که تشکیلات خودگردان فلسطین مشروعیت ملی خود را در میان فلسطینیان از دست داده ارتش اسرائیل نمیتواند برای بازسازی تشکیلات نظامی خود به ویژه در شهرهای جنین و نابلس و بازداشت عناصر مسلح فلسطینی در اردوگاهها و شهرهای کرانه باختری، روی هماهنگی امنیتی با تشکیلات خودگردان فلسطین حساب باز کند.»
سیا: عزم چین برای تصرف تایوان جدی است نباید آن را دست کم گرفت
رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) با اشاره به جنگ اوکراین اعلام کرد، نباید عزم «شی جینپینگ»، رئیسجمهوری چین در رابطه با تایوان را دست کم گرفت.
تمرکز بر روی چین سیاستِ کلی آمریکا و مطابق با استراتژی امنیت ملی این کشور است و با رفت و آمد رؤسای جمهور تغییری نمیکند؛ چرا که سرعت پیشرفت چین در سالهای اخیر، غرب (با محوریت آمریکا) را شدیداً نگران کرده است، از آن رو که پیشرفت چین را مساوی با افول خود تفسیر میکنند. کارشناسان بارها یادآوری کردهاند، چین و آمریکا قطعاً در یک رویارویی تندِ «اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی» هستند. به گزارش «بیزنس اینسایدر»، این اظهارات «ویلیام برنز»، مدیر سازمان سیا روز سهشنبه در جریان شهادتش در کمیته اطلاعاتی منتخب مجلس نمایندگان آمریکا پیرامون تهدیدات امنیت ملی مطرح شد. برنز به موضوع چین پرداخت آنجا که گفت: «به نظر میرسد که فکر چین از مشکلاتی که روسیه از زمان حملهاش به اوکراین با آنها مواجه شده، مغشوش شده است اما نباید عزم شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین در رابطه با تایوان را دست کم گرفت.» وی در پاسخ به سؤالی دال بر اینکه آیا فکر میکند با توجه به ضربه اقتصادی که روسیه پس از حمله به اوکراین متحمل شده، احتمال بروز فضایی برای برگزاری گفتوگوهای سازندهتر میان آمریکا و چین پیرامون تایوان وجود دارد یا خیر، گفت: «نه، فکر نمیکنم. تنها به صورت تحلیلی میتوانم بگویم که من شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین و عزم این کشور در رابطه با تایوان را دستکم نمیگیرم.» برنز تصریح کرد: «معتقدم که اتفاقات اخیر بر محاسبات چین در رابطه با تایوان تاثیر گذاشته است و باید با دقت اتفاقات بعدی را تحت نظر داشته باشیم.» حمله روسیه به اوکراین باعث هشدار ویژهای در تایوان شد که چین آن را بخشی از قلمرو خود میداند و متعهد شده تا حتی با استفاده از زور آن را تحت کنترل خود در میآورد. تایوان سطح هشدار در این جزیره را بالا برده چرا که میترسد چین از تمرکز غرب بر بحران اوکراین برای حمله به تایوان سوءاستفاده کند. گفتنی است، یکی از محورهای رویارویی پکن-واشنگتن که حدود 3 سال است ابعاد تازهای پیدا کرده است و شدت فراوانی یافته، مسئله جزیره تایوان و آبهای مورد مناقشه اطراف آن است. دریای چین جنوبی که تایوان به عنوان بخشی از سرزمین چین در آن واقع شده است از موقعیت ژئوپولیتیکی و ژئواکونومیک مهمی برای چین و اقتصاد جهانی برخوردار است. سرزمین اصلی چین از طریق دو آبراه بسیار مهم به آبهای آزاد و مسیرهای دریائی جهان متصل میشود، یکی تنگه مالاکا در جنوب و دیگر تنگههای استراتژیک در اطراف جزیره تایوان در شمال دریای چین جنوبی (مسیرهای دریایی اتصال چین به آبهای شرق و جنوب فیلیپین بسیار طولانی و غیر اقتصادی است.) بخاطر تنش در روابط چین با همسایگانش در اطراف تنگه مالاکا، پکن به هیچ وجه حاضر به چشم پوشی از امتیاز منحصر به فرد تسلط کامل بر قلمرو تایوان نخواهد شد. اگرچه آمریکا سالها پیش اصل چین واحد را امضا کرده است اما همچنان گوشه چشمی به این جزیره دارد و میخواهد از آن به عنوان کارتی برای فشار بر چین استفاده کند؛ به ویژه اینکه در دوره رئیسجمهور پیشین آمریکا این وضعیت تشدید شد و تنشها میان دو کشور بر سر ارتباط واشنگتن با تایوان افزایش یافت. آمریکا در سال ۱۹۷۹ رسما تحت سه اعلامیه رسمی مشترک واشنگتن با پکن، سیاست چین واحد را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود با تایوان را قطع کرد، اما با وجود تعهد رسمی واشنگتن به پکن، در سالهای اخیر رؤسای جمهوری آمریکا از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات اقداماتی مغایر با سیاست چین واحد از قبیل فروش تسلیحات نظامی و برقراری مراودات دیپلماتیک با تایوان انجام دادهاند. در روزهای اخیر که تنشهای چین و تایوان افزایش یافته، واشنگتن از یک سوی میگوید به سیاست اصل چین واحد پایبند است اما از سوی دیگر ادعا میکند در صورت بروز جنگ میان چین و تایوان از تایوان دفاع خواهد کرد؛ موضوعی که باعث خشم چین شده است.
سلام و عرض ادب
اين اتفاق نشون ميده ترامپ و پوتين از يك آخور دارند آب ميخورند اين نكته را بگم كه تعامل و دوستي ايران با دنيا اصلاً به مزاق روس ها خوش نمياد چراكه منافع ملي شون به خطر ميفنه تو اين قضيه برجام قسمت عمده ايي از درياي حزر را از دست داديم و اين راسوهاي روسي با سنگ اندازي و چوب لاي چرخ گذاشتن مدام دارند امتياز گيري و باجگيري مي كنند حالا شما قضاوت كنيد دشمن كيه به صراحت بگم روسيه گرگي است در پوست ميش كه بارها پوستش را هم كنار زد ولي ما نميخوايم اين حقيقت تلخ را قبول كنيم
ميدونم اين اظهار نظر منتشر نميشه ولي تو را بخدا شمايي كه دستتون بازه به خاطر ايران و مردم ايران هم كه شده اين اتفاقات نه چندان نادر را ناديده نگيريد
لشکر سایبری هم مثل امامان جمعه هرروز سرخط میگیرند .اینقدر هم شعور ندارید که لااقل مطالبتون متنوع باشه که گند سازمان یافتگیتون در نیاد. البته بی سوادیتونم بی اثر نیست .
روسیه دوست ندارد تحریم های آمریکا وغرب علیه ایران برداشته شود چون نفت و گاز ایران در بازار جهانی جایگزین صادرات روسیه میشود.و روسیه به باتلاق تبدیل خواهد شد بعد از تحریم های آمریکا وغرب علیه روسیه دیگر هیچ کس از روسیه خرید نمیکند.وروسیه ایران را گروگان منافع اقتصادی خودش گرفته.روس یعنی از پشت خنجر زدن