رئیسجمهور اوکراین: متاسفم که زرادخانه هستهای خودمان را واگذار کردیم
رئیسجمهور اوکراین از واگذاری زرادخانهی هستهای این کشور بعد از جدا شدن از شوروی سابق ابراز تاسف کرد.
«ولودمیر زلنسکی» امروز (جمعه) اعلام کرد متأسف است که این کشور بعد از جدا شدن از شوروی زرادخانه هستهای خود را واگذار کرد. با این وجود او تایید کرد که اوکراین به دنبال سلاح هستهای نیست.
بر اساس گزارش الجزیره رئیسجمهور اوکراین دلیل این تاسف را اینگونه بیان کرد: زمانی که زرادخانه هستهای خود را رها کردیم، درواقع خودمان را ضعیف کردیم. مذاکرات صلح متوقف نشده است، اما کند است و من هنوز هیچ نتیجهای از آنها نمیبینم. مذاکره تنها راه توقف خونریزی است.
او در ادامه اظهارات خود از چین خواست به کشورهایی مانند آمریکا، لهستان، ترکیه و ایتالیا که تمایل خود را برای تضمین امنیت اوکراین ابراز کردهاند، بپیوندد.
شایان ذکر است پس از فروپاشی شوروی در ۱۲ آذر ۱۳۷۰ (دسامبر۱۹۹۱)، اوکراین به عنوان یکی از جمهوریهای شوروی محل استقرار یک سوم از موشکهای اتمی بود. زرادخانه هستهای که در اوکراین مستقر بود شامل حدود ۱۳۰ موشک بالستیک قاره پیما با برد بین ۵ تا ۱۰ هزار کیلومتر میشد که هر موشک مجهز به ۱۰ کلاهک هستهای شده بود. در مجموع براساس آنچه منابع غربی تخمین میزدند در حدود ۱۷۰۰ کلاهک هستهای و ۳۳ بمب افکن دور پرواز که قادر به حمل بمبهای هستهای بودند، در خاک اوکراین مستقر بوده است.
توافقنامه بوداپست در چهاردهم آذر ۱۳۷۳ (۵ دسامبر۱۹۹۴) بین بیل کلینتون رئیس جمهوری وقت آمریکا، جان میجر نخست وزیر وقت انگلیس، بوریس یلتسین رئیس جمهوری وقت روسیه به عنوان سه عضودائمی شورای امنیت سازمان ملل، و لئونید کوچما رئیس جمهوری وقت اوکراین، نورسلطان نظربایف رئیس جمهور وقت قزاقستان، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور فعلی بلاروس به امضاء رسید و به موجب آن اوکراین سلاح هستهای خود را واگذار کرد.
رئیس جمهوری اوکراین
ول معطلی چون همه این طرح ها و برنامه ریزی ها از سوی آمریکا و انگلیس میباشد. جنگ هم خودشان درست کردن برای فروش اسلحه به اورپا زیرا غرب آسیا از اسلحه اشباع شده است و جای برای فروش نداشتند و وضعیت مالی اورپا هم بهتر از آمریکا بود و خواستند خزانه اورپا خالی که همین کار هم کردند.
قراردادها که تنظیم و امضا و پولها جابجا شد برای آتش بس هم از قبل تدبیر کردند.
بهتر از شما هم همان حرفه قبلی خودت را انجام بدهید.
امکانات و تجهیزات نظامی به صورت بلاعوض و هدیه از سوی غرب و ناتو به اوکراین جهت دفاع از خود در برابر تهاجم نابرابر روسیه اعطاء می شود. اگر تهدید نظامی روسیه برای اروپا و غرب وجود نمی داشت قطعاً سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم الآن تأسیس نشده بود.
حالا گیرم زراد خونه رو داشتین کد هاش رو که نداشتین پس چجوری میخواستین ازش استفاده کنین؟
اوکراین دانش بومی غنی سازی اورانیوم در سطح نظامی و تولید پلوتونیوم جهت ساخت سلاح اتمی را دارد و می تواند مجدداً در نیروگاه اتمی چرنوبیل سلاح اتمی بسازد و با ایجاد بازدارندگی هسته ای تهدید دائمی روسیه را از خود دور کند.