وقتی رئیسی، تجربه روحانی را تکرار میکند
دور باطل مذاکرات برجامی و مساله ای که غده سرطانی شده/ چرا مذاکرات وین هر بار به سر خط می رسد؟
مساله برداشتن گام نخست توسط آمریکا همچنان اصلی ترین مساله در مذاکرات برجامی است. این مساله تبدیل به یک غده سرطانی شده و هر لحظه بیشتر به جسم برجام آسیب می زند.
به گزارش خبرفوری، تا یک ماه قبل همه بر این گمان بودند که مذاکرات احیاء برجام به پایان رسیده و همه چیز آماده بازگشت آمریکا به این توافق است اما در این مدت، حوادث طوری پیش رفت که همه از احیاء توافق هسته ای ناامید شدند. اما چه شد که چنین اتفاقی افتاد و در طول یک ماه امیدها تبدیل به یاس شد؟
مخالفانِ پیشقراول/ تایید کنگره، مساله ای که تمام نمی شود
هم اکنون هم در آمریکا و هم در ایران مخالفانی جدی و مصمم در مقابل برجام قد علم کرده اند. در آمریکا جمهوری خواهان کنگره اعلام کرده اند به هیچ وجه حاضر نیستند برجام را تایید کنند و در این زمینه هم به جو بایدن نامه نوشته اند (اینجا بخوانید). در ایران هم نمایندگان مجلس اخیرا در نامه ای به رئیس جمهور تاکید کرده اند که کنگره آمریکا باید برجام را به تصویب برساند تا دولت فعلی و آتی آمریکا نتوانند زیر برجام بزنند و از آن خارج شوند.
مساله تصویب برجام در کنگره شاید جدی باشد اما مهم ترین مشکل برجام نیست. حدود یک ماه پیش که بسیاری از تمام شدن کار مذاکرات سخن می گفتند، حرفی از تصویب برجام در کنگره نبود. به نظر می رسد همان موقع نیز طرف ایرانی فشار خود را روی این بند برداشته بود؛ در غیر این صورت، مذاکرات تا این حد پیشرفت نمی کرد تا بسیاری از نهایی شدن آن سخن بگویند. هم طرف ایرانی و هم تیم مذاکره کننده بایدن به خوبی می دانند که کنگره جمهوری خواه آمریکا حاضر نیست برجام را تایید قانونی کند و ادامه حیات برجام تنها به تصمیم رئیس جمهور و تعلیق موقتی تحریم های ساختاری آمریکا بستگی دارد.
مساله سپاه پاسداران؛ نمایش بحران «قدم اول»
اما اگر مساله تصویب کنگره (علی رغم مهم بودن) باعث سقوط مذاکرات و دوری بیش از پیش طرفین نشد، پس چه چیزی چنین وضعی را به وجود آورد؟ به نظر می رسد که مذاکرات برجامی به علت عدم خروج نام سپاه از لیست گروه های تروریستی به بن بست خورده است. قرارگرفتن نام سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی آمریکا در زمان دونالد ترامپ و در اوج اختلاف ایران و ایالات متحده اتفاق افتاد. بسیاری امیدوار بودند که بعد از تغییر دولت و ورود جو بایدن به کاخ سفید، این مساله نیز حل شود و بایدن حداقل قوانین ضد ایرانی ترامپ را تغییر دهد اما بایدن و تیم مذاکره کننده اش از تصمیمات ترامپ علیه ایران به عنوان یک امتیاز برای مذاکره استفاده کردند و حاضر نشدند این تصمیمات را لغو کنند.
همانطور که قبلا نیز بارها اشاره شده است، مساله اصلی ایران و آمریکا در برجام، مساله «قدم اول» است (اینجا بخوانید). ایران تاکید دارد که آمریکا باید قدم نخست را در مذاکرات بردارد چرا که این کشور ابتدا از برجام خارج شده و نقض عهد کرده است؛ در مقابل، آمریکا حاضر نیست دست به چنین اقدامی بزند و آن را نقطه ضعفی در مقابل ایران می بیند. مساله خروج نام سپاه از لیست گروه های تروریستی مورد اعتقاد دولت آمریکا به عنوان یک «قدم اول» مهم توسط ایران به آمریکا پیشنهاد شد اما دولت بایدن حاضر نشد چنین قدمی را بردارد. بر اساس ادعای رسانه های اسرائیلی همانند اورشلیم پست و هاآرتص، اصرار رژیم صهیونیستی باعث چنین تصمیمی توسط بایدن شده است. برخی نیز معتقدند ترس بایدن از جمهوری خواهان کنگره باعث شد او تصمیم بگیرد که نام سپاه پاسداران را از لیست سیاه دولت ایالات متحده خارج نکند. فرقی ندارد علت تصمیم بایدن چه بوده؛ او قدم اول را بر نداشت و بار دیگر مسیر مذاکرات به بلوک سیمانی سفت و محکم خود خورد.
به نظر می رسد که ایران حتی در این مورد نیز انعطاف خاصی نشان داده است. این را از صحبت های اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران می توان به خوبی برداشت کرد. امیرعبداللهیان روز یکشنبه 21 فروردین با انتقاد از نقش آمریکا در مذاکرات هستهای در وین از رئیس جمهوری این کشور خواست تا برای نشان دادن حسن نیت خود «یک مورد از تحریم ها» را با فرمان اجرایی لغو کند. وزیر امور خارجه ایران که در جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصاد خارجی حضور یافته بود، گفت: «اگر آقای بایدن که دائم صحبت از حسن نیت میکند، به صراحت یک مورد از تحریم ها را با فرمان اجرایی خود به نشانه حسن نیت لغو کند.»
این اظهار نظر به خوبی نشان می دهد مساله ایران بیشتر از اینکه لغو یک مورد خاص از تحریم ها و قوانین ضد ایرانی باشد، نشان دادن و بروز فعل «قدم اول» است. این مساله چیزی است که پایگاه خبری یو اس آ تودی نیز در گزارشی به آن اشاره کرده است. آمریکا به عنوان ناقض برجام باید یک قدم عملی و مثبت بردارد تا هم حسن نیت خود را به اثبات برساند و هم نشان دهد که در شکست مذاکرات برجامی مقصر بوده است.
خوشبین باشیم یا بدبین؟
برخی معتقدند که آمریکا حاضر است این قدم را تا جایی که کنگره و جمهوری خواهان را تحریک نکند و چهره یک بازنده را از آمریکا نسازد، بردارد. در همین رابطه، روزنامه واشنگتنپست از قول یک مقام دولتی بایدن نوشت که دولت امریکا مذاکره با ایران را کنار نمی گذارد و ممکن است با کمک متحدان اروپایی خود، درباره فرمول قابل قبولی مذاکره کند که مستلزم حذف سپاه از فهرست تروریسم نیست.
با این حال، پیام اخیر بلینکن (وزیر امور خارجه آمریکا) در مورد «خوشبین» نبودن در مورد آینده مذاکرات به خوبی نشان داد که شرایط آنقدرها هم مساعد نیست. به نظر می رسد بعد از چند ماه مذاکره مجددا دو طرف باید بر سر مساله کهنه و قدیمی «قدم اول» مذاکره کنند؛ این در حالی است که تا چند هفته پیش بسیاری معتقد بودند دیگر احتیاج به مذاکره نیست و تصمیمات مربوط به برجام به زودی گرفته می شود. این دور باطل گونه باعث فرسایش و ناامیدی دو طرف شده و به خصوص منجر به تضعیف توان دیپلمات ها می شود و همین امر ممکن است در روند مذاکرات خلل ایجاد کند.
تاز مانی که تحت قیومیت روسیه هستیم وروسیه رابط ما با امریکا است .واز مذاکره مستقیم وحشت داریم اوضاع همینی که است ...
مافیا اجازه نمیده، مثل خودرو
اگر مشکل برجام حل شود اگر گره های ایجاد شده در مذاکرات گشوده شود پس تکلیف کاسبان تحریم چه می شود ؟ تکلیف کشتی های اقیانوس پیمای بعضی حضرات که مثلا تحریم ها را دور می زنند چه می شود ؟ تکلیف ان ۴۰ درصد فروش نفت که قرار است ادمهای نامرئی شبه بابک زنجانی بفروشند چه می شود ؟ مگر می توان با این همه دشمن داخلی وخارجی برجام مقابله کرد ؟ ربطی هم به دولت ها ندارد همه دیدید که ان نق زنان مدعی که در دولت حسن روحانی فریاد وا برجاما و وا اسلاما سرمی دادند در دولت کریمه سید محرومان هم همان نعره ها را سر می دهند که اسلام وانقلاب با توافق امیر عبداللهیان واقای کنی از دست رفت ! وبه قول نویسنده مقاله این دور باطل تا سال های سال دیگر ادامه خواهد داشت و مظلوم ان نوددرصد ملت که زیر چرخ تورم و گرانی های کمر شکن له شدند !؟ مظلوم جوانان و نسل های سوخته دهه شصت به بعد ، که مجرد ماندند وبیکار وافسرده !؟ اری این چنین بود برادر !!!
متاسفانه درست میگید
چرا پول این مردم و مملکت را حرام میکنید و هزینه هتل و ایاب و ذهاب می دهید ... این مگه بیت المال نیست؟؟؟؟؟؟ از خدا بترسید .......
صدبار نوشتم این قبری که رویش گریه میکنید مرده نداره. آخه خودتان کلاهتان را قاضی کنید. اولا. حتی اگربایدن بخواهد چگونه میتواند جلو تندروها ولابی صهیونیستها و بگیره چطورمیتونه درمقابل کنگره تضمین بده که بعداازبرجام خارج نشه، دوما الان نفت ایران نیم بند فروش میره وبا آزادسازی نفت استراتژیک هردومورد قیمت نفت رومتاثر ازروسیه مهار کردند. سوما اگه دیگران شیرش میکنن که ایران بمب اتم میسازه اون که خوب میدونه دروغه لذا ایران آزاد وبدون برجام بهتر عربهای خلیج فارس رو میرسونه وبهتر شیر میدن. ازطرفی ایران هم باشرط تضمین وغیره که میدونه درتوان بایدن نیست عملا نمیخواد محدودیت برجام وترس از رفتاری که معلوم نیست چه موقع وچطور بهانه خارج شدن غرب ازبرجام رو رقم میزنه گرفتار بشه. لذا هیچگونه برجامی احیا نخواهد شد. تنها نکته که میماند ترس آمریکا از نزدیکی واتحاد بیشتر ایران به چین است که پاشنه آشیل آمریکاست. لذا یک توافق نانوشته وبدون مذاکره مطابق محک زدن همدیگه بین آمریکا وایران صورت میگیره که هم ایران کم وبیش به منافعش برسه وهم آمریکا چراغ سبزهایی برای شرکتهای غربی برای حضور محدود میده تا سرعت نزدیکی ایران به چین وقیمت انرژی روتعدیل کنه. لذا بایدن بااین سیاست نانوشته که میدونه عمر سیاسی به زور به دوره اول برسه هم از رویارویی با کنگره وصهیونیستها خودشو رها کرده وهم اگر ایران توانمندتر شد مقصر را به گردن آنها بندازه که چرا مانع توافق شدند.
خب مگه از نظر برادران سپاه تحریمها مهم است ؟ حالا بردارد یا برندارد .چیزی که ادعا میکنیم مهم نیست چرا اینقد گیر دادیم بهش ؟
مردم رو خسته کردید تا کی به این بازی کثیف ادامه خواهید داد؟
برجام وسیله ای است برای گمراه کردن و سرگرمی مردم . هر چه بیشتر فرسایشی بشه بیت مال خالی تر و جیب دلان تحریم پرتر میشود
شما رو به خدا اگه همه چی به خیر مورد توافق طرفین قرار گرفت یه تیم قوی بذارین مواظب ویرگول هاش باشه.........
اگر برجام توافق گردد اقا زاده ها و برادران قاچاقچی این همه پول از کجا براحتی در بیاورند برجام قبل را هم همین دوستان با جفتک اندازی و ایجاد تنش و در جهت احیای کسب و کار خراب شده خود و منافع تحریمی خود آمریکا را مجبور به پاره کردن برجام کردن امریکا مسلما و قطعا برای منافع اقتصادی و تجاری خود برجام قبل را امضا کرد که دوستان مجامع بالا دستی عمدا تمامی راههای تجاری رو به امریکا بستند در صورتیکه تمام کشور ها به اقتصاد ایران وارد شدند و با این کار امریکا رو مجبور به نقض برجام کردند تا منافع از دست رفته خود را بازیابند اگر در برجام پیش چنین کارشکنی ها و تصمیمات مهلک نبود الان برجام قبل برقرار و تحریمی در کار نبود و مردم به چنین فلاکتی نمیافتادند و زندگی نرمال مردم برقرار بود کاری که الان دارن انجام میدن ولی گذاشتن کارد به استخوان مردم برسه بعد بالاجبار وارد توافق شوند
ظریف گفت ارباب در روسیه است.اوست که نقطه پرگار تصمیمات ایران است.
توافق صورت گرفته و کش دادن کار برای گرفتن عکس العمل مردمه .
قل جاءالحق و زهق الباطل إن الباطل کان زهوقٱ
پارسا و جاویدان ایرانه اهورایی
ما و شما و بعضی از دوستان هنوز نفهمیدیم که این ما و کشور و اون پنجاه درصدمردم زیر خط فقر ما هستن به برجام احتیاج دارن و روزگار برامون نمونده نه امریکا
تصویب بشه یا نشه واسه برای حال ما فرقی نداره.کشور در حال نابودیست
اگر بخواهیم از منظر سیاسی و واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم باید گفت از ابتدا ورود به این مسئله اشتباه بود چرا که این را باید بدانیم آمریکا و غرب با اصل نظام مشکل دارد حال برجام هسته ای اتفاق افتاده فردا روزی برجام موشکی یک مدت دیگر برجام فلسطین و این قضیه ادامه دار است آمریکا بدنبال یک سیاست نوشته شده ای برای ایران است که آنهم کنترل منطقه ای و دست کشیدن از تمامی مواردی که در بالا به آنها اشاره شد حال با این شرایط بدانیم آمریکا به هیچ وجه تحریمهای ما را کم نخواهد کرد و بلکه بدنبال بیشتر کردن آنها هم هست هیچ فرقی هم نخواهد کرد چه جمهوری خواه و چه دمکرات سیاست خارجی آمریکا در دست صهیونیست ها و سرمایه داران و یا( ای پک) است خوب چون ما در یک پارادوکس سیاسی گرفتار آمده ایم مذاکرات را به همین شیوه باید ادامه بدهیم و همین روشی که آقای رئیسی در پیش گرفته ادامه پیدا کند لکن لکن معیشت مردم را به ان وابسته نکنیم بسمت را حلهایی دیگر و ارتباط با کشورها را همزمان ادامه بدهیم یکی از پروژه های بزرگی که نباید از ان غافل شد آوردن آب دریا به مرکز ایران به هر طریقی شده این کار را باید شروع کرد تقویت حمل و نقل ریلی و جاده ای تقویت سیاست خارجی با توجه به ادامه مذاکرات بگونه ای نباشد که ما را غافل از برنامه ها برای بهبود معیشت و زندگی مردم کند یکی دیگر از مهمترین مسائل وفاق ملی در داخل کشور است که متاسفانه در این زمینه خوب عمل نکرده ایم
تا وقتی فقط ساز خود را میزنیم.، حاضر به تعامل با جهان نیستیم از سید نصرالله ،حشدالشعبی و امثالهم دفاع میکنیم و بجای چند کارشناس خبره و دلسوز افرادی را به جلسه میفرستیم که متخصص از دانشگاه امام صادق بوده و فقط حد اکثر منبر رفتن و روضه خواندن بلد هستند و هدفشان کشاندن مذاکرات به بن بست و تامین منافع بیشتر کاسبان تحریم است ، همین اش است و همین کاسه و ادامه و تشدید فقر و فلاکت برای مردم .
زمانیکه یک حکومتی حاضر به مذاکره مستقیم برای حل وفصل مشکلات دو کشور نیست توافق چه معنایی دارد؟
اینها بمذاکره مستقیم تن نمیدن چون پاشنه اشیلون بحران است و بامذاکره مستقیم وحل اختلافات خیلی ازمنافع شون راازدست میدهند ودیگربابت بدبختی وروزگاری که برای ملت بواسطه ی بیکفایتی وفسادشون ساختند بهانه ای ندارندونمیتونن آدرس غلطبدن وملت راسرگرم کنند
برجام سرطان نیست موقعیت و فرصت اقتصادیه. وجود این مسئولین بی کفایت و پر ادعاست که غده سرطانی محسوب میشوند. بی شعوری و ناتوانی خود را به دیگری منتقل نکنید . مگر بازی بغلی بگیر .... بازی میکنید؟
قدرت های بزرگ،با هم به توافق رسیده اند که روسیه با اوکراین، چین با تایوان، آمریکا با ایران مشکلاتشان را چه با تبادل نظر و چه با جنگ در سال جاری به اتمام برسانند.نقل قول از احمدی نژاد
بعد نیم قرن زندگی و مدرک دکتری یه پراید مدل ۸۶ دارم و یه خونه کوچیک در شهرستان محروم
بچه هام مدام میگن بابا چرا نمیتونی ماشین شاسی بلند بخری
میگم بابای من موتور هم نداشت لطفا قانع باشید اما
پیش خودم میگم چطور ممکنه حتی یکبار سوار هواپیما نشده باشن و یا حداقل رفاه را داشته باشیم
پسر کوچیکم کفش فوتبالی میخواست چون کفش مدرسه در فوتبال پاره شده
بخدا اینها نوقعات بالایی نیست.....
بعد از این همه کار و سفیدشدن مو.... نمیتونم حداقل رفاه را فراهم کنم
صدبار نوشتم روی قبری که مرده نداره گریه نکنید. بیخود اینرا به عوامل داخلی وکاسبان تحریم گره نزنید. خودتان کلاهتان را قاضی کنید. اولا چگونه بایدن بتواند جلو کنگره لابی صهیونیستها بایستد دوما، الان ایران نفتش را به صورت نیمبندمیفروشد ازطرفی غربیها بخشی ازذخایر استراتژیک نفت خودراآزاد کردند پس هردومورد قیمت نفت را ازافزایش بی رویه ناشی از جنگ اکراین کنترل کرده، سوما، بایدن میداند که ایران دنبال سلاح هسته ای نیست وکاملا به دروغ خود آگاه هست پس با ایران غیر برجامی بهتر میتواند اعراب را بترساند آنها را بدوشد. ازطرفی ایران هم باشرط تضمین میخواهد به چیزی برسد که درتوان بایدن نیست ونمیخواهددستبند محدودیت وترس از اینکه کدام رفتار میتواند خوشایند آمریکا نباشد که بهانه خروج از برجام را مجددا به او بدهد گرفتار شود. تنها نکته باقیمانده که پاشنه آشیل آمریکاست احتمال نزدیکتر شدن ایران به چین بدون برجام است. لذا فقط یک راه میماند آن توافقی از درک نیازهای دوطرف ولی غیر مکتوب ورسمی که هم ایران به منافع خود برسد وهم آمریکا باچراغ سبز نشان دادن برخی شرکتهای غربی جاپایی مثل چین درایران درست کرده باشد بدون آنکه خودرا با برجام درگیر تندروها کند. بایدن خوب میداندعمرسیاسی او شاید به زور به یک دوره برسد لذا بادوری از رویارویی با کنگره درصدد است درپایان دوره وقدرت گرفتن ایران تمام تقصیرها را به گردن کنگره بیاندازد که مانع توافق شده اند.
پیشنهادها برای وادار کردن ظالمان غربی بخصوص صهیونیستی-امریکایی برای احیای برجام:
1- مبارزه جدی و حقیقی با فساد اقتصادی و مافیاها ( خودرو...)، حمایت از تولید داخلی و خودکفایی، بدون این انحصار و سوءاستفاده تولیدکنندگان، که لازمه اش باز بودن واردات کنترل شده همه اجناس مورد نیاز با عوارض منصفانه مثلا10%
2- آزادی واردات اجناس مورد نیاز مردم (بخصوص دست دوم، پیشنهاد 5-5-10 در زمینه خودرو یکی اش، سرچی بزیند در سایتها منتشر شده)
3- ایجاد راهبردهای بازدارنگی موشکی قاره پیما و ماهواره بر و آغاز غنی سازی 90% و راکتورهای مینیاتوری برای زیردریایی و ساخت زیردریای بتواند تا سواحل امریکا برود
4- با استفاده نیروهای نیابتی، تمام ظرفیت صادارتی نفت و انرژی دشمنان ضد ایرانی در منطقه نابود شود
5- حملات عملی برای تهدید موجودیت اسرائیل
6- حذف واسطه ها و مذاکره مستقیم با امریکا، دادن امتیازات متقابل
احتمالا میگویید چرا؟ چون استکبار چیزی جز زبان زور نمیفهمد، وضعیت فعلی چندان به نفع ایرانی نیست (یعنی استکبرا خیالش راحت است ایران بمب اتم نمیسازد و نمتواند در مقابل خسارت زدن استکبار مقابله مثل کند، نمنونه اش جولان ضد یشری مافیا و گرانی است و نمودهای آشکار همدستی خائنین در بدنه حکومت با آنها!)، باید معادلات راهبردی هزینه ساز برای غرب و امریکا و صهیونیزم باشد