سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا:
برای سناریوهای مختلف در زمینه مسئله هستهای ایران آماده میشویم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران در زمینه آخرین تحولات پیرامون مذاکرات احیای توافق هستهای پاسخ داد.
ند پرایس، در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که گفته میشود اظهار نظرها درباره مذاکرات وین که در جلسه استماع محرمانه در کنگره با حضور رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مطرح شده است، بدبینانه بوده، حتی سناتور مارکو روبیو مدعی شده است، دستیابی ایران به یک بمب هستهای گریزناپذیر است، آیا او هم چنین دیدگاه بدبیانهای دارد و اطلاعات جدیدی از مذاکرات وجود دارد یا نه، گفت: ما بر این باور نیستیم که دست یافتن ایران به یک بمب هستهای گریزناپذیر است.
در واقع، رئیس جمهور بایدن تعهد کرده است که ایران هیچ گاه به یک سلاح هستهای دست پیدا نکند. سناتور کاردین، دیروز پس از این جلسه آن را جلسه محرمانهای مهم و پر از اطلاعات مفید توصیف کرد.
او افزود: برخی سناتورها دیدگاههایشان را درباره مسئله برنامه هستهای ایران مطرح کردهاند. واقعیت این است که این یک چالش است و با وجود گزینههای خوب، اما معدودی که وجود دارد، تا اندازه زیادی، چالش سختی است.
ما اکنون به خاطر تصمیمهایی که پیش از روی کار آمدن این دولت اتخاذ شده، در موقعیت فعلیمان قرار داریم.
پرایس با تلاش برای مقصر جلوه دادن ایران به خاطر وضع فعلی مذاکرات وین، ادامه داد: ما هنوز معتقدیم، پتانسیل به نتیجه رساندن بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام(توافق هستهای) وجود دارد، البته اگر ایران مسائل فرابرجامی را کنار بگذارد و روی طرح توافقی که مدتی میشود روی میز است، تمرکز کند.
وی ادامه داد:ما به تلاش برای رسیدن به این و همکاری نزدیک با شرکای اروپاییمان در راستای این هدف ادامه میدهیم، چون ما هم مانند برخی از قانونگذاران در کپیتول هیل همچنان بر این باوریم که بازگشت به پایبندی به توافق ایران، در راستای منافع ملی ما خواهد بود. در اصل به این خاطر که این کار دوباره ایران را با سختترین و سرزدهترین مقررات نظارتی و بازرسی محدود و مشمول محدودیتهایی خواهد کرد که برجام بر برنامه هستهای ایران اعمال میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بیان کرد: در حال حاضر این که آیا میتوانیم به این نقطه برسیم یا نه، یک سوال بی جواب است.
دلایل زیادی وجود دارد که بگوییم نمیتوانیم. اما ما به طور یکسان برای سناریوهایی آماده میشویم که در یکی بازگشت به پایبندی به برجام است و در یکی خبری از آن نیست، همچنین سناریویی که با شرکا و متحدانمان همکاری تنگاتنگی داریم و رویکرد متفاوتی را دنبال میکنیم که اطمینان ایجاد میکند ما قادر خواهیم بود به تعهد رئیس جمهور بایدن مبنی بر این که ایران هیچ گاه به یک سلاح هستهای دست پیدا نکند، عمل کنیم.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به «ترور اخیر دانشمدان ایرانی»، آیا از نظر او این اقدام ممکن است بخشی از سیاست بازدارندگی یکی از متحدان آمریکا در شرایطی باشد که گفته میشود مذاکرات پیرامون احیای توافق هستهای به جایی نمیرسد، توضیح داد: من در موقعیتی نیستم که نظری در این باره ارائه دهم. اما ما تعهد داریم و این تعهد مشترک بسیاری از متحدان و شرکای ما در سراسر جهان است که ایران هیچ گاه قادر به دستیابی به یک سلاح هستهای نباشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریمهایی که اخیرا آمریکا علیه ایران اعمال کرده است، واشنگتن چه کاری برای ترغیب ایران به بازگشت بر سر میز مذاکره انجام میدهد و آیا ضربالاجلی برای توافق وجود دارد، گفت: ضربالاجل وجود دارد. این ضربالاجل روزی است که مزایای بازگشت به برجام بر اثر توسعههای برنامه هستهای ایران رنگ ببازد. دلیل این که ما به دنبال بازگشتی دوجانبه به برجام هستیم، این است که همچنان در راستای منافع ملی آمریکا و منافع جمعی شرکا و متحدان بینالمللی ماست.
همیشه این طور باقی نخواهد ماند، به ویژه به خاطر این که ایران در حال انجام دادن اقداماتی است که ذیل برجام ممنوع میبود، مانند فعال بودن سانتریفیوژهای پیشرفته، ذخیر اورانیوم در سطوح مختلف، ذخیره آب سنگین و هر کاری که اگر دوباره مشمول محدودیتهای سخت برجام شود، مطرح نخواهند بود.
او در راستای این سوال افزود: ما به وضوح گفتهایم قصدی واقعی برای بازگشت به برجام داریم، در صورتی که ایران هم این کار را بکند.
ما با متحدان اروپاییمان و شرکایمان در گروه ۱+۵ که شامل چین و روسیه نیز هست، به مدت ۱۵ ماه روی این مذاکرات کار کردهایم. مذاکرات از بسیاری از جهات در راستای توافقی که امکانش فراهم است در کوتاه مدت نهایی و اجرایی شود، در صورتی که ایران تصمیم بگیرد این کار انجام شود، به اوج خود رسیده است. به خود ایران بستگی دارد که ببیند آیا میخواهد به پایبندی بازگردد یا نه.
وی ادامه داد: اگر ایران نخواهد این کار انجام شود، اگر انتخابش این باشد که مسائل فرابرجامی را مطرح کند، ما گزینههای دیگری هم داریم که در دسترسمان هستند.
این گزینهها مواردی هستند که ماههاست با شرکای و متحدانمان دربارهشان صحبت کردهایم و آنها را پیگیری خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا علاوه بر این، در پاسخ به سوالاتی با تکرار ادعای حمایت آمریکا از آنچه مساله حقوق بشر در ایران مینامید، اظهاراتی مداخلهجویانه را درباره امور داخلی ایران مطرح کرد.
به گزارش ایسنا، اظهارات پرایس در پی وقفه چند ماهه ایجاد شده در مذاکرات احیای توافق هستهای در وین مطرح میشود.
حسین امیرعبدااللهیان، وزیر امور خارجه ایران اخیرا در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای پاکستاناش به موضوع مذاکرات وین پرداخت و گفت: در طی ماههای گذشته در جریان مذاکراتی که همکارم آقای دکتر باقری با دیگر طرفها در مذاکرات وین داشتند و تبادل پیامهایی که بین ایران و آمریکا انجام شد گامهای مهمی از سوی ایران برداشته شد و ما اثبات کردیم که اهل گفتوگو و منطق برای رسیدن به توافقی خوب و پایدار هستیم.
وزیر خارجه در ادامه گفت: در روزهای اخیر علیرغم تبادل پیامها بین ایران و آمریکا و پیشرفت گفتوگوها به یک باره طرف آمریکایی برای اعمال فشار علیه ایران و اخذ امتیازات بیشتر در میز مذاکره غیرمستقیم قطعنامهای را ارائه کرد و علیرغم اینکه طرف آمریکایی به ما اعلام کرد که این قطعنامه خالی از محتواست ولی نفس ارائه این قطعنامه باعث شد که ما طرف آمریکایی را از این کار برحذر داریم و یک ابتکار جدید و پکیج سیاسی جدید ارائه کردیم.
این پکیج را آمریکاییها پذیرفتند ولی بر تصویب قطعنامه نیز تأکید داشتند و این کار را انجام دادند. ایران نیز در ادامه اقدام به افزایش فعالیتهای هستهای خود کرد و به صورت رسمی قبل از صدور قطعنامه به دبیرخانه آژانس اقدامات خود را اطلاع داد.
امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: ما اکنون در کنار قطعنامه و اقدامات بیشتر فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران باز هم اعلام میکنیم که از مذاکره و دیپلماسی فرار نمیکنیم و از طریق آقای مورا و بورل پیامها و ارتباطات در حال تبادل و انجام است و ایران برای رسیدن به توافقی خوب و پایدار از منطق دیپلماسی و مذاکراتی فاصله نمیگیرد.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اخیرا درباره مذاکرات وین و تحولات چند روز اخیر با تاکید بر اینکه تمام اقدامات ایران برگشت پذیر است، گفت: اگر همین فردا در وین توافق نهایی شود تمام اقدامات ایران در ارتباط با کاهش تعهدات برجامی از لحاظ فنی برگشت پذیر است و آنچه که برگشت ناپذیر است تروریسم اقتصادی آمریکا و همراهانش علیه ملت ایران است. درد و رنجی که آنها بر مردم ایران اعمال کردند برگشت ناپذیر است.
خطیب زاده تصریح کرد: توافق در دسترس و ممکن است. اگر آمریکا دو کار انجام دهد. اول اینکه از این توهم اهرم سازی عبور کند و دوم اینکه بپذیرد به تعهدات خود ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عمل کند و اگر چنین موضوعی صورت بگیرد همین فردا میتوانیم به وین برویم و توافق را نهایی کنیم.
او افزود: آنچه که مشخص است این است که آمریکا میخواهد مذاکرات را تطویل کند و برخی موضوعات دوجانبه را از طریق وین حل کند.
این دار و دستهسازی و کارهایی که با سه کشور اروپایی در این چارچوب انجام میشود تبانی پشت پردهای است که قصد دارند که از طریق فشار آنچه را که ما تاکید داریم در توافق اجرایی نشود.
ما برجام را هم جدی نگرفتیم زیرا این را از زمان جنگ آموختیم و می توانیم روی پای خود بایستیم.
هیچ کشوری برای ما تهدید به حساب نمی آید و آماده مقابله با هر نوع تهدیدی هستیم.
مردم دارن بابدبختی زندگی میکنن اونوقت میگی برای هرتهدیدی آماده اید چی دارید مگه
موقع خواب جای سروتهت راعوض کن چرت وپرت نگی.
آدمک کاسب تحریمی خدا از سرت نگذره ملت دارن تو فقر و بدبختی دست و پا میزنن
ما خودمون بزرگترین تهدید برای خودمون هستیم. وضعیت اقتصادی و اجتماعی مملکت آنقدر بده که نیاز به هیچ دشمنی نداریم
ند پرایس این سخنگوی رذل ، تلویحانه ترور دانشمندان ایرانی را برای تعهدات آمریکا !! مشروع جلوه می دهد ، باید این اظهارات بشدت محکوم بشود ، باید در مجامع بین المللی علیه این یاوه گویی طرح شکایت بشود ، چرا سایت های خبری ما روی این موضوع واکنشی نشان نداده اند ، این سخنگوی حزب دموکرات ، در آخر ترهات خودش سخن از حقوق بشر می راند ، یک بام و دو هوا در یک عبارت !!
ای کاش خبر فوری بتواند از افکار عمومی و صاحبنظران ، در قبال این تجاوز کلامی به حقوق ملی استفاده کند ، این اظهارات نباید بی جواب بماند .
این لاشیهایی که منفی دادند بعید میدانم از ایران باشند ، واقعاً آخرش هستید .
آقای محترم یه پیک ساندیس بزن برو شهید شو دست از سر مردم بردارید
به : به بهنام
کاش می دانستید آنکه دست از ایران برنمی دارد یقین آمریکا است ، چرا نگاهی به تاریخچه رفتارهای دولت های مختلف آمریکا نسبت به ایران در خلال قرن گذشته نمی اندازید ، دخالت و اشغال ایران در جنگ جهانی دوم و تغییر روند جنگ در دهه ۲۰ شمسی ، انجام کودتا و اعمال نقش مستقیم در سقوط دولت قانونی و ملی در دهه ۳۰ ، شکل دادن اصلاحات ارضی و تغییر فاجعه بار قشربندی اجتماعی مردم ایران در دهه ۴۰ ، موضع گیری خصمانه به انقلاب و قطع روابط و شبیخون تهاجمی به طبس ، ساخت آیزنشتاینی بنام صدام در عراق برای مقابله با ایران و ... در دهه ۵۰ ، دخالت مستقیم در جنگ عراق بر علیه ایران ، تحریم نظامی و تحویل اطلاعات جاسوسی به صدام در دهه ۶۰ ، تاسیس پایگاه های متعدد نظامی حول ایران و ایجاد القاعده و طالبان در منطقه برای اعمال فشار بر ایران در دهه ۷۰ ، خاتمه دادن به مورد مصرف صدام و تشکیل پرونده هستهای و اعمال حساسیت جهانی بر ضد ایران و اتهام تسلیحات اتمی ( همان بهانه و دروغ تکراری برای توجیه سقوط صدام ) در دهه ۸۰ ، اعمال تحریم همه جانبه اقتصادی بین المللی بر ضد مردم و کشور ایران از دارو و درمان گرفته تا سایر نیازهای عادی در دهه ۹۰ ، زهی خیال باطل که تصور کنید ماجراجویی های آمریکا بر علیه ایران پایانی خواهد داشت ، جز تسلیم و اضمحلال کامل ایران را نمی خواهند ، چه زود یادتان رفته میراژها و سوپر اتاندارد های فرانسوی فروخته شده به صدام و کیسه های آلوده خون گیری وارداتی از فرانسه به ایران را یا بمب های شیمیایی آلمانی فروخته شده به عراق و یا ... ، با دشمنی طرف هستیم که در نابودی ما حد و مرزی نمی شناسد .
مقصر اصلی ما هستیم نه انها
افرین مقصر ماییم چون یکسری دزد و حرامخور نمیخوان مردم روی آرامش را ببینند، خدا از سرشان نگذرد
گور بابای خودتون بازی هسته اتون اجاره
مسکن را سامان بدید
آقای روحانی! صلح امام حسن(ع) را یاران خائن تحمیل کردند
پشتيبان ايران خداوند متعال است و دشمني آمريكا نسبت به ايران 44 سال است كه وجود دارد و همچنان ادامه خواهد داشت.
براي رفع اين دشمني آمريكا فقط 2 راه حل وجود دارد كه يا از اهداف و دستاوردهاي انقلاب دست برداريم و يا آمريكا در مقابل ايران كوتاه بيايد، در حاليكه ايرانيان هميشه پشتيبان انقلاب بوده و هستند، آمريكا بايد در برابر اين ايران اسلامي كوتاه بيايد.
اين مساله نشات گرفته از برنامه هاي انگليس براي اسلام زدايي در كشورهاي ايران، تركيه، افغانستان و پاكستان بود و نيروهايي كه خود آموزش و تربيت كرده بود را به حكومت اين كشورها منصوب كرد.
در اين روز تاريخي در ظاهر اسرائيل اما در باطن آمريكا شكست خورد.
حضرت آدم پس از پذیرش نتیجه مذاکره با شیطان و عمل برخلاف آموزه های قرآن از بهشت هبوط کرد و امروز نیز هر فرد و گروهی بخواهد بر خلاف دستورات دینی دل به مذاکره با شیطان و وعده های استکبار ببندند قطعا هبوط خواهند کرد.
ند پرایس که عوض شده؟
گویا سناریوهای شما هم پوسیده شده است.کار شماها هم مثل آقای ابراهیم دستوری رئیس جمهور ما،گفتار درمانی شده است
بله مقصر اصلی ما هستیم ، وقتی که با دشمن از در مصالحه وارد شوی ، او را جری تر و به طمع انداخته ای ، غربی ها به خصوص آمریکا ، دیپلماسی زور را می فهمند ، هر بار در اظهاراتشان از حقوق بشر بگویند یعنی کفگیر به ته دیگ خورده ، خدا را شکر که ایران دست خالی نیست ، الان هم به طمع چیزهای دیگر است که این یاوه ها را می بافند ، اما قیافه حق به جانب و منزجر کننده این مردک " ند پرایس " باعث ناراحت می شود ، بنظر بنده باید جواب درست و قاطعی به او داده شود
به برکت خون شهید سلیمانی، منطقه ما حضور آمریکاییها را تحمل نمیکند
آقای زیدآبادی! آمریکا قابل اعتماد نیست
آمریکا قابل اعتماد نیست / جنگ اوکراین درس عبرت است
چرا آمریکا قابل اعتماد نیست؟
آمریکا قابل اعتماد نیست، اما برجام را دوباره احیا کنیم (!)
مذاکره با آمریکا سم است /هیچ ایرانی باشعوری دنبال مذاکره نیست
جناب ناشناس ساندیس خور کاسب تحریم بسیجی مزدور
زر زر نکن زار زارم نکن
ایران تمدن ده هزارساله داره.
1 - ایران، عراق یا افغانستان نیست/ هرنوع ما جراجویی پشیمانی برای شما خواهد داشت.
2 - ایران، سوریه یا یمن نیست/ هرنوع ما جراجویی پشیمانی برای شما خواهد داشت.
3 - ایران، فلسطین یا لیبی نیست/ هرنوع ما جراجویی پشیمانی برای شما خواهد داشت.
اگر گزینه ای در مقابل ایران داشتند، رو می کردند خرابکاری، آخرین گزینه آنهاست که تاریخ مصرفش بسرعت رو به پایانه، چون بعد از خرابکاری، سیستم قوی و مصون میشه
یک موشک، دور بردبا کلاهک هسته ای نمایش بدید تو رسانه ها بعد بگید ما ساختیم و حال هر کشوری نمیتونه ایران را تحمل کنه بیادجلو،
شما بجای حکومت ایران دهن ملت ایران را سرویس کرده اید
این جانورها دقیقا میدونن چه منافقانی دارن توی مملکت به خاطر منافع شخصی از آب تحریم کره میگیرند و تیشه به ریشه ملت میزنن و خونشان رو توی شیشه میکنن .
تحریم برای تمامی مسولین نان اب دا رد هیچ و قت این کار نمیکنه تا یشتر غارت کنند
تنها یک گزینه دارید و ان هم تحریم که برایتان عادت شده و ترک عادت هم موجب مرض است . امریکا چون کفتار پیر بی دندانی است که جز زوزه کشیدن هیچ غلط دیگری نمی تواند بکند . وقت ان رسیده که ایران از امریکا و تجارت امریکا و شرکای یانکی ها در منطقه انتقام بگیرد . از فراریونی که مفتضحانه از افغانستان گریختند .
ولت و مجلس مدت ها پاسخگو نیستند؟
ایران باید از مسیر مذاکره منتج به نتیجه فاصله میگیرد
گزینه های دیگر روی میزه !؟ اقای پرایس ان نیز سال هاست که پایه هایش را موریانه خورده است ؟ امیدوارم که سیلی مردم افغانستان را فراموش نکرده باشید ؟ از این پس گزینه های ایران روی میز است ؟ یکی بزنید دو تا می خورید چون یونان .
غرب به بهانهجوییهای خود پایان دهد
ای لعنت بر سناریوی شما و گزینه شما ای لعنت بر پدر شما که با این تحریمها فقط کمر مردم مظلوم را شکستید نه چیز دیگر .ثرتمندان را غنی تر کردید و فقیرها را فقیر تر
دولت و مجلس مدت ها پاسخگو نیستند؟
اگر خدا بخواهد که ایران هسته ای شود شما خر که باشی که مانع شوی ؟ فرعون هم نمی خواست که موسی ع به دنیا بیاید ولی عاقبت موسی به دنیا امد ودر کاخ فرعون پرورش یافت و ریشه فرعون را خشکاند !؟ پس بدان که ریسمان چرخش هستی بدست خداست نه بایدن و مکرون و...
این همه دشمنی و کینه با آمریکا به کجا رسیدیم.
من نمیدونم کی میخواهید بیدار شوید.
تمام هواپیماها ساختمان های زیر ساخت شهری و نظامی قطارها فرسوده و قدیمی شده بخاطر همینه که این همه بلایا داریم میبینم .
چطور از اون طرف امارات دشمن ماست میرید باهاش صلح و دوستی و روابط برقرار میکنی اما آمریکا نه....
تاکی . تاکی دشمنی.
هیچ فکر کردین تا ده بیست سال آینده دیگه نمیشه از این هواپیما ها ی مسافری و جنگنده درست وحسابی استفاده نمود.
آمریکا عاشق برجام است و آن را پاره نمیکند
جنگی که مادر همه جنگ ها خواهد بود
بهانه جویی امریکایی ها برای جنگ با ایران
کره شمالی و ونزوئلا البته از دغدغه های ایالات متحده اند، ولی ایران محتمل ترین هدف برای شروع جنگی تازه است؛ جنگی که به عربستان و اسرائیل محدود نمی ماند و کارش به سوریه و لبنان و یمن و عراق هم خواهد کشید، چیزی که شیخ دیپلمات آن را مادر همه جنگ ها نامیده است.
از قرار کسانی در خاورمیانه و واشنگتن عزم خود را جزم کرده اند که ماشین جنگی امریکا را به کار اندازند و مسئله ایران را یک بار برای همیشه حل کنند؛ کار از تهدید لفظی به "رژیم چینج" گذشته است، دنبال سازوکارهای تحقق آن هستند؛ مخالفت روسیه و چین به جای خود، خیلی از تحلیلگران به واقع نگران وقوع جنگی جدی در خاورمیانه اند.
کره شمالی و ونزوئلا البته از دغدغه های ایالات متحده اند، ولی ایران محتمل ترین هدف برای شروع جنگی تازه است؛ جنگی که به عربستان و اسرائیل محدود نمی ماند و کارش به سوریه و لبنان و یمن و عراق هم خواهد کشید، چیزی که شیخ دیپلمات آن را مادر همه جنگ ها نامیده است.
ژنرال های کاربلدی مثل متیس و کلی و مک مستر هم دیگر کنار ترامپ نیستند که هشدار برای عواقب جنگ بدهند، امروز پمپئو و بولتون با مهارت غریبشان می توانند با آزادی عمل بیشتری کار را پیش ببرند؛ کمیته ملی دموکرات ها در کنگره در قطعنامه ای خواستار برگشت امریکا به توافق هسته ای شد، ولی کیست که نداند ایران در میان دموکرات های قدرتمند هم محبوبیتی ندارد و تعداد دموکرات هایی که دنبال حل "نهایی" مسئله ایران اند، آنقدر زیاد هست که در روزهای بحران کسی جلوی اقدام نظامی را نگیرد. اِنگِل، منندز و کاردین حتی در 2015 با برجام مخالف بودند.
سه جا ممکن است این رویارویی صورت گیرد؛ نخست، در سوریه و لبنان که ایران حضوری جدی دارد و حملات اسرائیل به نیروهای ایرانی که تلفات زیادی را هم به بار آورده باید از این منظر دید. تا اینجا ایرانی ها هوشمندانه خویشتنداری کرده اند، ولی واکنش های احتمالی تندروها در آینده شاید درهای جهنم را باز کند. دوم، در عراق که امریکا بنای حفظ نیروهای خود را برای زیر نظر داشتن ایران دارد، یادمان نرود در حملات راکتی به منطقه سبز بغداد و فرودگاه بصره، کسانی ایران را پشت قضیه می دانستند، بولتون از پنتاگون خواستار تدوین طرح حملات تلافی جویانه شده بود، غریب است فکر کنیم در حملات احتمالی آینده آن طرح تدوین شده اجرایی شود؟
سوم در خلیج فارس که از مدتها پیش محل برخوردهای گاه و بیگاه ایران و امریکا بوده، این وسط کافی است یک سوء محاسبه رخ دهد تا دنیا به کام جنگ طلب ها شود. سال گذشته ترامپ دنبال طرحی برای رفع خطر قایق های تندرو ایرانی ها بود و انگار پرسیده بود چرا ما اینها را غرق نمی کنیم!؟ فعالیت های ایرانی ها در خلیج فارس هم چشمگیر بوده است. همچنین کسانی در ینگه دنیا درست مانند قضیه عراق 2003 دنبال افشای روابط پنهان ایران و القاعده و گروه های تندروی اسلامی اند، چیزی که می تواند شروع جنگ را توجیه پذیرتر کند.
اما این طرف از منظر جلب متحدان اوضاع خوب نبوده است، اروپایی ها بنا ندارند دنبال گزینه های سخت در برخورد با ایران بروند، آنها با خروج امریکا از برجام موافق نیستند و راهکارهای مثل اینستکس را پیشنهاد کرده اند. نشست ورشو که با هدف ایجاد نوعی ائتلاف سیاسی برای حل مسئله ایران بود، یک افتضاح تمام عیار بود، کافی بود ائتلافی جدی شکل می گرفت تا صدای شیپور جنگ را بلندتر می شنیدیم. اگر برجام و "اعتماد" به اروپایی های فقط به همین درد هم خورده باشد، باید واقعا آن را فتح الفتوحی جدی به شمار آورد.
اما در این میان قدرت گرفتن تندروها در ایران هدیه ای از آسمان به نئوکان های اطراف ترامپ است و مسیر حرکت به جنگ را هموار می کند، پذیرش استعفای ظریف که البته کسانی آن را ترفند روحانی و یارانش برای امتیازگیری می دانستند، می توانست خیلی ها را در واشنگتن خوشحال کند، ولی دیدیم که در حرکتی جالب حتی ژنرال سلیمانی هم از ظریف حمایت کرد. این استعفا می توانست پایان روال مصالحه و دنبال کردن رویکرد تهاجمی تر تلقی شود، ولی انگار اهالی قدرت در ایران حواسشان به وخامت اوضاع هست.
ایرانی ها در میانه چالش های خطیر داخلی و خارجی اند، اینکه اوضاع چه می شود را البته باید به متخصصان فال قهوه سپرد و امید به خردمندی اهالی قدرت داشت، ولی از همینجا می شود حدس زد که یک پروژه اساسی سیاسی نزدیک برای ساختار قدرت در ایران انتخابات ریاست جمهوری آینده است، آن انتخابات را خیلی (با تاکید) جدی بگیرید.
با تشکر از توجه و درج متن طولانی ، آمریکاییها ، لزوماً از شکل گیری جنگ در اطراف و اکناف دنیا بدشان نمی آید بلکه اتفاقاً استقبال و ترویج می کنند به شرط آنکه مدیریت شرایط جنگی با خود آنها باشد ، در مورد نبرد احتمالی با کشور عزیزمان هم به طور کلی همین قاعده و چارچوب اصلی را دنبال می کنند ، اما رویکرد آنها در این خصوص ، تابع یکسری شروط و ملاحظات است ، یکی آنکه در نبردهایی که از موازنه جنگی به نفع خودشان مطمئن نباشند یا ریسک آن را در حد بالا ارزیابی کنند ، روش فرسایشی در پیش می گیرند ، مشابه آنچه که پس از اخراج عراقی ها از کویت و محصور کردن آن به مدت ده سال در داخل مرزهای خودش و بکارگیری نفت در برابر غذا انجام دادند تا به حد کافی آن را ضعیف و متزلزل ساخته و قدرت حاکمیت را به پایین ترین سطح در دفاع از خود تنزل دهند ، شبیه این مثال را در مورد لیبی و حاکمیت رژیم معمر قذافی هم می توان آورد . اما در مورد ایران جنس برخورد متفاوت است ، چرا ؟
اینجا محور اصلی بحث بنده است .
اگر کس فکر می کند مشکل ایران با آمریکا در مذاکرات وین حل می شود کاملا اشتباه می کند.
ما ملت ایران چقدر ساده هستیم
امریکا اگر توافوق کند مسُله حل شود
ایران وارد بازار جهانی فروش نفت می شود
و به قیمت جهانی نفتش می فروشد
با تحریم کردن نفت قاچاقی زیر قیمت به خود امریکا می فروشیم اینقدر دلال نفتی در منطقه هست که چراغ خاموش داره نفت ارسال می کنیم امریکا نفع برایش دارد چه احتیاجی دارد که برجام را قبول کند اینطرف هم عدیی نخودی بال بال می زنند جلو امریکا مقاومت کنیم دستشون توی دست امریکا هست مگر دلارهای نفتی کجا سرمایه گذاری می شود در خود امریکا ملت رو با مقاومت و اینجور داستانها سرشان گرم کردن نه موشک ما امریکا را تحدید می کند نه هسته ای شدن ما بازی که امریکا و دوستانش سر ملت نا اگا در می اورند