روزنامه دولتی ایران در واکنش به نتایج یک نظرسنجی:

۶۹ درصد مردم از زندگی لذت می برند و ۵۲ درصد هم مقصر مشکلات اقتصادی را دولت قبل می دانند

«در سال ۱۴۰۱ میانگین نمره شادکامی ۶۴.۴۱ از ۱۰۰ بوده است. در همین رابطه، سنجه‌های «خودم را فردی فعال و تأثیرگذار می‌بینم» با امتیاز ۷۲.۳، «نسبت به آینده امیدوار هستم» با امتیاز ۶۹.۴، «از زندگی خود لذت می‌برم» با امتیاز ۶۸.۷ و «احساس می‌کنم زندگی ارزشمندی دارم» با نمره ۶۸.۵ از ۱۰۰، نشان می‌دهد.»

۶۹ درصد مردم از زندگی لذت می برند و ۵۲ درصد هم مقصر مشکلات اقتصادی را دولت قبل می دانند

روزنامه ایران نوشت:

برخی منتقدان داخلی دولت، با تکیه بر نظرسنجی‌های غیرمعتبر مراکز و مؤسسات غربی، نتایج کاملاً معکوسی را به جامعه مخابره می‌کنند. به طور کلی استفاده از نظرسنجی‌های مجعول به مثابه ابزار زیر سؤال بردن رقیب سیاسی، مع‌الاسف پدیده‌ای رایج در بخشی از سیاست داخلی ما است.

از جمله تلاش‌ها برای ابزارسازی از نظرسنجی، نتایج به اصطلاح یک پژوهش خارجی است که از سوی برخی طیف‌های منتقد دولت مورد استفاده قرار گرفته است. این طیف، به جای تکیه بر برنامه‌های ایجابی خود و اقناع افکار عمومی با کارنامه قبلی یا برنامه آتی، تلاش کرده با استفاده از این حربه تازه‌یاب، عملکرد یک‌ساله دولت سیزدهم را زیر سؤال ببرد.

این طیف، حتی به ناکام‌ جلوه دادن دولت بسنده نکرده، بلکه فراتر از دولت رفته و از مسدود بودن افق‌ها در ایران صحبت رانده است. درحالی که به نظر می‌رسد افقی که به‌راستی مسدود شده و امیدی به گشایش آن نیست، افق این جریان سیاسی است، نه آینده ایرانیانی که در یک‌سال گذشته نظاره‌گر گشایش‌های ناشی از عملکرد دولت و حرکت به سمت عدالت داخلی و خارجی با تکیه بر قدرت مردم بوده‌اند.

بیان حرف‌های مطلوب ما از خارجی‌ها!

آنچه به‌تازگی از سوی برخی از منتقدان دولت مورد استناد قرار گرفته است، نتایج به اصطلاح نظرسنجی مؤسسه‌ای به نام استاتیس است. دفتر این مؤسسه در شهر واشنگتن، پایتخت امریکا قرار دارد و آن طور که ادعا شده، این نظرسنجی با استفاده از تلفن انجام شده است. همین دو گزاره، به تنهایی برای زیر سؤال بردن نتایج ادعایی آن کافی است. چه آنکه حتی رسانه‌های معاند وابسته به رژیم آل سعود نیز در روزهای اخیر با استناد به نظرات این مؤسسه حملات گسترده‌ای علیه دولت سیزدهم ترتیب داده‌اند.

اما نکته اینجا است که آنچه در یافته‌های این پژوهش مطرح شده، دقیقاً همان چیزهایی است که این طیف از منتقدان دولت همگام با رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته، پیش‌تر هم بر آن تأکید می‌کردند. این هم‌پوشانی یافته‌های این به اصطلاح نظرسنجی با ادعاهای این منتقدان، درست مانند شاهدی است که از غیب برای آنان رسید. به عبارت دیگر، برای این طیف، مهم‌تر از اینکه یافته‌ها چقدر علمی یا دقیق باشد، این مهم بوده که ادعاهای آنان را نتیجه گرفته است. نارضایتی از عملکرد دولت، ‌بی‌آیندگی ایرانیان و ناامیدی از جریان‌های سیاسی موجود، همان چیزی نیست که این طیف از منتقدان سال‌ها است بر آن تأکید دارند و در این حالت وقتی یک مؤسسه امریکایی هم این گزاره‌ها را تأیید می‌کند! چرا نباید به آن دامن بزنند؟ چه بسا ممکن است پای هماهنگی‌های صورت گرفته از قبل نیز در جریان باشد.

یافته‌های مؤسسه‌های نظرسنجی داخلی

به‌رغم این اما، یافته‌های پژوهش‌ها و نظرسنجی‌های نهادها و مؤسسات معتبر داخلی، روایت دیگری از ایران دارد. این روایت، نه همه مشکلات را رفع شده تلقی می‌کند، نه ادعا می‌کند که همه ایرانیان از هر جهت از وضع فعلی راضی‌اند. بلکه هم کاستی‌ها را بیان می‌کند و هم روی مشکلات طیف‌های مختلفی از مردم انگشت می‌گذارد. در مقابل، به این مسأله هم اشاره می‌کند که ایرانیان نه تنها به هیچ وجه افق پیش رو را بسته نمی‌بینند، بلکه امیدوارانه به آینده نگاه می‌کنند. بخش عمده این امید به آینده، ناشی از عملکرد دولت سیزدهم در یک سال گذشته است. بویژه اینکه مردم در این نظرسنجی‌ها و پژوهش‌ها نشان داده‌اند که می‌دانند دولت جدید وارث چه مسائل و چه وضعیتی بوده است و می‌دانند که در چه مسیری در حال حرکت است. این داده‌ها که حاصل تحلیل نتایج آخرین نظرسنجی‌های معتبر در خرداد و تیر ۱۴۰۱ است، نشان می‌دهد که درک مردم از شرایط عمومی کشور نظیر علت مشکلات اقتصادی، مقابله با کرونا، سیاست خارجی، شادکامی و رضایت‌مندی عمومی، واقع بینانه است. درست برخلاف نظرسنجی ادعایی مؤسسه امریکایی که گویی از کشوری دیگر گزارش می‌دهد.

دولت در این زمینه در رویکرد «تأمین نان و حفظ جان» دو هدف را دنبال می‌کرد، بهبود وضعیت اقتصادی و مهار ویروس کرونا در کشور. در ابتدای فعالیت دولت، روزانه نزدیک به ۷۰۰ ایرانی جان خود را از دست می‌دادند

میراث کژکارکردی‌های گذشته برای دولت سیزدهم

هرچند دولت سیزدهم از بیان همه مشکلات به ارث رسیده از دولت گذشته استنکاف می‌کند، اما یافته‌های نظرسنجی و افکارسنجی نشان می‌دهد که مردم نسبت به این میراث وقوف دارند. مشخص در این باره، نتایج نظرسنجی‌های مراکز معتبر نشان می‌دهد که ۵۲ درصد مردم معتقدند در دهه گذشته، تدابیر و اقدامات مناسبی برای حل مشکلات اقتصادی کشور صورت نگرفته است.

مسائلی مانند دلار ۴۲۰۰ تومانی که برای این دولت به ارث رسید، نشان می‌دهد که این باور ایرانیان تا چه اندازه واقعی است. در کنار این، دولت سیزدهم برنامه کلنگ‌زنی‌های نمایشی و آغاز به‌ کارهای بیهوده پروژه‌های عمرانی را کنار گذاشته و بر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام به جای مانده از دولت‌های قبل متمرکز شده است؛ امری که از آن با عنوان «نهضت اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام» یاد می‌شود. این تصمیم، ناشی از وجود نزدیک به ۱۰۰ هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور است، پروژه‌هایی که ناتوانی دولت‌های گذشته در تحقق آنها، عملاً به اتلاف منابع ملی منجر شده است. بر پایه چنین وضعیتی است که می‌توان نتایج این نظرسنجی‌ها را معتبر و واقعی دانست.

نتایجی مانند اینکه بیش از ۵۲ درصد مردم بر این باورند، چون در دهه گذشته اقدامات مؤثری برای حل مشکلات اقتصادی انجام نشده، علت اصلی تورم و مشکلات اقتصادی کشور مربوط به عملکرد نامناسب دولت قبل است.

رضایتمندی از عملکرد دولت در مقابله با کرونا و درمان

یکی از نخستین برنامه‌های دولت سیزدهم، مقابله با کرونا بود. دولت در این زمینه در رویکرد «تأمین نان و حفظ جان» دو هدف را دنبال می‌کرد، بهبود وضعیت اقتصادی و مهار ویروس کرونا در کشور. در ابتدای فعالیت دولت، روزانه نزدیک به ۷۰۰ ایرانی جان خود را از دست می‌دادند. اما در یکسالگی دولت سیزدهم، تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا در برخی روزها به صفر رسید. در همین راستا، نتایج نظرسنجی‌ها نشان‌دهنده رضایتمندی مردم از عملکرد دولت در زمینه مهار ویروس کرونا است.

مطابق یافته‌های این مراکز افکارسنجی، بیش از ۸۳ درصد مردم عملکرد دولت سیزدهم در مقابله با کرونا را «موفق» ارزیابی می‌کنند. ضمن اینکه ۷۴ درصد از مردم نیز اعلام کرده‌اند از وضعیت بهداشت و درمان کشور «رضایت» دارند.

رضایت عمومی و شادی در زندگی

یافته‌های نظرسنجی‌های مراکز معتبر داخلی، وضعیت کاملاً متفاوتی در زمینه رضایت عمومی یا شادی ایرانیان در زندگی ارائه می‌کند. برخلاف سیاه‌نمایی مؤسسه‌های خارجی و تکرار آن از سوی برخی غربگرایان داخلی، بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ میانگین نمره شادکامی ۶۴.۴۱ از ۱۰۰ بوده است. در همین رابطه، سنجه‌های «خودم را فردی فعال و تأثیرگذار می‌بینم» با امتیاز ۷۲.۳، «نسبت به آینده امیدوار هستم» با امتیاز ۶۹.۴، «از زندگی خود لذت می‌برم» با امتیاز ۶۸.۷ و «احساس می‌کنم زندگی ارزشمندی دارم» با نمره ۶۸.۵ از ۱۰۰، نشان می‌دهد که ایرانیان در محدوده انسان‌های شاد قرار دارند.

درعین حال، نتایج یک نظرسنجی درباره «سنجش میزان رضایتمندی عمومی» که در خرداد ۱۴۰۱ انجام شده است، نشان می‌دهد ۷۵ درصد مردم در سطح زیاد و تا حدی زیاد در زندگی احساس آرامش و آسایش می‌کنند. در این رابطه، ۹۱ درصد در سطح زیاد و تا حدی زیاد از سازگاری و همدلی در خانواده خود رضایت دارند و ۸۰ درصد معتقدند «مردم در کارهای خیر شرکت کرده و به یکدیگر کمک می‌کنند.» حدود ۷۶ درصد نیز به طور زیاد و تا حدی زیاد معتقدند «مردم در مراسم و مناسبت‌های مذهبی شرکت می‌کنند.» بیش از ۶۵ درصد مردم هم تأکید داشتند مردم در روابط اجتماعی خود با یکدیگر با تحمل و مدارا رفتار می‌کنند و ۷۰ درصد نیز از «تأمین امنیت عمومی» اعلام رضایت کرده‌اند. این نتایج نشان می‌دهد که ایران، همچنان جامعه‌ای پایدار و امیدوار به آینده است، این درحالی است که اگر بنابر صحت نظرسنجی‌های خارجی می‌بود، امروز نمی‌بایست از پایداری و یکپارچگی ایران نشانی باقی مانده باشد.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 28
  • ناشناس
    0

    چقدر ایران خوبه

  • رزمنده 8 سال دفاع مقدس
    0

    لعنت بر پدر درغگو

  • ناشناس
    0

    واقعاااااااااا من از این زاویه نگاه نکرده بودم .

  • ناشناس
    0

    واقعا رو نیست
    از سنگ پای قزوین هم گذشته

  • فواد
    0

    بدترین درد ورنج برای یک جامعه خود فریبی است ؟ استنادات و نظرسنجی های یک روزی نامه مزد بگیر دولت که دقیقا یک سال پیش برای دولت قبل به به و چه چه می زد و امروز برای دولت جدید ، پشیزی ارزش ندارد .این قبیل جریده ها اصالت ذاتی ندارند و اصالت شان اعتباری و وابسته به دولت مستقر ، حتی به فرض اگر فردا دولتی مارکسیست هم سر کار بیاید این قبیل روزی نامه ها قطعا از مرام مارکس
    و لنین و هگل و اقتصاد اشتراکی تعریف وتمجید می کنند چون مجبورند و چاره ای ندارند .

  • ناشناس
    0

    فقط۰ ۱./. انان که سرمای کافی دارند ۱۰ انان که بر سر سفره پر برکت انقلاب نشسته اند لباقی همه ۸ شان گرو ۹ شان است و دربه درند

  • ناشناس
    8

    یک دیوانه امریکائی یه سوزن توی چاه انداخته و صدها احمق رسانه های خارجی و عربستانی ووابسته مزدور ایرانی و نادانهای داخلی ازاین نظرسنجی دروغ موسسه در پیتی استفاده می کنند!!

  • 5

    موسسه امریکائی ناشناخته حتما پول گرفته از عربستانی ها تا یک نتیجه دروغ را منتشر کند و خیلی نااگاهها را سرگرم کند

  • 10

    واقعا بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی الان از دولت روحانی است و این یک واقعیت ملموس و عینی است

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      دوره روحانی هم میگفتن از قبلی قبلی هم از قبلترش و تا خود روز انقلاب. سرتون رو از اون آخور بیرون بیارید و بفهمید که ما رییس جمهور نداریم فقط یک عروسک یخمه شب بازیه که نخ هاش رو گرفتن و تکون میدن

  • 9

    غرب گراها هر وقت سر کار امدند جز تخریب اقتصاد ی و عقب ماندگی برای کشور ثمری نداشتند پرداخت بدهی ماهیانه به طور متوسط ده هزار میلیارد تومانی به بانک مرکزی یکی از نتایج دولت غربگرا هست ارز ترجیحی که افتضاح بود

  • ...
    2

    کنترل کرونا بخاطر واکسنهایی بود که دولت روحانی پیشخرید کرده بود ، و دیگر اینکه این بیماری در کل دنیا کنترل شد ، و هیچ ربطی به دولت رییسی ندارد ، این دولت بجز سیاهی هیچ چیز در پرونده ی خود ندارد.

  • ناشناس
    0

    تو سایتتون نظرسنجی بذارید

  • ناشناس
    0

    خیلی سعی کردی دروغ بگی مردم ایران زندگی نمیکنند فقط زنده اند همین جا یه نظر سنجی راه بنداز فقط مزدوران نظام و دلالها از زندگی راضی اند و کاسبان تحریم

  • 8

    حسن روحانی یک دیکتاتور بود، نه رئیس جمهور

  • 0

    نباید همه هزینه افزایش قیمت خودرو از جیب مردم جبران شود

  • 6

    حسن روحانی خیانتکار 8 سال فقط پول جیب مردم مظلوم کشور را اداره کرد

    نظرات شما -
    • 0

      شکر اضافی تخور بابا

  • ناشناس
    0

    این موسسات کدامند و چطور به این نتایج فراتصور رسیدند؟ چیزی که من بین فامیل و خانواده های دوست واشنا و کسبه و بازاریانی که نیازهای روزانه رو ازشون خرید میکنم ،میبینم و شاهد هستم ناامیدی از دولت رئیسی نیست بلکه ناامیدی از همه دولتهاست و اطمینان به اینکه روزبه روز اوضاع بدتر خواهد شد هست .اگر راست میگن تو صدا و سیمای میلی یه نظرسنجی سنجش سطح رضایت ، امید به بهبود، تاسف و نامیدی برپاکنن ببینن چه نتیجه ای بدست میارن...یا تو همین سایتهاتون .چون تو.صدا وسیمای میلی نظر واقعی مردم حق بروز نداره .

  • 0

    دروغ که حناق نمیاره

  • ناشناس
    4


    اغتشاشات آبان 98 تقصیر جریان انقلابی بود!/سرپوشی بر سوءمدیریت دولت روحانی
    بهتر است امثال آقای عبدی با پذیرش مسئولیت کارنامه خود و جریان اصلاح طلب، کمی هم به فهم و شعور مردم احترام گذاشته و از فرافکنی پرهیز کنند. در مسئولیت پذیری اصلاح طلبان همین بس که در سال 88 با دروع تقلب کشور را ماهها دچار آشوب و التهاب کردند و ....

  • اسکندر
    0

    60ملیون مردم طبق اظهارات مسؤلین زیرخط فقرهستن ویارانه مععیشتی میگیرند لطفا این 65درصددرکجای ایران زندگی میکنند؟ شاید منظورانهایی که درخارج کشورزندگی میکنند!!!!!! اله اعلم

  • ناشناس
    0

    به گور پدرانت که معلوم نیست چند تا هستند خندیدی .

  • عجب
    0

    خدا هرچی آدم دروغ گو هس رو لعنت کنه الهی آمین عوض عذرخواهی ازمردم !!! برای این مدیریت ضعیفشون دراقتصاد وآوار کردن مشکلات برسرمردم مانند گرانی فقر فحشا و ازدواج مسکن غیره ....... خدا دیگه شاهده حرف عمل شون یکی نیس بااین همه دروغ اونم با لباس اسلام هااااااااااااااااااااااا وادعای پاکی و همه رو دشمن شیطان جلوه دادن

  • نادر قلی افشار
    0

    خود گویی و خود خندی عجب مرد هتر مندی
    هاهاها

  • نادر
    0

    فقط وایستگان به این حکومت که همیشه لفت و لبسشان به راه هست ممکته این نظر سازی های مصحک رو باور کنن. تون مزد خورهایی که ازاینا طرغداری میکنن همه یا دستشون در کار دولته با سهمیه ای هستن . کل این افراد هم 10 درصد ملت رو تشکیل نمی دن ولی زبونشان خیلی خیلی درازه
    اینافراد که نوکری پوتین بی خدا براشون افتخاره بهتره برن همون روسیه دریوزگی روسها رو بکنن

  • ایران خوب
    0

    جان بابات تحلیل زدی!!!!!! ۷۰۰ کشته ارمغان دروغ ۵۰ میلیون واکس مخبرجونتان بود که با حضرت آقا گفتنش دروغ بلغورمی کرد واجازه وارد کردن واکسن به روحانی نمی دادند.

  • ناشناس
    0

    دارویی برای فرزندم می خرم که در داروخانه حدکاثر 50 هزار تومن هست ولی اکثر مواقع موجود نیست. 5 میلیون تومن قرص 100 تایی رو از بازار سیاه تهیه می کنم.
    اگر این لذت نیست پس چیه؟ ها؟؟
    برادران مافیا خوب به فکر لذت ما هستند.