مهمترین گزینه جانشینی ایمن الظواهری کیست؟
بعد از کشته شدن ایمن الظواهری در خانه یکی از رهبران طالبان در مرکز کابل گمانهزنیهای مختلفی درباره نام جانشین او رواج یافته که در این میان یک نام از دیگران پیشی گرفته و پررنگتر است.
با نگاهی به رسانههای عربی و غربی دقیقاً بعد از تایید ترور ایمن الظواهری از سوی جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، نام سیف العدل یکی از رهبران برجسته القاعده سر زبانها افتاد.
سلطان یوسف حسن العارف معروف به سیف العدل نیز همانند الظواهری تباری مصری دارد و هر بار که شایعه مرگ الظواهری منتشر میشد همزمان نام او هم به عنوان جانشین الظواهری مطرح میشد که هر بار هم او با رد مرگ رهبرش، آن را تکذیب میکرد.
اما این بار با تایید خبر قتل الظواهری، او به رهبر احتمالی و شاید بالفعل گروه تروریستی القاعده تبدیل شده است تا به گفته دیلیمیل، وعدهای که سالها پیش به اعضای این گروه- مبنی بر بازگرداندن القاعده به قدرت و جایگاه دوره اسامه بن لادن- داده بود فرصت اجرا پیدا کند.
سیف العدل یا به تعبیر برخی از دوستانش «سیف الانتقام» تحت تعقیب بسیاری از سرویسهای اطلاعاتی از جمله ایالات متحده و بریتانیا بوده و دولت آمریکا برای سر او یا اطلاعات منجر به دستگیریاش ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
یکی از کارشناسان بریتانیایی معتقد است سیف العدل در مقایسه با الظواهری چالاکی بیشتری دارد و احتمالاً فعالیتهای تروریستی القاعده تحت رهبری او بیشتر از دوره الظواهری شود.
دولت بریتانیا هم به دلیل نقشی که او در انفجارهای سفارت آمریکا در نایروبی و دارالسلام در سال ۱۹۹۸ داشت و ۲۲۴ کشته بر جای گذاشت، ۷.۵ میلیون پوند برای سر او جایزه گذاشته است.
او در زمانی که یکی از فرماندهان واحد حفاظت بن لادن در افغانستان بود لقب نگهبان سیاه را از اطرافیان گرفته بود.
به گفته یک کارشناس، برای رهبر جدید القاعده مرگ غیرنظامیان هیچ عذاب وجدانی به همراه ندارد و در عین حال روابط خوبی با گروه داعش و طالبان در افغانستان ایجاد کرده است.
سرهنگ ریچارد کمپ، که بیش از ۲۰ سال برای دولت بریتانیا سیف العدل را تعقیب میکرد، در این باره میگوید: همکاری بین گروه القاعده و گروههای مذکور به طور بالفعل وجود دارد اما سیف العدل به شدت مورد احترام این گروهها بوده و به همین خاطر میتواند ظرفیت همکاریهای بیشتر و حتی همافزایی را با آنها فراهم کند.
کمپ نیز قبلاً گفته بود فرمانده جدید (احتمالی) گروه القاعده میتواند این گروه تروریستی را نسبت به عملکرد چند سال اخیرش فعالتر کند.
حضور سیف العدل وقتی اهمیت بیشتری پیدا میکند که بدانیم از زمان قتل اسامه بن لادن در سال ۲۰۱۱ در پاکستان، الظواهری به دلیل فقدان محبوبیت و کاریزمای بن لادن نتوانست تندروهای جهان را برای تقویت این گروه به سوی خود جذب کند.
حال با توجه به مرگ حمزه بن لادن، همه نگاهها به سمت سیف العدل به عنوان وارث احتمالی رهبری القاعده جلب شده است، گرچه نامهای دیگری هم در این بین مطرح است.
بهترین گزینه شریعتمداری صاحب کیهان است
شریعتمداری بهترین گزینه است البته پناهیان هم بدک نیست میتواند بچرخوند
اگه ندارند براشون بفرستیما .