خبر فوری پرونده انتخاب پزشکیان را بازخوانی می کند؛
انتخابات زودهنگامی که نتیجه ای غیر قابل پیش بینی داشت
انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در شرایطی برگزار شد که هنوز یک سال تا پایان عمر دولت سیزدهم باقی مانده بود .

انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری چهاردهم پس از حادثه سقوط بالگرد شهید رییسی در اواخر اردیبهشت ، در روز 8 تیرماه 1403 برگزار شد .
انتخاباتی که شاید نتیجه آن حتی در شش ماه پیش از اتفاق سقوط بالگرد قابل پیش بینی نبود و نتیجه ای که در این انتخابات حاصل شد برای بسیاری از تحلیل گران با توجه با انتخاب رییسی در سال 1400 قابل پیش بینی نبود .
قانون در مورد فوت رییس جمهورچه می گوید؟
بر اساس اصل 131 قانون اساسی " در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس جمهور و یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته و رئیسجمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس جمهور یا موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را بر عهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت پنجاه روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود. در صورت فوت معاون اول و یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیس جمهور معاون اول نداشته باشد. مقام رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب میکند"
بر این اساس معاون اول دولت سیزدهم موظف به برگزاری انتخابات ظرف مدت 3 ماه می شد. براساس اعلام وزات کشور دولت سیزدهم از تاریخ 10 تا 18 خرداد ثبت نام کاندیدها ریاست جمهوری انجام شد و پس از بررسی صلاحیت ها، 20 خرداد اسامی نامزدهای تأییدشده از سوی شورای نگهبان اعلام شد .
نامزدهایی که آمدند، اما پشیمان شدند
بر اساس اعلام وزارت کشور، مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف شش نامزدی بودند که صلاحیتشان برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ احراز شد و از ۲۰ خرداد تا ۷ تیر برای تبلیغات انتخاباتی خود فرصت داشتند. البته ازاین تعداد نامزدها قاضیزاده هاشمی ۶ تیر و زاکانی ۷ تیر از رقابت در انتخابات انصراف دادند.( اینجا ببنید )
انصراف دو تن از نامزدهای انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری با انتقادات جدی روبرو شد ( اینجا ببنید )
در جریان انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری نامزدهای متفاوتی از هر دو طیف و حتی بسیاری از نمایندگان مجلس و اعضای دولت سیزدهم وار گود انتخابات شدند . ( اینجا بخوانید )
اصلاح طلبان با قدرت وارد می شوند
در جریان انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری، اصلاح طلبان اعلام کردند که در صورتی که یکی از کاندیدها انتخابی این شورا یعنی پزشکیان ، همتی و یا آخوندی تایید صلاحت شوند در انتخابات حضور خواهند داشت. بعد از تایید صلاحیت پزشکیان این طیف سیاسی برای حمایت از وی وارد عرصه انتخابات شد و خصوصا در دور دوم انتخابات بسیاری از شخصیت های منسوب به اصلاح طلب برای حمایت از پزشکیان وارد این عرصه شدند .
در جریان این انتخابات سید محمد خاتمی نیز تلاش بسیاری کرد که پزشکیان بتواند از صندوق رای بیرون بییاد و در سخنرانی های خود حمایت زیادی از وی که زمانی وزیر بهداشت دولتش بود، کرد.( اینجا ببنید )
چند دستگی اصولگرایان ادامه دار شد
با حضور همزمان چند نامزد اصولگرا در عرصه انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری و عدم موفقیت آنها در توافق بر سر یک کاندیدا ، مصطفی پورمحمدی نماینده طیف سنتی اصولگرا ، محمد باقر قالیباف رییس مجلس، سعید جلیلی که خود رامدافع جدی انقلاب و مقاومت می دانست ، علیرضا زاکانی شهردار اصولگرای تهران و قاضی زاده هاشمی رییس بنیاد شهید در دولت مرحوم رییسی که میتوان گفت به عنوان نماینده این طیف از جریان اصولگرایی بودند، وارد عرصه انتخابات شدند.
کش و قوس های در جران اصوگرا برای رسیدن به کاندیدای واحد ادامه دار بود و هیچ یک حاضر نبودند که به نفع دیگری کنار بروند و البته بر اساس نظر سنجی ها در این میان جلیلی و قالیباف بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات داشتند . بر اساس اخبار موجود تلاشها برای کنار کشیدن یکی از اینها به نفع دیگری تا روزهای قبل از انتخابات نیز ادامه داشت، ولی به نتیجه ای نرسید وهنوز هم با گذشت حدود 8 ماه از پایان انتخابات این بگو و مگو ها ادامه دارد .(اینجا بخوانید)
آمار وزارت کشور میزان رای رقبا را چگونه اعلام کرد؟
پس از پایان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان منتخب این رقابت وزارت کشور آمار تفکیکی هر استان را اعلام کرد(اینجا ببنید)
دولت وفاق با تنفیذ مقام معظم رهبری راهی پاستور شد
هفتم مرداد ماه مراسم تنفیذ حکم رییس جمهور منتخب با حضور مقام معظم رهبری و میهمانان داخلی و خارجی برگزار شد و ایشان در سخنانی ضمن تاکید بر اینکه مردم رییس جمهور شایسته ای را انتخاب کردند ؛ توصیه هایی را به دولت جدید بیان داشتند.(اینجا بخوانید)
انتخابی که قیمت ارز سکه طلا و کالاها و خدمات را در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۳ دوبرابر کر د.
درود بر پزشکیان خار چشم تندرو ها
پزشکیان میخواد کاری بکنه اجازه ای بهش داده نمی شود.. پزشکیان کاملا در تحت کنترل است..
پزشکیان طرف مردم ایستاده.. نه طرف اون اقلیت خائن که کشورو کنترل میکنند و کابینه اشو هم نمی زارن خودش درست کنه.
درود بر پزشکیان
مطمئنی نتیجه غیر قابل بود؟
اقای دکتر پزشکیان با رای مردم ریس جمهور شده اقای سیعد جلیلی یادش نره پول نفت کریسن چی شد شماها نمی گذارید کار درست که برنامه اش بوده انجام بده صلح وامنیت وعدالت اجتماعی واقتصادی وبیکاری جوانان را حل کند متاسفم شماها چی فکر میکنید
اگرخداراضی باشد این کاربکنیدپول بدیداگردرآمریکاپول بخوان راضیشون کنیدبعداسرائیل راھدف قراردھید
اینا همش دعوای زرگری ومردم فقط کلاه گشاد برسرشان رفت طبق روال همیشگی واز وضع اقتصاد جامعه همه چی کاملا عیانه چه حاجت به بیانه
کاملا قابل پیش بینی بود نتیجه