بازرس اسبق آژانس: ادبیات گروسی درباره ایران را نمیپسندم
بازرس اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ادبیات مدیر کل فعلی این نهاد سازمان ملل درباره ایران انتقاد کرد و از بیانیه اخیر او درباره «بلندپروازیهای هستهای ایران» ایراد گرفت.
«یوسری ابوشادی»، بازرس اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای از اظهارات اخیر «رافائل گروسی»، مدیر کل فعلی این نهاد بینالمللی علیه ایران انتقاد کرد.
«ابوشادی» که در سال ۲۰۰۵ برنده جایزه صلح نوبل شده و در حال حاضر عضو شورای امور خارجی مصر است در مصاحبهای که روز سهشنبه با شبکه خبری راشاتودی انجام شده گفت که اظهارات اخیر گروسی که گفته برنامه هستهای ایران از لحاظ «ظرفیت و بلندپروازی» رو به پیشرفت است را نمیپسندد.
گروسی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در وین گفت: «آنها یک برنامه هستهای بلندپروازانه دارند که لازم است به صورت مناسب مورد راستیآژمایی قرار بگیرد. این برنامه بسیار بسیار سریع نه فقط به پیش بلکه به سمت حاشیهها هم حرکت میکند. برنامه هستهای آنها هم از لحاظ بلندپروازی و هم از لحاظ ظرفیت رو به رشد است.»
ابوشادی گفت: «امروز من از رئیس آژانس اتمی شنیدم که ایران - او دو کلمه به کار برد- بلندپروازیها و ظرفیتش در زمینه هستهای را افزایش داده است. من از کلمه بلندپروازی خوشم نیامد.»
این بازرس سابق آژانس اتمی اضافه کرد: «او (گروسی) رئیس یک سازمان بیطرف بینالمللی است و نباید از این کلمات استفاده کند. بلندپروازی، لغتی است که برای افراد و نحوه تفکر آنها استفاده میشود. نمیتوان ایران را با به کار بردن این کلمه بلندپروازی متهم کرد.»
«بلندپروازیهای هستهای»، عبارتی است که معمولاً مقامهای رژیم صهیونیستی، آمریکا و کشورهای اروپایی هنگام توضیح درباره برنامه هستهای ایران از آن استفاده میکنند. رافائل گروسی، با آنکه در کسوت ریاست آژانس اتمی مأموریتی فنی در خصوص برنامه هستهای دارد معمولاً از ادبیات همین طرفها برای توصیف برنامه هستهای ایران استفاده میکند.
جمهوری اسلامی ایران بارها از رافائل گروسی خواسته به جای صدور بیانیههای سیاسی درباره برنامه هستهای ایران مأموریت فنی خود در این خصوص را انجام دهد.
الشادی در بخش دیگری از مصاحبه با راشاتودی با بیان اینکه ایران بر خلاف آمریکا از برجام خارج نشده از رفتار واشنگتن در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران انتقاد کرد.
این برنده جایزه صلح نوبل در پاسخ به اظهارنظر مجری برنامه مبنی بر اینکه آمریکا در حال لفاظی در خصوص توافقی است که خودش از آن خارج شده گفت: «در واقع، آمریکا دارد به روش خودش و به صورت یکجانبه دارد فکر میکند. در واقع، در اینجا دو طرف وجود دارند.»
وی اضافه کرد: «شما نمیتوانید ایران را مجبور به بازگشت به توافق بکنید. [اگر میخواهید این کار را انجام بدهید] چرا هنوز دارید تحریمها را تشدید میکنید؟ این ایران نیست که از توافق خارج شده، آمریکا این کار را کرده است. آنها نمیتوانند این را درک کنند که تحریمها علیه ایران کارگر نخواهند بود. همین حالا دیر شده است و آنها مجبورند به توافق برسند و همزمان با لغو تحریمها به توافق برگردند.»
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
باو تو خوبی همه رو هم به چشم خیر و خوبی میبینی و الا ما که میدونیم چه خبره
این گروسی بیطرف نیست اون جاسوس آمریکا و اسراییل