وزیر امور خارجه:

۱۲ امشب تکلیف برجام روشن می‌شود/ آمریکا هم به خوبی می فهمد ما تا چه میزان منعطف شدیم و حالا نوبت آنهاست

وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرد: حداکثر تا ساعت ۱۲ امشب نظرات خود را در مورد مسائل باقی مانده در ارتباط با مذاکرات وین و طرح ارائه شده به صورت مکتوب به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا ارائه می‌دهیم.

۱۲ امشب تکلیف برجام روشن می‌شود/  آمریکا هم به خوبی می فهمد ما تا چه میزان منعطف شدیم و حالا نوبت آنهاست

حسین امیرعبداللهیان ظهر روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار در بخشی از صحبت‌های خود در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: بعضا این گلایه را برخی از دوستان خبرنگار مطرح می‌کنند که چرا از حضور خبرنگاران در این دوره از مذاکرات استفاده نمی‌شود و بیشتر روایت‌هایی که در این زمینه مطرح می‌شود روایت‌های غربی و یا روسی است، گفت: ضمن این‌که این ایراد شما را من قبول دارم اما خدمت شما عرض می‌کنم که تصمیم نظام از ابتدا در این مرحله بر این قرار گرفته که موضوع مذاکرات به زندگی روزمره مردم گره زده نشود و در واقع ما این موضوع را به نوعی از تیتر یک رسانه‌ها خارج کنیم و به جای این‌که با گذاشتن روزشمار در این ارتباط به کشور هیجانی وارد شود در دل مذاکرات کار واقعی را بکنیم.

وزیر خارجه کشورمان با بیان این‌که مردم از ما نتیجه می‌خواهند، ادامه داد: من نگاهم این است که مردم صرف نظر از نگاه‌های سیاسی خود در مورد مسائل ملی نگاه ملی دارند و از ما نتیجه می‌خواهند. ممکن است فردی نظرات شخصی خود را بگوید اما رویکرد، نگاه به منافع ملی است و این چیزی است که به ما در طول مذاکرات کمک کرده است. در میز مذاکرات به ما قدرت داده است و این نشان‌دهنده فرهیختگی جامعه است.

وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا ما واقعا دنبال توافق هستیم، گفت: بعضا برخی به ما می‌گویند چیدمانی که شما گذاشته‌اید چیدمانی است که توافق نشود ولی واقعا این چنین نیست ممکن است فردی یا افرادی در تیم، ملاحظاتی نسبت به برجام داشته باشند ولی ما همه به دنبال توافق خوب، پایدار و قوی برای کشور هستیم.

امیرعبداللهیان گفت: از خود من هم بپرسید می‌گویم برجام نتیجه ماه‌ها تلاش همکارانمان در وزارت خارجه بود که به سندی برسیم و این سند مثل هر سند دیگری می‌تواند ایراداتی داشته باشد.

وی با بیان این‌که نمی‌خواهم در اینجا وارد جزییات شوم تصریح کرد: به نظرم ایراد اساسی که در سند برجام وجود دارد این است که در حوزه راستی‌آزمایی آنچه که مربوط به تعهدات هسته‌ای ما می‌شود به خوبی راستی آزمایی می‌شود مثلا مشخص است که چند سانتریفیوژ در حال کار کردن است و یا درصد غنی‌سازی ما چقدر است و آژانس بر این فعالیت‌ها نظارت می‌کند. صفر تا ۱۰۰ این فعالیت‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما در مورد لغو تحریم‌ها ابهامات زیادی وجود دارد که بخشی از آن به ماهیت مذاکره بر می‌گردد.

وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: ما نیز که اکنون مذاکره می‌کنیم ممکن است با مشکلاتی مواجه باشیم. ما در این مذاکرات براساس اسناد، خطوط قرمز و ملاحظات‌مان متنی را داریم و طرف‌های مقابل هم ممکن است در این مذاکرات ملاحظات خود را داشته باشند و در مجموع توافقی که حاصل می‌شود حاصل تضارب آرا بین هفت طرف است. هفت طرف آرا و نظرات خود را در این ظرف ریخته‌اند و نتیجه آن بیرون آمده است.

وی با اشاره به حضورش در مجلس در هفته قبل گفت: هفته پیش در بین نمایندگان حضور پیدا کردم و تعدادی از آنها گفتند که پیش‌نویس توافق را دیده‌اند و به آن ایراداتی دارند من نیز می‌گویم که اگر فردا به توافق رسیدیم اگر کسی بخواهد موشکافی کند حتما در متنی که نوشته شده ایراداتی وجود دارد و این ایراد به این موضوع بر می‌گردد که بالاخره طرف مقابل نیز مطالبات و ملاحظاتی دارد.

امیر عبداللهیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: تیم با این نگاه که می‌خواهد توافق انجام شود به مذاکرات اعزام شده است و صرف نظر از نگاه فردی افراد تصمیم کشور این است چنانچه منافع و خطوط قرمز ما رعایت شود این توافق محقق شود.

وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع مذاکره با بیان این‌که یکی از دلایلی که این مذاکرات طولانی شده به این خاطر است که ما نمی‌خواهیم از خطوط قرمز عبور کنیم و ما روی خطوط قرمز خود ایستاده‌ایم، اظهار کرد: در مورد بخش‌هایی از این خطوط قرمز نیز و رعایت آن به نتیجه رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر بخواهم بگویم که در مذاکرات وین در چه مرحله‌ای هستیم باید بگویم اکنون در نقطه‌ای هستیم که شاید بتوان آن را شروع پایان توافق بنامیم ولی این‌که این شروع پایان توافق چقدر می‌تواند زمان ببرد دقیقا بستگی به طرف مقابل و آمریکایی‌ها دارد. آنچه که بین ما و سه کشور اروپایی و چین و روسیه باید انجام می‌شد انجام شده است و اکنون یکی از موضوعات اصلی لغو تحریم‌هاست.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه صحبت‌های خود با بیان این‌که در مذاکرات اخیر وین پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، گفت: واسطه رسمی ما در این مذاکرات اتحادیه اروپاست و آقایان مورا و بورل پیام‌هایی را بین ایران و آمریکا منتقل می‌کنند و آقای بورل تا سه ماه پیش خودش کمتر وارد این موضوع می‌شد ولی از موقعی که به تهران آمدند نقش مستقیم‌تری در مذاکرات ایفا می‌کند ما خیلی موافق نبودیم که هماهنگ‌کننده متن و طرحی را ارائه دهد ولی آنها گفتند که ما پست‌چی نیستیم که پاکت بین شما و آمریکا رد و بدل کنیم آقای بورل طرحی که ارائه دادند تلفیقی از  طرح‌ها و ایده‌های طرف های مقابل است.

وی با بیان این‌که وزرای خارجه کشورهای قطر، عمان، عراق، ایتالیا و فرانسه نیز پیام‌هایی می‌برند و می‌آورند و تلاش می‌کنند که دیدگاه‌های ما و طرف‌های آمریکایی به یکدیگر نزدیک شود، اظهار کرد: آمریکایی‌ها می‌خواهند در گفت‌وگوها مشکلات خود را بزرگ کنند و از یک ادبیات تکراری و نخ‌نما استفاده می‌کنند و می‌گویند هر آنچه که ما می‌توانستیم را داده‌ایم ما نیز تاکید بر این می‌کنیم که نمی‌توانیم از خط قرمز خود عبور کنیم و نمی‌توانیم توافقی را امضا کنیم که بعد از مدتی مثلا ۴۰ روز توافق انجام شده ولی روی زمین هیچ اتفاقی رخ نداده است و ما به دنبال توافقی هستیم که مردم در زندگی خود اثر آن را ببینند البته همانطور که پیش از این گفتم ما خود را معطل توافق نکرده‌ایم و دولت برنامه اقتصادی خود را با جدیت دنبال می‌کند و ما در وزارت امور خارجه متعهد هستیم که ماموریتی که به ما در زمینه توافق واگذار شده به سرانجام برسانیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد مذاکرات ادامه داد: الان به صورت مشخص در مورد سه موضوع در حال تبادل پیام با طرف آمریکایی هستیم و طی روزهای آینده آخرین نظرات خود را اعلام می‌کنیم و به کشورهای مذاکره کننده به صراحت گفته‌ایم که اگر نظرات ما در مورد این سه موضوع که منطقی نیز هست آمادگی داریم که وارد مرحله توافق شویم و جلسه جمع‌بندی با حضور وزیران امور خارجه در وین برگزار شود و سپس وارد مراحل بعدی کار شویم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: ما به صراحت به طرف‌های آمریکایی که پیام می‌دهند که در آستانه انتخابات میان دوره کنگره هستیم و مشکل بنزین داریم گفته‌ایم که برای انجام قدم نهایی باید طرف آمریکایی از خود انعطاف نشان دهد. ما در تمام مراحل مذاکرات از خود انعطاف نشان دادیم و طرف آمریکایی نیز این موضوع را می‌داند که ما تاکنون به چه میزان انعطاف نشان داده‌ایم. ما در مراحل مذاکرات بر موضوعاتی که می‌توانستیم این انعطاف را نشان داده‌ایم و اکنون نوبت به انعطاف طرف آمریکایی است.

وی گفت: در مذاکرات اخیر طرف آمریکایی در دو موضوع به صورت نسبی انعطاف‌هایی را به صورت شفاهی نشان داده است که باید مکتوب شود و تبدیل به متن شود و مساله سوم موضوع تضمین‌هاست که باید آمریکایی‌ها انعطاف داشته باشند و با واقع‌بینی برخورد کنند و اگر ما چنین انعطافی را مشاهده کنیم در روزهای آینده می‌توانیم به نقطه توافق برسیم. روزها آینده روزهای مهمی برای توافق است. اگر آنها انعطاف نشان ندهند دنیا به آخر نمی‌رسد آنها صحبت از پلن B می‌کنند ما هم پلن B خود را داریم.

وزیر امور خارجه کشورمان درادامه صحبت‌های خود گفت: حداکثر تا ۱۲ امشب آخرین جمع‌بندی خود را به صورت مکتوب در مورد مسائل باقی‌مانده به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا ارائه می‌دهیم و اگر واکنش آمریکا همراه با واقع‌بینی و انعطاف باشد توافق رخ می‌دهد و اگر انعطافی نشان ندهند باید بیشتر گفت‌وگو کنیم.

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در نشست با خبرنگاران که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شده بود با بیان این‌که در سیاست خارجی دولت سیزدهم نگاه به آسیا و همسایگان دارای اهمیت زیادی است، افزود: ما در حوزه همسایگان ظرفیت‌های زیادی داریم و تلاش کرده‌ایم در این مدت این ظرفیت‌ها را در بخش تعاملات خارجی بالفعل کنیم.

وی با بیان این‌که در تعامل با برخی همسایگان با برخی مشکلاتی مواجه بودیم که تلاش کردیم این مشکلات را حل کنیم اضافه کرد: در تعامل با همسایگان شمالی بعضا در کشور به صورت سنتی حساسیت‌هایی در داخل ایران وجود دارد مثلا بعضا می‌بینیم که اگر ملاقات یا گفت‌وگوی تلفنی با وزرای خارجه چین و روسیه انجام می‌گیرد یکباره هجمه شدیدی علیه ما وارد می‌شود و بعضا می‌گویند که سیاست نه غربی و نه شرقی رعایت نشده حتی در مورد مدت مکالمه و گفت‌وگوی تلفنی با وزرای خارجه چین و روسیه نیز بعضا در داخل کشور در بین عده‌ای این حساسیت وجود دارد و در ارتباط با آن تحلیل‌هایی مطرح می‌شود و این نگاه ممکن است به دلایل مختلف در داخل کشور وجود داشته باشد.

امیرعبداللهیان با تاکید بر اهمیت رعایت سیاست نه غربی نه شرقی از سوی وزارت خارجه در حوزه تعاملات با کشورهای مختلف افزود: در همین چارچوب بارها تاکید کرده‌ایم که هیچ کس بنا ندارد از خطوط قرمز و استقلال سیاسی عبور کند ما به هیچ وجه سیاست خارجی‌مان را به هیچ بلوکی گره نمی‌زنیم. نه به غرب و نه به شرق. سیاست‌ خارجی خود نه به چین و روسیه گره می‌زنیم نه به فرانسه و انگلیس . ما سیاست خارجی خود را به منافع خارجی کشور گره می‌زنیم و براین اساس منفعت ملی‌مان را در هر کجا باشد دنبال و پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان این‌که سیاست خارجی متوازن و پیشبرد آن مورد توجه جدی دولت سیزدهم است در همین ارتباط گفت: در حوزه تعامل با اروپا نیز اروپا را فقط سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان محدود نکرده‌ایم ما تلاش کرده‌ایم با کشورهای مختلف اروپایی تعامل کنیم و در طول یکسال گذشته به رغم تحریم‌ها حجم تبادلات تجاری ما با برخی کشورهای اروپایی از ۳۵ درصد به ۱۸۰ درصد رسیده است در حالی که کشورهایی چون فرانسه، انگلیس، آلمان به ما می‌گفتند که هر تعاملی که می‌خواهید انجام دهید در ابتدا باید مساله برجام حل شود. بنابراین ما همه اروپا را این سه کشور نمی‌دانیم و تلاش کرده‌ایم با کشورهای مختلف اروپایی تعاملات خود را در حوزه‌های مختلف گسترش دهیم.

امیرعبداللهیان با بیان این که در مدت اخیر برخی شرکت‌های متوسط اروپایی در داخل ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند و پروژه‌هایی را افتتاح کرده‌اند به تشریح برخی اقدامات معاونت دیپلماسی وزارت خارجه در مدت یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: در حوزه تعاملات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها توانسته‌ایم این حجم مبادلات را از ۳۷ درصد به ۵۷۰ درصد افزایش دهیم.

وی با بیان این‌که ما در دولت در کنار این‌که موضوع مذاکرات را دنبال می‌کنیم تاکید بر این داشته‌ایم که اقتصاد کشور را به برجام گره نزنیم، ادامه داد: اگر همین فردا برجام به نتیجه برسد و تحریم‌هایی که برداشته می‌شود تحریم‌های ثانویه است و تحریم‌های اولیه باقی‌ است و ما در کنار برجام همچنان سیاست بی‌اثر کردن تحریم‌ها و توسعه اقتصادی پایدار را دنبال خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح عملکرد وزارت خارجه و دولت در حوزه دیپلماسی آب پرداخت و گفت: این حوزه برای ما مهم است و گشایش‌هایی در این حوزه ایجاد شده است.

امیرعبداللهیان با بیان این‌که یکی دیگر از موضوعات مهم برای ما در وزارت خارجه بحث ایرانیان خارج از کشور است، افزود: من از شما خبرنگاران می‌خواهم که به بحث ایرانیان خارج از کشور و مسائل آنها بپردازید. این موضوع می‌تواند به ما در پیشبرد مسائل مرتبط با آنها کمک کند. ما امروز براساس آمار رسمی حدود ۴.۵ میلیون ایرانی در خارج از کشور داریم که البته براساس آمار غیررسمی این رقم هفت میلیون است. آمار رسمی مربوط به ایرانیانی است که به سفارت مراجعه کرده‌اند و مسائل کنسولی خود را از طریق سفارتخانه‌ها پیگیری کرده‌اند.

وی همچنین در ادامه صحبت‌های خود در ارتباط با ایرانیان خارج از کشور افزود: می‌بینیم که در برخی از کشورهای اروپایی و یا دیگر کشورها مثلا همبستگی قوی‌ای بین لبنانی‌ها و یا ترک‌های مقیم آن کشورها وجود دارد ولی متاسفانه همبستگی ایرانیان در خارج از کشور خیلی قوی نیست و من بعضا مشاهده کرده‌ام که تعدادی از ایرانیان خارج از کشور به ما گفته‌اند که ایرانیان خارج از کشور علی‌رغم فرهیختگی که از آن برخوردار هستند کمتر از یکدیگر حمایت می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: ان‌شاءالله در سه ماه آینده قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور به تصویب می‌رسد و یکی از مهم‌ترین بخش‌های حساس در این ارتباط موضوع دو تابعیتی‌هاست.

در ابتدای این نشست که در محل وزارت خارجه برگزار شده بود تعدادی از خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران به نمایندگی از همکاران خود سخنرانی کرده و به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 51
  • ناشناس
    5

    کدام مردم می گویند حرف مردم خواستید بشنوید رفراندوم بزارید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      اگرچنین کاری کننددودمانشان به بادمیرودخودشان میدانند چه خبراست

    • ناشناس
      0

      توافقی در کار نیست ایشان فرار به جلو میکنند تا بیندازند گردن امریکا در چند روز آینده متوجه میشوی پلان Bما وآنها را مردم تاوانش را خواهند داد بیش از چهل سال است

  • راستگو
    6

    برای ملت چه توافق بشه چه نشه فرق نمی کنه ملت ایران همیشه گرسنه وگدا باقی می مانند این شما ها هستید که با دلارها بچه تون می فرسنید امریکا برا ما گور پدر امریکا همین الان به من ویزا بده به چه دردم می خوره

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      مرد عاقل در این مملکت خودتی .دمت گرم

    • 2

      اقای راستگو دوست دارم

    • ناشناس
      3

      بچه هشون آمریکا هستند ما سرکاریم

    • 3

      چقدر از این ساعت های ۱۲ بیاید باز وعده توافق بشنویم

    • ناشناس
      2

      البته اقای راستگوی عزیز اگر پاسپورت امریکا را به هر ادم عاقل بدهند با سر میرود همه حرفها درست بود به جز تکه اخری . من حاضر 10 سال داخل امریکا زندگی کنم بعدش بمیرم.

  • 🐜
    1

    خیربدبخت شمااصلانمیزاریدماملت نفس بکشیم چه رسد ب حرف زدن خفه شدیم ازدیکتاتوری

    نظرات شما -
    • 3

      جماعت شیادوفاسد بیش از۴دهه ایران وایرانی رابرای منافع وتوَمات خود گروگان گرفته اند

    • 0

      جواب پایین ی خیلی درست . ما همه دست به دست هم تا ندهیم ک افکار پلید را دور نکنیم اش هست و همین کاسه عزیران برای تغییر باید یک ندا شویم عزیزان من شما همه عزیزید بیایید برای تغییر یک ندا شوید .دوست ملت دارم بیشتر دوست وطن عزیز . ایران برای تولد میاد.

  • ناشناس
    3

    ببند حلقت رو .چرانگذاشتن دوره دولت قبل مذاکرات به نتیجه برسه ؟

    نظرات شما -
    • .
      11

      دولت قبلی ۸ سال وقت داشت ولی حاصل لاس زدنش با آمریکایی ها دلار ۳۰ هزار تومنی و چندین برابر شدن قیمتها و بدبختی و چاپ پول بدون پشتوانه و بدهی نزدیک به ۵۰۰ هزار میلیارد تومنی و.....بود.حالا تو ببند حلقتو

  • 🐜
    0

    اگرکاسبان تحریم بردارند

    نظرات شما -
    • رضا..
      1

      برجام بدون FATF مثل ماشین بدون بنزین است. البته حتما راننده هم باید گواهینامه معتبر داشته باشد که ماشین را به قعر دره نبرد. اگر همه چیز مهیا باشد و حاکمیت فقط و فقط منافع ملی را لحاظ کند و به کلی یمن و لبنان و عراق و حماس و... را رها و تمرکز را روی اقتصاد و معیشت ملت بگذارد شاید مردم یه نفس راحتی بکشند وگرنه برجام هم نمی‌تواند مشکل اساسی کشور را حل کند.

  • حیحات منا الزله
    2

    نمیشه خواهش کنی اورپا فرصت جواب دادن تا ظهر فردا تمدید کنه

  • طاهری
    2

    توافق بشه یا نشه بحال ملت بدبخت ایران چه فرقی داره

    نظرات شما -
    • 2

      هرچه باشدمیرودبه جیب خودشان وپاپتیهایی مثل لبنان،فلسطین،یمن،سوریه،و..

  • 🐜
    1

    گرانی وتورم چندین برابری راتحمیل کردید ب ملت فرودست بسه دیگه اگروجدان دارید

  • ناشناس
    1

    می خواهید بدانیم در چه کشوری زندگی می کنیم و جمهوری اسلامی از ایران چی ساخته...صرفن کافیه چهره و حال سپیده رشنو مخالف حجاب اجباری رو هنگام مصاحبه اجباری با چهره و حال هادی مطر ضارب سلمان رشدی در هنگام حضور در دادگاه مقایسه کنیم

  • 0

    تنها چیزی که برای جمهوری اسلامی هیچ وقت اهمیت نداشته مردم و سرنوشت مردم و کشور ایران است...تمام تلاش شما برای حفظ منافع خودتان و نظام بوده که صد هشتاد درجه با منافع ملی و مردم در تضاد است

  • ناشناس
    1

    مثل اینکه اختاپوس نرمش سوپر ذلیلانه رو اجرا کرده

  • هفت لنگ بختیاری
    0

    مبارکه.ببینیم حالا جاده شهریار آدران آسفالت میشه یانه.شاه خدا بیامرزه اون موقع اسفالت ریخته.شماهم بعد ۴۳ سال یه روکش بریزید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      ازاون که وفاداری مرامش ونجابت مَسلکش بودچه ساده دل بُریدیم به اون که شرم عَذرا فقط توقصه هاش بودوصفای عهد وامِق یک حرف پوچ براش بودچه آسان دل ببستیم.روح محمدرضاشاه شادباد

  • ناشناس
    0

    مارا به خیر تو امید نیست شر مرسان

  • فقرا
    0

    چه فرقی برای فقرا دارد.آمریکا و اورپا در باره برنامه هسته ای شما توافق میکند .هیچ مشکلی با ادم کشی و غارت و چپاولگری شما ندارد.هیچ مشکلی با ظلم شما ندارد.شما بمب نسازی میشی رفیق اونا.والا حقوق بشر و اینا همش کشکه

  • وحید
    0

    مثل سریال های هیجان انگیز شده ، در قسمت بعدی خواهید دید که: چجوری دیوید با این چالش و خطرررر بززرررگ مواجه خواهد شد و سرنوشت حاجی و سید بعد از پاتک عراقی ها چگونه خواهد بود؟
    آخرشم یه آهنگ خرکی

  • ناشناس
    1

    درود برشما هم اکنون کاسبان اصلاح طلب تحریم دلالان ارز و سکه و مسکن سکته را زده اند انشالله با توافق از جنس منافع ملی این جماعت کاسب شرشان با مرگشان از سر کشور و ملت کوتاه خواهد شد..

  • ناشناس
    0

    پا فشاری بر روی خطوط قرمز با هزینه ماهیانه 5 میلیارد دلار از جیب مردم ایران

  • ناشناس
    0

    چرا دولت انتصابی حرف از مردم میزند کدام مردم؟؟؟

  • عشق منی رئیسی
    1

    تسلیم شدن دولت انقلابی جهادی مومن متعهد ایت الله العظمی دکتر سید ابراهیم رئیسی در قبال خواسته های آمریکا و اسرائیل به ایشان و مراجع و روزنامه کیهان و امامان جمعه و جماعت و ملت شهید پرور ایران تبریک میگوییم

  • الف
    0

    بشکه زهر را سرکشید، زین که نگار می رسد

  • ناشناس
    7

    این گروه مذاکره کنندگان افراد باهوش هستندومذاکره و توافق را برای تامین منافع کشور می خواهند نه صرفا مذاکره ای یا توافقی باشد حتی اگر به ضرر باشد

  • 0

    حتی اگر هم توافق صورت بگیرد به نفع ملت، نباید دلخوش کرد و باید همین مسیری را که دولت برای ارتباط اقتصادی منافع دار با همسایگان و کشورهای دیگر دارد ادامه بدهد

  • ناشناس
    0

    اگر هیأت مذاکره کننده هسته ای ایران اجازه داشت بطور مستقیم در وین با هیأت آمریکایی مذاکره کند الآن حکومت ایران به همه خواسته های فرا برجامی خود رسیده بود! وقتی واسطه اروپایی یا روسی یا چینی در کار باشد کار آنطور که باید و شاید جلو نمی رود و نتیجه نمی دهد!

  • جلال آل احمد
    0

    تکلیف مردم معلومه
    بدبختی فقر فلاکت بع بع و....

  • ناشناس
    0

    امیدوارم روشن بشود نه تاریک

  • ناشناس
    0

    حالا آقای رئیسی وایاب اذنابشان فهمیدن 90درصدمشکلات ومعیشت مردم برجام است 10درصددیگرش خود به حود حله .باقیمانده مدریت مسئولان ومدیران .افرادی چون شریعتمداری ذوالنور نبویان .که هچکدامشان بااسمشان همخوانی ندارن مامورمیکنن قارقارکنن

  • خودم
    7

    سلام بر ملت بزرگ ایران
    سلام بر رهبری عزیز
    و مسئولین کار بلد. دانا و مخلص
    امیدوارم در این دنیای پر اشوب و قدرتهای سلطه گر جهان
    زیر پرچم اسلام و رهبر فرزانه ملت ایران به حقوق حقه خود که یک زندگی ارام. همراه ارامش و معنویت و ترقی وپیشرفت و عدالت در تمام امور برسد.
    زمانی می رسد که شب تمام می شود و طلیعه روشنایی بر کشور ایران پدیدار می شود.

    نظرات شما -
    • نگون بخت
      0

      حوزوی هستی؟درس فقه وخارج روگذروندی؟

    • به‌خودم
      0

      جناب خودم بسیجی ساندیس خور

  • فرزاد جوادی اوچ آغاج
    6

    توافق امشب قطعی است و خوشبختی واقعی به سراغ مادیگرایان آمد ولی اینها چقدر نمک نشناس و بی وجدان هستند توافق نمیشد غر میزدند توافق شد باز غر میزنند معلوم است درد اینها توافق نبوده بلکه جام های حرام متوالی خرسپولیس بوده دیگه خفه شید انشاالله دیگر روی جام حرام تا ابد نخواهید دید والله منتظر ۸ سال دیگر هم نباشید وعده ی الهی حتمی و قطعی است

  • کیوان
    0

    بخدا قسم امریکاییها و اروپاییها از مسئولان ما دلسوزترند

  • 4

    احسنت بر جناب دکتر سید پروفسور امیر عبداللهیان دانشمند بزرگ جهان اسلام

  • محمود
    0

    سلام واقعا هرچی فکر میکنم معنی این جمله ایشان را نفهمیدم اغاز پایان توافق. چی بگ والا فقط سرم رو کوبیدم به دیوار

  • شخص دحسین
    0

    در جواب اقا رضا که میگه ایران کلا یمن ولبنان و...فراموش کنه باید متذکر شد که برادر چرا کفر میگویی و حرف غیر ممکن میزنی؟؟شاید مسولین بتونن بیخیال ما ملت بشن ولی بیخیال اعراب پاپتی هرگز!!دلیلشونم البته منطقی هست چون اکثر مقامات کشور عربن یا اجدادشون عربه حالا کاری کردن که مابا اسم اقا(سید)ختابشون کنیم و تازه کلی هم احترام بزاریم.پس توقع نداشته باش مسولین عرب هم وطنان اصلیشون رو ول کنن وبچسبن به نژاد ایرانی.
    اینا مردمان چوسان قدیمن که اومدن فارس رو عرب کنن

  • فیی
    0

    پس برجام امضا نمی شود

  • ناشناس
    0

    فقط کافیه یه نگاه به عقب بندازین بعد ببینید روی کرسی چه بزرگانی نشستین و از چه جایگاهی حرف می زنید.

  • ناشناس
    0

    در حوزه تعاملات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها توانسته‌ایم این حجم مبادلات را از ۳۷ درصد به ۵۷۰ درصد افزایش دهیم!!!!!
    حتما" منظورتون انتقال ارز به کشورهای همسایه است.

  • مظلوم
    0

    هیچ برجامی در دولت شما صورت نمی گیرد من یکی مطمعن هستم همش سر کاری به مردم است خودتان وآقازادهاتون وبچهاتون همش کاسبان تحریمی از تحریمی مردم سود می برید یک نمونه‌اش بگم همی شرکت خودروسازان ببین تابرسد به غیره