آقای رئیسی، چرا مذاکره مستقیم با آمریکا بیفایده است؟
«مذاکره مستقیم با آمریکا بر سر توافق هستهای هیچ فایدهای ندارد و آمریکا باید اقدامات اعتمادسازی با طرف ایرانی انجام دهد.»
جمله فوق متعلق به سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران است. نمیدانم چرا رئیس دولت مذاکره با آمریکا بیفایده میداند و مسیر فعلی که اروپا نقش یک پستچی را بازی میکند، راضی است.
اگر یادتان باشد در عهد احمدینژاد و سعید جلیلی و قبل از آن علی لاریجانی و حتی زمان اصلاحات و دبیری حسن روحانی، ایران با کشورهای اروپایی، چین و روسیه مذاکره میکرد و آمریکا در حاشیه بود و هیچگاه به صورت مستقیم با آنها در مورد توافق هستهای گفتوگو نمیکردیم.
حاصل این مذاکرات پشت سرهم و طولانی، توافق بر سر شهر مذاکرات بعدی بود و هیچ توافق به سود کشور حاصل نمیشد.
بعد از حضور حسن روحانی با سابقه طولانی در مذاکرات هستهای، در دولت و دادن اختیار مذاکره به وزارت خارجه با مدیریت محمد جواد ظریف، پای آمریکا به صورت مستقیم به مذاکرات هستهای باز شد.
دیگر زمان پیام بردن و آوردن توسط کشورهای اروپایی به پایان رسید و ایران وآمریکا پشت یک میز سر برنامههستهای حرف زدند و در نهایت به توافق رسیدند که برجام نام گرفت.
رئیس دولت یازدهم به این نتیجه رسیده بود که بدون گفتوگوی مستقیم با آمریکا، توافقی حاصل نخواهد شد.
خروج آمریکا از برجام و انفعال کشورهای اروپایی، چین و روسیه در احیای برجام و عدم توانایی در شکستن تحریمهای ایالات متحده علیه ایران، بازهم نشان داد که طرف اصلی این مناقشه تنها و تنها آمریکاست.
دیگران در ماجرای برجام زینت المجلس هستند و تنها به این مذاکرات و توافقها جنبه بینالمللی میدهد و نقش دیگری ندارند. به زبان ساده میتوان گفت آنها شاهدان یک قرارداد هستند که پای برگه را امضا میکنند.
قطعا د مذاکرات در دولت رئیسی و بایدن، گفتوگوی مستقیم ایران و آمریکا میتواند یک گام بزرگ برای رسیدن به توافقی تازه باشد.
مذاکراتی که در آن آمریکا باید به ایران این تضمین را بدهد که اگر دباره فردی مثل ترامپ سرکارآمد و از برجام خوشش نیامد، دوباره داستان به کما رفتن توافق هستهای تکرار نشود. همه ما میدانیم اگر ترامپ نبود، شاید داستان این روزهای ایران هم به گونه دیگری نوشته میشد.
احیای برجام میتواند کمک بزرگی به دولت سیزدهم برای به سامان رساندن وضعیت اقتصادی کشور کند. مردم به خوبی روزهای کوتاه بعد از توافق هستهای را به یاد دارند. روزهای ثبات و آرامش. مذاکره با آمریکان، رسیدن به توافق هستهای میتواند دوباره طعم این آرامش را به ایرانیها هدیه کند.
مهم اینکه خوب نتیجه مذاکره مستقیم چه دستاوردی برای کشور داشت .تکرار آن دور باطل است که تجربه تلخ 8 سال معطلی کشور را داشت
به ناشناس۱۲۰۰:۴۹این جمله برای فکر کوته بین تو بس است که کلاغان قدر تابستان چه دونند!!!!!!
اگه دست اورد نداره چرا تا حرف از پیشرفت مذاکرات میشه دلار میاد پایین طلا افت میکند مسکن سیرش نزولی میشه بورس رشد می کند ووووووو یا نمیفهمی که بدا به حالت یا خود فروخته ای که احتمالش بیشتره .تا کی با یه ساندیس خود و وطن فروشی ؟
از قیافش فقط غم و ناامیدی میباره
به ناشناس بی هویت : مذاکرات مستقیم ایران وامریکا منجر به امضای برجام شد ونتیجه اش را هم کور وگنگ های لجوج وطرفدار ترامپ نمی توانند بفهمند ۱- ازاد سازی بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار پول های بلوک شده ایران در خارج ۲- دریافت قریب دو میلیارد دلار طلب بلوکه شده ایران از امریکا که با یک هواپیمای امریکایی مستقیما به ایران حمل ودر فرودگاه مهراباد تحویل ایران شد ۳ - لغو کلیه قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران وخارج شدن از بند هفت شورای امنیت ۴- سقوط قیمت هادر ایران از جمله کاهش شدید قیمت طلا ، دلار ، مسکن ، ماشین و.... ۵- ورود صدها شرکت تجاری بین المللی به ایران جهت سرمایه گذاری و .... اما اصولگرایان از ترس موفقیت وماندن همیشگی اصلاح طلبان در قدرت از همان روز اول شروع به لگد زدن به ان کردند که نهایتا به همراه ترامپ ونتانیاهو و بن سلمان موفق به شکست برجام شدند .
اسگلید اگه ندونید این خودش یه سیاسته .20 ساله با همین اره بده تیشه بسون سر کاریم .کاسبان دو طرف دارند منافع درو میکنند .
مگه ایشون تحریم نیست چطوری میخواد مذاکره کنه به محض رسیدن میگیرنش
دوران کبوتران نامه رسان ،احیا شده است.
کو گوش شنوا اینا فقط خودشونو خواص میتونن وبقیه ملت را عوام دقیقا یادمه که بعد برجام نرخ دلار به حدود۲۷۰۰تومن رسیدونرخ طلا از گرمی ششصدهزارتومن به گرمی یکصدو ده هزار تومان با اینکه وشرکتهای بزرک خودروساز ونقتی به ایران اومدن ودرحال بستن قرارداد برا خرید هواپیما از پویینگ وایرباس بودیم نرخ تورم کاهش یافت وووووتا یه عوضی کثیف همه چیو خراب کرد وتو ایرانم کسانی از ترامپ عوضی تر وکثیفتر هم منتظر فرصت وبهانه